SON DAKİKA SPOR: Beşiktaş 5 – Maccabi Tel-Aviv 1… Carvalhal: Haklı bir galibiyet aldık… UEFA’nın lideri Karakartal… Q7’si yerine geldi… Almedia’dan kötü haber… Ah Hugoo ah!… Tabutta trivela… Kartal Five minutes dedi … Sihirbaz mıyım ben!…



Kartal 5’ledi
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’ndaki ilk maçında Maccabi Tel-Aviv’i 5-1 yendi. Taraftarlarının müthiş desteğiyle karşılaşmaya başlayan siyah-beyazlılar, henüz 3. dakikada Almeida’nın şık golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı. Golden sonra rakibi üzerine baskı kurmaya çalışan Beşiktaş, hızlı paslarla pozisyon aradı. Beraberlik için yüklenen İsrail temsilcisi, kalabalık hücumlarla rakip kaleye gelmeye çalıştı. Almeida ile birkaç kez daha gole yaklaşan Beşiktaş, 28. dakikada Quaresma ve Almeida ortaklığında mükemmel bir gole daha imza attı. Quaresma’nın harika pasını iyi takip eden Almeida attığı golle siyah-beyazlıları 2-0 öne geçirdi. Erken gelen gollerle rakibinin tüm umutlarını tüketen Beşiktaş, soyunma odasına 2-0 önde gitti. İkinci yarıya Dabbur-Elran Atar, Yeini-Itzhaki değişiklikleriyle başlayan ve ofansif bir oyun anlayışıyla sahaya çıkan Maccabi Tel-Aviv, 48. dakikada değişikliklerin meyvesini aldı. Sol kanattan gelişen atakta Roi Kehat kafa vuruşuyla farkı 1’e indirdi (2-1). Ancak İsraillilerin bu sevinci çok kısa sürdü. Necip’in düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta topu Mehmet Aurelio iyi yükselerek skoru 3-1 yapan gole imza attı. Dolmabahçe’de bu golün sevinci devam ederken sahneye bir kez daha Quaresma çıktı. Sağ taraftan şık hareketlerle hızla çizgiye inen Q7’nin içeri çevirdiği topa son dokunan isim Egemen oldu ve fark 3’e çıktı (4-1). İkinci yarının başında bulduğu golle umutlanan Maccabi Tel-Aviv, peşpeşe kalesinde gördüğü gollerin ardından oyundan tamamen koptu. Skorun verdiği rahatlıkla oyunu istediği gibi yönlendiren siyah-beyazlılar, rakibinin üzerine fazla gitmese de Edu’nun 87. dakikada attığı golle geceye noktayı koydu (5-1).
***
Carvalhal’in Açıklaması
Antrenör Carlos Carvalhal, Maccabi Tel Aviv karşısında haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi. Carvalhal, karşılaşma sonrası düzenlediği basın toplantısında, Maccabi Tel Aviv karşısında akıllı oynadıklarını ifade ederek, ”Bize mutluluk veren, hak edilmiş bir galibiyet aldık. Maccabi Tel Aviv’in yapabilecekleri ve kapasiteleri hakkında çok iyi bilgi sahibiydik. Özellikle 3-0 kazandıkları Panathinaikos maçında çok iyi oynadıklarını görmüştük. Biz çok akıllıca oynadık ve kazandık” diye konuştu. Devre arasından sonra orta sahada küçük bir değişiklik yaptıklarını anlatan Portekizli çalıştırıcı, ”Özellikle Necip’i rakip takımın 10 numaralı oyuncusuna yakın oynatıp, topu daha çok ayağımızda tuttuk. Agresif oynadık ve istediğimiz sonucu aldık” dedi. Eskişehirspor karşısında alınan mağlubiyetin ardından takımın nasıl bu denli değiştiğinin sorulması üzerine Carvalhal, şunları söyledi: ”Ben şu anda bulunduğum noktaya hep üstüne koyarak geldim ve kimse bana yardım etmedi. Sonuçta ben bir sihirbaz değilim. Takımı bir günde değiştiremem. Eskişehispor maçında belirgin hatalar yaptık. Ama önemli olan bunlardan ders alıp bir sonraki maçta yapmamaktı. Benim hoca olarak görevim de her maç takımı daha iyi duruma getirmektir.”
***

HÜRRİYET: Quaresma’sı yerine geldi
Portekizli star muhteşem oynadı Beşiktaş, Maccabi Tel Aviv’e patladı. İsrail ekibi karşısında ayakta alkışlanan bir Quaresma vardı. Çalımlarıyla bel kırdı, asistleriyle yıldızını parlattı. Eskişehirspor yenilgisini UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk maçında unutturan Kartal, Almeida (2), Aurelio, Egemen ve Edu’nun golleriyle coştu.

“Ve o bandı koluna taktı”
Quaresma, Guti ve İbrahim Toraman’ın yokluğunda sahaya kaptan çıktı. Sezon başında, “Kaptanlık benim hakkım” diyerek yönetimin kapısını çalan Portekizli, amacına Maccabi Tel Aviv ile oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında ulaştı.
***

“Almeida 10 maç oynamayacak”
Adalesindeki yırtık nedeniyle Maccabi Tel Aviv karşılaşmasını tamamlayamayan Portekizli golcü, aralarında Fenerbahçe derbisinin de olduğu kritik maçlarda formasını terletemeyecek. Almeida, Beşiktaş formasıyla 179 gün sonra ikinci kez bir maçta iki gol atmıştı.

“Avrupa’da beş taş oynadı”
Lige Es-Es darbesiyle başlayan Beşiktaş, Avrupa’da nefes aldı, gol olup yağdı. Kartal, Maccabi Tel Aviv’i Almeida (2), Aurelio, Egemen ve Edu ile geçerek grupta zirveye oturdu.

“Almeida fire verdi”
Adalesinde ikinci derece yırtık olan Portekizli dört hafta forma giyemeyecek ve 10-12 karşılaşmada formasından uzak kalacak.

“Bandı taktı Quaresma coştu”
Sahaya Beşiktaş’ın kaptanı olarak çıkan Quaresma, nefis futbolunu iki asistle süsledi. Yıldız futbolcu performansı ile izleyenlere “pazubant yaramış” dedirtti.

HABERTÜRK SPOR: 5 attık özür dileriz
Taraftar soğukkanlı davranıp İsrail ile Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının ardından patlak veren krizi tribünlere yansıtmadı. En güzel cevabı sahada veren Beşiktaş da Maccabi Tel Aviv’i çimlere gömerek şu mesajı yolladı: 5 attık özür dileriz! Kartal, İsrail ile yaşanan gerilim nedeniyle daha da bir önem kazanan Avrupa Ligi E Grubu’ndaki ilk maçında Maccabi Tel Aviv’i paramparça etti. Mehmet Aurelio ve Ouaresma’nın enfes asistlerini boş çevirmeyen Hugo Almeida’nın golleriyle İnönü Stadı’nda kutlamalar başladı. İkinci yarının başında Kehat keyfimizi kaçırmadı. İki dakika sonra Aurelio kafayı yapıştırdı: 3-1. 53’te kaptan Quaresma şık çalımlarla ilerleyip kesti, Egemen uçarak topu mermi gibi filelere gönderdi. 88’de yeni transfer Edu perdeyi indirdi. Tribünleri mest eden Beşiktaş, grupta direksiyona geçti.

HABERTÜRK SPOR: Ah Hugoo ah!
Kartal önce sevindi sonra üzüldü. Bu sezon dört maçta da dört gol atan ve dün Maccabi ağlarını iki kez havalandıran Hugo Almeida’da ikinci derece yırtık şüphesi var. Üç-dört hafta takımdan uzak kalabilir.

“Sihirbaz değilim”
Beşiktaş’ın hocası Carvalhal, Eskişehir yenilgisinin ardından aradaki farkın sorulmasına cevap verip, “Hocalar üzerine koya koya gelir” dedi.

“Goller şehit ailelerine”
Beşiktaşlı yönetici Mete Düren, Maccabi Tel Aviv’i grupta rakip olarak görmediklerini belirterek, “Golleri Mavi Marmara şehitlerinin ailelerine armağan ediyoruz” diye konuştu.

Fanatik: 5. senfoni
İnönü’de dün gece A’dan Z’ye Portekiz yapımı bir zafer vardı. Quaresma ve çetesi, ya asist yaptı ya gol attı. Kartal, Maccabi kalesine peş peşe sefer düzenlerken tribünler de adeta futbolcularla birlikte kanat çırptı! Beşiktaş, Avrupa Ligi’ne öyle bir giriş yaptı ki, neredeyse Maccabililer bile alkış tutacaktı.

VATAN: Kartal’dan one minute
Ligdeki kötü görüntüsünü Avrupa’da rafa kaldıran Beşiktaş, İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv’i resmen parçaladı. Almeida’nın 28 dakikaya sığdırdığı iki golde, Aurelio ve Quaresma’nın enfes asistleriyle büyülenen İnönü, ikinci yarının başında yenen gole üzülecek zaman bile bulamadı. Edu, Egemen ve Aurelio ile gelen ‘5’, Orta Doğu’ya mesaj gibiydi.

“Trivela’lı asist”
İkinci golde sahanın bir yanından diğer yanına ayağının dışıyla 60 metrelik bir pas atan Quaresma ayakta alkışlandı.

“Tabutta trivela”
Eskişehir maçında yerden yere vurulan Quaresma kaptanlıkla hayat buldu, ikinci goldeki ortasıyla da İnönü’yü salladı. Tel Aviv’e karşı iki asist ve sayısız çalımla oynayan Quaresma, “Fizik olarak üste çıkıp, isim yerine takım olarak oynarsak, kimse önümüzde duramaz. Çünkü sahada isimler değil, futbol konuşur” dedi.

AKŞAM: Five minutes
Davos’ta, ‘one minute!’ resti yiyen İsrail’in takımına Beşiktaş da İnönü’de 5 golle racon kesti. Üç dakikada Almeida’yla perdeyi açan Beşiktaş, Portekizli yıldızın ikinci golüyle rahatladı. İsrailliler ikinci yarının başında bir gol bulup umutlansa da Aurelio, Egemen Korkmaz ve Edu kabusları oldu.

“Sihirbaz değilim zamanla düzelir”
“Carvalhal, “Ben şu anda bulunduğum noktaya hep üstüne koyarak geldim ve kimse bana yardım etmedi. Takımı bir günde değiştiremem” dedi.
***