SPOR-Kasımpaşaspor: 0 Beşiktaş: 1

BEŞİKTAŞ-Siyah-Beyazlı ekip, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Kasımpaşaspor’u deplasmanda 1-0 yendi. Recep Tayyip Erdoğan Stadı’ndaki mücadelenin ilk dakikalarından itibaren rakibi üzerinde baskı kurmaya çalışan siyah-beyazlılar, 13. dakikada Simao’nun uzaktan şutuyla ilk pozisyonunu yakaladı. Oyunu geride kabullenen ve kontra ataklarla gol arayan Kasımpaşaspor, rakibinin savunmasını az adamla yakaladığı zaman tehlikeli pozisyonlar bulsa da etkili olamadı. Hilbert ve Quaresma’nın yer aldığı sağ kanattan rakibine yüklenen Beşiktaş, yakaladığı pozisyonlarda kaleci Fırat’ı aşmakta güçlük çekti. 35. dakikadan sonra Quaresma ve Simao’nun yer değiştirmesiyle kanatlardan daha verimli ataklar yakalayan siyah-beyazlılar, 43. dakikada aradığı golü Almeida’yla buldu. Quaresma’nın ortasını iyi takip eden Portekizli oyuncu, kaleci Fırat’ın tüm çabalarına rağmen topu filelere göndererek Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi. Karakartallar, ilk yarının son dakikasında Quaresma’yla net bir fırsattan yararlanamayınca siyah-beyazlılar soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İlk yarıdakinin aksine ikinci devrede daha organize ataklar geliştiren Kasımpaşaspor ileride daha çok top tutmaya çalıştı ancak Kasımpaşaspor, defansı aşmakta güçlük çekti. 60. dakikadan sonra orta alan mücadelesine dönen karşılaşmada Quaresma sakatlanarak yerini 67. dakikada Nihat Kahveci’ye bıraktı. Beraberlik için yüklenen Kasımpaşa, Keller ve Ersen Martin’le gole yaklaşsa da kalesinde devleşen Cenk Gönen, Kasımpaşaspor’a gol şansı vermedi. Son dakikalara doğru tüm riskleri alarak yüklenmeye başlayan Kasımpaşaspor karşısında yaptığı güçlü savunmayla skor üstünlüğünü koruyan siyah-beyazlılar, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: Recep Tayyip Erdoğan Stadı

Hakemler: Hüseyin Göçek, Kemal Yılmaz, Cemal Bingül, Serkan Ergün (4. Hakem)

Kasımpaşaspor: Fırat, Erdi, Robledo, Luis Henrique, Ergün, Hüseyin (Dk. 74 Tjikuzu), Keller, Korhan (Dk. 82 Azar), Halil, Varela (Dk. 61 Dimitrov), Ersen Martin

Yedekler: Tolga Özgen, Sancak Kaplan, Tjikuzu, Dimitrov, Tuncay, Barış, Azar

Teknik Direktör: Fuat Çapa

Beşiktaş: Cenk Gönen, İbrahim Toraman, Roberto Hilbert, İsmail Köybaşı, Tomas Sivok, Necip Uysal, Fabian Ernst, Mert Nobre (Dk. 74 Manuel Fernandes), Simao Sabrosa, Ricardo Quaresma (Dk. 67 Nihat Kahveci), Hugo Almeida (Dk. 79 Bobo)

Yedekler: Hakan Arıkan, Atınç Nukan, Manuel Fernandes, Nihat Kahveci, Erhan Güven, Mehmet Aurelio, Bobo

Teknik Direktör: Tayfur Havutçu

Goller: Almeida (Dk. 43)

Sarı Kartlar: Simao (Dk. 38), Korhan (Dk. 49), Nobre (Dk. 51), Ersen Martin (Dk. 67), Hüseyin (Dk. 71)