SON DAKİKA SPOR: Beşiktaş taraftarlarına uyarı… Rakip Bursaspor… Semih Erden Beşiktaş’ta… Bursa’da çiçeklerle karşılandılar… Guti’siz… Karakartala geniş güvenlik önlemi… Demirören’e ‘sportif çözüm’ önerisi… Şans eseri kazandık…



Taraftarların dikkatine
Beşiktaş yönetimi Bursaspor maçı öncesi taraftarlarına çağrıda bulundu. Yönetimden taraftarlara yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi:
Bursaspor ile 22 Eylül Perşembe günü deplasmanda oynayacağı karşılaşma ile ilgili taraftarlara önemli bilgi…
Kulübümüz, Bursaspor Kulübü ve İstanbul ile Bursa Valiliklerinin ortaklaşa aldığı karar doğrultusunda, Bursa Valiliği’nin Kulübümüze bildirildiği üzere, 22 Eylül Perşembe günü Bursa Atatürk Stadı’nda oynanacak olan Spor Toto Süper Ligi 3. hafta müsabakasına siyah-beyazlı taraftarlarımız alınmayacaktır. Maccabi Tel Aviv karşılaşmasında büyük bir duyarlılık sergileyerek hem ülkemizi hem de kulübümüzü gururlandıran taraftarlarımızın, Bursa’ya gitmemelerini, herhangi bir olaya müdahil olmamalarını önemle hatırlatırız.
***

Beşiktaş Bursaspor ile karşılaşıyor
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında bu akşam Bursaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 3. hafta maçında, bugün (22 Eylül) Bursaspor ile Bursa Atatürk Stadı’nda saat 20.00’de karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlılar, Bursaspor ile bugün yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 85. kez karşı karşıya gelecek. Bursaspor’un ilk kez Türkiye 1. Futbol Ligi’nde mücadele etmeye başladığı 1967-1968 sezonundan bu yana yapılan toplam 84 lig maçından 33’ünü Beşiktaş, 16’sını Bursaspor kazanırken, 35 maç da berabere sonuçlandı. Siyah-beyazlıların ligdeki toplam 107 golüne, Bursaspor 74 golle karşılık verdi.
***

Semih Erden Beşiktaş’ta
NBA’de ülkemizi başarıyla temsil eden milli basketbolcu Semih Erden, Beşiktaş’ta… 1986 İstanbul doğumlu, 2.13 boyunda ve pivot pozisyonunda oynayan Semih Erden, NBA’deki lokavt süresi boyunca Erkek Basketbol Takımımız’ın başarısı için ter dökecek. NBA takımı Cleveland Cavaliers’ten transfer edilen Semih Erden, Darüşşafaka’da tanındı, daha sonra Sırbistan’ın Partizan ve Fenerbahçe’de forma giydi. 2010 yılında NBA takımı Boston Celtics ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. 2011 yılının Şubat ayında Cleveland Cavaliers’e transfer olan Semih Erden, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda İkincilik elde eden A Milli Basketbol Takımı kadrosunda da yer aldı. Kadrosunu güçlendiren Beşiktaş basketbolun ünlü isimlerinden Deron Williams’ıda kadrosuna katmıştı.
***

Beşiktaş Bursa’da çiçeklerle karşılandı
Ligde Bursaspor’la karşılaşacak olan Beşiktaş, karşılaşmanın oynanacağı kente ulaştı. 19 kişilik kadrosuyla İstanbul’dan Bursa’ya karayoluyla giden siyah-beyazlılara İkinci Başkan Metin Keçeli, Genel Sekreter Fahrettin Curoğlu, Futbol Komitesi Üyesi, Amatör Şubeler, Yatırımlar ve Derneklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Küçükemre, Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üye Ahmet Akpınar, Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Saka ve Futbol Komitesi Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu eşlik etti. Geniş güvenlik önlemleri altında Bursa’ya ulaşan kafileyi karşılayan Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu ve Bursaspor İkinci Başkanı Haluk Özkıyıcı, Beşiktaş’a çiçek verdi ve karşılaşmanın dostluk içinde geçmesi temennisinde bulundular.
***

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında bugün deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak Beşiktaş, bu karşılaşma için Bursa’ya gitti. Beşiktaş’ta önce sakatlığı nedeniyle, daha sonra hazır olmadığı gerekçesiyle forma şansı bulamayan İspanyol yıldız Guti, Bursaspor kadrosunda da yer almadı. Bursaspor maçını dün sabah gerçekleştirdiği antrenmanla tamamlayan siyah-beyazlı ekip, otobüsle Bursa’ya vardı. Yolculuğun bir bölümünü feribotla yapan Beşiktaş kafilesi, daha sonra kalacağı otelde maç saatini beklemeye başladı. Siyah-beyazlı ekip, Bursaspor karşılaşmasının ardından İstanbul’a dönerek, Spor Toto Süper Lig’de 25 Eylül Pazar günü kendi sahasında Medical Park Antalyaspor oynayacağı mücadelenin hazırlıklarına başlayacak. Bursaspor ile Beşiktaş arasındaki karşılaşma saat 20.00’de Bursa Atatürk Stadı’nda oynanacak. Mücadeleyi hakem Yunus Yıldırım yönetecek.

Hedef 3 puan
Spor Toto Süper Lig’in ilk 2 haftasında 1 yenilgi ve 1 galibiyet alan Beşiktaş, 3. haftada yarın deplasmanda Bursaspor ile oynayacağı karşılaşmayı kazanarak galibiyet serisi yakalamayı hedefliyor. Ligin ilk haftasında Eskişehirspor’a 2-1 mağlup olan ve hafta başında Ankaragücü’nü 3-1 yenerek bu sezon ki ilk galibiyetini elde eden siyah-beyazlı ekip, ilk 2 maçını kazanan Bursaspor’u mağlup ederek hem rakibin galibiyet serisini sonlandırmak, hem de puanını 6’ya çıkarmak istiyor.

Guti yine yok
Beşiktaş’ta önce sakatlığı nedeniyle, daha sonra hazır olmadığı gerekçesiyle forma şansı bulamayan İspanyol yıldız Guti, Bursaspor kadrosunda da yer almadı. Guti’nin yanı sıra sakatlığı bulunan İbrahim Toraman da kadroya dahil edilmezken, sakatlığı geçen Ernst ise maç kadrosunda kendisine yer buldu. Guti ve İbrahim Toraman’ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Almeida, Ersan Adem Gülüm, Bebe, yabancı kontenjanı nedeniyle Alves ve Hilbert de Bursaspor kafilesinde yer almadı. Bu arada, Ankaragücü ile yapılan karşılaşmada 18 kişilik kadroda bulunmayan Çek oyuncu Tomas Sivok, teknik direktör Carlos Carvalhal tarafından Bursaspor kafilesine dahil edildi.

Maç kadrosu
Beşiktaş’ın Bursaspor maçı kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:
Rüştü Reçber, İsmail Köybaşı, Fernandes, Sivok, Quaresma, Veli Kavlak, Mustafa Pektemek, Mehmet Aurelio, Ekrem Hayyam Dağ, Necip Uysal, Simao, Holosko, Sidnei, Ernst, Edu, Egemen Korkmaz, Tanju Kayhan, Umut Kaya, Cenk Gönen.
***

Kartal’a geniş güvenlik önlemi
Beşiktaş kafilesi, bugün oynanacak Bursaspor maçı için Bursa’ya ulaştı. Beşiktaş kafilesine, yol boyunca geçiş önceliği verildi. Kafile, kırmızı ışıklarda dahi durdurulmazken, bağlantı yolları da geçiş sırasında trafiğe kapatıldı. Siyah-beyazlı kafileyi, kampa gireceği otelde, Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu ile Bursapor İkinci Başkanı Haluk Özkıyıcı karşıladı. Müftüoğlu ile Özkıyıcı, siyah beyazlı yöneticilere çiçek verdi. Daha sonra Beşiktaş kafilesi geniş güvenlik önlemleri altında kamp yapacakları otele yerleşti. Beşiktaş Kulübü’nün, kafileyle birlikte takımı ve yöneticileri korumak için özel güvenlik elemanları getirdiği de gözden kaçmadı. Devlet olarak görevlerinin vatandaşın spor müsabakasını huzur ve güven içinde izlemelerini sağlamak olduğunu belirten Müftüoğlu, ”Beşiktaş Kulübü, Türkiye’nin en köklü ve en eski camialarında biri. Bursaspor da Türk futbolunda Anadolu devrimini yapan bir takım. Ben yarınki karşılaşmanın dostluk çerçevesinde geçeceğine inanıyorum. Geçmişte yaşanan geçmişte kalmıştır. Artık yeni bir sayfa açmanın zamanı geldi. Yarınki maçta hak eden kazansın” dedi. Özkıyıcı da, Bursaspor taraftarının takımının şampiyonluğa ulaştığı iki sezon önce fair-play ödülünü aldığını anımsatarak, ”Geçmişte yaşananları unutmamız lazım. Yarınki maçta her iki takım da sahaya centilmence mücadele edip, kazanmak için çıkacaktır. Güzel bir maç olmasını diliyorum” diye konuştu. Metin Keçeli ise, yeni başlayan ligin bu sezon çıkan olaylar için ciddi cezalar getirdiğini hatırlattı. Beşiktaş yöneticisi olarak ilk kez 32 yıl önce Bursa’ya geldiğini anlatan Keçeli, şunları söyledi:
”O zaman, maçımızı rahatlıkla oynamış, ardından aynı rahatlıkla Bursa’dan ayrılmıştık. Bursa çok büyük bir kent. Bursaspor da bu kentin en önemli markası. Bizim Beşiktaş olarak felsefemiz, ‘iyi oynuyorsak kazanalım, kötü oynuyorsak rakip kazansın…’ Burada Bursaspor ve devletin yanımızda olduğunu görmek bizi sevindirdi.”
***

Başkan Demirören’e çağrı
Milliyet Gazetesi’nin usta kalemi Attila Gökçe, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı’na seçilen Yıldırım Demirören’e çağrıda bulundu. Demirören’in başkanlığa seçilmesinin kendisi için beklenen bir sonuç olduğunu vurgulayan Attila Gökçe, Yıldırım Demirören’in rekabeti kavgaya dönüştürmemek için özen gösteren bir kulüp başkanı olduğunu ifade etti. Türk futbolunun şike soruşturmasıyla travma yaşadığını ancak Beşiktaş’ın ve Yıldırım Demirören’in örnek tavır sergilediğini anlatan Gökçe, “Yıldırım Demirören’in Kulüpler Birliği başkanlığına hazır olduğunu düşünüyorum” dedi. Gökçe, önceki başkan Aziz Yıldırım’ın, Kulüpler Birliği’ni Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) üzerinde Demokles’in kılıcı gibi kullanmayı tercih ettiğini ve yabancı kontenjanındaki açılmanın Kulüpler Birliği’nin önerileriyle TFF tarafından yürürlüğe konduğunu hatırlattı. “Kulüpler Birliği, uzunca bir dönem İstanbul Anadolu kulüpleri gibi yapay bir ayrımla kendi içinde kısır çekişmeler, çatışmalar yaşadı” diyen Gökçe, “Demirören’den beklediğim bir önemli katkı da futbol ailesinin beklediği barış ve kucaklaşmayı geliştirmesidir” sözleriyle de çağrı yaptı. Gökçe ayrıca Türkiye Kulüpler Birliği Vakfı’nın Süper Lig kulüplerinin ortaklığıyla bir şirkete dönüşmesi önerisinde bulundu. Kulüpler Birliği’nin bugüne kadar sadece Federasyon’u muhatap aldığını, futbol ailesinde teknik direktörleri, futbolcuları, hakemleri yok saydığını belirten Milliyet yazarı, “Bugüne kadar hep endüstriyel çözümler arandı. Bugün Demirören’e düşen sportif çözümlere öncülük etmesidir!” cümleleriyle yazısını noktaladı.
***

Hilbert: Kupayı şans eseri kazandık
Beşiktaş’ın Alman yıldızı Roberto Hilbert, Sport Bild’e konuştu. İnanılmaz bir sezon öncesi yaşadıklarını belirten Alman oyuncu, “Teknik direktörümüz kamptan İstanbul’a döndü. Bize sorguya çekileceği söylendi. Sonra tutuklandı. Onun masum olduğuna eminim. Biz onların tutuklandığı İBB maçını penaltı atışlarıyla sadece şansımızla kazandık” dedi. Beşiktaş’ın Alman yıldızı Roberto Hilbert, Sport Bild’e konuştu. İnanılmaz bir sezon öncesi yaşadıklarını belirten Alman oyuncu, “Teknik direktörümüz kamptan İstanbul’a döndü. Bize sorguya çekileceği söylendi. Sonra tutuklandı.
***