SON DAKİKA SPOR: Yönetim Guti’yi uyardı… Karakartal Kartal’ı ağırladı… Carvalhal: Herkes forma şansı bulacak… Yeni sezon hazırlıkları sürüyor… Sidnei: Beşiktaş beni heyecanlandırdı… Endişeye mahal yok… Kartal fırçası… Gergin bekleyiş…



Beşiktaş’tan Guti açıklaması
Guti ile ilgili basında çıkan haberler üzerine yönetim bir açıklama yaptı. Açıklamada şu sözlere yer verildi: Bugün bazı basın yayın organlarında oyuncumuz Guti Hernandez’in sözleşmesi ile ilgili olarak, Yönetim Kurulumuz’un fesih kararı aldığı şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Antrenörümüz Sayın Carlos Carvalhal, bazı futbolcularımızın özel yaşantılarındaki düzensizliklerle ilgili görüşlerini Yönetim Kurulumuz ile paylaşmış ve Yönetim Kurulumuz’un teknik heyetimizle birlikte bu tür hadiselerin tekrarlanması durumunda daha farklı uygulamalara gideceği tüm oyuncularımıza iletilmiştir. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.
***

Beşiktaş Kartalspor ile karşılaştı
Beşiktaş, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde Kartalspor’la oynadığı hazırlık karşılaşmasında 0-0 berabere kaldı.
Beşiktaş sahaya Cenk Gönen, Roberto Hilbert, Fabian Ernst, Mehmet Aurelio, İbrahim Toraman, Simao Sabrosa, Veli Kavlak, Tanju Kayhan, Sidnei, Hugo Almeida ve Ricardo Quaresma’dan oluşan 11 ile sahaya çıktı. Karşılaşmaya kontrollü bir oyunla başlayan Beşiktaş, ilk pozisyonunu 7. dakikada Simao’nun ceza sahasının dışında çektiği ve auta çıkan şutu ile buldu. 18. dakikada Kartalspor’un geliştirdiği atak sonuçsuz kaldı. 20. dakikada Veli Kavlak’ın yaptığı ortaya Almeida kafa vurdu top az farkla dışarı çıktı. 23. dakikada Simao’nun kullandığı serbest atış, Kartalspor savunmasının müdahalesi sonucu kornere çıktı. Kartalspor, 30. dakikada girdiği pozisyonda Cenk’i geçemedi. 35. dakikada Kartalspor’un bulduğu gol ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı. 43. dakikada Kartalspor defansından seken topla buluşan Quaresma’nın çektiği şut üst direkten auta çıktı.
45. dakikada Almeida’nın Simao’dan aldığı pas ile çektiği şut az farkla auta çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi. İkinci yarıda yeni transfer Edu, Hugo Almeida’nın yerine oyuna girerken Fabian Ernst’in yerine de Mustafa Pektemek oyuna dahil oldu. Etkili futbolunu ikinci yarıda da sürdüren siyah-beyazlılar, ilk önemli pozisyonunu Quaresma’ya yapılan faulun ardından Simao’nun kullandığı frikik ile buldu ancak top az farkla auta çıktı. 54. dakikada Kartalsporlu Sezer’in kullandığı korner atışına Savaş kafa vurdu top az farkla auta çıktı. 55. dakikada Edu’nun çektiği şut kalecide kaldı. 61. dakikada Quaresma’nın çektiği sert şut az farkla auta çıktı. 62. dakikada oyuncu değişikliği yapan Beşiktaş’ta Aurelio’nun yerine Guti, Veli’nin yerine de Fernandes girdi. 63. dakikada Edu’ya yapılan hareket sonucu verilen penaltıdan Guti yararlanamadı. 77. dakikada Hilbert’in ortasında Mustafa Pektemek’in vurduğu vole üstten auta çıktı. 81. dakikada Mustafa Pektemek’in ceza sahası dışından çektiği şut auta çıktı. 85. dakikada Edu’nun çektiği sert şut auta çıktı. 90. dakikada Quaresma yerini Mehmet Akyüz’e bıraktı. 92. dakikada Simao’nun ortasında topla buluşan Edu’nun çektiği şut az farkla auta çıktı. Karşılaşma 0-0 sona erdi.
***

Carvalhal: Herkes forma şansı bulacak
Antrenör Carvalhal, futbolcularla toplantı yaptı. Antrenman öncesinde futbolcularla kısa bir toplantı yapan Carlos Carvalhal, “20 gün içerisinde çok hızlı bir şekilde sezona başlamış olacağız. Herkesin bunun bilincinde olup antrenmanlara daha fazla önem vermesini istiyorum. Bu yoğun tempoda belkide 3 günde bir maç oynayacağız ve herkesin forma şansı bulacağının farkına varmasını istiyorum. Hepiniz hem fiziksel hem de mental olarak her an oynayacak kadar iyi durumda olun” dedi.
***

Beşiktaş hazırlıklarına devam ediyor
Karakartallar, yeni sezon hazırlıklarını yaptığı çalışma ile sürdürdü. Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarına dün sabah yaptığı antrenmanla devam etti. Basına kapalı yapılan çalışma 1.5 saat sürdü. Antrenmana tedavisine devam edilen oyuncular Rüştü Reçber, Ersan Gülüm ve Bebe ile Milli Takımlar’a giden İsmail Köybaşı, Egemen Korkmaz, Necip Uysal, Burak Kaplan, Sivok, Holosko ve Ekrem Dağ katılmadı. Ayrıca izinli olan Edu da çalışmada yer almadı.
***

Yeni sezon hazırlıkları sürüyor
Antrenör Carlos Carvalhal’ın yönetiminde gerçekleştirilen idmanda dinlenme, kondisyon ve taktik çalışması yapıldı. İdmanda Kartalspor maçında forma giyen oyuncular düz koşu yaptı. Diğer futbolcular ise istasyon çalışması, kısa koşular ve 5-2 çalışması sonrası yarım sahada 1-1 çalışması yaparak idmanı tamamladı. Siyah-beyazlılar hazırlıklarını bugün (5 Eylül) saat 17.30’da yapacağı ve 30 dakikası basına açık yapılacak olan antrenmanla sürdürecek.
***

Sidnei: Beşiktaş beni heyecanlandırdı
Bu sezon Beşiktaş’a katılan Brezilyalı Sidnei Rechel da Silva Junior, küçük yaşta sadece futbol için ailesiyle yaşadığı ayrılıktan, bugüne gelene kadar geçtiği aşamalara kadar her şeyi Beşiktaş Dergisi’ne anlattı…
İşte bu açıklamardan bazıları:

“Çok erken yaşta, 11 yaşımdayken ailemden ayrılmak zorunda kaldım. Sadece futbol için…”

“Zaman zaman zorlansam da her zaman kendim için iyi olan bir şey yaptığımı biliyordum. Bu zorlukları yaşamam gerektiğinin bilincindeydim. Şimdi de bunun meyvelerini topluyorum.”

“Benim avantajım; ailemde birçok kişinin futbol oynamasıydı. Kariyer için ilerlemek anlamında her doğruyu biliyorlardı ve beni de o şekilde yönlendirdiler.”

“Internacional’da kısa sürede kazandığım başarılar kariyerimde ilerlememi sağladı. Hepsi çok önemli maçlardı ve o döneme göre yüksek seviyede bir mücadele vardı. Ben de iyi oynayıp kendimi gösterebildim. Bu da tabii ki Avrupa kapılarının bana açılmasını sağladı.”

“17 yaşımda Internacional’de profesyonel olduktan sadece 1.5 sene sonra Benfica’dan teklif gelmesi beni çok mutlu etti. Benim için önemli bir şanstı. Hayatımın en önemli günlerinden biri oydu.”

“Benfica’yla kazandığımız şampiyonluk için çok büyük sevinç yaşadık. Benfica 5 sezon boyunca şampiyonluk kazanamamıştı ve taraftarlar da büyük bir beklenti içindeydi. İnanın çok uzun süre bu şampiyonluğu kutladık. Tabii ki bu güzel tablo içinde yer almak benim için de gurur vericiydi.”

“Benfica’daki ikinci sezonumda oynayamadığım zamanlar oldu. Ancak sahada oynayıp oynamayacağınız sizin kararınız değil. Hocanın size şans vermesini beklemek zorundasınız. Ama bunu beklerken de boş duramazsınız. Ben de her maçta oynayacakmış gibi hazırdım.”

“Beşiktaş gibi bir takıma gelmek, böylesine kaliteli ve kariyerli oyuncularla oynayacak olmak beni inanılmaz heyecanlandırdı. Tam da bu sebeplerle transferim kolay oldu. Teklif geldi ve imzayı attım diyebilirim.”

“Kendimi yeniden göstermek istiyorum. Ben kalitemin ve yapabileceklerimin farkındayım. Ve bunu kanıtlayıp daha uzun yıllar Beşiktaş forması giymek istiyorum.”

“Takımdaki birçok arkadaşımla aynı dili konuşmak ve onların beni diğer takım arkadaşlarım da dahil olmak üzere iyi karşılamaları inanılmaz yararlı oldu. Özellikle Beşiktaş’ı ve Türk futbolunu tanımak adına onlardan çok şey öğrendim.”

“Genel olarak sakin bir futbolcuyum. Sadece pozisyon gereği bazen agresif olabiliyorum. Bu da tabii ki karşımdaki futbolcuya karşı değil, topa müdahale anlamında.”

“Bir futbolcu, esas olarak hangi mevkide oynarsa oynasın diğer pozisyonlarda da ne yapması gerektiğini bilmeli. Bu ona her zaman kolaylık sağlar.”
***

HÜRRİYET: “Avrupa’da çıtayı yükseltmeliyiz”
Beşiktaş’ın Portekizli yıldızlarından Simao, UEFA Avrupa Ligi’nde başarı garantisi verdi. Tecrübeli oyuncu, “Zor bir gruptayız. Ancak, favori biziz. Sadece Türkiye değil, Avrupa’nın da güçlü kadrolarından birine sahibiz. Avrupa’da çıtayı yükseltmeliyiz” diye konuştu. Bütün olumsuzluklara rağmen güzel bir hazırlık dönemi geçirdiklerini sözlerine ekleyen Simao şöyle devam etti: “UEFA Avrupa Ligi’nde de zirveye oynayacak bir kadroya sahibiz.

SABAH: “Endişeli değiliz”
Beşiktaş Futbol Komitesi üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, İsrail ile ilişkilerin gerildiği bir ortamda siyah-beyazlı kulüp ile Maccabi Tel Aviv arasında oynanacak karşılaşmada bir problem yaşanacağını sanmadığını söyledi.

“Tövbekar Guti”
Gece hayatı yüzünden yönetim ve Carvalhal’ın sert tepkisiyle karşılaşan Beşiktaş’ın İspanyol kaptanı Guti Hernandez, gecelere tövbe etti.

HABERTURK SPOR: “Yönetim artık arkanda değil”
Beşiktaş’ın Portekizli hocası, gece alemleriyle ün salan İspanyol oyuncuya “Böyle olursa seni oynatmam. Özel hayatına dikkat etmen lazım” dedi. Guti ise “Söz veriyorum. Sizin istediğiniz gibi olacağım” garantisi verdi.

“Kartal fırçası”
Carlos Carvalhal, 0-0 biten Kartalspor maçı sonrasında oyuncularına “Rakibi küçümsemenin zarar getireceğini söylüyorum ama beni dinlememişsiniz” dedi.

FANATİK: “Gergin bekleyiş”
Türkiye ile İsrail arasındaki sıcak gelişmeler; Beşiktaş-Maccabi-UEFA üçgeninde gergin bir bekleyişe neden oldu. Maccabi’nin tarafsız saha talebine UEFA, büyük ihtimalle ‘hayır’ diyecek. Kararın ise yakında netlik kazanması bekleniyor.

“Alves’e kefilim”
Simao Sabrosa, vatandaşı Julio Alves’i öve öve bitiremedi: “Genç yaşta transfer edilmesi önemli bir iş. Kendisini Beşiktaş’ta geliştirip, hem kariyerine hem de kulübe katkı sağlayacak” dedi.

MİLLİYET: “Carvalhal’in gözü tutmadı”
Beşiktaş’ın ilk rakibi Eskişehirspor’un maçlarını izleyen Kartal’ın teknik patronu, “Rakibin durumu iyi değil ama bizim de onlardan aşağı kalır tarafımız yok” dedi.

AKŞAM: “Guti’ye altın kelepçe”
Kovulma noktasına gelen İspanyol futbolcu kendine ‘sokağa çıkma yasağı’ koydu. Guti, yöneticilere “Bundan sonra beni izin günleri dışında dışarıda göremeyeceksiniz” dedi, Beşiktaş’a yakışı davranacağını belirtti.