SPOR-Necip Uysal göz dolduruyor

BEŞİKTAŞ-Karakartalların genç yıldızı Necip Uysal, 2010-2011 sezonundaki başarılı performansı ile dikkatleri çekti. nSiyah-beyazlı takımımızın altyapısında yetişen ve 20 yaşında (A) takımında oynama fırsatı bulan Necip, bu
sezonki performansıyla uzun yıllar takımına başarıyla hizmet edebileceğini gösterdi.

Ligde ilk deneyimini Mustafa Denizli döneminde yaşayan ve 24 Ekim 2009 tarihinde Eskişehirspor maçıyla “siftah” yapan Necip, her gün üstüne koyarak takımın orta sahadaki önemli oyuncularından biri oldu. Geçen sezon ligde 11 kez sahaya çıkan futbolcumuz, bu sezon ise sürekli görev alarak istikrarlı bir görüntü çizdi.

Bu sezon Bernd Schuster’in yanı sıra Tayfur Havutçu’nun da en çok güvendiği oyunculardan biri olan Necip, sezon boyunca sürekli oynama şansı yakalayarak zirve yaptı.

Spor Toto Süper Lig’de 24 kez sahaya çıkan Necip Uysal, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 6 maçta görev aldı. Lig ve kupa deneyiminin yanı sıra UEFA Avrupa Ligi’ndeki maçlarımızda da sahne alan Necip, 11 Avrupa mücadelesinde 464 dakika forma giydi.

Necip, geride kalan sezon 24 lig, 11 Avrupa ve 6 da kupa maçına çıkarken, 2 kez de gol sevinci yaşadı.

Ligde Sivasspor ile oynanan maçta gol sevinci yaşayan genç oyuncumuz, UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanda Finlandiya’nın HJK Helsinki takımıyla oynanan ve 4-0 kazanılan karşılaşmadaki 1 golün altına imza attı.

Beşiktaş’ın Türk futboluna kazandırdığı Necip, genç yaşında uzun yıllar kullanabileceği bir deneyim elde etti. Ligde son iki sezonda 35 maça çıkan 20 yaşındaki oyuncumuz, Türkiye Kupası’nda ise 9 karşılaşmada forma giydi. Avrupa’da 11 karşılaşma oynayan Necip, birçok kez Ümit Milli Takım forması giyerken, (A) Milli Takım’ın Honduras ile 3 Mart 2010 tarihinde yaptığı özel maçta bu heyecanı da yaşadı.