SPOR-Geleneksel turnuvada mutlu son

BEŞİKTAŞ-Ece Kaya anısına bu yıl sekizincisi düzenlenen BJK Dernekleri Futbol Turnuvası bugün oynanan final maçıyla sona erdi. Beşiktaşlılar, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde keyifli bir pazar günü geçirdi. BJK
Nevzat Demir Tesisleri’ndeki final karşılaşması için Beşiktaşlılar aileleri ile birlikte tesislerde buluştu. 7’den 77’ye çok sayıda Beşiktaşlı, piknik havasında pazar gününün keyfini çıkardı. Etkinliğe Yönetim Kurulu Üyeleri Fahrettin Curoğlu, Ertunç Soğancıoğlu, Doğan Küçükemre, Cengiz Zülfikaroğlu, Orhan Saka, Ahmet Akpınar ve Hakan Aksoy da katıldı.

Etkinlikte ilk önce üçüncülük maçı yapıldı. Üçüncülük maçında 1965 Beşiktaşlılar Cemiyeti, Kadıköy Beşiktaşlılar Derneği’ni yenerek üçüncü oldu. Bu mücadelenin ardından şöhretler maçı oynandı. Şöhretler maçında Yönetim Kurulu Üyeleri’nden Ertunç Soğancıoğlu, Doğan Küçükemre, Orhan Saka, Ahmet Akpınar ve Hakan Aksoy da yer aldı. Unutulmaz futbolculardan Rıza Çalımbay ve Ziya Doğan ile birçok eski futbolcu da şöhretler maçında oynayanlar arasındaydı.

Final karşılaşması ise Kocaeli Karması ile Siyah-Beyaz Derneği arasında oynandı. Siyah Beyaz Derneği, mücadeleyi 2-1 kazanarak bu yıl sekizincisi yapılan turnuvanın şampiyonu oldu. Şampiyon Siyah Beyaz Derneği’ne kupasını Genel Sekreter Fahrettin Curoğlu verdi. İkinci olan Kocaeli Karması’nın kupasını Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üye Ahmet Akpınar, üçüncülüğü elde eden 1965 Beşiktaşlılar Cemiyeti’ne kupasını Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Vardar ve dördüncü olan Kadıköy Beşiktaşlılar Derneği’ne de kupasını Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Aksoy takdim etti. 2003 yılında bir trafik kazasında hayatını kaybeden ve 2004 yılından itibaren anısına dernekler arasında futbol turnuvası düzenlenen Ece Kaya’nın anne va babasına ise plaket verildi. Turnuvanın en centilmen takım seçilen UNİBJK, ödülünü Futbol Komitesi Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu’ndan aldı. Komite özel ödülü ise Kadıköy 100. Yıl Beşiktaşlılar Derneği’ne Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Aksoy tarafından verildi. Turnuvaya katılan tüm derneklere, takımlara ve katkıda bulunanlara plaket takdim edildi. Hollanda Beşiktaşlılar Derneği, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ve ihtiyacı olanlar için 15 adet tekerlekli sandalye hediye etti. Dernek başkanı Aykut Torunlar’a plaket verildi.