SON DAKİKA ŞEHİR: 335 kilo esrarla yakalandılar… Barış gününe bomba… Şimdi git sonra tutuklarız!… Ortaköy eylemcileri serbest kaldı… Beşiktaş’ın sokakları artık daha da güzel… Dubaya çarpan lüks yat battı…



335 kilo esrarla yakalandılar
İran’dan getirilerek İstanbul’da satılmak istenen 335 kilo esrar ele geçirildi. Operasyonda 1’i yabancı uyruklu 8 kişi yakalandı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından harekete geçti. Çalışma sonucunda İran’dan giriş yapan ve içinde uyuşturucu olduğu tespit edilen bir otomobil takibe alındı. 25 Ağustos 2011’de otomobilin Küçükçekmece’de bir evin önünde durması üzerine harekete geçildi. Eş zamanlı olarak otomobile ve eve ardından Fatih, Şişli ve Bağcılar’daki adreslere operasyon düzenlendi. Baskında otomobilin kaporta ve koltuk aralarına gizlenmiş paketler halinde 335 kilo esrar , 1 hassas terazi, ile uyuşturucu ticaretinden elde edildigi sanılan 115 bin TL ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerden İran uyruklu bir kişinin yurt dışından getirdiği uyuşturucuyuİstanbul’da bir başka kişiye teslim etmek istediğini söylediği öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan 8 şüpheli,Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.
****
Ünlü piyaniste hırsız şoku!
Ulus’ta ikamet eden İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarları Müdürü ünlü piyanist Prof. Dr. Cana Gürmen’in evine giren hırsızlar yaklaşık 200 bin TL değerinde ziynet eşyası ve mücevherleri çalarak kaçtı. Eve bahçe katındaki pencereyi kırarak giren hırsızlar güvenlik kameralarına yakalandı. Polis iki hırsızın robot resmini çizerek araştırmasını derinleştirdi. Çalınanlar arasında Roma dönemine ait çok değerli iki akik yüzük de bulunuyor. Polis olay hakkında inceleme başlattı.
***
Barış gününe bomba
1 Eylül Dünya Barış Günü için düzenlenen mitingde polis ekiplerine ses bombası attığı öne sürülen 17 yaşındaki M.T., olay esnasında kameralar tarafından görüntülendi. 6 polisin yaralanmasına sebebiyet veren zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Dünya Barış Günü münasebetiyle Kadıköy’de düzenlenen mitingde kışkırtıcılık yapmak isteyen terör örgütü yandaşları çevreyi savaş alanına çevirmişti. Polise ve çevreye taş, molotof kokteyli ve ses bombası ile saldıran provokatörler otobüs duraklarını bile ateşe vermişti. Olaylar sırasında patlayan ses bombasıyla 6 polis de yaralanmıştı. Çekilen görüntüleri titizlikle inceleyen polis ekipleri, M.T.’yi bombayı atarken tespit etti. Görüntülerde M.T. ‘nin bombayı atması, patlama sonrası ortaya çıkan duman ve eylemcilerin kaçması görünüyor. Ayrıca şahsın parmak izi bırakmamak için eldiven taktığı da dikkat çekiyor. Yapılan araştırmaların ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne bağlı ekipler tarafından M.T. gözaltına alındı. Zanlının 26 Ağustos tarihinde Sancaktepe’deki sağlık ocağına molotof kokteyli ile saldıran grup içerisinde yer aldığı da ortaya çıktı. Sağlık ocağına yapılan saldırı sırasında, binanın içinde onlarca hasta ve çok sayıda doktor bulunurken, içeridekiler büyük tehlike atlatmıştı. Emniyette sorgusu tamamlanan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan Kadıköy’deki olaylı miting sonrası gözaltına alınan 63 kişiden, yaşı 18’den küçük olan 8 kişi dün adliyeye sevk edilirken, kalan 55 kişinin de pazartesi günü Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gönderileceği öğrenildi.
***
Şimdi git sonra tutuklarız!..
İnternet andıcından aranan emekli Orgeneral Hasan Iğsız Beşiktaş’taki adliyeye geldi. Yarım saat teslim olmak için adliye bahçesinde bekleyen Iğsız’a, “Öğleden sonra” gel dendi. Emekli general 12.10’da yeniden adliyede hazır bulundu, ancak bir saat sonra hakim karşısına çıkabildi. Yani emekli general tutuklanabilmek içn tam 4 saat bekledi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hakkında yakalama çıkardığı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, önceki gün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polislerince aranarak sabah 09.00’da adliyede olması istendi. Iğsız bunun üzerine dün sabah avukatı ile birlikte Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından içeri giren ve yarım saat adliye bahçesinde bekleyen emekli generalin öğleden sonra gelmesi istendi.
***
Otomobil alev alev yandı
Beşiktaş’ta seyir halindeki bir araç henüz belirlenemeyen bir sebeple yandı. Bir anda alevler tüm aracı sararken, sürücü kendini son anda dışarı atarak kurtardı. Araç alev alev yanarken, polis ekipleri yolu trafiğe kapatarak güvenlik önlemi aldı. Uzun araç kuyrukları oluştu. Olay Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, TEM bağlantı yolu Levent mevkiinde meydana geldi. Seyir halindeki otomobil henüz belirlenemeyen bir sebeple yanmaya başladı. Bir anda aracın motor kısmında başlayan yangın bir anda bütün aracı sardı. İsmini vermek istemeyen sürücü bir anda alevleri gördüğünü ve aracı durdurup son anda otomobilden indiğini belirtti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri yolu trafiğe kapatarak güvenlik önlemi aldı. Yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, itfaiye ekipleri olay yerine ulaşmakta zorluk çekti. Yaklaşık 20 dakika sonra olay yerine gelen itfaiye, araca müdahale etti. Alev alev yanan araç itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, tamamen kullanılamaz hale geldi.

***
El Kaide Şüphelileri Tutuklandı
İstanbul’da, El Kaide terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Mehmet Toprak ile Azerbaycan uyruklu İslam Ganiyev ve Fizuli Maharramov Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcı Ufuk Ermertcan tarfından sorgulanan şüpheli Mehmet Toprak, suçlamaları kabul etmedi. Emniyet ifadesinde “Mevcut anayasal düzeni kabul ediyor musun?” sorusuna, “Kesinlikle kabul etmiyorum. ” cevabını vermediğini ifade eden Toprak’ın dini ile çelişen kısımlar olursa benimsemediğini söylediği öğrenildi. Evinde ele geçirilen el yapımı bombaların hazırlanışı ve kullanışıyla ilgili notlar sorulan Toprak’ın, “Kafkas Mültecilere Yardım Derneği’nde kalıyordum. Dernek kapanınca o daireyi ben kiraladım. İçinde eşyalar vardı. O eşyalar içinden çıkan notlardır. Diğer notlarda bu eşyalar arasından çıkmıştır. Benimle bir ilgisi yok. ” dediği belirtildi. Üç haftadır bu evde kaldığını ifade eden Toprak’ın dini inanç olarak patlamaya ve bombaya karşı olduğunu söylediği bildirildi. Savcılık sorgularının ardından üç şüpheli de tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Toprak, burada da suçlamaları reddetti.
***
Devrimci Karargah davasında tahliye kararı
Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da aralarında bulunduğu ve 20′si tutuklu 57 sanığın yargılandığı Devrimci Karargah ana davasının ikinci duruşması tamamlandı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Hanefi Avcı’nın da aralarıda bulunduğu 11 tutuklu sanığın savunması alındı. Savunmaların ardından, sanık avukatları mahkemeye taleplerini iletti. Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Engin Öncü, Kemal Hamzaoğlu, Günay Kubilay, Oğuzhan Kayserilioğlu, Rıdvan Turan, Ulaş Bayraktaroğlu, Ecevit Piroğlu ve Özgür Cafer Kalafat’ın da bulunduğu 8 kişinin tahliyesine karar verdi.
***

CHP’li Okay’dan ‘Kardeş’ açıklaması
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, İstanbul’da yürütülen uyuşturucu operasyonuna kardeşi Mustafa Fehmi Okay’ın adının karışmasını “Kendisinin böyle bir olaya karıştığına ihtimal dahi vermek istemiyorum” sözleriyle değerlendirdi. Okay, “Kardeşime ilişkin bu olay için yargı sürecinin gerçekleri ortaya çıkaracağından en ufak bir kuşku duymuyorum. Hukukun gereği ne ise onu saygıyla karşılıyorum. Nöbetçi savcı, konuyla ilgili savcıyı arayarak bilgi aldıktan sonra bugün tekrar Beşiktaş Adliyesine gelmesini Mustafa Fehmi Okay’a bildirmiştir. Bunun üzerine Mustafa Fehmi Okay bugün tekrar Beşiktaş Adliyesine gitmiş ve savcılık makamınca ifade vermek üzere İstanbul Emniyetine gönderilmiştir. Böyle bir olayın içerisinde kardeşim Mustafa Fehmi Okay’ın adının geçmesinden üzüntü duymaktayım” dedi.

Ortaköy eylemcileri serbest
Ortaköy’deki AB Merkezi İstanbulOfisi’ne girmek isterken biber gazlı ve coplu polis müdahalesi sonucu gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 12 kişi serbest bırakıldı. İşçi Partili yaklaşık 80 kişilik grup, İşçi Parti (İP) Genel Başkanı ve Birinci Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Perinçek’in de aralarında bulunduğu 4 kişinin tutuklanmasını protesto etmek için Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreterliği’ninOrtaköy’deki AB Merkezi İstanbulOfisi’ne girmek istemiş bunun üzerine polis ekipleri, grup üyelerine cop ve biber gazı ile müdahale etmişti. Yaşanan arbede sonunda İşçi partili olduğu belirlenen 12 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 12 kişiden 4’ü savcılık sorgularının ardından serbest kalırken, 8 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 14 Sulh Ceza Mahkemesi tarafından sorgulanan 8 kişi de mahkemece serbest bırakıldı.
***

Eski Genelkurmay Başkanı Koşaner Hakkında Suç Duyurusu
Işık Koşaner’e ait olduğu öne sürülen internetteki ses kayıtları hakkında incelemenin yapılarak, ilgililer hakkında cezai işlem başlatılması talebiyle savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner’e ait olduğu öne sürülen internetteki ses kayıtları hakkında incelemenin yapılarak, ilgililer hakkında cezai işlem başlatılması talebiyle savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine gelen “Genç Siviller” üyesi bir grup, Koşaner’e ait olduğu öne sürülen ses kayıtları hakkında inceleme yapılması ve ilgililer hakkında gerekli cezai işlemlerin başlatılması talepli 5 sayfalık suç duyurusu dilekçesini, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal’a sundu. Ses kaydı hakkında inceleme başlatılması, söz konusu konuşmanın nerede, ne zaman yapıldığı ve o dönem Koşaner’in TSK içindeki görevinin ne olduğunun sorulması istenilen dilekçede, açıklamalarda genişçe yer alan bilgilerle ilgili 17 soru soruldu. Kayıtlarda Koşaner’e ait olduğu iddia edilen “Huduttakinin bile işareti yoktur. Adam gidiyor basıyor, haberimiz yoktu” ve “İHA (insansız hava aracı) skandalında, teşkilat yapımızın yanlış olduğu anlaşıldı. Emir komuta birliğini sağlayamıyoruz” gibi ifadelere yer verilen dilekçede, açıklamalar ışığında, “Operasyonların sevk ve idaresi hangi birimler tarafından, nasıl yapılıyor? Bu konuda yetki kargaşası sona erdirildi mi? Sahada bulunduğu söylenen tugay komutanı kimdir? Operasyon sırasında hava araçlarının çektiği görüntüleri istemiş midir? İstediyse neden kendisine ulaştırılmadı? veya istemediyse bunun herhangi bir açıklaması var mıdır?” sorularına cevap verilmesi gerektiği dile getirildi. Kayıtlarda geçen “Eğitim zafiyeti nedeniyle terörist diye masum erimizi kendimiz vurduk” cümlesiyle Koşaner’in yaşanmış bir örneği aktardığı ve bazı çarpıcı tespitlerde bulunduğu belirtilen dilekçede, “Terörist zannedilerek vurulan er kimdir? Ölüm sebebi ailesine nasıl açıklanmıştır? Bu akıl almaz ölüme sebep olan eğitim zafiyeti ve emir komuta eksikliğinin sorumluları kimlerdir? Bu konuyla ilgili açılmış ve yürütülen bir soruşturma var mıdır? Yoksa neden soruşturmaya gerek duyulmamıştır?” soruları da yer aldı.
***
Beşiktaş’ta dubaya çarpan lüks yat battı
Akşam saatlerinde 13 metrelik Platin isimli lüks yat Çırağan Sarayı açıklarında dubaya çarparak su almaya başladı. Akşam saatlerinde Kaptan Ufuk T’nin kullandığı 13 metrelik Platin isimli lüks yat Çırağan Sarayı açıklarında dubaya çarparak su almaya başladı. Kaptan Ufuk T. su alan yatı Beşiktaş’taki Kadıköy İskelesi’ne getirdi. İskeledeki vatandaşların yardımıyla yatı bağlayan kaptan, deniz polisine haber verdi. Bu sırada su almaya devam eden yat bağlı olmasına rağmen sulara gömüldü. Yatı kurtarmak için bir vinç ve balık adamlar çağırıldı. Yatın altına ve yanlarına hava balonları yapılarak su yüzüne çıkarıldı. Yat daha sonra kıyıya çekildi. Yatın Platin bilardolarının sahibi, Platin Doğan’a ait olduğu öğrenildi.
***
Başbakan Dolmabahçe’deydi
A Milli Erkek Basketbol Takımı’ndan Litvanya’da düzenlenecek Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda hazırlık dönemindekinden daha yüksek bir performans beklediklerini vurgulayan Suat Kılıç, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde sporculara moral olması açısından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile buluşmalarını sağladı.
***

Beşiktaş’ın sokakları güzelleşiyor
Beşiktaş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, kent genelindeki cadde ve sokaklarda yürüttüğü asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Etiler bölgesi, Bebek bölgesi ve okullarımızın bahçelerinde asfaltlama çalışmaları devam etmektedir. Asfaltlama çalışmaları biten cadde ve sokaklar Kent genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında; Ambarlıdere , Işık, Mustafa İzzet Efendi , Büyükkuyu, Birlik, Sekbanlar, Oya Çolpan, Akçam (Büyükdere girişi) Güneş (Akçam girişi) , Sedir, Ülgen (Gazeteci Ümit Deniz girişi) , Cengiz sokakları ve Eski Yıldız, İzzettin Aksalur, Uğur Mumcu Caddelerinde asfaltlama çalışmaları tamamlanmıştır.
***