SON DAKİKA SPOR: Erdoğan: Şike alenen yapılıyordu… Bir elinde cımbız bir elinde ayna… Şener’den Demirören’e ret… Kartal’da iç hesaplaşma… Sakatlık bahane gezme şahane… İronik tezahürat… Play off’lu sistemde ilk maçta ‘of’ çekti…


Şike iddiası
Süper Lig kulüplerinden Beşiktaş’ın eski asbaşkanı Levent Erdoğan, Zonguldak Ereğli Beşiktaş Taraftarlar Derneği’ni ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette alt yapıya önem verilmesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, şike olaylarının son zamanlarda alenen yapıldığını iddia etti. Beşiktaş Kulübünün Eski Asbaşkanı Levent Erdoğan, Ereğli Beşiktaş taraftarlar derneğinin davetlisi Olarak Ereğli’ ye geldi. Dernek binasında Dernek Başkanı Tarkan Adik ve yönetimi tarafından karşılanan Levent Erdoğan, Başkan Adik ve yönetim kurulu üyeleri ile kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Daha sonra gündeme ilişkin bir konuşma yapan Erdoğan, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından şike soruşturması kapsamında alınacak kararı lig sonuna bırakılmasının yanlış bir karar olduğunu söyledi. Son zamanlarda şike olaylarının alenen yapıldığına dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti: “Şike olaylarına adı karışanların mutlaka cezalarını çekmesi lazım. Bu sene ligin pek tadının tuzunun olacağını düşünmüyorum. Bu şike olaylarında bir daha ki seneye takımları düşürmeye giderlerse 2011-2012 sezonundan pekte hayır beklememek lazım gibi geliyor bana. Yanlış bir karar olarak değerlendiriyorum. Bu olayların bir an önce toparlanması lazım.”
STAR

Carvalhal’in Açıklaması
Antrenör Carlos Carvalhal, Eskişehirspor karşılaşmasının ardından şunları söyledi:
“Bu maçı 3 bölüme ayırmak lazım. Birinci bölüm, ilk 45 dakikada yaşadığımız sıkıntılardı. Kendi hatalarımızla rakibe verdiğimiz pozisyonlar oldu. Topu ayağımızda tutamadık. Rakip de bunları değerlendirdi ve ters yönde pozisyonlar yedik. İkinci bölüm ise ikinci yarının başından itibaren olan bölüm. Oyunun kontrolünü elimize aldık, istediğimiz gibi oynuyorduk. Üçüncü bölüm ise Mustafa Pektemek’in oyuna girmesinden sonraki kısım. Maçın kontrolünü kaybettik. Neler olduğunu anlamadım. Defansın arkasına atılan toplar oldu, bunlara reaksiyon gösteremedik. Yediğimiz gol de son anlarda geldiği için gerekli vakti bırakmadı. Zaten oradan dönüşü de zordu. Guti’nin bir sakatlığı var. Aramızda herhangi bir sorun yok. Daha önce katıldığım bir televizyon programında da bunu söyledim. Guti’yle oturup konuştuk ve ortak bir karar aldık. Sakatlığı geçmeden, kondisyonu tam olmadan Guti’yi kullanmak istemiyoruz. Tam ve hazır bir Guti istiyoruz. Kendisi de aynı görüşte. O da çalışarak fiziksel eksiklerini tamamlıyor.”
***
Bir elinde cımbız bir elinde ayna…
HÜRRİYET: Meçhul futbolcu ilk maçta haklı çıktı
Eskişehir’de de tel tel dökülen Quaresma ile ilgili ilk uyarıyı bir takım arkadaşı yapmıştı: “Süsüne o kadar düşkün ki… Elinde cımbızla dolaşıyor. Böyle şey görmedim. Hazırlık kampında kendisini sürekli sakladı. İdmanlara hep geç katıldı. Eskişehirspor maçı daha başlangıç. Göreceksiniz bu sezon Beşiktaş’ın en kötü futbolcusu olacak.”

HABERTÜRK SPOR: Şener’den Demirören’e ret
Şike soruşturmasıyla ilgili kararın sezon sonuna bırakılmasından rahatsız olan Şener’in, ‘Sporda Şiddet Yasası’yla ilgili hazırlanan dilekçe için Demirören’in imza talebine olumsuz yanıt verdiği öğrenildi.

Kartal’da iç hesaplaşma
“Ceza geliyor”
Beşiktaş yönetimi, Eskişehir yenilgisi üzerine radikal bir karar alacak. Açılış maçında rezil oynadıkları görüşünde birleşen siyah-beyazlı idareciler, disiplinsizlikten dert yanıp, “Galibiyete nasıl prim veriyorsak kaybedince de ceza verilmeli” görüşünde birleşti.

“Sakatlık bahane gezme şahane!”
Eskişehirspor maçı kadrosuna alınmayan ve önceki gün Ümraniye’de sabah antrenmana çıkması gereken Guti’nin çalışmaya çıkmamasının nedeninin hafif bir sakatlık olduğu Carlos Carvalhal tarafından açıklanırken aslında olayın iç yüzünün öyle olmadığı iddia edildi. Takım Eskişehir deplasmanına giderken ünlü oyuncunun İstinye Park’ta görülmesi soru işaretlerini arttırdı. Teknik direktör Carlos Carvalhal’in Guti’nin 15 dakika tedavi görmesinden bilgisinin bulunduğunu söylemesinin medyadaki spekülasyonları önlemeye yönelik olduğu öne sürüldü.

FANATİK: Guti’yi perşembe göreceksiniz
Carvalhal’ın Eskişehir kadrosuna almadığı kaptan Guti Hernandez, Beşiktaşlılar’a mesaj gönderdi: Ligin ilk maçındaki mağlubiyet beni çok üzdü. Taraftarlara ve yönetime söz veriyorum, gerçek Guti’yi Maccabi maçında göreceksiniz.

MİLLİYET: İronik tezahürat
Maccabi Tel Aviv’in ligdeki rakibi Ironi Rishon taraftarı, deplasmanda Beşiktaş lehine tezahürat yaptı, bu durum teknik patron Motti Ivanir’i çok kızdırdı. Ivanir, “Bence bu büyük bir ayıp ve utanç” dedi.
***

Play-off
Bir yanda ‘Portekiz çetesi’, diğer tarafta Beşiktaş’tan yollanan ‘kalbi kırıklar çetesi’! Quaresma mı Erkan mı, Simao mu Tello mu, Fernandes mi Batuhan mı? Herhalde hepimiz ilkleri tercih ederiz. Ancak futbol böyle bir oyun işte… Yıldızlar değil, takımlar kazanıyor. 2011-12 sezonunun açılış maçı da bu sözü kanıtladı. Skibbe’nin Eskişehirspor’u sezonu zaferle açtı, Carvalhal’in Beşiktaş’ı lige puansız başladı. İşin garip olan kısmı, farkı kaçıran da ev sahibiydi…

“Carvalhal şaşırdı”
Portekizli teknik adam, ilk yarıda kötü oynayıp ikinci devrede toparlandıklarını söylerken, “Rakibin savunmanın arkasına attığı toplar bizi şaşırttı” ifadelerini kullandı.

“Veli Kavlak Guti’yi arattı”
Teknik direktörü Carlos Carvalhal’ın İstanbul’da bıraktığı Guti’nin yerine oynayan Veli Kavlak, İspanyol futbolcunun boşluğunu dolduramadı.
***

Takım O P
1.BURSASPOR 1 3
2.BÜYÜKŞEHİR BLD.SPOR 1 3
3.SAMSUNSPOR 1 3
4.MERSİN İDMAN YURDU 1 3
5.KARDEMİR D.Ç. KARABÜKSPOR 1 3
6.ESKİŞEHİRSPOR 1 3
7.MEDİCAL PARK ANTALYASPOR 1 3
8.TRABZONSPOR A.Ş. 1 1
9.MANİSASPOR 1 1
10.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0
11.ORDUSPOR 0 0
12.GENÇLERBİRLİĞİ 1 0
13.MKE ANKARAGÜCÜ 1 0
14.BEŞİKTAŞ A.Ş. 1 0
15.SİVASSPOR 1 0
16.GAZİANTEPSPOR 1 0
17.GALATASARAY A.Ş. 1 0
18.KAYSERİSPOR 1 0