SPOR-“Öyle bir geçer zaman ki!”

BEŞİKTAŞ-Atletico Madrid ise Quaresma’nın peşinde. Bobo, Sporting Lizbon’a gitti bile. Kartal adeta kaptanlar takımı. Guti Avrupa’ya bağlı. İspanyol yıldız, yönetime “Avrupa’da olmayacaksak giderim” mesajını gönderdi. “Öyle bir geçer zaman ki!” Basında öne çıkan Beşiktaş haberleri…

HÜRRİYET
“Beşiktaş Forlan ve Reyes’i Atletico Quaresma’yı istedi” İstanul’a bulunan Atletico Madrid’in sahibi Miguel Angel Gil, Beşiktaş’lı yöneticilerle de bir araya geldi. Beşiktaşlılar Atletico Madrid’in sahibi Gil ile iki yıldız futbolcusu Forlan ve Reyes için fikir alışverişinde bulunurken, siyah-beyazlıların Forlan ve Reyes’i, Gil’in de, Quaresma’yı istediği belirtildi.

“Finali beklemeden ABD’ye gidecek” Guti Hernandez, Los Angeles Galaxy ile anlaşmaya vardı. Beşiktaş’a bonservis ücreti olmadan gelen İspanyol yıldız, 20 Nisan’daki Gaziantep kupa rövanşının ardından siyah-beyazlılara veda edece. ABD kulübünün bu oyuncu için Kartal’a 4 milyon avro ödeyeceği belirtildi.

SABAH
“Bobo gitti bile” Portekiz’in A’Bola gazetesi, Beşiktaş’ta sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Brezilyalı yıldız Bobo’nun Sporting Lizbon’a a transferinin gerçekleştiğini yazdı.

“Guti’nin tahtı Simao’ya” Gaziantep maçında kötü performans sergileyen İspanyol, tahtını Simao’ya kaptırdı. Kupa maçında attığı gollerle yıldızlaşan Portekizli için kulislerde “Takımın yeni lideri” yorumları yapılıyor. Gece hayatı nedeniyle eleştirilen ve sezon sonunda gönderileceği konuşulan Guti’nin takımdaki yerini Simao alacak.

“Takım kaptanı değil kaptan takımı” Beşiktaş, bu sezon ilk 11’de 7, toplamda 11 farklı kaptanla çıktı. Siyah-beyazlılar, 2010-11’de çıktığı 49 resmi maçta tam 11 kaptanla oynadı. Kaptanlardan mevkilerine göre bir takım kurulabiliyor.

HABERTÜRK/HT SPOR

“Almeida’nın yeni adresi Madrid” Jose Mourinho’nun gözdesi olan Portekizli golcü sezon sonunda Kartal Yuvası’ndan uçuyor. Hugo ya Real Madrid’e satılacak ya da Forlan transferinde takasta kullanılacak.

“Evet doğru” Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı, “A.Madrid ile bonservisi için anlaştık. Şu anda futbolcuyu iknaya çalışıyoruz. Orada yıllık 4.5 milyon avro alıyor. Pazarlıklarımız sürüyor” dedi.

FANATİK

“Bu takım kupayı alır” Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Bernd Schuster’in yardımcısı ve kondisyoneri Carlos Cascallana, ligdeki başarısızlığı yeni yabancıların uyum sürecinin uzamasına, Sivok ile Ferrari’nin uzun süreli sakatlıklarına ve İbrahim Üzülmez olayına bağladı. Cascallana ”İbrahim Üzülmez olayı takımda büyük yara açtı. Bunlara rağmen Beşiktaş kupayı kaldıracak ve önümüzdeki yıl yine Avrupa’da olacaktır” dedi.

FANATİK

“Guti: Neden gideyim?” Param gününde ve tıkır tıkır yatıyor. İstanbul’da ve Beşiktaş’ta çok mutluyum. Tek düşüncem kupayı almak. Takım içinde hiç kimseyle bir sorun yaşamıyorum. İzin günlerimde özgürce gezip tozabiliyorum. Taraftarın bana gösterdiği ilgi inanılmaz. Bir futbolcu bulunduğu yerde bunların dışında daha ne bekler ki.

MİLLİYET

“Öyle bir geçer zaman ki!” Beşiktaş pazartesi günkü Kasımpaşa karşılaşmasıyla bu sezon 50. resmi maçına çıkacak: Süper Lig’de 27 maçta yüzde 48’lik bir başarı yakalayabilen Kartal, Avrupa ve Türkiye Kupası’nda standartların üzerinde bir performans ortaya koydu.

AKŞAM

“Saray entrikaları” Çırağan’daki zirve, dedikodu kazanını kaynattı. Atletico Madrid CEO’su Gil ile yapılan görüşmenin ardından, “Kartal, Forlan’ı alıyor” söylentileri yayıldı. Yönetim ”Dostluk yemeğiydi” dedi. Adalı ve Zülfikaroğlu’nun saatlerce sarayda kalması dedikoduları çoğalttı.

“Guti Avrupa’ya bağlı” İspanyol yıldız, yönetime “Avrupa’da olmayacaksak giderim” mesajını gönderdi. Guti’nin kaderi 11 Mayıs’ta belli olacak.

VATAN

Guti’de sorun yok” İspanyol yıldızın menajeri Kırdemir gerçekleri Asbaşkan Adalı’ya anlattı: “Guti’nin ayrılacağı dedikodularını İspanya’daki avukatı yaydı. Bana ‘Gitmek istersem önce Serdal Adalı ile görüşürüm’ dedi.”