SPOR-‘Aboneyim abone’

BEŞİKTAŞ-Adını Ziraat Türkiye Kupası’nda finale yazdıran Kartal, kasasına 2 milyon 75 bin dolar koydu. Toraman ‘kırmızı’ istedi, Müftüoğlu oralı olmadı. Kartal son beş yılda dördüncü kez kupa finaline yükseldi. Portekizliler yine iş başında. Basında öne çıkan Beşiktaş haberleri…

HÜRRİYET
“Güle oynaya finale” Beşiktaş, 3-0’ın avantajını iyi değerlendirip, Ziraat Türkiye Kupası’nda finale yükseldi. Olcan Adın’ın 5. dakikadaki golüyle şoka giren Kartal’ın imdadına Portekizlileri yetişti. 33’te Simao’nun penaltısıyla eşitliği sağlayan Siyah-Beyazlılar Almeida ile öne geçse de son sözü yine Olcan söyledi.

“Hoca beni niye atmadın” Sarı kart cezası nedeniyle kupa finalinde forma giyemeyecek olan Beşiktaş’ın kaptanı, son dakikada atılmak için çabaladı ancak Kuddusi Müftüoğlu oralı bile olmadı.

SABAH

“Aboneyim abone” Beşiktaş, 3-0’ın rövanşında Gaziantep’i eleyerek kupada 15. defa finale kaldı. Kartal 11 Mayıs’ta mutlu sona ulaşırsa, son 6 sezonda 4. defa Türkiye Kupası’nı müzesine götürecek. İstanbul’da oynanan kupa yarı finali ilk maçında Gaziantep kalesine iki gol gönderen Simao, dün gece de kırmızı-siyahlı ekibi boş geçmedi.

“Hodri meydan” Beşiktaş’ta futbolun patronu Serdal Adalı transfer ile ilgili iddialı açıklamalar yaptı: “Atletico Madrid Başkanı ile iyi bir arkadaşlığımız var. Beşiktaş’a Forlan da dahil herkes gelebilir.”

HABERTÜRK/HT SPOR

Siyah-beyazlılar, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında tedirgin gittiği Gaziantep’te henüz 5. dakikada Olcan’ın golüyle sarsıldı. Konuk ekibin baskısını biraz olsun atlatan Kartal, 33’te Sİmao’nun penaltısıyla rahatladı. Beşiktaş, ikinci yarının başında Quaresma’nın pasında Almeida’yla 2-1’i yakaladı. 68’de Olcan skoru noktaladı: 2-2. Kupada adını finale yazdıran ilk takım olan Kartal, 11 Mayıs’taki rakibini beklemeye başladı.

Maçın kahramanı (!) ise İbrahim Toraman’dı. Kart sınırında bulunan Beşiktaş’ın kaptanı dün sarı gördü ve 11 Mayıs’taki finalde cezalı duruma düştü. İkinci sarıdan kırmızı görüp atılmak isteyen ve cezasını ligde çekmeyi planlayan Toraman’ın hesabı hem hakeme hem de süreye uymadı. 90’da Cenk’e sert girdi, Kuddusi Müftüoğlu’ndan kart istedi ama hakem “Kart yok devam et” dedi. Uzatmaları bekliyordu ki hakem 90’da bitiş düdüğünü çalınca finale kalmalarına bile sevinemedi.

“Kaptan affı” Gençlerbirliği maçında oyundan alınmasının ardından yıllardır Beşiktaş’ın kaptanlığını yapan ve şimdi teknik direktör olan Tayfur Havutçu’ya tavır yapan Fernandes özür diledi… Havutçu da onu 11’e aldı.

“Kart versene hoca, yok yok devam et” İbrahim Toraman hakemden ‘kırmızı’ istedi ancak göremedi. Sarı kart gördüğü için 11 Mayıs’taki finalde cezalı duruma düşen İbrahim Toraman bunu kırmızıya çevirip kurtarmak istedi. 90’da Cenk’e sert girdi ama hakem kart vermediği gibi maçı da uzatmadı.

FANATİK

“Beşiktaş kupası” Beşiktaş geleneği bozmadı, son 5 yılda dördüncü kez finale adını yazdırdı. Siyah-Beyazlılar bu sene de kupayı kaldırıp, Avrupa biletini kapmanın hesaplarını yapıyor.

“Hedefe yürüyoruz” Beşiktaş Teknik Direktörü Havutçu, “Finale kaldığımız için çok mutluyuz. Kupa hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

MİLLİYET

“Kırmızı da olur” Türkiye Kupası finalinde cezalı duruma düşen İbrahim Toraman, bundan kurtulmak için kırmızı kart görmeye çalıştı. Hakem Kuddusi Müftüoğlu, uyanık çıktı, “İbrahim, kart göstermeyeceğim” diyerek oyuncuya engel oldu.

AKŞAM

“Forlan da gelebilir” Transferde en yetkili isim olan Serdal Adalı, Uruguaylı yıldızın yüksek ücret aldığını hatırlatarak, “Sponsor bulursak bu iş olur. O parayı biz ödemeyiz” dedi.

“Ziraat çetesi” Kartal, 3-0’ın rövanşında Gaziantep’te finale çıkarken, goller yine Portekizliler’den geldi. Simao ve Almeida’nın golleriyle vizeyi alan Beşiktaş’ın rakibi bugün belli olacak. 11 Mayıs’ta Kadir Has Stadı’ndaki finalde kupa sahibini bulacak. Kazanan UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek.

Eurosport