SPOR-Derbide Beşiktaş galibiyeti

BEŞİKTAŞ-Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig play-off 1. etap üçüncü maçında Galatasaray’ı 72-65 mağlup etti ve ilk etabı lider tamamladı. KKTC Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşma öncesi takım
kaptanları birbirine çiçek verdi. Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Necip Sever ve Menajer Erdem Göksel’e KKTC Engelliler Spor Federasyonu tarafından birer şilt hediye edildi. Beşiktaş karşılaşmaya Kaan, Yasin, Bülent, Cem ve Ferit ilk beşiyle başladı. Mücadelenin ilk sayısını Siyah Beyazlılar’dan Kaan kaydetti. İlk 4 dakika geçilirken Bülent ve Ferit’in sayılarıyla Beşiktaş 4 sayılık farka ulaştı (6-2). İyi savunmasıyla göz dolduran Siyah Beyazlılar periyotun son 3 dakikasına 6 sayı farkla 12-6 önde girdi. Çeyreğin geri kalan bölümünde Beşiktaş’ın yaptığı hataları iyi değerlendiren Galatasaray, bulduğu hızlı hücumlarla bitime 1 dakika kala farkı 1’e indirdi. Siyah Beyazlılar çeyreği 16-15 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci çeyreğine iyi başlayan ekip Galatasaray oldu. Bulduğu faul atışlarını değerlendiren sarı kırmızılılar 11. dakikada Beşiktaş karşısında ilk kez öne geçti (16-17). Her iki takımda iyi savunmasıyla birbirine fazla sayı bulma şansı tanımazken kıran kırana geçen mücadelede Siyah Beyazlılar 15. dakikada tekrar öne geçmeyi başardı. (20-19) Beşiktaş bir ara tekrar eşitliği sağlayan Galatasaray karşısında Kaan ve Murat’ın bulduğu sayılarla 17. dakikayı 26-24 önde geçti. Bu dakikadan sonra tekrar öne geçmeyi başaran rakibi karşısında Siyah beyazlılar, Cafer ve Ferit’in sayılarıyla tekrar öne geçse de (32-31) soyunma odasına Sarı Kırmızılı ekip önde gitmeyi başardı. (32-33)

Siyah Beyazlılar 3. çeyreğe Bülent’in 2 sayılık basketi ile başladı. Karşılıklı sayılarla geçilen çeyreğin ilk 4 dakikalık bölümünde her iki takımda birbirine üstünlük kurmaya çalıştı. Kaan’ın sayılarıyla Siyah Beyazlılar önce beraberliği yakaladı, sonra öne geçmeyi başardı. (43-41) Bülent ve Kaan ile sayılar üretmeye devam eden Beşiktaş, 27. dakikada durumu 47-43 yaptı. Bülent’le sayılar bulmaya devam eden siyah-beyazlılar çeyreği 5 sayı farkla 54-49 önde tamamladı.

Son çeyrekte 5 sayılık farkı korumak için çabalayan siyah-beyazlılar, hem iyi savunması hem de hızlı hücumları ile etkili oldu. Karşılaşmayı 72-65 kazanma başarısı gösteren Beşiktaş, mücadeleden sonra büyük bir sevinç yaşadı. Siyah-beyazlılar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 3 gün süren Süper Lig play-off 1. etabındaki 3 maçını da kazanarak liderliği elde etti. Beşiktaş, önümüzdeki hafta şampiyonun belirleneceği 2. etap öncesi avantaj sağladı.