SPOR-“Kupa cilası”

BEŞİKTAŞ-Kupa finaline erken yer ayırtan Beşiktaş, moralini Kasımpaşa galibiyetiyle ligde de devam ettirdi. Quaresma ve çetesi iş başında. Almeida’ya ‘al da at’ diyen Portekizli, sergilediği performansla maçın yıldızı oldu. Basında öne çıkan Beşiktaş haberleri…

HÜRRİYET

“Kartal’ın paşası Almeida” Kupada final kapısını aralayan Beşiktaş ligde de haftayı mutlu kapattı. Siyah-beyazlılar, Kasımpaşa’yı Almeida ile yıktı ve rakibinin ligde kalma ümitlerini kabusa dönüştürdü. Quaresma attırdığı golün yanı sıra futboluyla geceyi aydınlattı. Cenk kurtarışlarıyla dikkat çekti. Kartal, Almeida’nın gol attığı beş resmi maçı da kazandı. Portekizli 15 resmi müsabakada 6 gol kaydetti. Ligde ise 10 maçta 3 kez fileleri sarstı.

“Çete işbaşında” Beşiktaş, Kasımpaşa’yı Quaresma’nın asistinde Almeida’nın golüyle geçti ve 6. sıraya yükseldi. Son 15 dakika Paşa saldırdı, Cenk tek başına direndi. Quaresma, Kartal’ın yıldızıydı.

“Quaresma’nın son talibi Sevilla” Beşiktaş’ı galibiyete taşıyan Quaresma’ya bir talip daha. Sevilla, Portekizli yıldızı transfer etmeye hazırlanıyor. Geçmişte Barcelona ile La Liga deneyimi bulunan Portekizli’nin, ülkesine komşu olan İspanya’ya dönmeye sıcak baktığı biliniyor. 7.3 milyon avro’ya Quaresma’yı transfer eden siyah-beyazlı yönetimin, oyuncuyu satmayı düşünmediği, ancak astronomik bir teklif halinde pazarlık masasına oturabileceği konuşuluyor.

HABERTÜRK/HT SPOR

“Kupa cilası” Türkiye Kupası’nda Gaziantep’i 3-0 yenerek finalin kapısını açan Kartal, Kasımpaşa engelini de tek golle aştı, Quaresma yıldızlaştı.” İlk 45 dakikada Quaresma rüzgarı esti Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda… Topu ayağına her aldığında rakiplerin başını döndüren Portekizli, 43 dakikada ‘Al da at’ dedi, Hugo Almeida affetmedi. İkinci yarıda ise tablo beyazdan siyaha döndü. Ancak üst üste gelen Kasımpaşa ataklarında ‘duvar ören’ Cenk, Kartal’ı 3 puana uçurdu.

“Bravo reis” Quaresma bir futbolcu ne yapması gerekiyorsa yaptı. Hareketleriyle tribünleri coşturdu ve takımına galibiyeti getiren golün hazırlayıcısıydı. Sonrasında ise rakip oyuncu yerde yatarken topu dışarı atıp alkış aldı.

“Kalıcıyım” Beşiktaş’ın genç hocası Tayfur Havutçu, Kasımpaşa galibiyeti sonrasında kendine olan güveni dile getirdi ve yönetime mesaj gönderdi. Yeni sezonla ilgili de “Bazı değişiklikler olacak” dedi.

MİLLİYET

“Burada kalıcıyım” Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, sezon sonunda gitme gibi bir düşüncesi olmadığını dile getirdi, “Görev verilirse en iyi şekilde yerine getiririm. Kendimize güveniyoruz” dedi.

FANATİK

“Quaresma daha ne yapsın” Takımının en hareketli ismiydi, Kara Kartal’ın golünde pay sahibiydi. İstekli tavırlarıyla galibiyetin mimarı olan Ricardo Quaresma, Beşiktaş’ın galibiyetinde başroldeydi.

AKŞAM

“Ricardo Paşa” Avrupa için iddialı konuma gelen Beşiktaş, Kasımpaşa’yı Bank Asya’ya uğurlarken başrolde yine Quaresma ve çetesi vardı. Portekizli yıldız ligde 5. asistini yaptı yine takımını sırtladı. Quaresma, Kasımpaşa savunmasını yerlerde süründürüp Almeida’ya ‘al da at’ dedi. Portekizli Reis çıktıktan sonra yük Keller ve Ersen’in gollük vuruşlarını kurtaran Cenk’in omuzlarına bindi.