Son Dakika Beşiktaş (21.04.2011)

Beşiktaş Gazetesi’nde son dakika haberleri…  Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi’nde belgesel günleri devam ediyor…  Büyük Orkestra’dan miniklere konser… 23 Nisan’da Beşiktaş’ta Karnaval Var!.. Bütün ünlüler bu gösteride !.. Bebek’te tanıştılar Soygun’a kalkıştılar… 

YEREL YÖNETİM – SİYASİ – KÜLTÜR SANAT – POLİS ADLİYE – AKTÜEL

Belgesel Günleri’nde “Toz” Belgeseli

Beşiktaş Belediyesi’nin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği ile birlikte yürüttüğü “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” isimli belgesel gösterileri “işçi belgeselleri”yle devam ediyor. İkinci yaşını dolduran etkinliğin son beş haftasında “arkeoloji belgeselleri”ne yer verilmişti. Serinin ilk filmi “Toz”, sağlıksız kot taşlama atölyelerinde ömürlerini geçiren işçilerin öykülerini anlatıyor. Petra Holzer, Selçuk Erzurumlu, Ethem Özgüven’in yönetmenliğini yaptığı belgesel  Levent Kültür Merkezi’nde izlendi…

***
Büyük Orkestra’dan miniklere konser

TÜRKİYE’nin üyelerinin tamamı kendi öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan tek senfonik pop orkestrası olan Eyüboğlu Eğitim Kurumları Büyük Orkestrası 23 Nisan saat 19.00’da Akmerkez’de sahne alacak. Orkestrada bulunan 9-16 yaş arası 40 öğrenci ve 7 öğretmen, özel gecede senfonik enstrümanların yanı sıra melodika, mandolin, piyano ve perküsyon kullanacak. 47 kişilik Büyük Orkestra, konserinde klasik, caz ve popüler müzikten örnekleri seslendirecek.

***

23 Nisan’da Beşiktaş’ta Karnaval Var!

Beşiktaş Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 10 bine yakın çocuğun katılacağı büyük bir etkinlikle kutluyor. 23 Nisan 2011 Cumartesi günü Beşiktaş Belediyesi Çilekli Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilecek olan “23 Nisan Çocuk Karnavalı”nda çocuklar çeşitli etkinliklerde yarışacak ve canlı müzik performansları ile eğlenecek. 23 Nisan’ı, bu bayramın önemine ve İstanbul’un çağdaş ve aydınlık yüzü Beşiktaş’a yaraşır bir etkinlikle kutlamak istediklerini ifade eden Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ’ün son derece güvendiği ve 23 Nisan bayramını armağan ettiği çocuklarımız yarının büyükleridir. Onların mutlu, sağlıklı ve ülkelerini seven yetişkinler olmasında bu gibi etkinlikler büyük rol oynayacaktır. Çilekli Spor Tesisleri’nde açık havada gerçekleştirilecek karnaval ile çocuklarımıza uzun süre unutamayacakları güzel bir gün yaşatmak istiyoruz. Tüm çocuklarımızı bu etkinliğe katılmaya davet ediyorum.” 13:00’da başlayacak etkinlikte, çocuklar saha içine kurulacak şişme oyun gruplarında animatörler eşliğinde çok sayıda etkinlikte bulunacak. Karnavala katılacak bine yakın öğrenci, tesisin futbol sahasına kurulacak oyun alanlarında zıpla yapış, tırmanma duvarı, denge oyunu, olimpik parkur, canlı bowling ve penaltı atma turnuvalarında yarışmanın yanı sıra, özel olarak hazırlanan şişme oyun gruplarında oyunlar oynayacak, yapılacak çekilişlerde çocuklara çeşitli hediyeler dağıtılacak. Grup Gündoğarken ve çocuk korosu ile birlikte birçok sürpriz sanatçı sahne performansları ile katılımcılara zevkli dakikalar yaşatacaklar. Ayrıca “Sağlıklı Çevre” konulu resim yarışmasının ödül töreninin de yapılacağı etkinlikte; ödül kazanan ilköğretim okulu öğrencilerine ödülleri dağıtılacak.. 23 Nisan Çocuk Karnavalı’nda başta ana sponsorlar Burger King, Pal FM olmak üzere pek çok önemli marka bu mutlu günlerinde çocuklara hediyeler verecek, çeşitli aktivitelerle karnavalı renklendirecek. Levent Çilekli Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilecek Beşiktaş Belediyesi 23 Nisan Çocuk Karnavalı, rengârenk bir atmosferde çocuklara düşledikleri bayramı yaşatacak.

Yer: Levent Çilekli Spor Tesisleri
Saat: 13:00
Adres: Levent Mah. Çilekli Cad. BJK Koleji Yanı, Akatlar

***

Bütün ünlüler bu gösteride !

Son yılların en büyük popüler kültür eleştirisi, yine Ortaköy Kültür Merkezi’nde ! Yiğit Alıcı ile Öykü Onur Tanyel’in oynadığı popüler kültürün mizahi bir yaklaşımla eleştirildiği “Uykudan Önce” oyunu bu ay yine Ortaköy Kültür Merkezi’nde.. Sahnesinde Yiğit Alıcı ile Öykü Onur Tanyel’in olduğu oyunda yok yok… Hülya Avşar’dan Popstar Ajdar’a, Erman Toroğlu’ndan Ezel’e, Yalın’dan Mahsun Kırmızıgül’e… Uykudan Önce, yerli-yabancı popüler kültür ikonlarına ve “reytinge malzeme olmuş” herkese dokunuyor, dokunduruyor. “Sahneye böylesi gelmedi” diyen ikilinin keyifli oyunu, 2 perdeden oluşuyor ve “uyuyanları uyandırmayı” amaçlıyor. 2 yıldır sahnelenen Uykudan Önce oyunu, sahip olduğu feslefe ve stand-up’a benzerlik gösteren sıradışı tiyatral anlatımı ile hayran kitlesini her geçen gün arttırıyor. En son Evcilik Oyunu programındaki rolüyle hayran kitlesi artan Yiğit Alıcı, Uykudan Önce’yi 2 yıldır Öykü Onur Tanyel ile birlikte sahneliyor. Sahneye siyaset, medya ve popüler kültürle harmanlanmış farklı ve mizahi bir içerik koyan ikilinin İstanbul ve bir çok şehirde sahneledikleri oyunu, yeni sezonda yenilenen haliyle ilk kez Konya Selçuk Üniversitesi’nde sergilemişlerdi. Uykudan Önce’nin yeni gösterisi 17 Nisan 2011 Pazar günü Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi’nde..

***

Bebek’te tanıştılar Soygun’a kalkıştılar

Bebek’te bir kafede gördükleri kadınlara hediye alma vaadiyle hırsızlık yaptığı söylenen şüpheliler gözaltına alındı. Şişli’de, tanıştıkları dekolteli 2 kadından dikkat dağıtmak için faydalanan zanlılar, yaklaşık 10 bin liralık pırlanta yüzük çaldı. Güvenlik kameralarına da yansıyan hırsızlık olayının zanlısı 2 kişi, gözaltına alındı. Profilo Alışveriş Merkezi’ndeki bir kuyumcuda 13 Nisan tarihinde 9 bin 800 liralık 3 adet pırlanta yüzük çalındı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olayı aydınlatmak için çalışma başlattı. İş yerinin güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, hıbersızlık anının saniye saniye kameraya yansıdığını fark etti. Görüntülerde; dekolteli 2 kadın ile bir erkek içeri giriyor. Müşteri gibi davranan bu kişilerden kadınlar altınları incelerken erkek de dışarı çıkıp giriyor. Zanlı, iş yeri sahibinin dikkatinin dağılmasından faydalanarak tezgahtaki yüzükleri çaldı. Kimliklerini tespit ettikleri Ahmet G.(41) ile Cengiz K.(51), gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulaması yapılan zanlıların, olaydan önce Bebek’te bir kafeteryada tanıştıkları 2 kadını hediye almak için söz konusu kuyumcuya götürdükleri belirtildi. Kadınların kendileri için ziynet eşyalarına baktıkları sırada, şüphelilerin vitrinde bulunan 3 adet pırlanta yüzüğü çaldığı ifade edildi. Suçlarını itiraf eden zanlıların, hırsızlık olaylarında dikkat dağıtmak için dekolteli kadınları kullandıkları ve kadınların bundan haberlerinin olmadıklarını söylediği öğrenildi. Benzer suçlardan çok sayıda sabıka kaydı bulunan Ahmet G. ile Cengiz K., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Şişli Adliyesi’ne sevk edildi.

***

Zekeriya Beyaz Adliye’de

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, ”Ergenekon” soruşturma kapsamında ifade vermek için Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine geldi. Adliyeye tutukluların alındığı kapıdan gelen Prof. Dr. Beyaz, savcılıkça davet edildiğini bildirdi. Beyaz’ın özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından ifadesinin alınması bekleniyor. Bir süre önce Beyaz’ın evinde, ”Ergenekon” soruşturması kapsamında, Zirve Yayınevi cinayetine ilişkin arama yapılmıştı.

***

Sahte gümrük müdürü yakalandı

Asayiş ekipleri, 2 yıldır peşinden koştukları dolandırıcı Halit Ü.’yü (56) yakalamak için operasyon düzenledi. Beşiktaş’ta, 24 saat izlenen eve gelen Halit Ü. gözaltına alındı. Kendisini gümrük müdürü olarak tanıtan Halit Ü.’nün yurtdışından mal getiren işadamlarından, gümrüksüz giriş ya da gümrükte kolaylık sözüyle 6-15 bin dolar arasında para topladığı anlaşıldı. Dolandırılan 16 işadamının teşhis ettiği Halit Ü. tutuklandı.

***

Cinayet ZANLILARI Beşiktaş’ta

Beyoğlu’nda Mehmet Çelik’i omuz atma yüzünden başlayan kavga sırasında öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan biri polis iki kişi, adliyeye sevk edildi. Beyoğlu’n da Mehmet Çelik’i omuz atma yüzünden başlayan kavga sırasında öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan biri polis iki kişi, adliyeye sevk edildi. Zanlılardan olayda bıçak kullanan Serkan E. “Kendimi korumak için bıçağı rasgele salladım. Boynuna geldi” dedi. Taksim, İstiklal Caddesi’nde, kendisiyle aynı adı taşıyan amcasının oğluyla birlikte yürüyen Mehmet Çelik (21) “Omuz attın” tartışmasına girdikleri iki kişinin saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmişti. Olayın ardından kaçmaya çalışan saldırganlar bir sokak ötede koştukları için kendilerinden şüphelenen Güven Timleri tarafından yakalanarak Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilmişti. Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulanan ve aşırı sarhoş oldukları için ayıldıktan sonra ifadeleri alınan zanlılardan Serkan E. , “Yolda yürürken çarpışınca tartışmaya başladık. Bu sırada yanımıza bir kişi daha geldi. Bunun üzerine kavga çıktı. Bana yumruk vurdukları sırada yere düştüm. Kalkarken daha fazla dayak yememek için bıçağımı çektim. Onlara doğru korkutmak amacıyla bir kere salladım. O da boğazına geldi. Yere düşünce oradan kaçtık” dedi. Olay sırasında Serkan E. ‘nin yanında bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’nda polis memuru olarak çalışan Ahmet Edip Y. ise “O sırada çok alkollüydüm. Ne olduğunu tam olarak hatırlamıyorum” diye konuştu. Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar, güvenlik amacıyla çelik yelek giydirilerek Beyoğlu Adliyesi’ne çıkarıldı.