SON DAKİKA SPOR: Karakartal 3 puan avında… Kartal’da kaptanlık sıkıntısı… Önce istifa etti sonra yönetime çattı… Kadro dışı… Carvalhal: Hepinize ihtiyacım var… İkinci Guti şoku… Hedef büyük koşmak gerek… 1 numarayım!… İnönü tam dolu…



Beşiktaş Ankaragücü’nü ağırlıyor
Spor Toto Süper Lig’de ikinci haftanın son maçında Beşiktaş Ankaragücü’nü ağırlayacak. Sezona deplasmanda Eskişehirspor yenilgisiyle kötü başlayan siyah-beyazlılar, taraftarının önünde oynayacağı ilk lig karşılaşmasından 3 puanla ayrılmanın hesaplarını yapıyor. Hafta içinde İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv’i 5-1 yenerek, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’na çok iyi bir başlangıç yapan Kara Kartallar, Süper Lig’deki ilk puanlarını da başkent temsilcisinden almayı planlıyor. Beşiktaş’ta, sakatlıkları bulunan Bebe, Ersan Adem Gülüm, Almeida ve Ernst maçta forma giyemeyecek. Son iki resmi maçta hazır olmadığı gerekçesiyle oynatılmayan Guti’nin ise karşılaşmanın kadrosuna alınması bekleniyor. Fiyapı İnönü Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak maçı hakem Tolga Özkalfa yönetecek. Siyah-beyazlı ekip, maçın hazırlıklarını bu akşam basına kapalı yapacağı idmanla tamamlayarak, kampa girecek.
***

Kartal’da kaptanlık sıkıntısı
Beşiktaş yönetimi, Guti, Quaresma ve İbrahim Toraman arasında gidip gelen kaptanlık polemiğini çözmek için tecrübeli eldivenin kapısını çaldı. Ancak Rüştü, “İstemiyorum” diyerek bandı geri çevirdi. Sezon başından beri Beşiktaş’ta huzursuzluğa neden olan kaptanlık konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Siyah-Beyazlı yönetim, Guti, Quaresma ve İbrahim Toraman arasında polemiğe neden olan kaptanlık konusunu çözmek için takımın en yaşlı oyuncusu Rüştü Reçber’in kapısını çaldı. Ancak idarecilerin beklediği olmadı ve tecrübeli eldiven, kaptanlığa gönüllü olmadığını belirtti. Yönetim şimdi bu konuyu çözmek için yeni çareler aramaya başladı. Siyah-Beyazlılar, hafta arasında Guti ve İbrahim Toraman’ın yokluğunda kaptanlık bandını kolunu takan ve Maccabi Tel Aviv maçında harika bir performans sergileyenQuaresma’nınmotivasyonunu bozmadan bu işi halletmenin yollarını arıyor.

Kim kaptan olacak?
Beşiktaş’ın kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Ankaragücü maçında İbrahim Toraman veGuti sahada olması bekleniyor. Belinde ağrılar bulunanGuti’nin sakatlığı tamamen geçti. İbrahim Toraman,Guti veQuaresma’nın birlikte 11’de saha çıkma ihtimali çok yüksek. Bu nedenle kaptanlık bandını kimin alacağımerak konusu olmaya başladı. Eskişehirspor maçında İbrahim Toraman kaptan olarak sahaya çıkmıştı. Sezon henüz başlamadanQuaresma veGuti arasında kaptanlık tartışması yaşanmıştı. Birinci kaptan olan İbrahim Toraman’ın Ankaragücü karşılaşmasında kaptan çıkma olasılığının güçlü olduğu da gelen haberler arasında.

Koch’u umursamıyorlar
UEFA Avrupa Ligi’nde alınan farklı Maccabi Tel Aviv galibiyeti Beşiktaş’ın üzerinde gezinen kara bulutları dağıtmaya yetmedi. Takımdaki Portekizli oyuncunların idmanlarda yardımcı teknik adam Roland Koch’u ciddeye almadıkları, hocalarına karşı umursamaz tavırlar içerisinde oldukları öğrenildi. Beşiktaş Teknik Direktörü Carvalhal’ın da bu görüntüleri görmesine rağmen hiçbir oyuncusuna yaptırım uygulamaması Koch’u çok sinirlendirmiş durumda. Alman antrenörün kendini geri plana çektiği öğrenildi. Bilindiği gibi Portekizli futbolcular sezon başında Siyah-Beyazlı yöneticilere Koch’un yoğun idman programından şikayet ederek Carlos Carvalhal’ın gelmesini hızlandırmışlardı.
TELEGOL
***

Vardar yönetime çattı
Beşiktaş altyapısındaki görevinden istifa eden Sinan Vardar, “Metin, Ali ve Feyyaz bile bu takımda oynayamazdı” diyerek yönetime çattı. Beşiktaş’ta ki yönetim çatlağı, Sinan Vardar’ın altyapıdaki görevinden istifa etmesiyle gün yüzüne çıkarken, tecrübeli idareci, Başkan Demirören ve arkadaşlarını topa tuttu. Vardar, “Çok üzgünüm ama bu şartlarda elimden bir şey gelmiyor. Erkutların, Furkanların geleceğin Beşiktaş’ını oluşturacağına inanıyordum ama sistemsizlik beni zorluyor. Sürekli kötü transferler yapılıyor. Borç 500 milyon dolara ulaştı. Altyapıda forma bekleyen yetenekli futbolcuların bu sistemde forma giymeleri imkansız. Metin-Ali-Feyyaz bile şu dönemde genç olsalardı; bu takımda forma şansı bulamazlardı. Maccabi maçında bu sezon aldıklarından sadece Egemen ilk onbirdeydi. Transfer ettiklerini A2’ye gönderiyorlar! Ben gençleri nereye göndereyim? 1.5 yıldır futbolun başında olan Cengiz Zülfikaroğlu, beni bir kere bile aramadı” diye konuştu.
***

SABAH: Bireysel oynamıyorum
Quaresma, şahsi oynadığı konusunda yapılan eleştirilere yanıt verdi. Artık 27 yaşındayım. Siyah-beyazlıların yeni kaptanı “Pazubandı benim için önemli değil ama büyük bir onur. Kaptan olarak sahaya çıkmasam bile omzumdaki sorumlulukların farkındayım” diye konuştu.

“Demirören harekete geçti”
Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği başkanlığı için çalışmalarına start verdi. Beşiktaş Başkanı resmen açıklamasa da adaylığını öneren kulüplere, “Ben de istiyorum ama bu konuda hep birlikte hareket etmeliyiz” mesajı verdi.

HABERTÜRK SPOR: 1 numarayım
Quaresma her konuda mütevaziydi ama trivela konusunda değil. Beşiktaş’ın ünlü yıldızı ayağının dışıyla yaptığı vuruşun sonradan kazanılmadığını belirterek, “İstem dışı da olsa bu hareketi yapıyorum. Dünyada en iyi olduğumu biliyorum ve bu beni mutlu ediyor” dedi.

“Guti ile aram süper”
Ricardo Quaresma, sürekli spekülasyonlara neden olan Guti ile arasının iyi olmadığı yönündeki iddialara açık ve net cevap verdi: “Bu iddialar nereden nasıl çıkıyor bilmiyorum ama biz saha içinde de saha dışında da çok iyi anlaşıyoruz. Hatta süper anlaşıyoruz.”

FANATİK: Hedef büyük koşmak gerek
Lig ve Avrupa’da 22 günde yedi maça çıkacak olan siyah-beyazlılar bugün Ankaragücü’yle karşılaşıyor. Fiyapı İnönü Stadı’ndaki zorlu mücadele saat 20.00’de başlıyor.

“İkinci Guti şoku”
Eskişehir deplasmanına götürülmeyen Guti Hernandez, tamamen iyileşmiş olmasına rağmen teknik direktör Carvalhal tarafından Ankaragücü karşılaşmasının kadrosuna da alınmadı.

“İnönü yine ‘full’ çekecek”
Ankaragücü’nü bugün Fiyapı İnönü Stadı’nda ağırlayacak olan Beşiktaş’ı taraftarları yalnız bırakmayacak. Mücadelenin hafta başı oynanacak olmasına rağmen, futbolseverlerin maça büyük ilgi gösterdikleri ve biletlerin büyük ölçüde tükendiği bildirildi.

“Quaresma’dan nokta”
Beşiktaş’ın yıldızı, takım kaptanlığının sadece pazubandı takmak olmadığını söyledi, “O sorumluluk zaten benim omuzlarımda. Bunun bilincindeyim” dedi.

VATAN: Hepinize ihtiyacım var
Beşiktaş’ın hocası Carlos Carvalhal, futbolcularıyla yaptığı toplantıda ‘hazır olun’ mesajı verdi. “Neredeyse üç günde bir maç oynayacağız. Üç ayrı kulvarda mücadele ediyoruz. Kimse oynamıyorum diye moralini bozmasın. Çünkü hepinize ihtiyacım olacak. Herkes idmanlarda iyi çalışsın.”

AKŞAM: NARGİLECİ KADRO DIŞI
İspanyol futbolcu Guti, gece hayatından vazgeçmedi, Bebek’te nargileyle yakalanınca 18’e alınmadı, ceza yolda.