Son Dakika Beşiktaş (31.05.2011)

 

BEBEK’İN GELENEKSEL NEŞESİ;
“BEBEK ŞENLİĞİ”!

BEBEK-Beşiktaş Belediyesi ve Bebekliler Derneği tarafından bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Bebek Şenliği, 03 – 04 – 05 Haziran tarihleri arasında birbirinden renkli etkinliklerle Bebek Parkı’nı ve çevresini 3 gün boyunca renklendiriyor! İstanbul’un en popüler ve canlı semti Bebek, 03 – 04 – 05 Haziran tarihlerinde yine alışveriş, müzik ve eğlenceye doyacak!
Bebek Parkı içerisinde yer alan, Beşiktaş Belediyesi ve Bebekliler Derneği tarafından organize edilen Bebek Şenliği, 03 Haziran Cuma günü Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın katılımıyla başlayacak ve açılış, Bebek’in gözde mekanlarında gerçekleşecek partilerle devam edecek. Tüm gün Dinamo 103.8 DJlerinin performansları, akşamları ise farklı grupların konserleri ile Bebek Şenliği katılanlara keyifli anlar yaşatacak. Sabah 11:00’den gece 23:00’e kadar açık olan eğlence, yiyecek-içecek ve alışveriş standlarıyla birlikte konuklarına eğlenceli sürprizler sunan Bebek Şenliği, 03 Haziran Cuma günü 18:00’de “Carnaval Turco” bandosu konseri ve Beşiktaş Belediye Başkanı Sn. İsmail Ünal’ın konuşması ile keyifli bir başlangıçtan sonra saat 20:00’de “Sattas” konseri ile devam edecek. 04 Haziran Cumartesi günü 17:30’da “Melis Danişmend” konseriyle başlayacak gece, 18:45’te “Kerim Soysal ve Vahram Gesar”ın DJ performansı ve 20:00’de “Can Bonomo” konseriyle şenlik katılımcılarına keyifli bir müzik deneyimi sunacak! 05 Haziran Pazar günü 18:00’de “Social Inclusions” ve 20:00’de “Rebel Moves”un muhteşem performanslarıyla şenlik son bulacak. Bebek Şenliği’nin müdavimleri arasında yer alan, Moda Tasarımcıları Derneği tarafından gerçekleştirilen Galatamoda, bu yıl da
Türkiye’nin en önemli moda tasarımcıları ile birbirinden yetenekli genç moda tasarımcılarının koleksiyonları ile etkinlikte yerini alacak. Bahar Korçan, Gamze Saraçoğlu, İdil Tarzi, Tuvana Büyükçınar ve Simay Bülbül ve gibi Türkiye’nin en önemli moda tasarımcıları özel olarak hazırladıkları koleksiyonları tüm İstanbullular’a sunacak. Vazgeçilmez lezzetleriyle ünlü gurme yiyecek ve içecek markalarının yer alacağı “Bebek Gurme Pazarı” ile birlikte bu yıl etkinliğe katılacak minikler de onlar için hazırlanan alanda eğlenceli aktiviteler, atölyeler, hobi ve oyun alanları ile şenliğin tadını çıkartacaklar. Birbirinden seçkin markaların yer alacağı standlar, genç sanatçıların eserlerinden oluşan
modern pazarlar, genç ve özgün tasarımcılar, vintage kıyafetler, el yapımı takılar, kitap, hediyelik eşya ve ev aksesuarlargibi çeşitli ürünler bu sene de Bebek Şenliği’nde sizleri bekliyor! 03 – 04 – 05 Haziran tarihlerinde Bebek Şenliği’ne uğramayı ihmal etmeyin…

***

Kuruçeşme Arena’ya yıldız yağacak

KURUÇEŞME-İstanbul’un en önemli konser mekanlarından Turkcell Kuruçeşme Arena, bu yaz da birbirinden önemli isimleri ağırlayacak. Sezonun en önemli isimleri ise Porto Riko’lu Latin pop şarkıcısı Ricky Martin ile Jason Kay’in kurduğu 90’lı yılların efsane grubu Jamiroquai. MüthİŞ Boğaz manzarasıyla dünyanın en sıra dışı konser mekanlarından biri olan Turkcell Kuruçeşme Arena’nın yaz programı açıklandı. Yerli müzisyenlerin yanı sıra Jamiroquai’den Porto Rikolu Latin star Ricky Martin’e dünyanın ünlü yıldızlarını ağırlayacak olan Kuruçeşme Arena’nın isim sponsorluğunu beş yıldır Turkcell üstleniyor.
İstanbul’un en iyi konser mekanı
17 bin kişilik eğlence mekanı ‘Turkcell Kuruçeşme Arena’, bu yaz için yepyeni bir görünüme kavuşacak. Makyaj çalışmaları konser takvimine uygun olarak yetiştirilecek. Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından yapılandırılan Turkcell Kuruçeşme Arena yaz konserleri için bilgi veren Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, “Dünyanın en güzel konser mekanlarından biri olan Kuruçeşme Arena’ya bu sene beşinci kez isim sponsorluğu yapıyoruz” dedi.
Arena’nın çehresi değişecek
Sayın, “Sponsorluğumuz kapsamında mekanı her yıl yeni bir çehreye kavuşturuyor ve buranın dünya çapında bir gösteri merkezi olmasına katkıda bulunuyoruz. Kent-kültür-sanat ilişkisinde önemli bir yere sahip olan mekanımızda açılışımızdan bu yana 1,5 milyon civarında izleyicimizi ağırladık. Sadece 2010 yaz sezonunda Turkcell Kuruçeşme Arena’da 46 konser, 7 film gösterimi ve 2 basketbol maçı gösterimi gerçekleştirdik. Etkinliklerimiz çok ilgi gören ve ses getiren organizasyonlar oldu. Bu sene de dünya starlarının vereceği açıkhava konserlerinin yanında, Turkcell’lilere Boğaz kıyısında sinema keyfi yaşatacağız” dedi. Turkcell Kuruçeşme Arena’nın ilk etapta oluşturulan konser listesinin ilk sırasında Eurovision’da geçen yıl Türkiye’yi temsil eden Türk rock grubu Manga var. Konserler dizisinin sonuncusunda ise 21 Temmuz’da Zülfü Livaneli sahne alacak.
Müzik ateşini Manga yakacak
HAZİRAN
– 3 Haziran / Manga – 4 Haziran / Atiye/ Mor ve Ötesi – 9 Haziran / Anadolu Ateşi – 18 Haziran / Ricky Martin – 21 Haziran /
Teoman
– 23 Haziran / Suzan Kardeş – 25 Haziran / Bibuyukfest-mey – 26 Haziran/ Jamiroquai
– 30 Haziran / Yalın
TEMMUZ
– 2 Temmuz / Sibel Can – 13 Temmuz / MFÖ – 16 Temmuz / Funda Arar – 21 Temmuz / Zülfü Livaneli

***

Kılıçdaroğlu Terör mağdurlarını ziyeret etti

ETİLER-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede yaşayan herkesin teröre karşı ortak bir refleks göstermesi lazım” dedi. Etiler’deki bombalı saldırıda yaralananları ziyaret etmek üzere Şişli Etfal Hastanesi’ne gelen Kemal Kılıçdaroğlu, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yaralılardan birinin gözünü kaybettiğini ve ameliyata alındığını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, yaralı polisin de aralarında bulunduğu diğer yaralıların sağlık durumlarının iyiye gittiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, yaralıların aileleriyle de görüştüğünü belirterek, terörü hep beraber lanetlediklerini ifade etti. Saldırıyı kınayan Kılıçdaroğlu, “Fazla söyleyecek sözümüz yok. Bu ülkede yaşayan herkesin teröre karşı ortak bir refleks göstermesi lazım. Terörü lanetlememiz lazım. Genç bir bayanın ayağını kaybetmesi ne demek, bir kadın kardeşimizin gözünü kaybetmesi ne demek. Oradan sadece tesadüfen geçiyorlar” dedi. Yaralılardan birinin CHP üyesi olduğu yönündeki sorulara, “Yukarıda ziyaret ettiğim kişiler hangi partiye oy veriyor, hangi partili onu bilemem” yanıtını veren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Teröre ortak tepki göstermemiz lazım. Terörden çok çektik. Masum insanları terörle yüz yüze getirmek doğru olabilir mi. Bu bir insanlık suçudur. Bunun için ortak tavır konulması lazım. Bunların dini inançları, etnik kimlikleri, dünyaya bakışları, fark etmiyor. Hepimiz insanız ve teröre karşı ortak tepki göstermeliyiz.”

***

Beşiktaş’ta Şüpheli Paket Polisi Alarma Geçirdi

4. LEVENT – Beşiktaş 4. Levent otobüs duraklarında unutulan bayan çantası polisi alarma geçirirken, çevredeki vatandaşlara da kısa süreli panik yaşattı. Beşiktaş 4. Levent otobüs duraklarında unutulan bayan çantası polisi alarma geçirirken, çevredeki vatandaşlara da kısa süreli panik yaşattı. Edinilen bilgiye göre, Eski Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan 4. Levent otobüs duraklarında bir çantanın bırakıldığı ihbarını alan polis alarma geçti. Olay yerine gelen polis ekipleri durakta bir bayan çantasının olduğunu belirledi. Çantanın bırakıldığı otobüs durağının askeri lojmanlara yakın olması ve geçtiğimiz günlerde Etiler’de meydana gelen patlama sebebiyle daha dikkatli davranan polis, durağı ve çevresini boşaltarak emniyet şeridi çekti. Daha sonra olay yerine bomba imha uzmanları çağrıldı. Eski Büyükdere Caddesi Maslak istikameti ekiplerin müdahalesi sırasında kısa bir süre yayalara ve araç trafiğine kapatıldı. Bomba imha ekiplerinin özel kıyafetlerini giyerek yaptığı incelemede çantanın içinin boş olduğu belirlendi. Çantanın boş olduğunu öğrenen vatandaşlar rahat bir nefes alırken, yol yeniden trafiğe açıldı.

***

Protestocu öğrencilere polis müdahalesi

DOLMABAHÇE – Beşiktaş’ta Uluslararası Yükseköğretim Kongresi’ni protesto eden öğrencilere polis tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Araçlarında ve İETT otobüslerinde ilerleyen vatandaşlar atılan gaz bombaları nedeniyle zor anlar yaşadı. İstanbul’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı “Uluslararası Yükseköğretim Kongresi”ni protesto eden gruplara polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. İstanbul’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı “Uluslararası Yükseköğretim Kongresi”ni protesto eden gruplara polis, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylarda, 10 öğrenci gözaltına alındı.
“YÖK POSTALLA GELDİ, BİZİMLE GİDECEK”
Gençsen, Eğitim Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi, TKP’li Öğrenciler, Gençlik Muhalefeti ve Öğrenci Kollektifleri üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi Üniversite Konferansı Sonuç Bildirgesini Maçka’daki Swissotel’de yapılan konferansa götürmek için bugün Dolmabahçe’de toplandı. Göstericiler saat 09.30’da konferansın yapıldığı otelin yanındaki parkta açıklama yapmak üzere yürüyüşe geçti. Bazı öğretim üyelerinin destek verdiği öğrenciler, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Sermaye defol”, “Üniversiteler bizimdir”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “YÖK postalla geldi, bizimle gidecek” diye slogan attı.
POLİS TOMA İLE DURDURDU
Ancak polis, Kadırgalar Caddesi’nin Maçka girişinde topluluğu durdurdu. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile göstericilerin önünde barikat kuran polis, öğrencilerden burada açıklama yapmalarını istedi. Göstericiler arasında bulunan grupların temsilcileri yaklaşık 2 saat kendi aralarında görüşme yaptı. Temsilciler, basın açıklamasını barikatın arkasında yapma ve sonra da dağılma kararı aldı. Eğitim Sen, Gençlik Muhalefeti, TKP’li Öğrenciler ve Öğrenci Kollektifleri temsilcilerini açıklamalarını yaptı. Eğitim Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi Başkanı, Öğretim Üyesi İsmet Akça, Ak Parti iktidarının ve neo liberal çığırtkanlarının yapmak istedikleri şey YÖK’ü gerçekten kaldırmak değil, YÖK’leri çoğaltmak, her üniversitede bir YÖK yaratmaktır. Kamusal, özgür, bilimsel, demokratik, üniversite talebini savunmak ve üniversiteyi üniversite olmaktan çıkartacak saldırılara karşı koymak üzere önümüzdeki dönemde tüm üniversite bileşenleri olmak üzere emek ve demokrasi güçlerini ortak mücadeleye davet ediyoruz.” dedi.
POLİSE TAŞ ATTILAR
Açıklamalardan sonra gösterilerin büyük kısmı dağıldı. Ancak Genç Sen, Anarşist Öğrenciler ve Kaldıraç üyeleri dağılmayı kabul etmedi ve barikattaki polislere plastik pankart sopaları ile saldırdı. Polis önce kalkanlarını kullanarak sopalardan korundu. Bu sırada TOMA’dan göstericilere basınçlı su sıkıldı. Polis gruptakilere gaz bombası da attı.
Araçlarında ve İETT otobüslerinde ilerleyen bazı vatandaşlar atılan gaz bombaları nedeniyle zor anlar yaşadı. Dolmabahçe Sarayı’nın önünde nöbet tutan askerler de atılan gazdan etkilendi. Geriye doğru kaçan gruptakiler, polise taş attı. Taşlar 3 polis ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli bir emniyet müdürünün kafasına isabet etti. TOMA’nın kovaladığı göstericiler Dolmabahçe dağıldı. Protesto gösterisinde 10 öğrenci gözaltına alındı.

***

Orgeneral ifade verdi

BEŞİKTAŞ – Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, Eskişehir’de ele geçirildiği öne sürülen dijital veriler kapsamında ifade vermek üzere Beşiktaş adliyesine geldi. Eskişehir’de ele geçirildiği öne sürülen dijital verilerle ilgili soruşturma kapsamında, Hava Harp Okulu Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı ifade vermek üzere İstanbul Beşiktaş Adliyesi’ne geldi. Hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından adliyeye giren Balanlı’ya iki koruma aracı eşlik etti. Balanlı’nın özel yetkili savcı Hüseyin Ayar’a ifade vermesi bekleniyor. Şu ana kadar 6 askerin tutuklandığı soruşturmada, Cuma günü, adliyeye gelen 6’sı general 7 komutan, ifadelerinin ardından savcılıkça serbest bırakılmıştı.

***

7 muvazzaf subay serbest bırakıldı

BEŞİKTAŞ – Balyoz belgeleriyle ilgili olarak 7 muvazzaf subayın ifadesi alındı. Beşiktaş Adliyesi’nde alınan ifadeler gece yarısı tamamlandı ve 7 muvazzaf subay serbest bırakıldı. Eskişehir’de ele geçirilen Balyoz belgeleriyle ilgili olarak adliyeye çağırılan 9 askerden 7′si, gün boyunca Beşiktaş Adliyesi’nde ifade verdi. Beşiktaş Adliyesi’ne getirilen 7 subay yaklaşık 12 saat sorgulandı ve ardından serbest bırakıldı. Adliyeye çağırılanlardan Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı,
adliyeye gelmedi. Soruşturma kapsamında daha önce Eskişehir’deki evinde belgelerin bulunduğu emekli Albay Hakan Büyük’ün de
aralarında bulunduğu 6 kişi, tutuklanmıştı.

***

Zile bastı silah çekip para istedi

FULYA – BEŞİKTAŞ’TA polise başvuran F.O, 16 Mayıs’ta Fulya Mahallesi’ndeki evinin zilini çalan bir kişinin, silah çekerek para istediğini, parasının olmadığını söyleyince de cep telefonunu gasbederek kaçtığını bildirdi. Olayla ilgili çalışma başlatan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, söz konusu telefonun Beşiktaş’ta bir iletişim şirketine satıldığını ve satan kişinin de Ayhan A. (54) olduğunu tespit etti. Emniyette benzer suçtan birçok kaydı bulunan A, yakalanarak gözaltına alındı.

***

Çakmak tabancalı gaspçı yakalandı

BEŞİKTAŞ – Beşiktaş’ta lüks otomobillerinden inen kadınları evine kadar takip eden, adres sorma bahanesiyle girdiği evlerde gasp yapan Ayhan A. gözaltına alındı. Beşiktaş’ta lüks otomobillerinden inen kadınları evine kadar takip eden, adres sorma bahanesiyle girdiği evlerde gasp yapan Ayhan A. gözaltına alındı. Zanlının kullandığı tabancanın aslında bir çakmak olduğu ortaya çıktı. Fulya Mahallesi’nde 16 Mayıs 2011’de meydana gelen olayda bir çocuk annesi ev kadını F. O. (38), polise başvurarak evinde gasp edildiğini söyledi. F. O. polise verdiği ifadesinde “Kapı çalınınca açtım. Karşımdaki kişi bir adresi soruyordu. Ona tarif ettikten sonra benden kalem istedi. Kalem alıp geri döndüğümde elinde silahla beni bekliyordu. İçeri girdi, beni ölümle tehtit ederek para istedi. Evde para olmadığını söyleyince cep telefonumu alıp kaçtı” dedi. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada polis gasp edilen cep telefonunun Beşiktaş’ta bir dükkana satıldığını tespit etti. Soruşturmada telefonu satan kişinin benzer suçlardan daha önceden sabıkası bulunan Ayhan A. olduğu tespit edildi. Gasp Büro Amirliği ekipleri Ayhan A. ‘yı olayda kullandığı silahla birlikte kısa sürede gözaltına aldı. Polis, Ayhan A. ‘nın olayda kullandığı silahın aslında bir çakmak olduğunu tespit etti. Ağırlık ve görünüm olarak tabanca şeklindeki çakmak, kriminal polis laboratuvarına gönderildi. Polisteki ifadesinde suçlamaları kabul eden Ayhan A. ‘nın kadını çocuğuyla birlikte otomobilinden indikten itibaren takip ettiğini, girdiği daireyi tespit ettikten sonra kapısını çaldığını söyledi. Mağdur kadın F. O. , Ayhan A. ‘yı kendisini gasp eden kişi olarak teşhis etti. Polis benzer suçlardan çok sayıda polis geliş kaydı bulunan Ayhan A. ‘nın bölgede meydana gelen diğer olaylarla bir bağlantısının olup olmadığını araştırıyor.

***

İstanbul’un Fethi Beşiktaş’ta kutlandı

BEŞİKTAŞ – 9 Mayıs İstanbul’un Fethi’nin 558.Yıldönümü Beşiktaş’ta Kutlandı. 29 Mayıs İstanbul’un Fethi’nin 558.yıldönümü nedeniyle; Beşiktaş Kaymakamı Sadettin YÜCEL, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail ÜNAL, İlçe Protokolü, Öğretmen ve Öğrenciler ile vatandaşlarımızın katılımlarıyla, 29 Mayıs 2011 Pazar günü Fatih Anıtı önünde Çelenk Koyma Töreni gerçekleştirildi.