Son Dakika Beşiktaş (19.04.2011)

Beşiktaş Gazetesi’nde son dakika haberleri…  Beşiktaş Belediyesi desteğiyle Çocuk kitapları festivali Levent Kültür Merkezi’nde sürüyor… Beşiktaş’ta zincirli eylem… Kıvanç Tatlıtuğ Beşiktaş’taydı… Son teknoloji Dolmabahçe’de tanıtıldı…

YEREL YÖNETİM – SİYASİ – KÜLTÜR SANAT – POLİS ADLİYE – AKTÜEL

Kitap festivali sürüyor…

Beşiktaş Belediyesi’nin parmakcocuk.com ile birlikte 18–22 Nisan 2011 tarihleri arasında düzenlediği Çocuk Kitapları festivali programı 18 Nisan 2011 Pazartesi günü saat: 11:00’da yazar Ayla Çınaroğlu’nun katıldığı imza günüyle başladı. Gündüzleri çocuklar için etkinliklerin ve imza günlerinin gerçekleştirileceği festivalde akşamları ise yetişkinler için çeşitli paneller düzenlenecek.

***

Virüslü maille yarım milyonluk vurgun

İnternet bankacılığında kullanılan şifrelerin sanal ortamda çalınarak banka hesaplarının boşaltılması vakalarına bir yenisi daha eklendi. Bilişim polisinin takibi sonucu, virüslü maillerle vatandaşların internet bankacılığı şifrelerini çalıp 500 bin TL’lik kazanç elde ettikleri iddia edilen şebeke çökertildi. Bazı banka müşterilerinin hesaplarındaki paralarının sahiplerinin bilgisi olmadan çekildiği şikayetleri üzerine bankalar araştırma başlattı. Konunun sanal ortamda şifre ve bilgi hırsızlığı boyutunun bulunduğunun tespiti ile polise bilgi verildi. İki ay boyunca konuyu araştıran İstanbul’da Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri bazı kişilerin internet bankacılığı şifrelerinin sanal ortamda çalındığını ve bu şekilde hesapların boşaltıldığını tespit etti. Zanlıların, bu şifreleri ele geçirdikten sonra müşterilerin sim kartlarını da kopyaladıkları ve bankaların güvenlik uyarısı yapmak için müşteri yerine şebeke elemanlarına yönlendirildiği belirlendi. Trojen olarak bilinen virüs programı sayesinde elde ettikleri şifrelerle hesapların boşaltıldığını belirleyen polis, Bakırköy, Esenler, Zeytinburnu, Bağcılar, Bahçelievler, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Şişli, Beşiktaş, Esenyurt ve Küçükçekmece’de tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 11 kişi gözaltına alındı. Poliste sorguları tamamlanan zanlılar Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne sevk edildi. İnternet bankacılığı kullanan kişilerin dikkatli olması gerektiği çağırısında bulunan uzmanlar, kullanılan şifrelerin güvenli seçilmesini ve mail adresine kimden geldiği belli olmayan mailler açılırken dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

***

Beşiktaş’ta Zincirli Eylem

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Beşiktaş’taki binası önünde işsizliği protesto etmek için bir araya gelen Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen) üyesi bir grup, kendilerini binanın önündeki direklere zincirle bağladı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Beşiktaş’taki binası önünde işsizliği protesto etmek için bir araya gelen Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen) üyesi bir grup, kendilerini binanın önündeki direklere zincirle bağladı. Polisin müdahale etmediği eylemin akşama kadar süreceği öğrenildi. İşsizlik rakamlarını inandırıcı bulmayan Genç-Sen üyesi bir grup öğrenci, Beşiktaş’ta bulunan Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürlüğü önünde eylem yaptı. ‘Yaşasın Genç-Sen’li mücadelemiz’ diye slogan atan grup, ‘Gençliğimizin bedeli paha biçilemez’ yazılı pankart açtı. Kendilerini binanın önünde bulunan direklere zincirleyen grup aynı zincir ile birbirlerini de bağladı. Olay yerinde grup adına basın açıklaması yapan Genç-Sen üyesi Özge Akman, “Hiçbir önlem alınmazken, hiçbir çözüm önerisi sunulmazken bu işsizlik rakamlarının nasıl azaldığını sormak için buradayız. Bize gerçek işsizlik rakamlarını açıklamak zorundalar. Bugün üniversitelerde öğrenciler geleceğinden hiçbir umut gözetmeden okumaya çalışıyorlar. Ancak her bir öğrenci üniversiteden mezun olduğunda koca bir işsizlikle karşı karşıya kalıyor. Bu kurum tıpkı diğerleri gibi Başbakan gibi YÖK Başkanı gibi ve de bu sistemin parçası olan diğer kurumlar gibi işsizliğin azaldığı yalanlarını söylüyorlar. Bu koca bir yalandır. Açıkladıkları rakamlar gerçeği yansıtmıyor.” şeklinde konuştu. Eylem ile ilgili çevrede önlem alan polis gruba herhangi bir müdahalede bulunmadı. Eylemin akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

***

Saldırıya Uğrayan Baykam’ın Eşi Gözyaşlarına Boğuldu

Beşiktaş’taki Akatlar Kültür Merkezi’nden çıkarken bıçaklı saldırıya uğrayan ressam Bedri Baykam’ın eşin hastanede gözyaşlarına boğuldu. Beşiktaş’taki Akatlar Kültür Merkezi’nden çıkarken bıçaklı saldırıya uğrayan ressam Bedri Baykam’ın eşi hastanede gözyaşlarına boğuldu. Bıçaklı saldırıda yaralanan Bedri Baykam, Maslak Acıbadem Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Eşinin bıçaklandığını öğrenen Sibel Baykam ise hastaneye koştu. Hastanede gözyaşlarına boğulan Baykam’ı arkadaşları teselli etti. Kameraların kendisini görüntülediğini fark edince de camın önünden uzaklaşan Sibel Baykam, hastaneye gelen polise de ifade verdi. Öte yandan, saldırganın 30-35 yaşlarında elinde kırmızı şemsiye bulunan bir erkek olduğu ve saldırının ardından beyaz renkli bir araçla olay yerinden kaçtığı yönünde polis telsizinden anonslar yapıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

***

‘Uyuşturucuyu sakla düğünün bizden’ çetesi

Narkotik polisi, 6 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonla zehir taciri 15 kişiyi gözaltına aldı. Uyuşturucu çetesinin, ağına düşürdüğü gençlere evlilik vaadiyle torbacılık yaptırdığı ortaya çıktı. Zanlılar, yapılan işlemlerinin ardından İstanbul Beşiktaş Adliyesi’ne sevk edildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri tarafından 6 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon kapsamında 15 kişilik uyuşturucu çetesi çökertildi. Zanlıların ikametlerinde yapılan aramada 470 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Şebekenin maddi durumu iyi olmayan kişileri, evlendirme vaadiyle ‘torbacı’ diye tabir edilen uyuşturucu satıcısı yaptığı öğrenildi. Ekipler, bir yıllık fiziki ve istihbari çalışmalar sonrasında çetenin Doğu illerinden getirdiği uyuşturucuyu Kocaeli üzerinden İstanbul’a sevk ettiğini tespit etti.Yapılan çalışma sonrasında harekete geçen ekipler, Kocaeli, İstanbul,Diyarbakır, Bingöl, İzmir ve Şanlıurfa’da uyuşturucu tacirlerinin ikametlerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda çete liderleri olduğu ileri sürülen H.A, ve B.K.’nin de içlerinde bulunduğu 15 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan zanlılar, yapılan işlemlerinin ardından İstanbul Beşiktaş Adliyesi’ne sevk edildi.

Vazgeçenlere ölümle tehdit

Bu arada uyuşturucu tacirlerinin İstanbul’a yakın illerde tanıdıkları fakir gençleri “Sen bizim uyuşturucuları evinde sakla. Biz de seni evlendirelim. Bütün masrafları da biz karşılayacağız” diyerek ağlarına düşürdüğü öğrenildi. Bir kere uyuşturucu tacirlerinin eline düşen gençlerin, daha sonra aynı işi yapmak istememesi üzerine şebekenin bu kişileri ölümle tehdit ettiği ve zorla uyuşturucu sattırdığı belirtildi. Öte yandan emniyet güçlerinin aynı şebekeye yönelik olarak daha önce düzenlediği üç ayrı operasyonda da 12 kişi yakalanmıştı. Çeteye yönelik olarak gerçekleştirilen son operasyonla birlikte bu sayı 27’ye yükseldi. Soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.

***

Dimyat’a Pirince Giderken

Sahte gümrük müdürü “yurda gümrüksüz mal sokmak” vaadiyle işadamlarını dolandırdı!.. İstanbul’da kendisini gümrük müdürü olarak tanıtarak yurda gümrüksüz mal sokmak ya da gümrük işlemlerinde kolaylık sağlayacağını söyleyerek para toplayan Halit Ü. (56) polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelinin aynı yöntemle 16 işadamından binlerce lira topladığı ortaya çıktı. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 2 yıldır polisi peşinden koşturan ve çok sık adres değiştirdiği tespit edilen Halit Ü.’yü yakalamak için operasyon başlatıldı. Polis son olarak Beşiktaş, Birlik Sokak’ta bir adreste oturduğunu tespit ettiği Halit Ü.’yü yakalamak için evin önünde önlem aldı. Bir hafta boyunca 24 saat izlemeye alınan eve dün sabah gelen Halit Ü. gözaltına alındı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne getirilen Halit Ü. ile ilgili yapılan soruşturmada 16 işadamını dolandırdığı ortaya çıktı. Halit Ü.’nün kendisini gümrük müdürü olarak tanıttığı ve yurt dışından mal getiren işadamlarını kendisine av olarak seçtiği öğrenildi. Bu işadamlarına yurt dışından getirecekleri malları yurda gümrüksüz sokmak ya da gümrük işlemlerinde kolaylık sağlamak karşılığında 6 bin dolarla 15 bin dolar arasında para topladığı ardından adresini değiştirerek ortadan kaybolduğu belirtildi. Halit Ü. 16 işadamını dolandırdığı iddiasıyla işlem yapılarak adliyeye sevk edildi. Dolandırılan işadamlarının Halit Ü.’yü teşhis ettikleri öğrenildi.

***

Kebapçıya götürdü

Kıvanç Tatlıtuğ, Fanta’nın reklam filminde birlikte kamera karşısına geçtiği yabancı uyruklu partnerini çekimlerden sonra Etiler’de kebapçıya götürdü. 244 kez okundu.Samimi bir ortamda geçen yemek sonrası Tatlıtuğ, partnerini kaldığı otele bırakıp tekrar kebapçıya döndü. Genç oyuncu, gecenin sonunda gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

***

Mehmet Aksoy: “Türkiye Çok Anlamlı Bir Anıtı Kaybedecek”

Heykeltıraş Mehmet Aksoy, Kars’taki İnsanlık Anıtı ile ilgili yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Aksoy, “Türkiye çok anlamlı bir anıtı kaybedecek” dedi. Beşiktaş’taki Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Aksoy’un yanı sıra ressam Bedri Baykam, Rutkay Aziz, Levent Kırca ve çok sayıda kişi katıldı. Anıtının yıkılmasına tepki gösteren Heykeltıraş Mehmet Aksoy, “Türkiye çok anlamlı bir anıt kaybedecek “dedi. “Türkiye bu imajı hak etmiyor” diyen Aksoy, “Uyduruk sebepleri, hukuka uydurarak, hakimlerin yerlerini değiştirerek, mahkemenin bitimini beklemeden heykelimi alelacele idam ederseniz; bakıp da görmeme durumunuz ilelebet kalacaktır. Heykele
Fransız olarak gideceksiniz. Milyonlarca insanda da bu yetinin, bu duygunun gelişmesine engel olacaksınız. Türkiye çok anlamlı bir anıt kaybedecek, Kars şehri barış karşıtı söven, sanat düşmanı bir konuma düşecek. Kars’ta şehit düşen binlerce vatan evladının anısına, mezar taşı niteliğinde bir anıt bile çok görülmüş olacak. Dünya sanatsever, demokrat kamuoyunun gözünde Taliban’a döneceğiz. Türkiye bu imajı hak etmiyor. İnsanlık Abidesi’ni yıkanlar, insanlık suçu işlemiş olacaklar” şeklinde konuştu.
Ressam Bedri Baykam ise, “İnsanlık Anıtı’nın nasıl mekana uyduğu, nasıl güzel bir şekilde o coğrafyaya oturduğunu, nasıl turistik bir çekim alanı oluşturacağını görmemek herhalde mümkün değil” dedi. Toplantının ardından kültür merkezinin otoparkında bıçaklı saldırıya uğrayan Bedri Baykam, hastaneye kaldırıldı. Mehmet Aksoy: “Türkiye Çok Anlamlı Bir Anıtı Kaybedecek” başlıklı ve Heykeltıraş Mehmet Aksoy, Kars’taki İnsanlık Anıtı ile ilgili yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Aksoy, “Türkiye çok anlamlı bir anıtı kaybedecek” dedi. özetli haberi okudunuz.

***

‘Her sanatçı kendi yolunda yürümeli’

“Sanat, deneyerek, yaptıklarınızı yakarak, yırtarak öğrenilir,” diyen Adnan Çoker’in resimleri, Sabri Berkel, Abidin Elderoğlu ve Mustafa Ata’nın çalışmalarıyla aynı sergide buluştu
Türk çağdaş resminin önemli isimlerinden Adnan Çoker’in resimleri, kendisi gibi iki öncü isim Sabri Berkel, Abidin Elderoğlu ve bir dönem kendisinin asistanı olan Mustafa Ata’nın resimleriyle birlikte Sanat Akmerkez’de Galerisi’nde sergileniyor. ‘Sanat Akmerkez’de 7’ başlıklı sergi, 18 Mayıs’a dek görülebilir. Tunca Sanat Galerisi’nin işbirliğiyle hayata geçirilen projenin genel koordinatörlüğünü de çağdaş sanatçı Bubi üstleniyor. Sergide aynı dönemi paylaşmış ve vefat etmiş iki sanatçının çalışmalarıyla, Çoker’in ve Ata’nın çalışmalarını yan yana getirerek, Türk resmindeki bir dönemi yansıtmayı amaçlamışlar. Biz de bu vesileyle Çoker’le günümüz sanatını ve kendisinin sanata başladığı yılları konuştuk.

MUSTAFA ATA’YLA ORTAK ESER

“Bu sergide yer alan arkadaşların ikisi Sabri Berkel ve Abidin Elderoğlu vefat etti. Her ikisi de oldukça önemli yeni bir yol açmış isimler. Diğeri Mustafa Ata, benim eskiden asistanımdı daha sonra akademik bir mertebede yürüttü çalışmalarını. Onunla ortak bir eserimiz var bu sergide. Bu eser koca bir serginin bir parçasıdır aslında. İçinde hem benim resmim var hem de onun resmi var. 1994’te yapmıştık. Ben başladım o devam etti.”

KOLEKSİYON EMEK İSTER

“Koleksiyonculuk yavaş yavaş oluşmaya başladı Türkiye’de. Ama tam bir koleksiyonculuk için daha hala zamana ihtiyaç var. Resim alma hevesi başkadır, bu birikimin olması başkadır. Oldukça özel bir şey bu. Çünkü sadece resmi almak değil korumak bir ailede kalmasını sağlamak da önemli. Sanatçı resmine iyi bakılmasını ister. Bunlar koltuğa ya da masaya benzemez. Resim alanlara şunu söylüyorum: ‘Bey efendiler resmi satın alıyorsunuz. Ancak dostlarınızla bir toplantı yaptığınız zaman lütfen resimle aranızda üç metre mesafe olsun. Sonra oradan kutlayın resmi.’ Çünkü bu bir emek mahsulü. İyi korunması şart.”

***

Polisten hırsızlık zanlılarına suçüstü baskın

Hırsızlık yaptığı öne sürülen şahısların içerisinde bulunduğu otomobile polis ekipleri ani bir baskın yaptı. Çalıntı otomobilin içindeki 4 kişi kovalamaca sonrası kıskıvrak yakalandı. Güvenlik güçlerinin konuyla ilgili soruşturması sürüyor.Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’ne bağlı polis ekipleri uzun zamandan beri takip ettikleri 4 şüphelinin içinde bulunduğu aracı Güngören’de durdurmaya çalıştı. Polislerin dur ihtarına uymayan şüpheliler kaçtı. Zanlıları Sanayii Mahallesi Vali Sokak üzerinde kıstıran emniyet güçleri, şahısları yakalayabilmek için havaya ateş de etti. Şahıslar, polis ekipleri tarafından yaka paça gözaltına alındı. Birçok suçtan sabıkası oldukları öğrenilen zanlılar sorgulanmak üzere Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne sevk edildi. Olay sonrası, polis ekipleri incelemelerde bulundu. Konuyla ilgili gözaltı sayısının artacağı ifade edildi. Polis ekiplerinin araştırması sürüyor.

***

Dolmabahçe’de tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, haşere ile mücadele konusunda son teknolojiyi kullandıklarını belirterek, “İstanbul’da mazot yakarak haşereyle mücadele etme dönemi bitti.” dedi.Başkan Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin haşere ile mücadele çalışmalarını ve bu amaçla alınan 157 aracı, Dolmabahçe’de düzenlene törenle basına tanıttı. ‘Her işin başı sağlık’ prensibiyle hareket ettiklerini belirten Topbaş, kamu sağlığını korumak ve geliştirmek, insanları bu konuda bilinçlendirmek amacıyla yaptıkları çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürdüklerini söyledi. Dünya Sağlık Örgütü’nün “Sağlıklı Kentler Projesi”ni tüm boyutlarıyla hayata geçirdiklerine dikkat çeken Başkan Topbaş, 157 adet yeni araç ve teçhizatla birlikte 2011 ilaçlama sezonunu başlattıklarını ifade etti.

***

4 saat ameliyatı sürdü…

Ressam Bedri Baykam ile Piramit Sanat Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş’u bıçakla yaralayan kişi olduğu belirtilen Mehmet Ç. gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Baykam ve Kurtulmuş’u bıçakla yaraladığı belirtilen Mehmet Ç. Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelinin işlemlerinin tamamlanmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gönderilmesi bekleniyor.
Kars’taki “İnsanlık Anıtı” ile ilgili toplantıdan çıkan ressam Bedri Baykam’a bıçaklı saldırıda Piramit Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş’un da yaralandığı bildirildi.
Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen, Kars’taki İnsanlık Anıtı’yla ilgili toplantıdan çıkan Bedri Baykam’ı bıçakla yaralayan zanlının Piramit Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş’u da yaraladığı öğrenildi.
Baykam ve Kurtulmuş’un tedavisinin Acıbadem Maslak Hastanesinde sürdürüldüğü belirtildi.
Saldırının ardından caddeden geçenlerden yardım isteyen Bedri Baykam’ın “Hastaneye götürün, . bıçaklandım. Çabuk” diye bağırdığı duyuldu. Ancak kimse Bedri Baykam’ın yardımına koşmadı. Binmek istediği bir başka otomobilin sürücüsü Bedri Baykam’ı gördü ancak kapılarını açmayarak, uzaklaştı. Bedri Baykam daha sonra bir taksiyle hastaneye gitti.
Karın bölgesinden yaralanan Bedri Baykam taksiyle Acıbadem Maslak Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Baykam’ın asistanı Tuğba Kurtuluş’un durumunun sanatçıya göre daha ciddi olduğu bildirildi.
Görgü tanıkları, saldıganın elinde büyük bir bıçak bulunduğunu söylerken, saldırıyı 1.70 boylarında 30-35 yaşlarında olduğu sanılan esmer bir kişi gerçekleştirdi.
Polis, saldırganların sayısının 1’den fazla olabileceği ihtamali üzerinde duruyor. Saldırının Baykam’la kişisel bir sorunu olan bazı kişiler tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği de üzerinde durulan ihtimallerden.
Ressam Bedri Baykam İstanbul Akatlar’da bıçaklı saldırıya uğradı…
Baykam, bu sabah Akatlar’da bulunan Beşiktaş Kültür Merkezi’nde Kars’ta yıkılma kararı alınan “İnsanlık Anıtı” ile ilgili bir toplantıya kaltıldı ve heykelin yıkılmasına tepki göstermişti. Heykel yıkımını Afganistan’da Taliban’ın Buda heykellerine yıkmasına benzeten Baykam, ‘Dünya Türkiye’yi ikinci Taliban vakası olarak yansıtacak’ dedi.
Görgü tanıkları olayı şöyle anlattı: “Toplantı çıkışında çığlıklar duyuldu. Kapkaç olayı olduğunu zannettik. Çünkü çığlık çığlığa bağırmaya başladı. Sonra bıçak yarasını gördük. Acıdan konuşamıyordu. Ambulans diye bağırmaya başladı. Heyecandan mı kendini yere yattı, yoksa aldığı darbeden mi anlayamadık.