SON DAKİKA SPOR: Basketbolseverler Deron’a koşuyor… MP Antalyaspor biletleri genel satışa çıktı… Egemen kötü tezahürata savaş açtı… Amacı katkı sağlamak… Bir yudum rakı bol kebap… Ruhen ve kalben!… Müthiş ikili… Üç puanın anahtarı mücadele…



Beşiktaş taraftarlarını Milangaz Arena’ya bekliyor
Deron Williams’lı Beşiktaş Milangaz, taraftarının karşısına çıkıyor. Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımı, bugün saat 17.00’de Beşiktaş Milangaz Arena’da Rusya Ligi’nin önemli takımlarından BC Triumph Lyubertsy ile karşı karşıya gelecek. Dünyaca ünlü NBA patentli yıldız oyuncu Deron Williams’ın ilk kez taraftarının karşısına çıkacağı karşılaşmanın, bilet fiyatları tüm tribünler için 10 TL olarak belirlendi. Taraftarlar, BC Triumph Lyubertsy maçının biletlerini, Biletix gişeleri ve Biletix Çağrı Merkezi’nden alabilirler. Ayrıca, Triumph Lyubertsy maçı BJK TV’den naklen yayınlanacak.
***

MP Antalyaspor biletleri genel satışa çıktı
Beşiktaş’ın Pazar günü MP Antalyaspor ile oynayacağı maçın biletleri genel satışa çıktı. Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında Medical Park Antalyaspor ile 25 Eylül Pazar günü Fiyapı İnönü Stadyumu’nda saat 20.00’de karşı karşıya gelecek. Tüm taraftarlar bugün itibariyle Medical Park Antalyaspor maçı biletlerini, Biletix satış standları, 0216 556 98 00 numaralı Biletix Çağrı Merkezi ve www.biletix.com internet adresinden alabilirler.
Bilet fiyatları şöyle:
VIP ÜST D 400,00 TL
VIP ÜST B&E 275,00 TL
VIP ÜST A&F 235,00 TL
VIP ALT C&D 235,00 TL
VIP ALT B&E 200,00 TL
VIP ALT A&F 150,00 TL
NUMARALI ORTA 150,00 TL
NUMARALI KENAR 125,00 TL
KAPALI ÜST 100,00 TL
KAPALI ALT 90,00 TL
YENİ AÇIK 40,00 TL
ESKİ AÇIK 30,00 TL
RAKİP TAKIM (E.AÇIK) 30,00 TL

Ayrıca Beşiktaş Milangaz Arena’da, Beşiktaş’ın 2011-2012 sezonu karşılaşmalarını izlemek için kombine kart alan taraftarları, kombine kartları ile bu maçı izleyebilirler. Şu ana kadar kombine bilet almış ve kartların baskısı henüz tamamlanmaması sebebiyle eline geçmemiş taraftarlar, bu maç için biletlerini salon gişelerinden ücretsiz olarak temin edebilecekler. Maç gününde de kombine bilet satışlarına Beşiktaş Milangaz Arena gişelerinden devam edilecek.
***

‘Çirkin tezahüratları statlarımızdan kovmalıyız’’

Egemen Korkmaz, Bursaspor karşısında güzel bir galibiyet elde ettiklerini belirterek sözlerine başlayan Egemen, “Zorluk derecesi çok yüksek olan karşılaşmalarda iyi futboldan öte galibiyet daha büyük önem arz ediyor. Tüm takım olarak maçın son dakikasına kadar kazanma arzumuzu koruyarak istediğimiz galibiyeti elde ettik.” dedi.
Bursasporlu taraftarların kendisine yönelik kötü tezahüratı hakkında da açıklamalarda bulunan Egemen, profesyonel futbolcular olarak kendilerine saygı gösterilmesi gerektiğini dile getirdi ve şunları söyledi: “ Aile fertlerine kadar küfredilmesi hiçbir değerle bağdaşmaz. Bu vesileyle artık hepimizin şapkasını önüne koyarak statlarımızdan kötü ve çirkin tezahüratı kovmamız gerekiyor. Tüm taraftarların bizim birer profesyonel olduğumuzu unutmamaları gerektiğine inanıyorum. Nasıl Bursaspor formasını giyerken elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıysam, şimdi de Beşiktaş formasıyla mücadele etmeme tüm kamuoyunun ve taraftarların saygı duymasını istiyorum.”
***

‘Amacım Takımıma Katkı Sağlamak’
Yetenekli oyuncu İsmail Köybaşı, “Öncelikle yukarıya doğru giden ivmemizi sürdürmemiz önemliydi. Deplasmanda maç kazanma alışkanlığını elde etmemiz gerekiyordu, bunu da Bursaspor maçında başardık. Dünkü maçta yaptığım asistler beni çok mutlu etti. Tüm amacım takımıma katkı sağlamak. Ayrıca tüm takım arkadaşlarımı da tebrik ediyorum.” diye konuştu.
***

HÜRRİYET: Kartal’ın kafası güzel
Bursa-Beşiktaş maçı nefesleri kesti. Kartal, iki dakikada üç puana uzandı. Timsahlar maça 1-0 başladı. 25’te 10 kişi kaldı. 79’da Quaresma kızardı. Siyah-beyazlılarda Maccabi Tel-Aviv ve Ankaragücü maçında olduğu gibi kafalar çalıştı. İsmail ortaladı, Sivok ve Holosko rakibine ilk yenilgiyi tattırdı. Avrupa’da ve ligde altı maç oynayan ve 14 gol atan siyah-beyazlılar bunların sekizini kafayla filelere gönderdi.

“İpleri kopardı”
Carvalhal’ın kadroya almadığı Guti, Beşiktaş’tan ayrılmak istediğini duyurdu. Son üç lig maçında kadroya alınmayan Beşiktaş’ın yıldız ismi, “Başka ülkelerde futbol oynamak ve yeni yerler görmek için teklif bekliyorum” dedi.

SABAH: Kartal’dan Timsah gözyaşı
Bursa öncesi beş resmi maçta altı kafa golü bulan Beşiktaş, Bursa’da yine kafasını çalıştırdı. Yedide Bangura ile öne geçen Timsah’a 86 ve 88’de Sivok-Holosko ikilisinin kafalarıyla ilk yenilgisini yaşattı.

“Üç puanın anahtarı mücadele etmek”
Carvalhal, “Bu galibiyetin anahtarı inanmak ve maçın sonuna kadar mücadele etmek. Herkesi tebrik ediyorum” dedi.

“Guti gemileri yaktı”
Carvalhal’ın Bursa’ya da götürmediği İspanyol yıldız, “Beşiktaş’ta şans bulamıyorum ama oynamak istiyorum. Başka ülkelerden teklif alıp oraları tanımayı umuyorum” dedi.

HABERTÜRK SPOR: Çekoslovakya
64 dakika 10 kişi oynayan Bursa karşısında dağılan Kartal’ı iki oyuncu kafayı kullanarak toparladı. Timsah, yağmurlu havayı sevdi Bangura ile golü erken buldu. Ancak aynı oyuncu 25’te hakeme küfür ettiği gerekçesiyle atıldı. Beşiktaş ise turist havasında gezindi. En büyük yıldız Ouaresma bile futbol şovuyla değil asabiyetiyle öne çıktı, 79’da çift sarıdan kırmızı gördü. İşte ne olduysa ondan sonra f oldu. Önce Sivok sonra Holosko ikide iki yapan Bursa’yı yerle bir etti.

“Guti vakti”
Beşiktaş’ın dünyaca ünlü yıldızı çok sosyal (twitter) mesajlar verdi. 16.00: Sakat olmadığım halde oynamıyorum. Teklifleri değerlendireceğim. 18.00: Demek istediğim Beşiktaş’ı kontratım bitmeden bırakmak istemiyorum. 22.00: Bursa gibi zor bir takıma karşı kazandığımız için çok ama çok mutluyum. Yaşasın Beşiktaş.

“Ruhen ve kalben!”
Beşiktaş teknik patronu Carlos Carvalhal, galibiyeti anlaşma gereği stada alınmayan taraftarlarına armağan edip, “Maçı hem ruhla hem de kalple isteyerek kazandık” dedi.

“10 kişi kaldık öyle kazandık”
Holosko ‘şanslıydık’ dedi, Sivok’un ’10 kişi kaldık öyle kazandık’ yorumu ise olayı özetledi. Beraberliği getiren golü atan Çek futbolcu, Türk futbolunda pek alışık olmadığımız açık yüreklilikle Bursa galibiyetini anlattı: Quaresma’nın atılması işimizi kolaylaştırdı.

“Müthiş ikili”
Beşiktaş Milangaz’a imza atan milli oyuncu Semih Erden, siyah-beyazlı takımın NBA patentli yıldızı Deron Williams ile iyi bir ikili olacaklarına inandığını söyledi.

FANATİK: Kartal kırmızıda geçti
Beşiktaş, ezeli rakibi Bursa’ya tam 87 dakika diş geçiremedi. Siyah-beyazlılar sahada bir kişi fazla, skorbordda bir gol gerideydi. Kırılma anı 79. dakikaydı. Ouaresma, belki de Türkiye kariyerinin en önemli asistini yaptı, kırmızı kartla oyun dışı kaldı! Quaresma’nın yokluğunda Kara Kartal yeniden kanatlandı. Üç dakika içinde Bursa kalesine iki sorti yapan Beşiktaş, Sivok ve Holosko’yla Timsah’ı avladı. Gecenin gizli kahramanı iki golde de adrese teslim paslar atan İsmail Köybaşı’ydı

AKŞAM: Guti’yi anlamak lazım
Figo eski takım arkadaşı Guti için, Beşiktaş’ın hocası Carlos Carvalhal’a mesaj yolladı. “Beşiktaş’ta kaliteli ve önemli oyuncular var. Herkes Guti’nin özel bir oyuncu olduğunu biliyor. Onu anlamak zorundasınız. Onun gibi kalitelisini bulmak zor. Umarım Beşiktaş çok mutlu olur.”

“Bir yudum rakı bol kebap”
Ataman NBA starı öğrencisini anlattı: “Rakıyı ‘arkadaş hatırı’ için içen Deron Williams her gün mutlaka kebap yiyor. Alkol düşkünlüğü yok. Arkadaşlarının hatırı için içmiş. Ama kebabı çok seviyor, her idmana geldiğinde de istiyor.”