SON DAKİKA KÜLTÜR SANAT: Tiyatro gösterimleri başlıyor… Kuruçeşme Arena’da etkinlikler hız kesmiyor… Beşiktaş Belediyesi kültür sanat etkinlikleri Eylül ayında da yine SON DAKİKA KÜLTÜR SANAT: Beşiktaş kentlisini kucaklıyor… Ücretsiz kurslarla kendinizi geliştirin…



Tiyatro gösterimleri başlıyor

Beşiktaş Belediyesi kültür merkezlerinde yeni sezon hazırlıkları başladı.Akatlar Kültür Merkezi’nde Ekim ayında çocuk oyunları için şimdiden program belirlenmeye başladı. Eylül ayı sonunda Ekim ayı programı kesinleşmiş haliyle duyurulacak.
Detaylı bilgi için: 444 44 55

***
YAZ GECELERİNE RENK KATTILAR
Beşiktaş Belediyesi’nin geleneksel hale gelen etkinliği Park Buluşmaları, Haziran ayında ziyaretçilerini ağırladı ve Eylül ayına kadar sanatçılarla sevenlerini buluşturdu. Beşiktaş Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana devam eden etkinliği Park Buluşmaları zengin programı ile Beşiktaşlılara yine keyifli yaz akşamları yaşattı. İlk olarak Abbasağa Parkı’nda Bülent Ortaçgil konseriyle açılan ve sonbahar dönemine dek süren etkinlik programında birbirinden ünlü sanatçı ve topluluklar Abbasağa Parkı’nda Beşiktaşlılarla da buluşmuş oldu. 17 Haziran gecesi ilk etkinlikle Cuma akşamı saat: 21:00’da Bülent Ortaçgil konseri Abbasağa Parkı’nda gerçekleşti. 2010 yılında en son “Sen” adlı albümünü çıkarmıştı. “Sensiz Olmaz”, “Bu Su Hiç Durmaz” gibi sevilen çok sayıdaki parçasını Beşiktaşlılarla birlikte seslendirdi.
Bu etkinliklerden bir tanesi Paperback’ti. Gerçekleşen konsere ilgi oldukça büyüktü. Arnavutköy Parkı’nda sadece konserler Beşiktaş Kentlisi ile buluşmadı. Aynı zamanda söyleşiler de gerçekleşti. Arnavutköy Parkı’nda Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin söyleşisi yine dikkat çeken etkinlikler arasındaydı. Açık havada Ramazan ayı nedeniyle de kabare Beşiktaş Kentlisi ile buluştu. Aliş isimli kabareyi 7’den 77’ye bir çok kişi severek izledi. Temmuz ayının ikinci yarısında dikkat çeken etkinlikler yine Abbasağa Parkı’nda ve bununla birlikte Ulus Aykut Barka Parkı’nda gerçekleşti. Yaz ayları içindeki etkinlikler kapsamında, Çırağan Musiki Derneği’nin konseri Abbasağa’da gerçekleşti. Beşiktaş Kentlisi neredeyse iki saati aşkın süre boyunca müzik ziyafeti yaşadı. Abbasağa Parkı’nda konsere ilgi oldukça büyüktü. Abbasağa Parkı’nda Erkan Oğur, İ. Hakkı Demircioğlu konseri de yine ilgi gören diğer etkinlikler arasındaydı.
AÇIK HAVADA SİNEMA KEYFİ
Beşiktaş Belediyesi yaz etkinliği kapsamında açık hava sinema gösterimleri yaz akşamlarına ayrı bir tat kattı. Park Buluşmaları etkinliği çerçevesinde gerçekleştirilen gösterimlerin ilki, “Eyvah Eyvah 2”ydi. 21 Haziran Salı günü saat: 21:00 Abbasağa Parkı’nda gösterim gerçekleşmişti. Peşi sıra zirveyi zorlayan ve sevilen bir çok film; Beşiktaş Kentlisi ile yaz geceleri etkinliklerinde Park Buluşmaları’nda yer aldı.
Park Buluşmaları etkinlikleri gösteriler de eksik olmadı. Yaz akşamlarını neşelendiren Park Buluşmaları’nda söyleşiler, konserler, dinletiler ve şovlar adeta birbirinden ayrılmaz parçalar gibi her gecede ayrı bir tat ayrı bir renk kattı. Popüler radyocu Ceyhun Yılmaz Beşiktaş’ta sevenleriyle buluştu. Beşiktaşlılarla buluşan Ceyhun Yılmaz şovuyla ve yorumlarıyla adeta izleyenlerini mest etti. “Marshhallow” adlı şovuyla Ceyhun Yılmaz bir çok anektot paylaştı. Şiirleriyle de sevilen isim, Beşiktaşlılara güzel saatler yaşatmıştı.
Müzikseverler Park Buluşmaları’nda sevdiği sanatçıları ağırladılar. Geçtiğimiz yaz ayları içinde gerçekleşen konserler arasında Ortaköy Meydanı’ndaki Entu konseri yine göz doldurdu. Kelebek etkisi yaratıyoruz diyen genç topluluk sevenlerini coşturmasını bildi. Öte yandan bir diğer isim de Sarper Semiz’di. Sarper Semiz, topluluğun verdiği konserden bir gün önce hayranlarını Beşiktaş Belediyesi’nin geleneksel hale gelen yaz geceleri etkinliklerinde Park Buluşmaları’nda Abbasağa Parkı’nda güzel şarkılarıyla adeta büyüledi.
Her telden müzik ve film
Park Buluşmaları’nda müzikseverler adeta mest oldu. Başladığı andan bu yana çeşitli sanatçı ve toplulukları Beşiktaş Kentlisi ile buluşturan Beşiktaş Belediyesi’nin geleneksel hale gelen yaz gecesi etkinlikleri Park Buluşmaları’nda ‘Başka Dünyalar’ da vardı. Sinema gösterimlerinin, söyleşinin ve konserlerin yer aldığı programda, Başka Dünyalar’ın konseri de Beşiktaşlılarca takip edildi. Ruhunu Kurtar Albümü ile yaz aylarında oldukça ses getireceğe benzeyen grubun hayranları da Beşiktaş’taydı. Türk Rock Grubu’nun, 9 şarkıdan oluşan albümün çıkış şarkısı ‘O Zaman Olmaz’ın yanı sıra ‘Deli Orman’, ‘Yorgunum’, ‘Anlamıyorum’ ve ‘Ruhunu Kurtar’ en çok dikkati çekenler arasında. Şarkı sözlerinde genel olarak bireyin toplumsal yalnızlığının yarattığı duygusal ve düşünsel temalar yer alırken müzikte klasik rock yapısı ön plana çıkıyor. Başka Dünyalar grubu, gitar sololarının da yer aldığı albümden parçaları hayranlarıyla birlikte Beşiktaş’ta seslendirdi.
Öte yandan açık havada sinema etkinlikleri yine yaz aylarının son günlerinde yine yaz gecelerine damga vurdu. Ağustos ayının başında da gerçekleşen etkinlikler dikkat çeken etkinlik açık havada sinema gösterimiydi. Sinema gösterimi ile Ağustos ayı başlarında gerçekleşen açıkhavada film gösterimi ile etkinlik takipçileri, sinema izleme keyfini tatmış oldu. Park Buluşmaları kapsamında gerçekleşen etkinlikler ile ilgili şu detaylar yer alıyordu:
“9 Ağustos’ta Dikilitaş Muhtarlık Parkı’nda, 10 Ağustos’ta ise Birlik Parkı’nda, 11 Ağustos’ta Etiler Uçaksavar Sitesi’nde 12 Ağustos Etiler Belediye Sitesi’nde, 13 Ağustos’ta da Abbasağa Parkı’nda ve 14 Ağustos’ta Ulus Ambarlıdere Parkı’nda ‘Aşk Tesadüfleri Sever’ adlı film Beşiktaş Kentlileriyle buluştu.
PARKLARDA SİNEMA KEYFİ…
Beşiktaş’ın bir çok noktasında gerçekleşen etkinlikler geçen yıl da olduğu gibi bu yıl da artarak Beşiktaş Kentlisi’ni, gerçekleşen etkinlikler ile kucakladı. Abbasağa Parkı, Ortaköy Meydanı ve Arnavutköy Parkı’nın yanı sıra Beşiktaş’ın her noktasına ulaşmayı amaçlayan Park Buluşmaları değişik parklarda da kentliyi bir araya getirdi. Bu parklardan bazıları şöyleydi:
“Birlik Parkı, Levazım Mahallesi açık spor sahası, Dilek Sabancı Parkı, Karanfilköy Anafartalar İlköğretim Okulu, Aykut Barka Deprem Parkı, Etiler Belediye Sitesi, Gazi Osmanpaşa İlköğretim Okulu, Ambarlıdere Parkı, Etiler Muhtarlık Parkı, Sporcular Parkı, Beşiktaş Pazarı açık otopark, Arnavutköy Halk Pazarı, Vişnezade Şenlikdede Parkı, Ortaköy Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, Gayrettepe Çevre Kültür Parkı, Tabiiyeci Mehmet Emin Ergün İlköğretim Okulu, Gazeteciler Sitesi Basket Sahası…”
Konu hakkında Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal; “Geçmiş ve unutulmuş tatları Beşiktaş kentlisi ile birlikte tekrar ortaya çıkarttıkları için mutluluğumuz sonsuzdur” dedi. Beşiktaşlılar ise böylesine güzel bir ortamın oluşturulmasından dolayı mutlu olduklarını belirttiler.

Rafet El Roman – Sertab Erener
Beşiktaş Belediyesi’nin açık hava platformu olarak adlandırılan Kuruçeşme Arena’da etkinlikler hız kesmiyor. Dünyaca ünlü isimleri Beşiktaş’ta ağırlayan açık hava platformu Kuruçeşme Arena’da, Eylül ayının ikinci yarısında da yine birbirinden değişik etkinlikler sanatseverler ile buluşacak. Kuruçeşme Arena’da yerli sanatçılar adeta Eylül ayı sonuna kadar resmi geçit yapacak.
15 Eylül’de Rafet El Roman sevenleriyle buluşacak. Türk pop müziğinin en romantik parçalarına imza atan Rafet El Roman 15 Eylül’de ilk kez Kuruçeşme Arena’da olacak. Türk insanı romantik ve duygusal diyen sanatçı, yeni albümünden şarkıları da seslendirecek.
16 Eylül’de Sertab Erener, konser verecek. Sertab Erener, “Rengarenk” albümü ve eski şarkılarından oluşan repertuarı, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve sahne performansı ile 16 Eylül Cuma akşamına renk katmaya hazırlanıyor.
2007 yılında “En İyi Çıkış Yapan Sanatçı” ödülünü alan Sıla, 20 Eylül’de sevenleriyle Beşiktaş’ta buluşuyor. 2009 yılında “En İyi Şarkı” ödülünü alarak adını liste başına taşımıştı ve 2009 yılında ‘İmza’, 2010 yılında ‘Konuşmadığımız Şeyler Var’ albümleri ile başarısını pekiştiren Sıla, içlere işleyen sesi ve güzel yorumuyla Kuruçeşme Arena’da konser verecek.
25 Eylül’de dokuz dilde söyleyeceği şarkılarla Pazar günü saat 21:00’de Kuruçeşme Arena’da Yıldız Usmanova sahne alacak.
Arena’da Somali’ye yardım konseri
Boğaz’ın eşsiz manzarası ve müzik Beşiktaş’ta sanatseverleri kucaklamaya devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi’nin açık hava platformu olarak nitelendirilen Kuruçeşme Arena’da 14 Eylül’de yardım konseri gerçekleşti.
Dünya çapında sosyal sorumluluk projelerine imza atan Metin Şentürk, 14 Eylül’de şarkılarını “Dünya Engelliler Vakfı”nın düzenlediği yardım konserinde seslendirdi. Kendi parçalarının yanı sıra sanat müziğinin eşsiz eserlerini de muhteşem sesiyle yorumlayan Metin Şentürk tüm sevenlerine unutamayacakları bir gece yaşattı. Sanatçı hakkındaki bazı detaylar ise şöyle: “1966 yılında doğdu. İlkokulu Körler Okulu`nda okudu. Liseyi ve üniversiteyi İTÜ Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü`nde tamamladı. 1988 yılında mezun oldu. 1987-2000 tarihleri arasında 11 albüm yaptı. İlk albümü başarı sağlamadı ve dört yıl ara verdi. Dört yıl sonra iyi bir çıkış yaptı. ‘Kahpe Bizans’ filminde de küçük bir rol aldı.
Yaz gecesi eğlenceleri sanatseverleri kucaklıyor
Beşiktaş’ta Boğaz’ın eşsiz manzarası eşliğinde yaz gecesi eğlenceleri Beşiktaş Belediyesi açık hava platformu olarak nitelendirilen Kuruçeşme Arena’da Eylül ayı başlarında da yine sanatseverleri kucakladı. 7 Eylül’de Türk pop müziğinin dev ismi Ajda Pekkan sahne aldı. Ajda Pekkan, müzik dünyasında heyecanla beklenen “Ajda Pekkan Farkın Bu” albümü için BKM organizasyonuyla turneye çıktı. Çıktığı turneyle birlikte sanatçı Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında hayranlarıyla buluşmuştu. Ajda Pekkan, Ankara, Bursa, İzmir, Kıbrıs, İstanbul, Antalya, Bodrum ve Çeşme’de verdiği konserlerle yaza damga vururken Beşiktaş’ta da sevenlerini ağırladı. 10 Eylül’de Bülent Ortaçgil hayranlarıyla Kuruçeşme’de bir araya geldi. Haftasonu gerçekleşen Senfonik konseriyle, Bülent Ortaçgil, ilk kez hayranlarının karşısına geçmiş oldu. 26 kişilik dev yaylı grubu ve usta müzisyenler Baki Duyarlar (klavye), Cem Aksel (davul), Gürol Ağırbaş (bas gitar), Birol Ağırbaş (perküsyon) ve Barlas Tan Özemek (elektrik gitar) enstrümanlarıyla Ortaçgil’e eşlik ederken, sürpriz konuk sanatçılarla Boğaz kıyısında senfoni rüzgarları da esti.