SPOR-Beşiktaş Cola Turka: 83 – Efes Pilsen: 86

BEŞİKTAŞ-Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, Beko Basketbol Ligi’nin 29. haftasında büyük bir çekişmenin yaşandığı maçta, Efes Pilsen’e 86-83 mağlup oldu. BJK Cola Turka Arena’da oynanan mücadelede ilk basketi bulan Efes Pilsen, ilk dakikalarda da üst üste basketlerle 2-7 öne geçti. İgnerski, Ogilvy ve Bekir Yarangüme’nin basketleriyle toparlanan siyah-beyazlılar, ilk 5 dakikalık bölümü 12-11 önde geçti. Ogilvy’nin üst üste basketleri sonucunda bitime 2 dakika kala 20-14’lük skorla 6 sayılık farka ulaşan siyah-beyazlılar, ilk çeyreği 25-19 üstünlükle tamamladı. İkinci çeyreğe Ogilvy’nin turnikesi ile başlayan Beşiktaş Cola Turka, ilk dakikalarda İgnerski ve Cüneyt Erden’in de katkılarıyla bir ara farkı 10 sayıya kadar çıkarttı (35-25). Efes Pilsen’de Ender Arslan, Kerem Tunçeri ve Kerem Gönlüm, skor üreten isimler olarak dikkatleri çekti. İlk 5 dakika 37-32 üstünlüğü ile geçilirken, üst üste basketler bulan Efes Pilsen, bitime 4 dakika 12 saniye kala 37-38’lik skorla yeniden öne geçti. Son anlarda Chatman’ın devreye girmesiyle üst üste sayılar bulan siyah-beyazlılar, bitime 2 saniye kala Bekir Yarangüme’nin başarılı üçlüğü sonrasında soyunma odasına 48-47 üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğe İgnerski’nin serbest atıştan bulduğu sayılarla başlayan siyah-beyazlılar, ardından Serkan Erdoğan’ın 3 sayılık basketiyle farkı 6’ya çıkarttı (53-47). Nachbar ve Rakocevic ile sayılar bulan Efes Pilsen karşısında Ogilvy ve İgnerski’nin başarılı oyunuyla sürüklediği Beşiktaş Cola Turka, ilk 5 dakikalık bölümü 60-55 üstünlükle geçti. Serkan Erdoğan’ın skora katkı yaptığı Beşiktaş Cola Turka’da Andrew James Ogilvy, başarılı oyunuyla izleyenlerden alkış aldı. Son iki dakikaya 67-59 üstünlükle giren Beşiktaş Cola Turka, Ender Arslan ve Cenk Akyol’un basketlerine Serkan Erdoğan’ın biri iki sayılık, diğeri 3 sayılık basketleriyle yanıt verdi ve son çeyreğe 72-63 üstünlükle başladı.

Son çeyreğe Ersin Dağlı’nın üst üste basketleriyle başlayan Efes Pilsen aradaki 9 sayılık farkı da 6’ya indirdi (72-66). Siyah-beyazlılar hücumda etkisiz kaldığı ilk iki dakikalık bölümde Ersin Dağlı’nın yanı sıra Rakocevic’in de katkısıyla Efes Pilsen farkı 2 sayıya kadar indirdi (72-70). Ignerski’nin 2,5 dakika sonra gelen 3 sayılık basketiyle şanssızlığını kıran siyah-beyazlılar, Efes Pilsen hücumlarını durdurmakta sıkıntı yaşadı. Cüneyt Erden’in 3 sayılık basketi ile bitime 3.32 kala 78-74’lük skorla üstünlüğü bırakmayan Beşiktaş Cola Turka, Kerem Tunçeri ve Lawrence Roberts’in sayıları sonrasında skorun 78-78 eşitlenmesine engel olamadı. Mücadenin son 2.5 dakikalık bölümü büyük bir çekişmeye ve heyecana sahne oldu. Lawrence Roberts’in başarılı atışı sonrasında 78-80 öne geçen Efes Pilsen’e yanıtı Serkan Erdoğan verdi (80-80). Marvis Thomton ile yeniden üstünlüğü eline alan Efes Pilsen, Kerem Tunçeri’nin basketleri sonrasında bitime 19 saniye kala farkı 4 sayıya çıkardı (80-84). Cüneyt Erden, 8 saniye kala 3 sayılık basketle yeniden Beşiktaş Cola Turka’yı maça ortak etti (83-84). Rakocevic, Efes Pilsen adına serbest atışları sayıya çevirdi ve konuk takım salondan 83-86 galip ayrıldı. Karşılaşmada en skorer oyuncu 22 sayı ile Ogilvy olurken, İgnerski ve Serkan Erdoğan 17’şer, Cüneyt Erden 9, Bekir Yarangüme 8, Chatman ile Likholitov 4’er, Cevher Özer ise 2 sayı ile oynadı.