SPOR-Potada ‘Chatman’ rüzgarı esti

BEŞİKTAŞ-Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, ligin 25. haftasında Akatlar Cola Turka Arena’da konuk ettiği Erdemir’i 92-76 mağlup etti. Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede Marcelus Kemp’in üçlüğüyle öne geçmeyi başaran Beşiktaş Cola Turka, Ogilvy’nin smacıyla öne geçse de James ve Erkan Veyseloğlu’yla sayılar bulan Erdemir, Michael Hall’ın peş peşe gelen basketleriyle 15-11 öne geçmeyi başardı. Çeyreğin son 2 dakikasında 6-0’lık bir seri yakalayarak rakibine üstünlük kuran Beşiktaş Cola Turka, birinci periyotu 25-23 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Chatman’in sayılarıyla giren siyah-beyazlılar, rakibinin güçlü savunmasını aşmayı başardı. Kemp’in faul atışlarından bulduğu sayılarla arayı iyice açmaya başlayan Beşiktaş Cola Turka, Ignerski’nin de devreye girmesiyle 16. dakikada durumu 36-27 yapmayı başardı. Ancak, Erdemir 10-0’lık bir seriyle öne geçmeyi başarsa da Ogilvy ve Serhat’la kritik sayılar kazanan Beşiktaş Cola Turka devreyi 45-41 üstünlükle tamamladı

İkinci yarıya hızla başlayan Erdemir’in üstünlük kurma çabalarını boşa çıkaran Beşiktaş Cola Turka, Cevher Özer’in ürettiği sayılarla 24. dakikaya 53-48 önde girdi. Karşılıklı basketlerle devam eden mücadelenin son 4 dakikasında rakibinin direncini zayıflatmayı başaran Beşiktaş Cola Turka, Kemp’in son saniye üçlüğüyle çeyreği de 65-52 önde bitirdi.

Ignerski’nin sayılarıyla başlayan son periyotta farkı daha da açmaya başlayan siyah-beyazlılar, 8-0’lık bir seri sonunda durumu 80-58 yaptı. Oyundan tamamen düşen rakibi karşısında rahat bir oyun sergileyen Beşiktaş Cola Turka mücadeleden 92-76 galip ayrıldı.

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı’Nda 6 oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken Cevher Özer, 19 sayıyla siyah-beyazlıların en skorer ismi oldu. Bu arada Beşiktaş Cola Turka’nın ABD’li oyuncusu Mire Chatman, Erdemir karşısında ”Triple double” yaptı. Toplam 12 sayı atan Chatman, 10 ribaund alıp, 10 da asist yaptı.