SON DAKİKA ŞEHİR: Tekneler boğazı kesti… Limanda yer kalmayınca dev gemi boğaza demirledi… Adam yaralamaya 25 yıl hapis… 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı açılış töreni gerçekleşti… Beşiktaşlılar şimdi kurs zamanı… Sertifika töreni…



Limanda Yer Kalmayınca dev gemi boğaza demirledi
İstanbul’da turist gemisi bereketi yaşanıyor. İstanbul’da turist gemisi bereketi yaşanıyor. Karaköy Limanı’ndaki yoğunluk nedeniyle bazı gemilerin İstanbul Boğazı ve Sarayburnu’na demirledikleri gözlendi. Otobüslerle limandan alınan turistler İstanbul turuna çıktı. İstanbul’a gelen turist gemileri esnafın yüzünü güldürüyor. Karaköy Limanı’na yanaşan kruvazörlerden inen turistler, otobüslerle tarihi ve turistik mekanlara taşındı. Karaköy Limanı’ndaki yoğunluk nedeniyle bazı gemiler İstanbul Boğazı ve Sarayburnu’na demirlemek zorunda kaldı. Yoğunluk nedeniyle Dolmabahçe açıklarına demirlemek zorunda kalan 315 metre uzunluğundaki ‘Star Princess’ isimli kruvazörden ise yolcular teknelerle alınarak karaya çıkartıldı. Karaköy Limanı’nda 4 olmak üzere İstanbul’a gelen 6 gemide yaklaşık 8 bin turist bulunduğu öğrenildi.
***
Dink davası sürüyor
Hrant Dink Davası’nın Beşiktaş Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen 20′inci duruşması öncesi adliye önünde toplanan “Hrant’ın Arkadaşları” isimli topluluk arasında bulunan Yazar Adalet Ağaoğlu, “Demokrasi istiyoruz, adalet istiyoruz. Sayın Başbakan, lütfen artık çabuk olun, iyi izleyin. Hepimiz sizden bunu diliyoruz. Yeter artık. Çok uzadı. Hepimiz peşindeyiz. Çok sevgili sayın Rakel Dink’in ilk gün söylediği söz ‘Bebeklerden katil üreten kim varsa’ onlardan davacıyız. Kim kullandı onları. Onları da istiyoruz. Görmek, bilmek. Davasının görülmesini istiyoruz. Çok değerli Hrant’ın arkadaşları, dostları. Memleket için adalet, insan hakları için adalet. Sonuna kadar peşindeyiz. Değerli gençler. Hrant’ın güzel arkadaşları. Hakiki, sahici bir demokrat, hakiki sahici bir adalet için aktiviteniz devamlı olsun. Her zaman samimi olun. Her zaman hak uğruna çalışın. Hak ve adalet uğruna. İnsanlık dışına ve aşırı bir şey yapmayacağınıza eminiz. Hrant’ın güzel arkadaşları” diye konuştu. Dava öncesi Dolmabahçe Meydanı’nda toplanan bir topluluk, Bandista grubunun yaptığı müzik eşliğinde Beşiktaş’a yürüdü. Barbaros Hayrettin Paşa Meydanı’nda toplanan grupla bir araya gelen topluluk, “Hrant için, adalet için”, “Ogün, Yasin yetmez, öldür diyenler yargılansın” sloganları ile adliye önüne yürüdü. Aralarında Sırrı Süreyya Önder, Ufuk Uras’ın da bulunduğu topluluk adliyen önünde 200 kişiye ulaştı. Hrant’ın arkadaşları adına basın açıklamasını Gazeteci Patrat Estukyan okudu. Açıklamada şunlara yer verildi:
***
25 Yıl Hapis Cezası
İstanbul’da kan davalı olduğu iki kişiyi 2003 yılında tabancayla vurarak yaraladıktan sonra kaçan Kemal Karaman (40), 2011 yılında gıyabında yargılanarak 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul’da kan davalı olduğu iki kişiyi 2003 yılında tabancayla vurarak yaraladıktan sonra kaçan Kemal Karaman (40), 2011 yılında gıyabında yargılanarak 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yaraladığı kişilerde uzuv kaybı olduğu için öldürmeye tam teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılan Kemal Karaman, olaydan sonra ilk defa, önceki gün gözaltına alındı ve cezasını çekmek üzere hapishaneye gönderildi. 1998 yılında Şinasi Öğe, Kemal Karaman’ın kardeşini tabancayla vurarak yaraladı. Bu olayla birlikte başlayan kan davasında Kemal Karaman’ın yaralanan kardeşi, bir süre sonra Şinasi Öğe’nin kardeşini tabancayla vurarak öldürdü. 2003 yılında Bağcılar, Güneştepe Mahallelisi, Özgür Sokak üzerinde karşılayan Şinasi Öğe ile Kemal Karaman arasında kan davası yüzünden tartışma çıktı. Kemal Karaman bir anda silahını çekerek Şinasi Öğe ile yanında bulunan arkadaşı Dursun Durak’ın üzerine kurşun yağdırdı. Olay sırasında Şinasi Öğe ve Dursun Durak, karın bölgesinden ağır yaralandı. Zanlı ise olay yerinden yürüyerek kaçtı. Polisin olayla ilgili yaptığı soruşturmada yaralı Şinasi Öğe ile Dursun Durak ilk önce kendilerini vuran kişiyi tanımadıklarını söyledi. Ancak 45 gün hastanede kalan ve dalağı alınarak yaşaması sağlanan Dursun Durak, kendilerini vuran kişinin Kemal Karaman olduğunu söyledi. Bunun üzerine firari olarak aranan Kemal Karaman gıyabında yargılanmaya başlandı. Bakırköy, 8. Ağır Ceza Mahkemesi 21 Mayıs 2011′da Kemal Karaman’ı öldürmeye tam teşebbüs suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Yargıtay Kemal Karaman’ın cezasını onadı. Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olaydan bu yana kaçan Kemal Karaman’ı yakalamak için operasyon yapıldı. Akrabalarının yanında tekstil işiyle uğraştığı tespit edilen Kemal Karaman, önceki gün gözaltına alındı. Kemal Karaman, poliste işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezasını çekmek üzere cezaevine götürüldü.
***
2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni Gerçekleşti
2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni Murat Beyaz İlköğretim Okulu’ nda gerçekleşti. Açılış Törenine; Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Muammer Beyaz, Öğretmen ve Okul Müdürleri katıldı.
***
Kurslar başlıyor
2011-2012 Dönemi Ücretsiz Meslek Edindirme Kurs Başvuruları 16 Eylül 2011′de Başladı. Beşiktaş Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Beşiktaş Kentlilerine ücretsiz olarak el emeğini değerlendirme ve meslek edindirme kursları sunuyor. Ön kayıt tarihi 16 Eylül – 28 Eylül tarihleri arasındadır. Yabancı dilden hobi kurslarına, bilgisayardan enstrüman kurslarına kadar pek çok farklı alanda kendinizi yetiştirmek, geliştirmek ve bu kursların sonunda yeni bir mesleki beceri edinmek mümkün. Sonrasında, kurs programını başarı ile tamamlayan katılımcılara, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı eğitim sertifikaları veriliyor.
2011-2012 Dönemi’nde eğitim verilecek branşların isimleri aşağıdaki gibidir;
1 – Etkili İletişim
2 – İngilizce 1., 2. ve 3. Kur Eğitimleri
3 – İspanyolca
4 – Rusça
5 – Resim
6 – Modern Danslar
7 – El Sanatları -Takı Tasarımı (Gümüş İşlemeciliği)
8 – Örgü
9 – El Sanatları – Ahşap Boyama
10 – Drama (5-8 yaş grubu, 9-12 yaş grubu)
11 – Cilt Bakımı ve Makyaj
12 – Aşçılık
13 – İlkyardım ve Sağlık Bilgisi
14 – Gitar
15 – Keman
16 – Bağlama
17 – Cam ve Seramik Boyama
18 – Girişimcilik
19 – Güzel Konuşma ve Diksiyon
20 – Bilgisayar Okuryazarlığı
21 – Bilgisayar Operatörlüğü
22 – Web Tasarımı ve Grafik Animasyon
23 – Okuma Yazma Kursu
24 – Fotoğrafçılık
***
Beşiktaş Belediyesi Yaz Okulu Kursları Sertifika Töreni Abbasağa Parkı’nda Gerçekleştirilecek. Beşiktaş Belediyesi Yaz Okulu Kursları Sertifika Töreni, 30 Eylül Cuma Günü Saat 16.00′da Abbasağa Parkı’nda gerçekleştirilecek. Beşiktaş Belediyesi’nce Futbol, Basketbol, Voleybol, Tenis, Yüzme, Drama, Halk Oyunları, Bale, İngilizce branşlarında yaz okullarına katılan yaklaşık 1500 öğrenci 30 Eylül Cuma günü Abbasağa Parkı’nda gerçekleştirilecek törenle sertifikalarını Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şaban Kılıç’tan alacaklar.
***
2 bin tekne Boğaz’ı kesti
İstanbul Boğazı’ndan tehlikeli madde taşınmasını protesto eden yaklaşık iki bin tekne “Ölüm gemilerine hayır”
Doğa ile Barış Derneği’nin çağrısı üzerine dün İstanbul Boğazı’na açılan yaklaşık 2 bin tekne, tehlikeli yük taşıyan tankerlerin Boğaz’dan geçişini protesto etti. “Ölüm gemilerine hayır” pankartları taşıyan teknelere havadan da destek geldi. İstanbul Boğazı’nda, tehlikeli madde taşınmasına karşı gerçekleştirilen protesto turu Paşabahçe limanından başladı. Bez afiş ve pantartlarla donatılan yüzlerce tekne Kabataş’tan kalkan teknelerle buluşarak Beşiktaş’a doğru hareket etti. Üzerlerinde “Ölüm gemilerine hayır” yazan tekneler Çırağan Sarayı önünde sirenlerini çalarak, selamlama töreni gerçekleştirdi. Denizdeki protestoya havadan da destek geldi. Top Air Uçuş Okulu’nun eğitim verdiği amatör pilotlar Boğaz üzerinde tur atarak teknelerin eylemine katıldı.
8.5’lik deprem tehdidi var
Doğa ile Barış Derneği Başkan Yardımcısı İklil Üstün, etkinliğe 2 binin üzerinde teknenin katıldığını belirterek, “Dünyanın göz bebeği, İstanbul’un can damarı Boğaz’ımızdan tehlikeli madde taşınmasını istemiyoruz” dedi.
Derneğin Avrupa Yakası Şube Başkanı İslam Sadıker de çevre ve geçiş güvenliğinin bir kez daha göz önünde bulundurulması adına bu eylemi yaptıklarını söyledi ve şöyle devam etti: şunları söyledi:
“Bir tankerin, tanker ile çarpıştığında oluşabilecek felaketi düşünebiliyor musunuz? Böyle bir çarpışmada, 3 kilometre yarıçapında bir alanda yaşam bitecek ve 20 kilometrekarelik bir alanda ise 8.5 şiddetinde deprem görülmüş gibi hasar oluşacak. Biz bugünden tedbirler alınıp dünya mirası olarak yarınlara bırakılması için çaba sarf ediyoruz.”
Milliyet