SON DAKİKA ŞEHİR: Hırsızlar birbirini ispiyonladı… Beşiktaş’ta elektrik kesintisi… Beşiktaş Belediyesi eğitim yardımlarına başlıyor… Konuk Evleri’ne ön kayıtlar başladı… 335 kilo esrarla yakalandılar… Beşiktaş sokakları daha da güzelleşiyor…


Hırsızlar birbirini ispiyonladı
Beşiktaş’ta lüks bir restoranın işletmeciliğini yapan işadamı Tayfun Mataracı’nın Beykoz Fatih Mahallesi’ndeki evine geçen hafta hırsız girdi. Mataracı ve eşi uyurken evde bulunan kasayı çalan hırsızlar, işadamının BMW marka otomobili ile Honda marka otomobilini alarak kayıplara karıştı. Hırsızlığı fark eden işadamı olaydan sonra polise başvurdu. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken hırsızlığı gerçekleştiren üç kişi arasında ormanlık alanda kasadan çıkan para ve ziynet eşyalarının paylaşımı konusunda anlaşmazlık çıktı. Çete lideri olduğu iddia edilen Savaş B. çaldıkları mallardan daha fazla pay istedi, alamayınca da hırsızlık yaptığı diğer iki arkadaşını polise ihbar etti. Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekibine, ismini vermeden ihbarda bulunan kişi, hırsızların kimliğini ve kasayı götürdükleri yeri bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen polis, zanlılardan Serdar B.Ç. (23) ve Salih Z’yi gözaltına aldı. İki zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken diğer hırsız ile ilgili arama çalışlarına devam edildi. İki zanlının yakalanması için polise ihbarda bulunan kişinin kimliğini tespit eden polis, Tuzla’daki adresinde Savaş B.’yi gözaltına aldı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’ndeki işlemleri tamamlanan Savaş B. adliyeye sevk edildi. Yapılan aramada iki adet otomobil, 105 bin lira, 17 bin dolar, 50 bin lira değerinde ziynet eşyası, iki adet dizüstü bilgisayar ve şüpheliye ait olduğu öğrenilen bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirilirken zanlı Savaş B.’nin 7ay önce cezaevinden çıktığı öğrenildi. Olayla ilgili daha önce gözaltına alınan ve Beykoz Adliyesi’ne sevk edilen Serdal B.Ç. ve Salih Z, tutuklanmıştı.
***

Beşiktaşlılar dikkat!
İstanbul’un Beşiktaş ve Eyüp ilçelerinde yarın ve 10 Eylül’de elektrik kesintisi yapılacak. Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş’den (BEDAŞ) yapılan açıklamaya göre, yarın, 08.00-15.00 saatleri arasında Beşiktaş’ta Gayrettepe Mahallesi Ömer Beşiktaş, Gülfem, Sebat, Fersun, Gül Acara sokaklar ve civarına elektrik verilemeyecek. Ayrıca 10 Eylül’de 09.00-13.00 saatleri arasında Eyüp’ün Alibeyköy Barajı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağaç A.Ş, Devlet Su İşleri Lojmanları, Eser Demir Çekme Fabrikası enerji alamayacak.
***

2011 – 2012 Dönemi Eğitim Yardımları Başlıyor
Beşiktaş Belediyesi 2011-2012 eğitim ve öğretim döneminde Beşiktaş ilçesinde oturan/okuyan ilköğretim ve lise öğrencilerine eğitim yardımı yapacak. İlgilenenlerin gerekli belgeleri tamamlayarak 12-23 Eylül 2011 tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi’ne başvurmaları gerekiyor.

Eğitim Yardımı Başvurusu İçin Gerekli Koşullar ve Belgeler

1. Öğrencinin Beşiktaş ilçesinde bulunan okullarda (ilköğretim – lise) okuyor olması ya da,
2. Beşiktaş ilçesinde ikamet ediyor olması gerekmektedir.

Gerekli Belgeler

• Öğrenci ve velinin nüfus kağıdı aslı ve fotokopisi.
• Öğrenci belgesi.
• Karne (2010-2011 Dönemi).
• Anne ve babaya ait gelir durumu belgesi (maaş bordrosu, emekli kartı, banka maaş dekontu, Yeşilkart fotokopisi).
• Herhangi bir geliri yoksa Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK); Bağkur-Emekli Sandığı-SSK Yaşlılık ya da Engelli maaş durumunu gösterir belge.
• Engelli ise engel durumunu gösterir güncel sağlık raporu.
***

Beşiktaş Belediyesi Kız ve Erkek Öğrenci Konuk Ev’lerine ön kayıtlar başlamıştır Beşiktaş Belediyesi Kız ve Erkek Öğrenci Konuk Ev’lerine ön kayıtlar 12 – 21 Eylül 2011 tarihinde başlayacaktır.

Bilgi için: 444 44 55

KIZ KONUK EVİ
Adres: Asariye Caddesi, Çitlenbik Sok. No:29 – Beşiktaş/İstanbul.
Tel: 0212 236 10 25

ERKEK KONUK EVİ
Tel: 0212 274 0087
Adres: Prof. Dr. Bülent Tarcan Cad. 25/A Gayrettepe-Beşiktaş/İstanbul
***

NOT: Eksik evraklı başvurular kabul edilmeyecektir.
Başvuru için gerekli belgeleri tamamlayanlar komisyon tarafından yapılacak değerlendirme sonucuna göre eğitim yardımı almaya hak kazanacaklardır.

T.C. Kimlik numarasız işlem yapılamaz.
***
Asfaltlama çalışmaları devam ediyor
Beşiktaş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, kent genelindeki cadde ve sokaklarda yürüttüğü asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Etiler bölgesi, Bebek bölgesi ve okullarımızın bahçelerinde asfaltlama çalışmaları devam etmektedir. Asfaltlama çalışmaları biten cadde ve sokaklar Kent genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında; Ambarlıdere , Işık, Mustafa İzzet Efendi , Büyükkuyu, Birlik, Sekbanlar, Oya Çolpan, Akçam (Büyükdere girişi) Güneş (Akçam girişi) , Sedir, Ülgen (Gazeteci Ümit Deniz girişi) , Cengiz sokakları ve Eski Yıldız, İzzettin Aksalur, Uğur Mumcu Caddelerinde asfaltlama çalışmaları tamamlanmıştır.
***
335 kilo esrarla yakalandılar
İran’dan getirilerek İstanbul’da satılmak istenen 335 kilo esrar ele geçirildi. Operasyonda 1′i yabancı uyruklu 8 kişi yakalandı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından harekete geçti. Çalışma sonucunda İran’dan giriş yapan ve içinde uyuşturucu olduğu tespit edilen bir otomobil takibe alındı. 25 Ağustos 2011′de otomobilin Küçükçekmece’de bir evin önünde durması üzerine harekete geçildi. Eş zamanlı olarak otomobile ve eve ardından Fatih, Şişli ve Bağcılar’daki adreslere operasyon düzenlendi. Baskında otomobilin kaporta ve koltuk aralarına gizlenmiş paketler halinde 335 kilo esrar , 1 hassas terazi, ile uyuşturucu ticaretinden elde edildigi sanılan 115 bin TL ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerden İran uyruklu bir kişinin yurt dışından getirdiği uyuşturucuyuİstanbul’da bir başka kişiye teslim etmek istediğini söylediği öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan 8 şüpheli,Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.
***

Ortaköy eylemcileri serbest
Ortaköy’deki AB Merkezi İstanbul Ofisi’ne girmek isterken biber gazlı ve coplu polis müdahalesi sonucu gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 12 kişi serbest bırakıldı. İşçi Partili yaklaşık 80 kişilik grup, İşçi Parti (İP) Genel Başkanı ve Birinci Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Perinçek’in de aralarında bulunduğu 4 kişinin tutuklanmasını protesto etmek için Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreterliği’ninOrtaköy’deki AB Merkezi İstanbulOfisi’ne girmek istemiş bunun üzerine polis ekipleri, grup üyelerine cop ve biber gazı ile müdahale etmişti. Yaşanan arbede sonunda İşçi partili olduğu belirlenen 12 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 12 kişiden 4′ü savcılık sorgularının ardından serbest kalırken, 8 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 14 Sulh Ceza Mahkemesi tarafından sorgulanan 8 kişi de mahkemece serbest bırakıldı.