Son Dakika Beşiktaş (27.05.2011)

BEŞİKTAŞ- Etiler’deki saldırı ile ilgili konuşan Bşbakan Recep Tayyip Erdoğan; açıklamada bulundu… Etiler’deki saldırıda bacağını kaybetti… Selahattin’in İstanbul’u sinemaseverleri ağırlıyor…

İstanbul Etiler’de köprü altına elektrikli bisikletle bırakılan bombanın patlaması sonucu 2’si ağır 8 kişi yaralandı. Olay yerinde inceleme yapan Emniyet Müdürü Çapkın “Halkımızın içi rahat etsin mutlaka buluruz bunu” dedi.

ETİLER’deki Koç Köprüsü’nün altına elektrikli bisikletle bırakılan parça tesirli bomba dün saat 08.58’de patladı. O sırada otomobiliyle köprünün altından geçen Ayten Bal’ın bacağı parçalandı, kaburgaları kırıldı. 41 yaşındaki yaya Yazgülü Şubatlıoğlu’nun ise vücudunda ağır yanıklar oluştu. Biri polis memuru 6 kişi de patlamanın etkisiyle etrafa savrulan taş, beton ve cam parçalarından hafif yaralandı. Akmerkez girişine yaklaşık 100 metre, Etiler Polis Okulu’na ise 500 metre uzaklıktaki Koç Köprüsü’nün altına bırakılan elektrikli bisiklete monte edilmiş bomba patladığında köprünün altından iki İETT otobüsü, bir taksi ve iki otomobil geçiyordu. Sesi yaklaşık 1 kilometrelik uzaklıktan duyulan patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralanan Ayten Bal, Ceyhan Mercan, İETT şoförü Seyfi Erdem, polis memuru Huzeyfe Erdem, Yazgülü Şubatlıoğlu, Sami Işık ve Agop Demir çevredekilerin yardımıyla Okmeydanı ile Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

***
Hedefte AK Parti var!

Etiler’deki saldırı ile ilgili konuşan Bşbakan Recep Tayyip Erdoğan; “Üstlenmeye göre karar verilmez. Eylemlerin şekilleri var. Arkadaşlar üzerinde çalışıyor. Nihai kararı verecekler. Yakalananlar olacak mı göreceğiz. Seçim sürecinde olacağını tahmin ettik. İlginç şeyler oluyor. Dükkanlar zorla kapattırılıyor. Bu dükkanları biz kapattırmadık. Bunu sağır sultan bile biliyor. Sırtını dayadığın örgüt yapıyor. 100’ü aşkın seçim büromuza molotofla saldırdılar. Silvan ilçe başkanımızın iş makinelerini yaktılar. Sindirme politikaları bunlar. Hedefte Ak Parti var.” dedi.

***
Selahattin’in İstanbul’u

Belgesel günlerinde bu hafta Selahattin’in İstanbul’u Levent kültür merkezinde 25 Mayıs Çarşamba günü Saat 19:00 da gösterilecektir.

Selahattin Özçivi, kendi deyimiyle “iki fikirde” kalmıştır. Sulukule’nin kentsel dönüşüm kapsamına alınması sürecinde, bir yandan doğup büyüdüğü Sulukule mahallesinden atılmış hissetmektedir. Diğer yandan Taşoluk’ta ev sahibi olma hakkı kazanmıştır ve hayatında ilk defa kaloriferli bir apartman dairesinde yaşayabilecektir. İstanbul’un gündeminin en çok tartışılan konusu kentsel dönüşüm projeleri, kentlilerin hayatlarını pek çok yönden etkilemekte ve değiştirmektedir. Bu belgesel film, kentin ne şekilde dönüştüğünü ve bir kentlinin bu dönüşüme ayak uydurabilmek için verdiği çabayı anlatmaktadır. Selahattin, bir seyyar satıcı olarak, toplu konut yaşamı için gerekli minimum kazancı sağlayabilecek midir, yoksa devletin ona vaad ettiği evi devredip gitmek zorunda kalacak mıdır?

Künye

YÖNETMEN Aysim TÜRKMEN
YAPIMCI Sibel VOSKAY
METİN YAZARI Aysim TÜRKMEN
KAMERA Erdal AKTAĞ
KURGU Ayhan ERGÜRSEL
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ Erdal AKTAĞ
SES Birkan TUNA
MÜZİK Sarp ÖZDEMİROĞLU

Belgesel hakkında:25 Mayıs 2011 Çarşamba 19:00 Yönetmen:Aysim Türkmen

***

Engelsiz Film Festivali Beşiktaş’ta

Engellilik ve iş göremezlik konularında kısa ve uzun metrajlı filmler ile toplumda farkındalık yaratmayı ve toplum bilincinin güçlenmesini hedefleyen Uluslararası Engelsiz Film Festivali;“Herkes İçin Eşit Yaşam Koşulları, Eşit Saygı ve Adalet” temasıyla yola çıktı. Festival süresince Hindistan ve Rusya’dan ödüllü 58 kısa film sinema izleyicisiyle buluşacak.
Bunların yanı sıra usta yönetmenlerin ödüllü uzun metrajlı filmleri ve festivale başvuran sinemaseverlerin kısa filmleri sergilenecek. Festival kapsamında görme ve işitme engelli sinema izleyicileri için uzun metrajlı sinema filmleri festival ekibi tarafından betimlenerek,ünlü seslendirme sanatçılarının dublajlarıyla altyazılı bir şekilde gösterime sunulacak.

LEVENT KÜLTÜR MERKEZİ

22 Mayıs 2011
13:00 Başka Dilde Aşk
15:00 11’e 10 Kala
17:00 Bornova Bornova

23 Mayıs 2011
13:00 İki Dil Bir Bavul
15:00 Kaç Para Kaç
17:00 Çakallarla Dans

24 Mayıs 2011
13:00 Merdiven Altı
15:00 Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak
17:00 Başka Dilde Aşk

25 Mayıs 2011
13:00 11’e 10 Kala
15:00 Bornova Bornova
17:00 İki Dil Bir Bavul

26 Mayıs 2011
13:00 Kaç Para Kaç
15:00 Çakallarla Dans
17:00 Merdiven Altı

27 Mayıs 2011
13:00 Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak
15:00 Başka Dilde Aşk
17:00 Çakallarla Dans

***

Beşiktaş Belediyesi Tekne Gezileriyle Yaza Merhaba Dedi

Hafta içi olan tekne gezilerimiz sizlerden gelen yoğun istek üzerine hafta sonu düzenlenecektir. Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş’ta yer alan her mahalleye özel tekne gezileri düzenleyerek yaza merhaba dedi. 9 Mayıs 2011 Pazartesi günü başlayan tekne gezileri için her mahallede özel servisler hizmet vererek 21 mahallenin yer aldığı Beşiktaş’ta, kentlilerimiz kendilerine ayrılmış gün ve saatlerde mahallelerinden servisle alınıp, teknelerin kalkış yeri olan Kuruçeşme’ye götürülmektedir. Gezi bitiminde de yine aynı yerden servisle mahallelerine bırakılacaklardır. Yaklaşık iki saat süren tekne gezilerinde mahalle sakinleri boğazın eşsiz güzelliğinin seyri yanında birbirleriyle tanışma ve sohbet etme imkânı bulurken gezilerde ikram edilen yiyecek ve meşrubatlarla da, İstanbul Boğazı’nda piknik keyfi yaşamaktadırlar.

Mahalle Tekne Gezileri Programı

Tarih : Mahalle Adı/Saat
Mahalle Adı/Saat
21 Mayıs 2011 Etiler-Akatlar Mah.
11:00-13:00

Abbasağa- Cihannuma
15:00-17:00
22 Mayıs 2011 Dikilitaş-Balbumcu
11:00-13:00
Gayrettepe-Sinanpaşa
15:00-17:00
28 Mayıs 2011 Levazım-Levent
11:00-13:00 Türkali-Kuruçeşme
15:00-17:00
29 Mayıs 2011 Vişnezade-Muradiye
11:00-13:00 Ortaköy
15:00-17:00

***

Akmerkez tavan yaptı

Hem İMKB’nin hem gayrimenkul yatırım ortaklığı endeksinin yerinde saydığı son bir haftada Akmerkez GYO borsadaki yükseliş ile adeta şov yaptı. Borsanın yerinde saydığı, gayrimenkul sektör endeksinin ise sadece yüzde 0,54 değer kazandığı son 1 haftada Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri yaptığı yüzde 20,4’lük çıkışla adeta şov yapıyor. Borsada son bir haftada yaşanan yüzde 20,4’lük çıkış şirketin piyasa değerine de olumlu yansıdı.

Değeri 1 milyar lirayı geçti

Akmerkez GYO’nun 19 Mayıs itibariyle 938 milyon 450 bin lira olan piyasa değeri ise 26 Mayıs itibariyle 1 milyar 130 milyon liraya yükseldi. Böylece şirketin piyasa değerindeki artış 191 milyon 800 bin oldu. Şirket tarafından dün akşam saatlerinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada,sermaye artırım bilgisinin dışında hisselerde olağandışı fiyat ve miktar hareketi yratacak kamuya açıklanmamış özel bir durum olmadığı belirtildi.

Akmerkez GYO’nun KAP’a yaptığı son açıklama:

Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri: VIII, No: 54 sayılı ‘Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Esaslar Tebliğ’nin’ Olağandışı Fiyat ve Miktar Hareketleri’ başlıklı 17. maddesine istinaden aynı Tebliğ’in 21 ve 22. maddelerine göre; dün yaptığımız açıklamamızın dışında, kamuya açıklanmamış özel bir durumunun olmadığını kamuya duyururuz.

***

Lag Baomer Ortaköy Ets Ahayim Sinagogu’nda kutlandı

Lag Baomer günü Yahudi tarihinde neşeli günlerden biri olarak kabul edilir. Bu tarihte, Rabi Akiva’nın 24 bin öğrencisinin ölümüne yol açan şiddetli bir salgın sona ermiştir. Bu tarih, aynı zamanda Rabi Şimon Ben Yohay’ın ölüm yıldönümüdür. Kendisi ölümünden önce, öğrencilerine, ölüm gününü bir kutlama olarak korumalarını vasiyet etmiştir. İşte bu önemli ve neşeli günü Ortaköy Ets Ahayim Sinagogu 20 Mayıs Cumartesi akşamı kutladı.

Ortaköy Sinagogu’nun bahçesinde Şabat bitiminin Avdala duasının ardından sinagoga gelen yahudiler müzik eşliğinde bahçeye geçtiler. Ortaköy Sinagogu Haham Akaali Rav Naftali Haleva, Rabi Akiva ile Rabi Şimon Ben Yohay’ın yaşamları ve öğretileri hakkında bilgi verdikten sonra biri Rabi Şimon Ben Yohay, ikincisi Rabi Elazar ve üçüncü ise Rabi Akiva ve öğrencileri anısına üç ayrı mum yakıldı. Bu üç mumun ardından sinagoga gelenler tarafından ayrı ayrı Rabi Akiva’nın öğrencileri, dini alimleri Tanaim, Amoraim, Geonim anılarına mumlar yaktılar. Günün anlamına uygun Lag Baomer gecesinda “Bar Yohay “ adlı parça coşkulu bir şekilde okundu. Rav Haleva’nın okuduğu duaların ardından törende Amar Rabi Aba ve Kadiş dualarıda okundu. Tören “Rabi Şimon Ben Yohay’ın hakkı üzerimize ve tüm kardeşlerimizin üstüne kalkan olsun; Güzel ve barış günlerini görmemiz yakın olsun; kalbimiz sevinsin, kin ve nefret sona ersin. Maşiah’ın günleri yakın olsun…” sözleriyle sona erdi.

***

Emenike de oradaydı

Sivas dönüşü takımdan ayrılıp eğlenceye giden Niang ve Dia’nın yanında F.Bahçeli olması beklenen Emenike’nin olması şaşırttı
Fenerbahçe’nin şampiyonluğu sonrası Sivas dönüşü ilginç bir olay yaşandı. Sivas’tan havalanıp Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen özel uçaktaki sarı-lacivertli futbolcular kendilerini Samandıra’ya götürecek takım otobüsüne binerken, Dia ve Niang takımdan ayrılarak farklı bir araca bindiler. Eğlenmek için Ortaköy’deki ünlü mekan Supper Club’a giden ikilinin yanında sürpriz bir isim daha vardı. Adı uzun süre Fenerbahçe’ye transfer olacağı yönünde haberlerde geçen, ardından Fenerbahçe maçında sakatlık gerekçesiyle forma giymeyerek büyük tepki geçen Karabüksporlu Emenike de Niang ve Dia’nın eğlencesine eşlik etti. Üç isim sabaha doğru mekandan ayrıldı.

***

Coşkun Sabah Işın Karaca’yı veto etti

Coşkun Sabah ‘Anılar’ şarkısını Işın Karaca’ya neden vermediğini şöyle açıkladı. “Albüm direktörü beni dolandırdı” Coşkun Sabah’ın, Işın Karaca’ya yeni albümü için ‘Anılar’ şarkısını vermemesinin gerçek nedeni ortaya çıktı. Sabah, “Işın Karaca’nın albüm direktörü Selim Çaldıran olduğu için şarkıyı vermedim. Çünkü beni dolandırdı. Hileli yollarla, benim ekmek teknem olan stüdyomu elimden aldı” dedi. Selim Çaldıran’ın Akatlar Zeytinoğlu Caddesi’ndeki stüdyosunda çalıştığını anlatan Sabah şöyle konuştu: “Benim piyanistimdi. Stüdyoları İstanbul Vakıflar Müdürlüğü’nden kiralamıştım. Selim Çaldıran bana, ‘Stüdyoyu bana kiralar mısın?’ dedi. Biz de Vakıflar’a haber vermeden aramızda bir kontrat yaptık.” Çaldıran’dan hiç kira alamadığını anlatan Sabah, “Meğer kontratı Vakıflar Müdürlüğü’ne götürmüş. ‘Kiracının kiracısı olmaz’ gerekçesiyle bana tahliye davası açıldı” diye konuştu. Stüdyoyu kiracıdan hava parası ödeyerek devraldığını ve Vakıflar’a kiracı olduğunu belirten Sabah sözlerini şöyle sürdürdü: “Davayı kaybedeceğim kuşkusuyla 600 bin dolarlık yeri 100 bin dolara devrettim. Selim Çaldıran yüzünden stüdyom elimden gitti. Ne yaptı etti orayı ele geçirdi ve stüdyoyu işletiyor.”

***

CHP muhtarların sorunlarına el attı

MKM’de düzenlenen toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, iktidar olmaları halinde muhtarların maaş ve konumlarını yeniden ele alacaklarını açıkladı. MKMUmut Oran: Muhtarların 150 senelik sorunları sona erecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, iktidar olmaları halinde muhtarların maaş ve konumlarını yeniden ele alacaklarını açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, iktidar olmaları halinde muhtarların maaş ve konumlarını yeniden ele alacaklarını açıkladı. Oran, muhtarların 150 senelik sorunlarını nihayete erdirecekleriniı savundu. İstanbul Akatlar’da muhtarlara hitap eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran “Bugün muhtarlar postacıdan tebligat almak, kolluk güçlerine bilgi vermek, vergi memurlarına yardımcı olmak, Yeşil Kart formu doldurmak ve onaylamak, Fakir İl Muhaberi ile Form 5 vermek gibi devlete, vatandaşa ücretsiz hizmet veren memur konumuna getirilmiştir. 150 senedir hep sorunlarla karşı karşıya olan muhtarlar için devrim yapacağız.” dedi.”PRİMLERİNİ BİLE ÖDEYEMİYORLAR”Genel başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Erdoğan Toprak ile grup başkan vekillerinden Akif Hamzaçebi’nin de hazır bulunduğu toplantıda Umut Oran, aylık 300 TL maaş alan muhtarların yüzde 70’nin primini ödeyemez hale geldiğini iddia etti. Oran “Muhtarlar, milletvekilleri, il genel meclisi üyeleri, belediye başkan ve meclis üyeleri gibi seçimle göreve gelmelerine rağmen, hem konum hem de özlük hakları bakımından yok sayılmaktadır. Öyle ki işçi statüsünde bile görülmemektedirler. Seçilirken ve hizmet istenirken var, hakları ve statüleri bakımından yok sayılmaktadırlar.” ifadelerini kullandı. Oran, muhtarların küçümsendiğinden, baskı ve hakarete uğradığından da yakındı.MAAŞ, ÜCRETLİ İZİN VE PRİM ÖDEMESİ VAADİCHP’nin iktidar olması halinde; muhtarlar için proje geliştirdiklerini anlatan Genel Başkan Yardımcısı Oran, şunları kaydetti: “Muhtarlara asgari ücretin üstünde maaşa bağlanacak. Muhtar maaşları vergisiz olarak verilecek. Sosyal Güvenlik primleri ise bizzat devlet tarafından ödenecek. Muhtarlarımızın görevi başında hayatını kaybedip şehit olması halinde ise 1. derece yakınına maaş bağlanacak. Ayrıca her ne sebepten olursa olsun görevinden uzaklaştırılan muhtarın idari dava açma hakkı tanınacak. Köy ve mahalle muhtarına, köyün veya mahallenin işlerini gördükleri zaman karşı gelen, kötü söz sarf edenler devlet memuruna karşı koyanlar gibi yargılanacak. Muhtarın senelik 30 gün izin hakkı bulunacak. İzinli olduğu sürede aldığı ödeneğin kesilmeyecek.” CİDDİ KÖY BÜTÇESİ SÖZÜMuhtarlara iyi ekonomik ve sosyal şartlar getireceklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Oran, il ve belediyelerde temsil hakkı da tanınacağını bildirdi. Oran, “Tüm mahalle ve köy muhtarları bilgisayar sistemi ile donatılacak. Şehir içi ulaşımda ve görev gereği yolculuklarda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ve Türk Hava Yolları’ndan indirim uygulanacak. Köy muhtarlıklarına hudutları içerisinde faaliyet yürüten kum, taş, yeraltı, yerüstü kaynak ile maden işletmelerinden; köyde üretilip satılan her türlü canlı cansız mallardan; orman kesim, ıslah, koruma ve orman istihsalinden elde edilen gelirlerden belli bir oranda köyün kalkınması için pay verilecek.” vaatlerinde bulundu. Tıpkı Belediyeler Birliği gibi, Türkiye Muhtarlar Birliği’nin kurulacağının da müjdesini veren Oran, “Hizmet binaları, bina donanım eksiklikleri, tefrişatı, internet, telefon, elektrik, su gibi eksiklikleri süratle giderilecek. Köy bütçesi ve bütçenin oluşması için gelir kaynakları tespit edilip, yasal hükümlere bağlanacak.” dedi. Muhtarlık sisteminin 1864’ten bu yana uygulandığını, muhtarların hem ekonomik hem yetki hem de özlük hakları konusunda sorunlarla karşılaştıklarından dert yanan Umut Oran, şöyle devam etti: “9 senelik AK Parti iktidarı döneminde de değişen bir şey olmadı. İktidar muhtarlar için proje üretmedi, onlara bir hizmet vermedi. Açık ve net olarak ilan ediyoruz. ‘150 senelik süreci tamamen muhtarlar lehine çevireceğiz. Muhtarlık sistemini tamamen değiştireceğiz. Muhtarlarımız için yeni bir dönüm noktası olacak.”

***

AKATLAR’da buluştular

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği ve vakfının organize ettiği Akatlar Şebinkarahisarlılar buluşmasının tek gündem maddesi olan ”VİLAYETLİK HAKKININ İADESİ” için ateşli ve heyecanlı bir konuşma yapan onursal Başkan Hayri Bakıcı, kapalı spor salonundan yoğun alkış aldı.
Hayri Bakıcı konuşmasında oy isteyen siyasetçilere ”Bizlere söz vermeyin, Vali’yi verin”,dedi.

***