SON DAKİKA GÜNDEM: Askerlikte bedelli ihtimali… Kara harekatı sinyali… Van’da polise saldırı… CHP 88. yaşını kutluyor… Bir takım böyle yok oldu… 12 Dev Adam Fransa’yı elinden kaçırdı… Ziegler İstanbul’a geldi… 20 yıl aldı…



Bedelli sinyali
AK Parti Hükümeti’nin önümüzdeki günlerde bedelli askerlik müjdesi vermeye hazırlandığı iddia edildi. Radikal Gazetesi’nden Ömer Şahin’in haberine göre, bedelli konusunda ilgili taraflar arasında uzlaşmaya varıldığı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın çevresine ‘çalışmalarda son aşamaya gelindiğini’ söylediği öğrenildi. Çıkarılacak bedelli askerlikte alt yaş sınırının ise 35 olacağı belirtiliyor. Bedelli askerlikle ilgili sürpriz bir gelişme yaşanıyor. Yeni askerlik sistemi üzerinde çalışan hükümet bedelli askerliği gündemine aldı. Konu üzerinde Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı’nın çalışma yürüttüğü ve uygulamaya ilişkin uzlaşmaya vardığı öğrenildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da önceki gün görüştüğü bazı isimlere, “Bedelli çıkacak, çalışmalarda sona yaklaşıldı” dediği öğrenildi. Bedelli askerlik uygulamasından 200 bin civarında kişinin yararlanması planlanıyor. Kamuoyunda uzun süredir tartışılan bedelli askerlik konusu Genelkurmay Başkanlığı’nın karşı çıkması nedeniyle bir türlü uygulanamıyordu.
***
Kara harekatı sinyali
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, beraberinde kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı ile birlikte Türkiye’nin Irak ve Suriye sınırlarından sorumlu Malatya’daki 2. Ordu Komutanlığı’na gelerek burada 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük’ten, “iç güvenlik harekâtı”na ilişkin brifing aldı.
3 saat süren brifingin ardından Özel’in Diyarbakır’a gitmesi sınır ötesi kara harekâtına ilişkin son durumun görüşüldüğü şeklinde yorumlandı. Org. Özel, TSK’nın zirvesine oturduktan bir ay sonra ilk yurt içi denetleme gezisini 2. Ordu Komutanlığı bölgesine dün gerçekleştirdi. Özel, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ile birlikte dün sabah saatlerinde Malatya’daki 2. Ordu Komutanlığı’na geçti. 2. Ordu bölgesinde denetlemelerde bulunmak üzere buraya hareket eden Özel ve beraberindekiler, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Yörük’ten yaklaşık 3 saat süren bir brifing aldı. Brifinge ait Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesine konulan bilgi notunda Özel ve beraberindekilerin devam etmekte olan iç güvenlik harekâtına ilişkin Yörük’ten bilgi aldıkları belirtildi.

Sınırda hareketlilik
Türkiye’nin Irak ve Suriye sınırını korumakla görevli olan 2. Ordu Komutanlığı, terörle mücadelede büyük öneme sahip bulunuyor. Malatya’daki karargâhta 2 yıl boyunca 2. Ordu’yu yöneten Orgeneral Özel de böylece 13 ay sonra yeniden Malatya’ya dönmüş oldu. 3 saati aşkın brifinde terörle mücadeleye yönelik son bilgiler komutanlara aktarıldı. Irak’ın kuzeyine yönelik hava operasyonlarına ilişkin bilgilerin yanı sıra askeri istihbarat birimlerinin topladığı bilgiler de TSK’nın zirvesine aktarıldı. Özel‘in 2. Ordu komutasındaki tümen ve tugayların son durumlarına ilişkin de bilgi aldığı belirtildi. Özel’in Malatya’ya ziyareti, sınır ötesi kara harekâtına hazırlık olarak da değerlendirildi. Brifingde olası bir sınır ötesi harekâtta birliklerin nasıl sevk ve idare edileceğine ilişkin detaylı bir sunum yapıldığı iddia edildi. Özel’in Malatya’da olduğu saatlerde Türkiye’nin sınır bölgesinde yoğun askeri hareketlilik gözlerden kaçmadı. Özel’in kuvvet komutanlarıyla birlikte 2. Ordu’yu denetlemesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı olağan görüşmenin bir gün sonrasına denk gelmesi dikkati çekti.

Diyarbakır’a geçtiler
Komutanlar, Malatya’daki 2. Ordu Komutanlığı’nda 3 saati aşkın brifingin hemen ardından merkeze 34 kilometre uzaklıkta bulunan 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın konuşlandığı Erhaç’taki askeri havaalanından Diyarbakır’a havalanan TSK’nın zirvesi önce 7. Kolordu Komutanlığı’na geçti. Korgeneral Alaaddin Örsal tarafından karşılanan heyet, kolorduya bağlı birlikleri denetledi. 2008’de yürütülen son sınır ötesi kara harekâtı niteliğindeki Güneş Harekâtı, 7. Kolordu’dan komuta edilmişti.

Sıfır noktasına inecek
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile de görüşmesi beklenen Özel’in Şırnak’a da geçerek buradaki bazı birlikleri de denetleyebileceği belirtiliyor.

KÖSTEBEK ALARMI
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel beraberinde kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı ile birlikte Malatya’da 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük’ten brifing aldığı sırada, meçhul bir araçtan komutanlığın fotoğraflarının çekilmesi polisi alarma geçildi. Malatya polisi fotoğrafların kiralık bir otomobilden çekildiğinin anlaşılması üzerine operasyon başlattı. Kente giriş ve çıkışların kontrol altına alınmasından kısa süre sonra yakalanan şüpheli, emniyette sorguya alındı. Türkiye’nin en iyi korunan karargâhlarından birinde yaşanan bu sıkıntı, akıllara eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’e ait ses kayıtlarının internet sitesine düşmesini getirdi. Koşaner’in 2. Ordu Komutanlığı bünyesindeki bir tümende yaptığı tahmin edilen konuşmanın ardından yine aynı bölgede böyle bir olay yaşanması Genelkurmay’ı harekete geçirdi. Toplantıya ilişkin bir dinleme yapılıp yapılmadığı da araştırılıyor.
Milliyet
***

Van’da polise saldırı
Van’da gasp edilen ticari taksiyi takip ederken silahlı saldırıya uğrayan 2 polis memuru yaralandı. Edinilen bilgiye göre Gürpınar ilçesinde akşam saatlerinde göreve çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan taksi şoförü Adem A.’nın arkadaşları polise haber verdi. Bunun üzerine ticari taksinin plaka bilgilerini alan Gürpınar İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, gece devriye sırasında gasp edilen taksiyi gördü. Polisi gören şahıslar kaçmaya başlayınca kovalamaca yaşandı. Gevaş istikametine doğru kaçmaya başlayan şahıslar, yakalanacaklarını anlayınca kendilerini takip eden polislerin bulunduğu araca ateş etti. Polisin de karşılık vermesi üzerine şahıslar olay yerinden kaçarken, İsmail Katrancı ve Serdar Kemer isimli polis memurları yaralandı. Yaralı polis memurları meslektaşları tarafından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, olayın yaşandığı bölgeye ise çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(Sabah)
***
CHP 88. yaşını kutluyor
CHP, yarın 88. kuruluş yıldönümünü kutluyor. 88. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Anıtkabir ziyaretinin ardından eski Genel Merkez binasında Parti Okulu açılacak, saat 19.00’da da kokteyl verilecek. Ankara- 88. Kuruluş yıldönümünü yarın kutlayacak olan CHP, “Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti”nin “Halk Fırkası”na dönüştürülmesiyle Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kuruldu. “Halk Fırkası” adıyla kurulan parti, 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında da “Cumhuriyet Halk Partisi” adını aldı. 1927 yılında Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik ve Laiklik CHP’nin dört temel ilkesi olarak benimsendi. 1935 yılında Devletçilik ve Devrimcilik ilkeleri de eklenerek partinin temel ilkeleri altıya çıkarıldı. Bu ilkeleri simgeleyen altı ok da, CHP’nin simgesini oluşturdu.

11 yıl kapalı kaldı
Atatürk, partinin kuruluşundan vefat ettiği 10 Kasım 1938 tarihine kadar CHP’nin Genel Başkanlığını yürüttü. Atatürk’ün ardından İsmet İnönü, partinin 2. Genel Başkanı oldu. İsmet İnönü’nün Genel Başkanlığı 1972 yılına kadar sürdü. Bülent Ecevit, 30 Haziran 1972’de toplanan 21. Olağan Kurultay’da Genel Başkanlığa seçilerek CHP’nin 3. Genel Başkanı oldu. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından diğer siyasi partilerle birlikte 1981’de kapatılan CHP, eski siyasi partilerin aynı adla kurulmasını yasaklayan kanun kaldırılmasının ardından 9 Eylül 1992’de tekrar kuruldu ve Genel Başkanlığa Deniz Baykal seçildi. 18 Şubat 1995’te SHP ile CHP birleşti ve üzerinde uzlaşılan Hikmet Çetin oybirliğiyle CHP’nin 5. Genel Başkanı oldu. Çetin, bu görevinde 7 ay kaldı ve 9 Eylül 1995’teki kurultayda Deniz Baykal tekrar Genel Başkanlığa seçildi. Baykal, bu görevini 1999’a kadar sürdürdü. 18 Nisan 1999 seçimlerinde partinin baraj altında kalmasının ardından Baykal, 22 Nisan 1999’da istifa etti. 22 Mayıs 1999’da yapılan 9. Olağan Kurultay’da Altan Öymen Genel Başkanlığa seçildi. Öymen’in Genel Başkanlığı ise 15 ay kadar sürdü. 30 Eylül 2000’de yapılan 11. Olağanüstü Kurultay’da Deniz Baykal tekrar Genel Başkanlığa seçildi.

Kılıçdaroğlu 7. Genel Başkan
Baykal, 22-23 Mayıs 2010’daki 33. Olağanüstü Kurultay’a 2 hafta kala bir internet sitesinde özel görüntülerinin yayınlanmasının ardından 10 Mayıs 2010’da istifa etti. Kemal Kılıçdaroğlu, tek aday olarak girdiği kurultayda 22 Mayıs 2010’da Genel Başkanlığa seçilerek CHP’nin 7. Genel Başkanı oldu.

Çok partili dönemde CHP
CHP, 1923 yılından 1950’ye kadar tek parti olarak iktidarda kaldı. Çok partili siyasi yaşama geçilmesinin ardından 1950-60 arası Demokrat Parti iktidarı döneminde muhalefette kalan CHP, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin ardından 1961-1965 yılları arasında İsmet İnönü başkanlığında üç koalisyon hükümetinde yer aldı. 1965’te Adalet Partisi’nin tek başına iktidara gelmesinin ardından CHP tekrar muhalefete düştü. 1973 seçimleri sonrasında Ecevit liderliğindeki CHP yüzde 33 oy alarak birinci parti oldu ve MSP ile koalisyon kurarak yeniden iktidara geldi. CHP, Ecevit liderliğinde girdiği 1977 seçimlerinde 1950 sonrası dönemde en yüksek oy oranına ulaştı ve yüzde 41.4 oranında oy aldı. Ancak bu oy oranı CHP’nin tek başına iktidara gelmesine yetmedi. 1978 yılında iki küçük partiyle koalisyon hükümeti kuran CHP; 1979 sonuna kadar iktidarda kaldı. 12 Eylül 1980 darbesinin ardından CHP diğer siyasi partilerle birlikte kapatıldı. 1991 seçimleri sonrası kurulan SHP-DYP koalisyonu, SHP-CHP birleşmesi sonrasında 1995’te CHP-DYP koalisyonu olarak devam etti. CHP, 24 Aralık 1995 seçimlerinde 10.71 oy aldı ve muhalefette kaldı. 18 Nisan 1999 seçimlerinde yüzde 8.71 oy alan ve barajı aşamayarak Meclis dışında kalan CHP, 3 Kasım 2002 seçimlerinde yüzde 19.4 oy aldı ve Meclis’e giren ikinci parti olarak anamuhalefet görevini yürüttü. 2007 seçimlerinde yaklaşık yüzde 21 oy oranıyla 113 milletvekili çıkartan CHP, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında girdiği 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde yaklaşık yüzde 26 oy alarak 135 milletvekili elde etti.
***
Parti okulu açacak
Türk siyasi yaşamının en köklü partisi olan ve cumhuriyetin kuruluşundan bu yana 12 Eylül darbesi dönemi haricinde varlığını sürdüren CHP, yarın 88. kuruluş yıldönümünü kutlayacak. Kutlama etkinlikleri kapsamında ilk olarak CHP’li milletvekilleri, yöneticiler ve partililer saat 9.15’te Anıtkabir’i ziyaret edecek. Aslanlı Yol’daki yürüyüşün ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin kurucusu Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakacak ve saygı duruşunda bulunulacak. Daha sonra CHP’nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü’nün anıt mezarı önünde de saygı duruşunda bulunulacak ve çelenk bırakılacak. Kılıçdaroğlu saat 11.00’de Çankaya Çevre Sokak’taki eski genel merkez binasında Parti Okulu’nun açılışını yapacak. Kılıçdaroğlu, akşam saat 19.00’da ise CHP Genel Merkezi’nde bir kokteyl verecek.
***

Bir takım böyle yok oldu
Rusya’da içinde Lokomotiv Yaroslavl buz hokey takımının da bulunduğu 45 kişinin ölümü ile sonuçlanan uçak kazasına kötü yakıtın neden olabileceği belirtildi. Rusya havacılık endüstrisinden Ria Novosti’ye açıklamada bulunan bir yetkili, “Uçak kalkış için gerekli motor hızını alamadı. Volga nehri kenarına da alçak bir yükseklikten düştü. Uçağa konan yakıtın düşük kalitede olması motor arızasının önemli nedenlerinden biri olabilir” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de Küresel Politika Formu’na katılmak üzere bugün iniş yapacağı Yaroslavl kenti Tunaşna havalimanına 2 kilometre mesafede meydana gelen kazada ikiye bölünen uçağın bir kısmı da Volga nehrine düştü.
***
12 Dev Adam Fransa’yı elinden kaçırdı
Litvanya’da devam eden FIBA 2011 Avrupa Şampiyonası’nda ikinci tur ilk maçına çıkan A Milli Takımımız rakibi Fransa’ya 64-68 kaybetti. Litvanya’da devam eden FIBA 2011 Avrupa Şampiyonası’nda ikinci tur ilk maçına çıkan A Milli Takımımız rakibi Fransa’ya 64-68 kaybetti. A Milli Takımımız karşılaşmaya Hidayet Türkoğlu, Ender Arslan, Ömer Onan, Ersan İlyasova ve Ömer Aşık beşi ile başladı. Karşılaşmaya her iki ekipte basketler kaçırarak başladı. Maçtaki ilk basket A Milli Takımımızın kaptanı Hidayet Türkoğlu’ndan geldi. Fransa’nın ilk basketini ise Batum buldu. A Milliler, periyotta son 6 dakika 45 saniyeye girilirken Ömer Aşık’ın faul atışlarından bulduğu basketlerle skoru 4-2 yaptı. Yaptığı başarılı savunma ile rakibini hücumda durduran Ay yıldızlılarımız Ömer Onan’ın da 3 sayılık basketiyle skoru 7-2’ye getirdi. Dış atışlarla rakibi karşısında farkı açan A Millilerimiz farkı 8 sayıya kadar çıkartırken Fransa ise suskunluğunu Tony Parker ile bozdu ve skor 10-4 oldu. Batum ve Parker ile sayılar bulmaya devam eden Fransa farkı kapatırken, son 2 dakika 25 saniyeye girildiğinde Seraphin’in basketiyle farkı 1 sayıya indi (12-11). Başarılı savunmasıyla üstünlüğünü koruyan A Millilerimiz ilk periyodu 14-12’lik skorla önde kapadı. Maçta ikinci periyoda A Millilerimiz Emir ve Oğuz’un üst üste basketleriyle hızlı başladı ve skor 18—12 oldu. Fransa ise Kaduhi’nin 3 sayılık basketiyle skoru 18-15’e getirdi. Zorlu maçta devrenin bitmesine 6 dakika kala Fransa, Pietrus’un turnike basketiyle maçta öne geçti (18-19). Rakibi karşısında hücumdaki etkinliğini arttıran A Millilerimiz yeniden üstünlüğü ele geçirmek isterken periyotta son 3 dakikaya da 25-25 eşitlikle girildi. Periyotta son 2 dakikaya ise Fransa 25-30 önde girdi. Ay yıldızlı ekibimiz suskunluğunu Hidayet Türkoğlu ile bozdu. Son hücumu değerlendiremeyen A Mililer devreyi 27-31 geride tamamladı. İkinci devreye Fransa, Noah’ın faul atışlarından bulduğu basketlerle başladı. A Milli Takımımız ise Ömer Aşık’ın serbest atış çizgisinden bulduğu basketle ilk sayısına ulaştı. Maçta 22. Dakika 29-35 Fransa’nın üstünlüğü ile geçildi. A Millilerimiz hücumdaki sessizliğini Ersan İlyasova’nın 3 sayılık basketiyle bozdu ve skor 32-36’ya geldi. Hidayet’in de faul atışlarıyla Fransa ile aramızdaki fark 2 sayıya indi. Fransa ise Tony Parker ile bu basketlere hemen karşılık verdi. Hızlı hücumlarla sayılar bulan Fransa skoru 35-43 yaptı.Ömer Onan ve Emir ile etkili olan A Millilerimiz periyota son 3 dakikaya girilirken farkı 5 sayıya indirdi (40-45). Enes Kanter’in hücum süresinin son saniyesinde bulduğu 3 sayılık basketle Ay yıldızlılar farkı 3 sayıya getirdi (44-47).Dış atışlarla farkı yeniden açan Fransa final periyoduna ise 44-57 önde girdi. Son periyoda Fransa, Traore’nin basketiyle başlarken A Milli Takımımız ise ilk sayısına Hidayet Türkoğlu ile ulaştı. Periyotta son 7 dakika 22 saniyeye Fransa, 46-59 üstün girdi. Hücumlarda istediği sayıları bulamayan Ay yıldızlılarımız son 5 dakikaya girildiğinde Hidayet ile farkı 9 sayıya indirdi ve skor 52-61 oldu. Fransa ise pota altından bulduğu basketle skoru 54-63 yaptı. Maçta son 2 dakikaya ise A Millilerimiz 7 sayı geride (56-63) girdi. Emir’in faul atışlarıyla farkı 5 sayıya kadar indirdi (58-63). Son 45 saniyeye girilirken Ersan İlyasova’nın basket faulden bulduğu basketle A Millilerimiz 61-63’e getirdi. Fransa’nın geliştirdiği hücumda Ersan İlyasova, Noah’a yaptığı blok ile farkın daha fazla açılmasına izin vermedi. Bitime 6,1 saniye kala Emir’in 3 sayılık basketiyle A Millilerimiz farkı 1 sayıya indirmeyi başardı ve skor 64-65 oldu. Hemen arkasından ise Tony Parker kendisine yapılan faulden bulduğu sayılarla skoru 64-67 yaptı. Son saniyesine kadar büyük çekişme içerisinde geçen maçtan Fransa 64-68 galip ayrılan taraf oldu.

TÜRKİYE (64): Emir Preldizc 11 (2 ribaund), Ömer Onan 8 (1 ribaund), Ersan İlyasova 10 (10 ribaund, 1 asist), Kerem Tunçeri (1 ribaund, 3 asist), Oğuz Savaş 6 (2 ribaund), Ömer Aşık 10 (11 ribaund), Ender Arslan 2 (1 asist), Enes Kanter 4 (2 ribaund), Hidayet Türkoğlu 13 (8 ribaund),

FRANSA (68): Joakim Noah 7 (4 ribaund), Nicolas Batum 13 (1 ribaund), Kevin Seraphin 2, Charles Kahudi 8 (5 ribaund, 1 asist), Tony Parker 20 (6 ribaund, 5 asist), Ali Traore 8 (2 ribaund), Florent Pietrus 4 (4 ribaund), Nando De Colo (3 ribaund, 2 asist), Boris Diaw 3 (5 ribaund,1 asist), Mickael Gelabale 3 (2 ribaund, 1 asist)

1.PERİYOT:14-12
2.PERİTOT:13-19
3.PERİYOT:17-26
4.PERİYOT:20-11
***
Ziegler İstanbul’a geldi
Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Reto Ziegler İstanbul’a geldi. İsviçre’den İstanbul’a gelen Ziegler’i, Atatürk Havalimanı’nda İdari Menajer Hasan Çetinkaya ile Medya Sorumlusu Orkun Yazgan karşıladı. Reto Ziegler, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Fenerbahçe’nin çok büyük bir kulüp olduğunu ifade ederek, “Böyle bir kulüpte oynamak benim için çok büyük bir gurur. Hocamız beni biliyordu zaten, takip ediyordu. Onun beni istediğini öğrendim ve çok büyük bir kulüp olmasından dolayı Fenerbahçe’yi seçtim’’ dedi. Süper Ligi bildiğini ve burada mücadele edecek futbolcuların teknik ve fizik bakımından güçlü olması gerektiğini anlatan Ziegler, “Ben de bu ligde oynayabilecek kalitede olduğumu düşünüyorum. Ayrıca İsviçre’de yaşayan çok Türk var. Onlardan dolayı Fenerbahçe’nin ne kadar büyük kulüp olduğunu biliyorum. Türk Milli Takımı’nda oynayan oyuncuları tanıyorum. Bazılarıyla Fenerbahçe’de oynayacağımdan dolayı da çok mutluyum. Burada kaldığım sürede takım arkadaşlarıma, takımıma yardımcı olmak ve tepede olmak için elimden gelen her şeyi yapacağım’’ diye konuştu. Ziegler, sol bek mevkisinde oynayan bir futbolcu olduğunu da dile getirerek, “Fakat daha çok ofansif bir sol bekim. Zaten hocam da bu özelliklerimi bilerek beni aldı” ifadelerini kullandı.
***
Kürtçe şarkı davasında karar
Ankara Çankaya’da bir barda Kürtçe şarkı söylediği gerekçesiyle Emrah Gezer’i vuran polis, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında yaklaşık 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cumhuriyet Ankara Büro- Çankaya’daki bir Türkü barda doğum günü kutlaması sırasında Kürtçe şarkı söyleyen Emrah Gezer, 27 Aralık 2009 tarihinde bir polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Gezer’i beylik tabanacası ile öldüren polis memuru Serkan Akbulut yaklaşık 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada heyet, Akbulut’u önce müebbet hapis cezasına mahkum etti ardından cezada indirime gidildi.
Alican Uludağ / Cumhuriyet