Son Dakika Beşiktaş (27.04.2011)

Beşiktaş Gazetesi’nde son dakika haberleri…  “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” ödül töreni yapıldı… 16. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri gecede sahiplerini buldu… Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Levazım Mahallesi sakinleriyle buluştu…

YEREL YÖNETİM – SİYASİ – KÜLTÜR SANAT – POLİS ADLİYE – AKTÜEL

“İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” ödül töreni yapıldı

Türkiye Futbol Adamları Derneği’nin (TÜRFAD) geleneksel ”İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır-2011” ödül töreni ve derneğin kuruluşunun 23. yılı kutlama töreni, İstanbul’da yapıldı.
TÜRFAD Genel Başkanı Yılmaz Tokatlı, Etiler’deki Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede yaptığı konuşmada, derneğin unutma-unutturma prensibiyle gelmiş geçmiş futbol emektarlarını topluma hatırlattığını belirterek, ”Sizler, bizler geride bıraktığımız başarılara imza atmış kişiler olarak, genç yetenekleri futbolun hizmetine sunmuşuzdur. Yaşarken hak ettiğimiz itibarı, sevgiyi ve saygıyı görmek, alınan en güzel ödüldür” dedi. Törende İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, eski Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır’a, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan, Merkez Hakem Kurulu eski başkanvekili Yüksel Okçuoğlu’na, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Curoğlu, Sakaryaspor Kulübü eski başkanı Tuncer Tepe’ye ödülünü verdi. Bu arada, Dünya Fair Play Kutlama Mektubu ödülünü kazanan milli futbolcu Hamit Altıntop’un ödülünü, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’dan (A) Milli Takım Antrenörü Fuat Usta aldı. Atalay, törende Ender Asman ve Serhat Ulueren’e de ödülünü verdi. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, mazeret bildirerek, törene katılmadı. Bu arada, ödül töreni öncesi, Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı, antrenörü ve sporcusu Yakup Özden ile Ankara Karagücü oyuncusu Barış Telli, Yılmaz Tokatlı’ya plaket verdi.
-ÖDÜLLER- ”İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” 2011 ödüllerinin sahipleri şunlar:
Bürokrat-Spor Yöneticiliği: Cavit Çağlar (Eski Devlet Bakanı ve eski Bursaspor Kulübü Başkanı) Tevfik Sarpkaya (Eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü) Bekir Yunus Uçar (Spor Toto Teşkilatı Başkanı) Tayfun Akgüner (Eski TRT Genel Müdürü) Vala Somali (Spor Tarihçisi) Seyit Mehmet Özkan (Bucaspor Kulübü Yöneticisi)
Spor Kulübü Yöneticiliği: Ali Uras (Galatasaray Kulübü Eski Başkanı) Yüksel Günay (Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı) Şeref Nasır (Eski Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı) Özkan Olcay (Eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı) Tuncer Tepe (Eski Sakaryaspor Kulübü Başkanı)
Futbol Hakemi-Gözlemciliği: Yalçın Darıcı (Eski hakem) Yüksel Okçuoğlu (Eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanvekili) Serdar Çakman (Eski hakem) Ertuğrul Aybay (Eski hakem) Mustafa Çulcu (MHK eski başkanı)
Teknik Direktör-Eğitimci: Öner Özmen (Akademisyen, TÜRFAD Üyesi) Yılmaz Vural (Konyaspor Teknik Direktörü) Günay Kayarlar (Teknik Direktör, eğitimci) Şenol Güneş (Trabzonspor Teknik Direktörü) Ali Baş (Konya Bölgesi Antrenörü)
Futbolcular: Abdullah Çevrim (Fenerbahçeli eski futbolcu) Serkan Acar (Fenerbahçe Kulübü Genel Müdürü) Erol Keskin (Fenerbahçeli eski futbolcu) Recep Adanır (Beşiktaşlı eski futbolcu) Samim Uygun (Galatasaraylı eski futbolcu) Ogün Altıparmak (Fenerbahçeli eski futbolcu) Ertan Adatepe (Ankaragücülü eski futbolcu)
Spor Yazarı-Yorumcu: Esat Yılmaer (Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı) Onur Belge (TSYD eski başkanı) Cem Şengül (Milliyet Gazetesi Spor Müdürü) Faik Gürses (Doğan Haber Ajansı Spor Müdürü) Can Uyguç (Posta Gazetesi Spor Yazarı)
Özel Onur ve Hizmet Ödülleri: 1. Dünya Fair Play Kutlama Mektubu Ödülleri: Hamit Altıntop (Milli futbolcu) Konyaspor Kulübü
2. Türk Spor Ajansı’nın Türkiye’nin Spor Yazarı Ödülü: Ali Erdoğan (Sabah Gazetesi Spor Yazarı)
3. Eşfak Aykaç Onur Ödülü: İsmet Hacıkulaoğlu (TÜRFAD Yönetim Kurulu Üyesi) Hadi Türkmen (TFF eski yönetim kurulu üyesi) Tarık Şehmen (TÜRFAD Üyesi)
4. Takdir ve Tanıtım Ödülü: Tarık Almış (Manisaspor Kulübü eski başkanı)
Radyo TV Spor Yönetici ve Yorumculuğu: Ender Asman (TRT eski spor yöneticisi) Murat Ünlü (Radyo ve TV Spor yöneticisi) Serhat Ulueren (Kanaltürk TV Spor Program Yöneticisi)
Amatör Spor Dalı Yöneticiliği: Nusreddin Örücü (Tophane Tayfun Spor Kulübü Başkanı) Emin Ali Otal (Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Akhisar Delegesi) Suat Gücüyener (Konya Bölge Yöneticisi)

***
16. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri gecede sahiplerini buldu

BEŞİKTAŞ Belediyesi ve Efes sponsorluğunda Mustafa Kemal Merkezi Attila İlhan Salonu’nda düzenlenen 16. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri töreninde Onur Ödül’ü alan sanatçı Genco Erkal ‘İnsanlık Anıtı’nın yıkılmasını sert sözlerle eleştirdi. Kars’taki İnsanlık Anıtı’nın yıkılmasının eleştirildiği gecede Onur Ödülü’ne layık görülen Genco Erkal ödül almasına rağmen büyük bir burukluk içinde olduğunu belirtti. Erkal, ‘Ödül aldığım için sevinemiyorum. Zira AKM hala kapalı. Muammer Karaca tiyatrosu 5 yıldızlı bir otele çevrilmek isteniyor. Başbakan istedi diye heykeller yıkılıyor. Sanatçılara saldırılıyor’ diye konuştu. 16. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri gecede sahiplerini bulurken, törenin sunuculuğunu Hülya Avşar ve Kerem Alışık yaptı.

***
Ödüller sahiplerini buldu

16. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri sahiplerini buldu. Beşiktaş Belediyesi ve Efes sponsorluğunda Mustafa Kemal Merkezi Attila İlhan Salonu nda düzenlenen ödül töreninin sunuculuğunu, Kerem Alışık ve Hülya Avşar yaptı. Gece, Mustafa Ceceli nin konseriyle renklendi. ‘Umut Veren Oyuncu’ ödülünü “Çoğunluk” filmindeki performansıyla Bartu Küçükçağlayan kazandı. Küçükçağlayan’ın ödülünü arkadaşı Öykü Karayel aldı. Küçükçağlayan’ın notunu okuyan Karayel, “Bartu, ‘Umut Vaat Eden’ oyuncu ödüllerine amborgo koydu, kendisi de artık umut vaat etmekten sıkıldı” diyince salondakileri güldürdü. Tiyatro kategorisinde Onur ödülüne layık görülen Genco Erkal sahnede yaptığı konuşmada, “Ülkemizde kitaplar basılmadan toplatılıyor, insanlar sorgusuz sualsiz hapse atılabiliyor, devlet tiyatrolarının kapatılamsı telaffuz ediliyorlar, AKM’yi çürümeye terk ettiler, Karaca Tiyatrosu’nu 5 yıldızlı otel yapacaklarmış, Başbakan istedi diye heykeller yıkılıyor…. Bu sahneden güzel şeyler söylemek isterdim ancak artık umudumu kesmek üzereyim” diye konuştu. Ata Demirer, törene sevgilisi Özge Borak’la el ele geldi. Borak, “Eyyvah Eyvah” filmindeki rolüyle ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödülü aldı. Yavuz Bingöl’le çıkışta durum kritiği yapan Demirer “Abi iki tane film yaptım, yazdım oynamadım ama olmadı, ödül alamadık ama Özge’nin almasına çok sevindim. Ben kazansam bu kadar sevinmezdim” diye konuştu.

***
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Levazım Mahallesi Sakinleriyle Buluştu

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal mahalle toplantılarına ara vermeden devam ediyor. Bir önceki toplantısında Ulus,Kültür ve Nispetiye mahalle sakinleriyle buluşan ve onların sorunlarını dinleyen Ünal; bu kez Levazım Mahallesi sakinleriyle buluştu. Levazım sakinleri ile bir araya gelen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, mahalle sakinlerinin ve Beşiktaş kentlisinin görüş ve düşüncelerini alarak, gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan proje ve çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Mahalle toplantıları 27 Nisan 2011, Çarşamba günü Abbasağa, Vişnezade, Sinanpaşa, Türkali ve Muradiye Mahalleleriyle devam edecek. Toplantı günü, Abbasağa ve Vişnezade Mahalleleri Muhtarlık binaları önünden saat 17:00’da servisler kalkacaktır. 

***
Sporumuzun Uefa’daki Yüzüne Saygı

Beşiktaş Belediyesi’nin altı sezondur kültür-sanat ve düşün hayatımızı zenginleştiren isimler için düzenlediği “Ustalara Saygı” toplantıları, ülkemizi yıllardır uluslararası arenada temsil eden spor duayenimiz Şenes Erzik için gerçekleştirildi. 2000 yılından bu yana UEFA 1. Başkan Yardımcısı olarak kurumun yönetim kurulunda ülkemizin sesini duyuran, Genel Kurul’da mevcut görevine 22 Mart’ta 6. kez seçilerek UEFA tarihinde bir rekora imza atan, halen FIFA’da da aktif olarak çalışan Türkiye Futbol Federasyonu’nun ilk ve tek Onursal Başkanı Şenes Erzik için hazırlanan “Ustalara Saygı”ya ülkemiz spor camiasının önde gelen isimleri konuşmacı olarak katıldı. Meslekleri arasında spor spikerliği de bulunan Halit Kıvanç’ın sunuculuğunu üstlendiği gecede seyirciler, Şenes Erzik’in meslek ve özel yaşamının dönüm noktalarını; Abdullah Kiğılı, Doğan Hızlan, Ertuğrul Tuncer, Fatih Terim, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Mustafa Denizli, Nigar Alemdar, Osman Ulagay, Özkan Olcay, Selahattin Beyazıt, Şükrü Birand, Togay Bayatlı, Prof. Dr. Turgay Atasü, Ünal Uzun, Yavuz Kocaömer ve Yılmaz Tokatlı’dan dinlediler. Ali Kocatepe’nin Şenes Erzik’in sevdiği şarkıları yorumladığı gecede, ünlü spor adamının yaşamı ve ulusal-uluslararası çalışmalarını konu alan belgesel bir filmden görüntüler de izleyicilere sunuldu.

***
Çocuk Kitapları Festivali Başladı

Beşiktaş Belediyesi’nin parmakcocuk.com ile birlikte 18–22 Nisan 2011 tarihleri arasında düzenlediği Çocuk Kitapları festivali programı 18 Nisan 2011 Pazartesi günü saat: 11:00’da yazar Ayla Çınaroğlu’nun katıldığı imza günüyle başladı. Gündüzleri çocuklar için etkinliklerin ve imza günlerinin gerçekleştirileceği festivalde akşamları ise yetişkinler için çeşitli paneller düzenlenecek.  ***
Eski eşini öldüren zanlı yakalandı
Antalya’nın Alanya ilçesinde 39 yaşındaki eski eşini bıçaklayarak öldüren zanlı İstanbul’da yakalandı.AA muhabirinin aldığı bilgiye göre cinayeti soruşturan Alanya Asayiş Büro Amirliği ekipleri zanlının olaydan sonra otogara kaçtığını belirledi. Zanlının İstanbul’a gittiğini belirleyen ekipler durumu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. Zanlı Orhan K’nın kalabileceği adreslere operasyon düzenleyen polis, zanlıyı Beşiktaş ilçesinde ilk eşinden olma kızının evinde saklanırken yakaladı. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen zanlının ifadesinin alındığı yarın da adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Şekerhane Mahallesi, Mütevelli Sokak, Mütevelli Apartmanı’nın zemin katında bulunan Ayfer Yeni’ye ait dairede meydana gelen olayda, 1 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılan Ayfer Yeni, Ordu’da yaşayan eski eşi Orhan K. (43) ile yeniden birlikte yaşama kararı almış, bir süre önce Alanya’ya gelen ve Yeni’nin evine yerleşen Orhan K, dün gece tartıştığı Ayfer Yeni’yi 16 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü. Cinayet, Orhan K’nın bugün Ayfer Yeni’nin Ordu’da yaşayan ailesini telefonla arayarak ”Kızınızı öldürdüm, cenazesi evde. Gidin alın” ihbarı üzerine ortaya çıkmıştı.

***
Film gibi soygunun failleri yakalandı

Zırhlı araçtan 20 kilo altını çalan 5 soyguncu yakalandı.İstanbul’da 2 hafta önce 20 kilogram külçe altını çalan 5 kişi polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Kapalıçarşı’dan Beşiktaş’taki darpheneye giden zırhlı bir aracı kullanan güvenlikçilere önce “Lastiğin patlak” uyarısında bulunan ve güvenlikçiler tarafından aracın lastiği değiştirilirken araçtaki altın dolu valizlerden birini alarak kayıplara karışan soyguncular yakalandı. İki hafta önce gerçekleşen olayda altın dolu zırhlı araç 20 kilo altınla kayıplara karışan soyguncularla ilgili olarak soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kamera görüntülerinden yola çıkarak çözülen olayda 5 kişi gözaltına alındı. Soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

***
TOKİ Etiler’deki 3 okulu aldı, 125 okul sözü verdi

TOKİ, Etiler’de arazisi değerli 3 okulu bünyesine kattı. TOKİ, bu arsalar karşılığında toplam 125 yeni okul yapmayı taahhüt etti. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Akmerkez’in yakınındaki Etiler Lisesi, Etiler Kız Meslek Lisesi ve Etiler Otelcilik Meslek Lisesi’ni bünyesine kattı. TOKİ arsalara karşılık İstanbul’a 125 okul yapacak. Okul arsaları Türkiye’nin en kıymetli arsaları konumunda bulunuyor. Arsalar işyerlerinin en yoğun olduğu alanda yer alıyor. O bölgede arsa olmadığı için her yıl değerleri de birkaç misli artıyor. Uzmanlara göre, üç arsanın bedeli 600 milyon doları buluyor. TOKİ toplam 600 okul yaptı Konutların önemli kısmını sosyal nitelikte alt gelir grubuna dönük olarak yapan TOKİ, bugüne kadar Orta-Alt Gelir Grubu ve Yoksullara yönelik 298 bin, gecekondu Dönüşüm, Afet Konutu, Tarımköy kapsamında 64 bin olmak üzere 362 bin konut sosyal konut üretti. 420 bin konutla birlikte sosyal donatı olarak; 600 okul toplam 18.078 derslik, 607 spor salonu, 36 kütüphane, 69 hastane 80 sağlık ocağı, 367 ticaret merkezi, 294 cami, 49 yurt ve pansiyon, 22 Sevgi Evi, 14 Engelsiz Yaşam Merkezi yapılıyor. TOKİ’den yapılan açıklamada, sadece 81 ilde değil 800 ilçede de örnek uygulamalar yapıldığı belirtilerek “Vatandaşlarımızın imar, altyapı, ulaşım, ticaret, eğitim, sağlık, kültür ve spor gibi temel alanlardaki hizmetlere en yüksek standartlarda ve en kolay şekilde erişimini sağlıyoruz” denildi. Toplu Konut İdaresi, İstanbul gibi rantı büyük illerdeki yaptığı gelir getirici işlerini Doğu bölgelerindeki projelere harcıyor. Bu kapsamda TOKİ, Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki yatırım bedeli 6 milyar TL olan 65 bin konut üretti. TOKİ yaptığı konut projelerinin yanı sıra; 123 okul, 127 spor salonu, 8 kreş, 28 hastane ve 17 sağlık ocağı yaptı.

***