SPOR-“Dövüş Kulübü”

BEŞİKTAŞ-Aklı fikri kupada olan Kartal, düştü düşecek Konya karşısında ‘bitse de gitsek’ futbolu oynadı. Nihat, pas tartışmasında Quaresma ile tartıştı. Önce Ernst, sonra Nobre sakatlandı, Necip de kırmızı kart görerek Galatasaray derbisinde cezalı duruma düştü. Basında öne çıkan Beşiktaş haberleri…

HÜRRİYET

“Gel 11 Mayıs gel” Artık kupa finalini bekleyen Beşiktaş, beraberliklerine bir yenisini ekledi. Kartal, lige veda hazırlıkları yapan Konyaspor’u da yenemedi. İlk yarıda Robak’tan yediği gole ikinci yarıda Quaresma’nın penaltısı ile cevap verdi. Necip kırmızı kart gördü.

“İki takım da maçı kazanabilirdi” Tayfur Havutçu, “İkinci yarı oyun kontrolümüz altındaydı. İstediğimiz golü de bulduk. Maçı iki takım da gaip bitirebilirdi” diye konuştu.

“Diego Forlan Avrupa’ya bağlı” Beşiktaş yönetiminin Diego Forlan transferinde menajer Mendes ile birlikte büyük yol aldığı ve prensipte anlaşma sağladığı öğrenildi. Ancak siyah-beyazlı yönetimin, golcü futbolcunun Atletico Madrid’den transferi için UEFA Avrupa Ligi’ne gitme şartını koyduğu öğrenildi. Yönetimden bazı isimlerin, “Avrupa’da mücadele edemezsek bu kadar maliyet doğru olmaz” dediği ve bunun da başkan Yıldırım Demirören tarafından doğru bulunduğu öğrenildi.

“Quaresma ile Nihat kapıştı” Maçın ikinci yarısındaki bir pozisyonda, Ouaresma ile Nihat pas kavgası nedeniyle birbirlerine girdi. Ouaresma, Nihat’ın üstüne yürümek için hamle yaparken, araya giren diğer futbolcular kavgayı önledi. Birkaç dakika sonra kazanılan penaltıyı gole çeviren Quaresma’yı ise ilk olarak Nihat kutladı. Ancak aynı Nihat, maçtan sonra bir gazeteci ile de tartışarak gergin hareketlerini sürdürdü.

SABAH
“El yordamıyla puan” Kupa finaline kilitlenen Beşiktaş, Konya’da kayıpları oynadı. Robak’la öne geçen ev sahibinde Zayatte ceza sahasında elle oynayınca, Quaresma penaltıdan bir puanı getirdi.

“Önce Quaresma’ya sonra basına…” Beşiktaş’ın suskun golcüsü Nihat, sahada kendisine top atmayan Quaresma’ya, maç sonu ise bir gazeteciye saldırdı.”

HABERTÜRK/HT SPOR
“Bitse de gitsek” Aklı fikri Ziraat Türkiye Kupası’nda olan Beşiktaş, Konya’da lig için mesajı verdi. Ligin dibindeki rakibi karşısında, ilk 45 dakikada renksizdi Kartal… Yeşil-Beyazlılar’ın, Robak ile attığı gol bile Beşiktaş’ı uyandırmaya yetmedi. Zayatte’nin ceza alanında yaptığı ‘smaç’la gelen penaltıda Quaresma skoru belirledi. Kırmızı kart gören Necip, Galatasaray derbisi için cezalı duruma düşerken, Nihat ile Quaresma’nın kavgasının ‘yumruklaşmaya’ dönüşmesini takım arkadaşları engelledi.

“Elde forvet kalmadı” Almeida ve Bobo’nun ardından dün de Konya maçında Mert Nobre sakatlandı. Sağ arka adalesinde ikinci derecede yırtık şüphesi bulunan golcü oyuncunun bu hafta oynaması zor. Beşiktaş, Galatasaray derbisi öncesinde forvetsiz kaldı.

“Guti’ye markaj” Havutçu kadroda düşünmediği yıldız ismi Konya’ya götürdü. Genç hoca böylece Guti’yi İstanbul gecelerinden uzaklaştırdı.

“Kabadayı” Beşiktaş’ın milli yıldızı Nihat, önce sahada takım arkadaşı Quaresma’nın üzerine yürüyüp itti. Sonra da takım otobüsünden inip gazeteci Turgay Demir’e saldırdı. Hatta yumruk bile salladtı.

FANATİK
“1-1” Can derdindeki Konya saldırdı, Robak’ın kafa vuruşuyla da golü attı. İlk yarının büyük bölümünde rakibini izleyen (!) Kartal, ikinci yarıda kanatlandı… Kamil Zayatte ceza sahasında topa resmen yumruk attı! Quaresma penaltıdan ağları sarstı. 90 dakikaya damgasını vuran olay ise Nihat ile Quaresma’nın kavgasıydı.

“Eyvah eyvah” Galatasaray derbisi öncesinde Beşiktaş, Konya’da ağır yara aldı. Önce Ernst, sonra Nobre sakatlandı, Necip de kırmızı kart görerek cezalı duruma düştü.

“El yakan derbi!” Ne Beşiktaş’ın ne de Galatasaray’ın şampiyonlukta iddiası var. Ancak hafta sonu oynanacak derbinin bilet fiyatları Şampiyonlar Ligi’ni aratmıyor.

“Fernandes kalsın” Tayfur Havutçu, Portekizli yıldıza övgüler yağdırdı, “Ben giderim kalırım fark etmez. Ancak Fernandes kalmalı” dedi.

“Nihat kendini bitirdi” Güvenildi, servet ödendi, transfer edildi. Karşılayamadığı beklentiler bir kenara, yaptıkları bardağı taşırdı. Önce Quaresma’ya, sonra gazetecilere saldıran Nihat Kahveci, biletini kesti.

AKŞAM
“Dövüş Kulübü” Siyah-Beyazlılar, Robak’ın kafasıyla sendeledi. Quaresma penaltıdan beraberliği zor kurtardı. Kırmızı kart gören Necip Uysal, Galatasaray derbisinde yok. Maça Nihat Kahveci damga vurdu. Bu sezon kavgalarıyla gündemden düşmeyen Beşiktaş, Konya’da da olay çıkardı. Nihat, sahada Quaresma gibi bir dünya yıldızıyla, stat dışında da gazeteci Turgay demir ile kavga etti, “Sen Allah mısın?” diye hakaret etti.