SPOR-U-17’de şampiyonluk sevinci

BEŞİKTAŞ-Türkiye Şampiyonu olan U-17 Akademi Futbol Takımı Sorumlu Antrenörü Haluk Duranoğlu, takımı hakkında açıklamalarda bulundu. Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nın finalinde Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup ederek kupanın sahibi olan U-17 Akademi Futbol Takımı’nda yaşanan mutluluğu anlatan Haluk Duranoğlu, sezon başında oyuncularına hedef olarak kupayı gösterdiğini belirterek, “Sezona geçen yılın şampiyonu olarak başlamıştık. Dolayısıyla bu yıl da aynı başarıyı kazanmamız gerekiyordu. Sezonun ilk maçı öncesinde Türkiye Şampiyonu olmamız gerektiğini futbolcularımıza söylemiştim. Bütün çalışmalarımızı, programlarımızı bu doğrultuda yaptık ve sonunda başardık. Şu anda da hedefini gerçekleştirmiş bir ekibin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Beşiktaşımız’ın mücadele ettiği her kulvarda şampiyon olması gerektiğini belirten Duranoğlu, oyuncularımızın turnuva boyunca sergilediği performanstan çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Futbolcularımızın hırsı, mücadele arzusu, hedeflerine ulaşma yolundaki azmi bizleri çok sevindirdi. Bizim amacımız hem üst takımlara oyuncu kazandırmak hem de oynadığımız kulvarlarda şampiyonluk yaşamak. İmkan verildiği taktirde Türkiye’ye damgasını vuracak futbolcular çıkartırız” dedi.

Bu sezon U-17 Akademi Futbol Takımı’nda forma giyen 5 oyuncunun A2 Takımı ile birlikte sezon sonuna kadar çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Haluk Duranoğlu, bu yıl kazandığı kupayla birlikte dördüncü şampiyonluk sevincine de imza atmış oldu. Daha önce eski adıyla Yıldız Takım’da 2 şampiyonluk yaşayan Duranoğlu, geçen sezon da U-16 Akademi Takımı ile kupanın sahibi olmuştu.

Ayrıca, Antalya’da kazanılan şampiyonluğun yanı sıra oyuncular bireysel olarak ödülleri topladı. Recep Akkemik attığı 4 golle Türkiye Şampiyonası’nın gol kralı olurken, kaleci Eyüpcan Durmuşoğlu turnuvanın en iyi kalecisi seçildi. Şampiyonanın en centilmen futbolcusu ise Ümit Karaal oldu.