SPOR-Fark var!

BEŞİKTAŞ-Spor Toto Süper Lig’de 28. haftanın kapanış maçında ligde ümitleri tükenmek üzere olan Beşiktaş, kümede kalma mücadelesi veren Kasımpaşa’yı 1-0 mağlup etti. Beşiktaş, Tayfur Havutçu yönetiminde çıktığı dört maçın üçünü kazanmayı başardı.
Spor Toto Süper Lig’de 28. haftanın kapanış mücadelesinde kümede kalma savaşı veren Kasımpaşa sahasında Beşiktaş’ı konuk etti.

Zirve yarışından haftalar önce uzaklaşan Beşiktaş’ı bekleyen en büyük tehlike, motivasyondu. Avrupa biletini kupadaki zaferle almayı planlayan Kartal için hedefsiz kalmak, olası bir yol kazasına yol açabilirdi.

Ligdeki son iki maçında Manisaspor ve Kayserispor’u mağlup ederek ikide iki yapan Kasımpaşa kümede kalma umutlarını sonraki haftalara taşımak istiyordu.

Ancak karşılaşmaya daha iyi başlayan taraf konuk takımdı. Özellikle ilk 20 dakikada Ricardo Quaresma’nın sağ kanattaki istekli ve etkili oyunu karşısındaki Ergün Teber’i şaşkına cevirirken, Galatasaray altyapısından çıkan Fırat Kocaoğlu’nun kurtarışları gole izin vermedi.

İlk yarının ortalarından itibaren Kasımpaşa oyunda dengeyi kurmayı başarsa da pozisyona girmekte oldukça zorlandı. Geöen haftaki Kayserispor maçında duran toplarda bulunan goller mücadelenin ilk devresin işe yaramadı.

İlk 45 dakikanın sonunda yine “Portekiz çetesi” sahneye çıktı Beşiktaş’ta. Sol kanada geçen Quaresma’nın harika hareketlerinden sonra yaptığı ortada Almeida kafayı vurdu. yine Fırat başarılıydı. Ancak seken topta bir kez dokundu Portekizli ve ilk yarının skorunu ilan etti.

İkinci yarının başında üst üste gelen faul düdüklerinden sonra tempo biraz düştü ancak ilk yarıya damgasını vuran Ricardo Quaresma yine çok istekliydi. Sol kanattan iki net pozisyon yaratan Portekizli birinde pas verdi, birinde kaleye vurdu. Ancak şanssızlık üzerindeydi. Bu pozisyonlardan yaklaşık 10 dakika sonra sakatlandı ve 68. dakikada yerini Nihat’a bıraktı.

Bu dakikadan sonra da Kasımpaşa oyuna bir türlü ağırlığını koyamadı. Beşiktaş savunması etkili ofsayt taktiğiyle Ersen Martin’i oldukça zor bir duruma düşürürken, Necip de orta sahqda basmadık yer bırakmadı.

Ancak son 10 dakikaya girilirken Kasımpaşa Keller ve Ersen Martin’le iki net pozisyon yakaladı. Bu pozsiyonlarda Cenk harika kurtarışlar yapınca Beşiktaş kritik mücadeleden 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Stat: Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Hüseyin Göçek, Kemal Yılmaz, Cemal Bingül
Kasımpaşa: Fırat, Erdi, Robledo, Luis Henrique, Ergün, Keller, Korhan, Hüseyin, Halil, Valera (Dk. 61 Dimitrov), Ersen Martin
Beşiktaş: Cenk, Hilbert, İbrahim Toraman, Sivok, İsmail, Quaresma (Dk. 68 Nihat), Necip, Ernst, Simao, Nobre (Dk. 74 Fernandes), Almeida (Dk. 79 Bobo)
Gol: Dk. 43 Almeida (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 38 Simao, Dk. 51 Nobre (Beşiktaş), Dk. 67 Ersen Martin, Dk. 71 Hüseyin (Kasımpaşa)