SPOR-“Guti söyleyince mi inanacaksınız”

SPOR-Karakartalların başında Tayfur Havutçu’yu görmek istiyoruz diyen başkan Demirören İspanyol oyuncusu Guti hakkında da, “Biz gitmeyeceğini söylediğimizde inanmıyorsunuz. Guti söyleyince mi inanacaksınız” diye konuştu.

Beşiktaş’ın Başkanı, “Yönetim olarak en büyük arzumuz, Havutçu’nun takımın başında olması. Yıldızlarımız kalacak, yenileri de gelecek, stat için çalışma sürüyor. Mourinho ile görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

BAŞKAN Yıldırım Demirören, Adidas ile yapılan imza töreni sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Demirören, gelecek sezon teknik direktör konusunda yönetim olarak Tayfur Havutçu üzerinde durduklarını belirterek, “Hocamıza ilk gün görevi tebliğ ettiğimizde beklentilerimizi ilettik. Bu beklentileri karşılayacağına inanıyoruz. En büyük arzumuz Beşiktaş’ın içinden gelmiş, Beşiktaşlı olan, Beşiktaşlılık duruşunu futbolculara yansıtan hocayla devam etmek” dedi. Başkan açıklamaları özetle şöyle:

Q7 ve çetesi: Bize resmi teklif gelmedi. Zaten oyuncularımız açıklamalarında burada mutlu olduklarını söylüyorlar. Ancak biri gelip gitmek istediğini söylerse değerlendiririz. Verimsiz yapılan işten verim alınacağına inanmıyorum. Yıldızlarımız burada kalacak. İlave yıldızlar muhakkak gelecek.

Bobo: Sözleşmesi sezon sonu bitiyor. 19 yaşında geldi 25 yaşına kadar burada. Artık Beşiktaş’ın çocuğu oldu. Onunla devam etmeyi düşünüyoruz.

Guti: İspanyol oyuncumuz, cuma günü Cengiz Zülfikaroğlu aracılığıyla basın toplantısı yapalım mesajını iletti. Biz gitmeyeceğini söylediğimizde inanmıyorsunuz. Guti söyleyince mi inanacaksınız.

Mourinho: Kendisiyle Beşiktaş ve oyuncularıyla ilgili 2 görüşme yaptık. Muhakkak ondan aldığımız güzel bilgileri hem hocamızla, hem yönetici arkadaşlarla paylaşarak değerlendireceğiz. Ondan çok faydalı bilgiler aldık.

17’de 17: Biz böyle bir şey söylemedik. Ama takımın başarılı olacağına inanıyordum. Dünya sıralamasında 26. olan tek Türk takımı. Avrupa’da 50 maç oynadık. Avrupa kupasında Beşiktaş’ın rekorunu kıran bu takım.

Stat: İnönü için bize destek veren Başbakan Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş’a teşekkür ediyorum. Stadın onayı Anıtlar Kurulu defterine işlendi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay anlamadığımız bir nedenle projeyi bekletiyor. 5 sene sonra da bir ay sonra da aynı şekilde proje çıkacak. Bu stat 35 sene daha bizim. Taraftar orada oldukça zıplayacak. Yeni teknolojiyle yapalım ki bakanımızın kayma ile ilgili tereddütleri ortadan kalksın. Finansmanı ve projesi hazır. Bakanımıza statla ilgili yanlış bilgi verildiğine inanıyorum.

Beşiktaş Jokey Kulübü

KARTAL, 2009 yılından bu yana teknik sponsoru olan Adidas ile olan sözleşmesini 2016 yılına kadar uzattı. Adidas Türkiye Yönetim Kurulu üyesi Haluk Özmutlu, konuşmasında yanlışlıkla Beşiktaş Jokey Kulübü deyince gülüşmelere neden oldu. Başkan Demirören, “Atçı yaptın bizi” diye takıldı. Esprilerine daha sonra da devam eden Başkan, “Sizden ekstra para talep edeceğiz. Artık bizi hipodroma götürürsünüz. Jokey formalarımız değişik” dedi.