SON DAKİKA SPOR: Bursaspor: 1 – Beşiktaş: 2… Carvalhal Bursaspor maçını değerlendirdi… Sivok: Q7’nin atılması işimizi kolaylaştırdı… Armalı tepki… Guti gemileri yaktı… Deron’dan Türkiye’ye övgü… Aurelio: Savaştık ve maçımızı kazandık…


Karakartallar, Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında Bursaspor’u deplasmanda 2-1 yendi. Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi ekip, yakaladığı ilk fırsatta golü buldu. Bursaspor’un sağ kanadından gelişen atakta Rüştü ilk pozisyonda gole izin vermedi ancak pozisyonun devamında yeşil-beyazlılar 6. dakikada 1-0 öne geçmeyi başardı. Golden sonra beraberlik için yüklenen Beşiktaş, orta alanda kalabalık bir şekilde defans yapan Bursaspor savunmasını geçmekte güçlük çekti. Dakikalar 25’i gösterdiğinde Bursaspor, Bangura’nın atılmasıyla 10 kişi kaldı. Oyunun durduğu bir anda Egemen Korkmaz’a vuran Bangura’yı hakem Yunus Yıldırım direkt kırmızı kartla cezalandırdı. 1 kişi eksik kalan rakibi karşısında daha baskılı oynamak isteyen siyah-beyazlılarda antrenör Carlos Carvalhal, 30. dakikada Egemen Korkmaz’ın yerine Mustafa Pektemek’i oyuna dahil etti. Değişikliklerden sonra rakip yarı alanda daha fazla gözüken Beşiktaş, arkada zaman zaman yaptığı hatalarla kalesinde tehlikeli pozisyonlar yaşadı ancak ilk yarıda başka gol olmayınca devre ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıya Batalla-Tagoe değişikliğiyle başlayan ve oyunu geride kabullenip kontra atak için fırsat kollayan Bursaspor karşısında Fernandes’in yerine Veli’yi oyuna alarak daha ofansif bir oyun sistemine dönen siyah-beyazlı ekip, pozisyon bulmakta güçlük çekti. Zaman zaman uzaktan şutlarla kaleyi yoklayan siyah-beyazlılar, 79. dakikada Quaresma’nın ikinci sarı kart ve ardından kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Topun sürekli sahibi olan ancak istediği pozisyonları üretmekte güçlük çeken Beşiktaş, 87. dakikada aradığı golü buldu. İsmail’in ortasına Sivok kafayla vurarak skora eşitlik getirdi. Golden sonra ataklarını sıklaştıran siyah-beyazlılar, Holosko’nun golüyle maçta üstünlüğü ele geçirdi ve 2-1 öne geçmeyi başardı. Beşiktaş’ın, son dakikalarda üst üste bulduğu gollerle zorlu Bursa deplasmanından 3 puanla ayrılmayı başardı.

MAÇIN AYRINTILARI
Stat: Bursa Atatürk Stadı
Hakemler: Yunus Yıldırım, Adil Sinem, Nihat Mızrak, İlker Meral (4. Hakem)

Beşiktaş: Rüştü Reçber, İsmail Köybaşı, Manuel Fernandes (Dk. 61 Veli Kavlak), Tomas Sivok, Quaresma, Mehmet Aurelio, Ekrem Dağ, Simao (Dk. 75 Filip Holosko), Sidnei, Edu, Egemen Korkmaz (Dk. 30 Mustafa Pektemek)
Yedekler: Cenk Gönen, Veli Kavlak, Mustafa Pektemek, Necip Uysal, Filip Holosko, Fabian Ernst, Tanju Kayhan

Antrenör: Carlos Carvalhal

Bursaspor: Scott Carson, Basser, İbrahim Öztürk, Serdar Aziz, Vederson, Adem Koçak, N’Diaye, Batalla (Dk. 46 Tagoe), Ozan İpek (Dk. 70 Ahmet Arı), Turgay Bahadır, Bangura

Yedekler: Yavuz Özkan, Milan Stepanov, Ömer Erdoğan, Musa Çağıran, Insua, Ahmet Arı, Tagoe

Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam

Goller: Bangura (Dk. 6), Sivok (Dk. 87), Filip Holosko (Dk. 90)

Sarı Kartlar: Egemen (Dk. 22), Ekrem Dağ (Dk. 33), Basser (Dk. 36), Quaresma (Dk. 51-Dk. 79), Serdar Aziz (Dk. 62), Simao (Dk. 75), Aurelio (Dk. 90)

Kırmızı Kartlar: Bangura (Dk. 25), Quaresma (Dk. 79)

1. DEVRE

2. dakikada sol çaprazdan içeri giren Quaresma’nın sert şutu kalecide kaldı.

6. dakikada Bursaspor erken bir gole imza attı. Batalla’nın sağdan gönderdiği ortaya ceza sahasında Bursasporlular sert vurdu, Rüştü kurtardı. Kaleciden dönen topu Bangura kafayla köşeye gönderdi ve Bursaspor 1-0 öne geçti.

21. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Turgay’ın vuruşunu Rüştü kurtardı. Dönen topa bir hamle daha yapan Turgay’ın şutu auta çıktı.

29. dakikada Fernandes’in kullandığı köşe vuruşu arka kale direğinden içeri doğru gitti ancak kaleci son anda topu çeldi.

30. dakikada Egemen Korkmaz yerini Mustafa Pektemek’e bıraktı.

34. dakikada Vederson’un sol çaprazdan kullandığı sert serbest vuruş direğin yanından auta çıktı.

40. dakikada Bursaspor, Turgay’la sol kanattan hızla içeri girdi ancak tecrübeli kaleci Rüştü kalesini terk ederek topu kornere gönderdi.

44. dakikada Turgay’ın uzak mesafeden çektiği şutu Rüştü son anda müthiş bir kurtarışla kornere gönderdi.

2. DEVRE

52. dakikada Simao’nun pasını kapan Edu, İbrahim’den sıyrıldıktan sonra sert vurdu ancak top kalecide kaldı.

62. dakikada Veli Kavlak, Manuel Fernandes’in yerine oyuna girdi.

66. dakikada Veli Kavlak’ın uzaktan şutu üstten auta gitti.

70. dakikada N’Diaye’nin şutu üstten dışarı çıktı.

71. dakikada Quaresma ceza sahası dışından sert vurdu ancak top az farkla direğin yanından autla gitti.

77. dakikada Tagoe’nin soldan getirip içeri çevirdiği topa Vederson sert vurdu ancak Rüştü bu pozisyonda başarılıydı.

79. dakikada Quaresma ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek Beşiktaş’ı 10 kişi bıraktı.

82. dakikada N’Diaye uzaktan sert vurdu ancak Rüştü gole izin vermedi.

87. dakikada Beşiktaş’ın kullandığı serbest vuruşta İsmail’in topuna Sivok kafayla vurdu ve skora denge geldi (1-1).

90. dakikada sahneye Filip Holosko çıktı. Soldan gelen uzun topa Holosko kafayla dokundu ve Karakartalları 2-1 öne geçirdi.
***

Carvalhal’den açıklamalar
Carlos Carvalhal, Bursaspor maçının ardından şunları söyledi: “Bu galibiyette sihir yok. Öncelikle şunu söylemeliyim ki; çok iyi bir takıma ve antrenöre karşı mücadele ettik. Rakip takım teknik direktörü ligi ve rakipleri çok iyi bilen bir hoca. Bu galibiyeti taraftarlarımıza armağan ediyoruz. Bugün onlar için oynadık. Bu galibiyeti, inanmaya ve maçın sonuna kadar mücadele etmeye bağlıyorum. Burdan oyuncularımı tek tek tebrik ediyorum. Üç gün önce son maçımızı oynadık ama yinede son dakikaya kadar mücadele ettiler ve maçı kazandık”

“Maçın ilk dakikasında bu dizilişle ilk pozisyonu biz bulduk. Maçlardan sonra konuşmak çok kolay. Böyle bir rakip karşısında biz iyi bir defans oluşturmak istedik. Özelllikle Egemen’i sol bekte oynattık. Geçtiğimiz sezon Trabzonspor’da da zaman zaman sol bek oynadı ve yerini yadırgamadı. Edu’ya yakın bir oyuncuya ihtiyacımız vardı ve o görevi Simao’ya verdik. Sol kanatta da hızlı olan İsmail görev yaptı”
“Benim takımım her gün takım olma anlamında ilerliyor. Bu sadece saha içinde oynayanlarla olmuyor. Saha içinde, saha dışında olan herkes birbirini ateşliyor. Benim görevimde takımı bu şekilde tutmak. Bugün de bunun en iyi örneğini son on dakikada gördük.”
***

Sivok: Quaresma’nın atılması işimizi kolaylaştırdı
Son dakikalara 2 gol sığdıran ve 2-1 galip gelen Beşiktaş’ın beraberlik golünü kaydeden Sivok, Quaresma’nın kart görmesinin işlerini kolaylaştırdığını söyledi. Çek oyuncu, “Özellikle Quaresma’nın gördüğü kart işimizi kolaylaştırdı. Çünkü Bursaspor, maçı kesin kazanacağını düşünüyordu. Dirençlerini düşürdüler. Biraz da şansla geldiğini söyleyebileceğimiz 2 gol bize galibiyeti getirdi.

Duran toplarda iyiyiz
Şu anda, belki oyun olarak üstün değiliz ama duran toplarda etkiliyiz. Bugün son maçlarda gol bulamayan Holosko ile galip gelmiş olmamız beni mutlu etti” dedi. Öte yandan orta sahanın çalışkan ismi Aurelio ise, “Benim performansımdan çok 3 puan önemliydi. Sahada savaştık ve 3 puanı aldık.”
***

Bangura’ya 3 maç Q7’den armalı tepki
Bursasporlu Bangura, hakeme küfür edince kırmızı kart gördü. Rakibine tekme attığı için atılan Q7 de, öpücüklü cevap verdi. Bursaspor-Beşiktaş maçında kırmızı kartlar havada uçuştu. 25. dakikada hakem Yunus Yıldırım, Bangura’yı affetmedi. Yan hakem, verdiği karara kızan Bangura’nın küfür ettiğini orta hakeme bildirdi. Yunus Yıldırım da Bangura’yı oyundan attı. Yıldız oyuncu uzun süre itiraz etse de karar değişmedi. 79’da ise artistik yaparak rakibini geçmek isteyen Quaresma, başarılı olamayınca tekme attı. Hakem Yıldırım, daha önce kartı olan Q7’yi 2. sarıdan kırmızı kart göstererek oyundan attı. Bursalılar’ın tepki göstermesi üzerine Q7 formasındaki armasını öpüp, cevap verdi. Portekizli yıldız Beşiktaş kariyerinde 2. kırmızı kartını gördü.

Futbolun adaleti yok
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yenilgiye çok üzüldüğünü söyledi. Sağlam, “Taraftarımızı tebrik ediyorum. Muhteşem bir şekilde bizi desteklediler. Beşiktaş gibi yıldızlarla dolu bir rakibe pozisyon vermedik. Son üç dakikaya kadar mükemmel oynadık. Beşiktaş karşısında bir takım bundan iyi mücadele edemezdi. Kaybedebilirsiniz ama acayip toplarla yenilmek beni çok üzdü. Futbolun adaleti gerçekten yok. Bu maçı unutmalıyız artık. Bangura haksızsa bunun cezası olacaktır” diye konuştu.
***

Guti gemileri yaktı!
Carvalhal’ın Bursa’ya da götürmediği İspanyol yıldız, “Beşiktaş’ta şans bulamıyorum ama oynamak istiyorum. Başka ülkelerden teklif alıp oraları tanımayı umuyorum” dedi. Beşiktaş’ın İspanyol futbolcusu Guti Hernandez’den ayrılık sinyali. Ünlü futbolcu, twitter’da yaptığı açıklamada, “Beşiktaş’ta fazla şans bulamıyorum. Açıkçası oynamaya devam etmek istiyorum ve başka ülkelerden teklif almayı ve oraları tanımayı umuyorum” dedi. Beşiktaş’ta sezon başından başından beri kadroda Guti’ye yer vermeyen Portekizli teknik adam Carvalhal, Ankaragücü maçı sonrasında “Guti ile herhangi bir sorunumuz yok. Guti, 2 gün önce çalışmalara katılmaya başladı. Takdir edersiniz ki, maçtan 2 gün önce çalışmalara başlayan bir oyuncuyu, maç kadrosuna alamayız. Guti’nin kadroda yer almamasının sebebi, hazır olmamasıdır. Önümüzdeki maçlarda durumu tekrar değerlendireceğiz. Burada yetkili benim, bütün kararları ben alıyorum” demişti. Siyah-beyazlı takımda önce sakatlığı nedeniyle, daha sonra hazır olmadığı gerekçesiyle forma şansı bulamayan İspanyol yıldız Guti, Bursaspor maçının kadrosunda da yer almadı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Guti yaptığı bu açıklamayla kafalarda büyük bir soru işareti bıraktı. İşte Guti’nin dün yazdıkları:

BİR YIL DAHA OYNAMALIYIM
Futbol oynamadan bir gün daha… Sakat değilim. Bu yıl daha oynamalıyım diye düşünüyorum. DEĞİŞMEYECEK, ama güzel şeyler geldiğinde onları yakalamak lazım. Ben sadece idman yapabilirim. Bu yıl çabuk geçsin. ŞUNU açıklayabilirim; futbol oynamaya ve bir başka ülkede oynama tekliflerini ümit etmeye devam edeceğim. GENELDE hep en kötüsünü düşünsem de hayatın beni şimdi nereye götüreceğini bilemiyorum. BEŞİKTAŞ’TAN sözleşmemi bitirmeden gideceğimi söylemiyorum. Ben sadece antrenman yapıp oynamak istiyorum. Sözleşmem bitince bakarım.
(Sabah)
***

Deron William: İstanbul’u bilmiyorlar
Taraftarının karşısına çıkmayı bekleyen ünlü basketbolcu Türkiye’yi övdü. İtalyan basınına konuşan Deron Williams, “Türkiye için olumsuz yazanlar daha önce burada hiç bulunmamıştır. İstanbul çok güzel bir şehir ve sadece basketbol oynamak için buradayım” dedi. Beşiktaş’ın NBA’li yıldızı Deron Williams, İstanbul’un çok güzel bir şehir olduğunu söyledi. La Gazzetta Dello Sport’a konuşan Williams, bazı Amerikalı yorumcuların Türkiye için yaptığı olumsuz yorumlar konusunda “Kim böyle şeyler yazmışsa, daha önce burada bulunmamış. Türkiye maceramın bu tarz yazılara konu olmayacak” dedi. Basketbol oynamasının sadece fiziki bir ihtiyaç olmadığını vurgulayan Williams, “Durmaktansa, oynamak daha iyi. Beşiktaş’a gelme nedenim ise sadece basketbol oynamak” dedi. Bu arada Deron, yarın Milangaz Arena’da oynanacak Lyubertsy maçında ilk kez taraftarın önüne çıkacak.

Beşiktaş basket Milangaz oldu
Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı’nın yeni sponsoru Milangaz oldu. Yıldırım Demirören’in sahip olduğu Demirören Şirketler Grubu’nun Milangaz markasıyla, 4,3 milyon dolara erkek takımına sponsor olduğu bildirildi. 1yılık anlaşmaya göre takımın yeni adı ”Beşiktaş Milangaz”, Akatlar Kompleksi’nin adı da ”Beşiktaş Milangaz Arena” olarak değiştirildi.
***

‘Savaştık ve kazandık’
Beşiktaş’ın tecrübeli orta saha oyuncusu Mehmet Aurelio, Bursaspor’u deplasmanda yenmenin çok güç olduğunu söyledi. Deneyimli futbolcu, “İyi mücadele ettik. Rakibimiz fiziksel açıdan çok güçlü, ayrıca kaliteli bir takım. Sahada tam anlamıyla bir savaş oldu. Sonuna kadar savaşmayı bırakmadık ve kazandık. Benim bireysel olarak ne yaptığımdan çok, önemli olan 3 puan almaktı” diye konuştu.