SPOR-Pınar Karşıyaka: 87 – Beşiktaş Cola Turka: 84

BEŞİKTAŞ-Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, Beko Basketbol Ligi’nin 26. haftasında Pınar Karşıyaka’ya deplasmanda 87-84 mağlup oldu. Karşıyaka Spor Salonu’nda oynanan mücadelenin ilk sayısını Ogilvy ile bulan siyah-beyazlılar, Serhat Çetin ile 4-0 öne geçti. Ancak daha sonra ev sahibi ekibin üst üste basketlerini engelleyemeyen Beşiktaş Cola Turka , ilk 5 dakika sonunda 9-4 geriye düştü. Birkan Batuk ve Jermaine ile etkili olan Pınar Karşıyaka, 1. çeyreğin bitimine 2 dakika kala skoru 21-8 yaptı. Cehver ve Chatman’ın sayılarına Serkan Erdoğan ve Likholitov’un katkı yapmasıyla fark azaldı ve Pınar Karşıyaka ilk çeyreği 25-15 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Serkan Erdoğan’ın basketiyle başlayan Beşiktaş Cola Turka, Birkan Batuk’u durdurmakta sıkıntı yaşadı. Ogilvy, Chatman ve İgnerski’nin katkılarıyla farkı azaltmak için çabalayan siyah-beyazlılar, ilk 2 dakika sonunda skoru 30-24 yaparak farkı 6 sayıya indirdi. Pınar Karşıyaka’nın hücumlarını durdurmakta sıkıntı yaşayan siyah-beyazlılarda Kemp ve Hüseyin Beşok skora katkı yapan diğer oyunculardı. İyi bir oyun sergileyen ev sahibi Pınar Karşıyaka, soyunma odasına 50-39 üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğe Cevher’in sayısı ile başlayan Beşiktaş Cola Turka, farkı azaltmak için çaba harcadı. Kemp’in skora katkı yapmasına karşın Pınar Karşıyaka’nın hücumlarını durdurmakta sıkıntı yaşayan siyah-beyazlılar, bir ara farkın 16 sayıya kadar çıkmasına engel olamadı (65-49)… Son 3 dakikada Serkan, Chatman ve Kemp’in üst üste bulduğu basketler sonrasında fark yeniden tek haneye indi (65-57). Üçüncü çeyreğin son anları bir hayli çekişmeli geçti. Kemp ve Chatman’in sürüklediği siyah-beyazlılar, bitime 9 saniye kala Kemp’in 3 sayılık basketiyle farkı 3 sayıya indirmeyi başardı ve 3. çeyrek 67-64 Pınar Karşıyaka üstünlüğü ile tamamlandı.

3. çeyrekteki oyunuyla maça ortak olduğunu gösteren Beşiktaş Cola Turka, maçın 4. periyodunda önce Kemp ardından da Serkan’ın sayılarıyla 1,5 dakika içinde 67-69’luk skorla öne geçti. Beşiktaş Cola Turka hücum fırsatlarından yararlanamayınca Pınar Karşıyaka, ilk 5 dakikalık bölüm geçilirken 73-71’lik skorla yeniden üstünlüğü eline aldı. Top kayıpları ve hücumdaki şansızlıklar bitime 4,5 dakika kala Pınar Karşıyaka’nın yeniden farkı 6 sayıya çıkarmasına neden oldu (77-71). Serkan Erdoğan’ın sayısının ardından Kemp’in basketiyle farkı 2’ye indiren siyah-beyazlılar, yine Kemp’in 3 sayılık basketiyle 77-78’lik skorla yeniden öne geçti. Pınar Karşıyaka’da son çeyreğin etkili ismi Holston idi ve bu oyuncunun 3 sayılık basketiyle bitime 2 dakika kala ev sahibi ekip 80-78’lik skorla öne geçti. İgnerski, yeniden eşitliği sağladı (80-80). Son anları büyük bir heyecana sahne olan maçta Pınar Karşıyaka Simith ve Holston ile sayılar bulunca son 48 saniyeye 85-81 önde girdi. Cehver’in 3 sayılık basketiyle farkı 1’e indiren (85-84) siyah-beyazlılar Smith’in serbest atıştan bulduğu sayılar sonrasında mücadeleden 87-84 mağlup ayrıldı.

Mücadelede en skorer oyuncu 24 sayı atan Kemp oldu. Serkan Erdoğan 18, Ogilvy ile Chatman 11’er, Cevher Özer 8, İgnerski 6, Serhat, Hüseyin, Likholitov ise 2’şer sayı ile oynadı.