SPOR-Beşiktaş’ın gururu Hentbolcular

BEŞİKTAŞ-Hentbolda Erkekler Türkiye Kupası’nda final maçında Maliye Milli Piyango’yu geçerek kupayı müzesine götürme başarısı gösteren Beşiktaş, elde ettiği başarılarla kulübün gururu oldu. Başarılarına son olarak Türkiye Kupası’nı ekleyen siyah-beyazlı takım, son yıllarda kupalara damga vurdu. Beşiktaş Hentbol Takımı, son 7 sezonda 14 kupa alarak, camiayı en çok sevindiren branş olarak dikkati çekti.

Geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan, bu sezon başında da Süper Kupa’yı alarak başarılarına bir yenisini ekleyen siyah-beyazlıların hentbol takımı, Türkiye Kupası ile 7. sezondaki 14. kupasına ulaştı.

KURULDUĞU ANDAN İTİBAREN BAŞARILARI YAKALADI
Beşiktaş Hentbol Takımı, kurulduğu andan itibaren başarıları yakalamasını bildi. 1978 yılında Murat Ersin öncülüğünde Beşiktaş Hentbol Şubesi’nin kurulmasıyla faaliyetlerine başlayan takım, 1979-80’de İstanbul Hentbol Ligi şampiyonu oldu. Aynı sezon Türkiye şampiyonluğunu kazanan Beşiktaş, 1980-81’de İstanbul ve Türkiye, 1984-85’te ise İstanbul şampiyonu oldu. 1980’li yılların başında Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nı da müzesine götüren siyah-beyazlılar, 1985’de Deplasmanlı Lig’e terfi grubu birincisi ve 1988’de Türkiye Kupası finalisti oldu.

2004-2005 SEZONUNDAN İTİBAREN KUPALARINI ÇOĞALTTI
1998-99 ve 2000-2001 sezonlarında Türkiye Kupası şampiyonu olan Beşiktaş, asıl başarılarını ise 2004-2005 sezonundan sonra elde etmeye başladı. 2004-2005 sezonunda hedeflerini büyük koyan ve birçok oyuncuyu transfer ederek başlayan Beşiktaş, ligde ve Türkiye Kupası’nda oynadığı tüm maçları kazanarak namağlup şampiyonluğa ulaştı ve Türkiye Kupası’nı müzesine götürdü.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda Halk Bankası’nı mağlup eden Beşiktaş, böylece sezonu 3 kupa ile kapattı. 2005-2006 sezonunda şampiyonluğu Milli Piyango’ya kaptıran Beşiktaş, ligi 3. bitirirken, Türkiye Kupası final maçında Çankaya Belediyesi’ni 35-28 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Siyah-beyazlı ekip, bu sezonda şampiyonluğu kaptırdığı Milli Piyango’yu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası mücadelesinde yenerek bu kupayı da müzesine götürme başarısı gösterdi.

2006-2007 sezonunda namağlup şampiyon olan “Kara Kartallar”, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası finalinde Milli Piyango’yu yine yenerek üst üste 3. kez kupayı kazanmayı bildi. Ancak Beşiktaş, Türkiye Kupası finalinde bu sefer rakibine mağlup olunca, bu kupayı da almayı başaramadı. 2007-2008 sezonunda başarıların biraz uzağında kalan siyah-beyazlı ekip, ligi 3. sırada tamamlarken, Milli Piyango’yu finalde 30-27 mağlup ederek, GSGM Kupası’nı aldı ve sezonu bir kupayla kapattı.

3 SEZONDA KUPALARA AMBARGO KOYDU

Beşiktaş Hentbol Takımı, son 3 sezonda ise kupalara adeta ambargo koydu. 2008-2009 sezonunda başarılı bir grafik çizen siyah-beyazlı ekip, sezonu şampiyon olarak tamamladı. Şampiyonluk sevincine Türkiye Kupası’nı da ekleyen Beşiktaş, böylece sezonu çifte kupayla kapattı. Bu sezondaki başarılarını 2009-2010 sezonunda tekrarlayan “Kara Kartallar”, Türkiye Kupası finalinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni geçerek bir kez daha kupanın sahibi oldu. Normal sezonu da birinci sırada bitiren Beşiktaş, 2 ayak üzerinden yapılan play-off’larda oynadığı 6 maçtan 4’ünü kazanıp, 1 mücadeleden beraberlikle ayrıldı ve 2009-2010 sezonunu şampiyon tamamlayarak camiasına büyük bir gurur yaşattı.

İLK SÜPER KUPA’NIN DA SAHİBİ BEŞİKTAŞ
Siyah-beyazlı ekip, bu sezon başında ilk kez düzenlenen Süper Kupa’yı da alarak başarılarına bir yenisini ekledi. 2010-2011 sezonuna Süper Kupa’yı alarak başlayan Beşiktaş, son olarak Türkiye Kupası finalinde Maliye Milli Piyango’yu 38-26 mağlup ederek camiayı bir kez daha sevindirdi.

BİR KUPA DAHA VAR
Bu sezon için şu ana dek iki kupa alma başarısı gösteren Beşiktaş, şimdi önüne hedef olarak lig şampiyonluğunu koydu. Normal sezonu lider olarak tamamlayan siyah-beyazlı ekip, dörtlü finalin ilk ayağında Türkiye Kupası finalinde karşılaştığı Maliye Milli Piyango’nun karşısına çıkacak. Beşiktaş, bu rakibini geçtiği takdirde finale yükselecek ve İzmir Büyükşehir Belediyesi-Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor eşleşmesinden gelecek takımın rakibi olacak. Siyah-beyazlı ekip, finale çıktığı ve bu mücadeleyi kazandığı takdirde sezonu şampiyon olarak tamamlayacak ve son 7 sezondaki kupa sayısını 15’e çıkaracak.