Son Dakika Beşiktaş (09.04.2011)

Beşiktaş Gazetesi’nde son dakika haberleri…  Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde ‘Kanserin 1001 yüzü’ adlı panel gerçekleşti… Mesut Yılmaz’dan Ünal Aysal’a Etiler’de destek açıklaması…  Bebek’te hem fuhuş hem kumar baskını…

KANSERİN 1001 YÜZÜ PANELİ AKATLAR’DA GERÇEKLEŞTİ

Akatlar Kültür Merkezi’nde Kanserin 1001 Yüzü adlı sağlık paneli gerçekleştirildi. Her yıl Nisan ayının ilk haftası kanser konusunda toplumun bilinçlendirilmesi amacı ile Kanser Haftası olarak kabul edilmekte… NeoLife Tıp Merkezi de bu kapsamda Beşiktaş Belediyesi ile işbirliği içerisinde 06 Nisan 2011, Çarşamba günü 11:00-13:00 saatleri arasında Akatlar Kültür Merkezi’nde bir sağlık paneli düzenledi
“Kanserin 1001 Yüzü” adlı panelde kanser olgusunu tüm yönleri ile ele almak adına gazeteci ve yazar Meral Tamer moderatörlüğünde düzenlenen panelde TKSV Başkanı Prof. Dr. Metin Ertem ve Neolife Tıp Merkezi’nin değerli hekimlerinden Prof. Dr. Ufuk Abacıoğlu, Prof. Dr. Gürkan Zorlu, Doç. Dr. Duygu Derin ve Uzm. Psk. Elçin Şayan’ın katılımıyla, kanserin farklı yönleri konuşuldu.
Katılımın ücretsiz olduğu panelde katılımcılara mamografi veya PSA testi hediye edildi.

***

YILMAZ’DAN AYSAL’A ETİLER’DE DESTEK…

Galatasaray Kulübü kongre üyesi olan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, aday olması halinde Ünal Aysal’a destek vereceğini açıkladı. Galatasaray’da kulüp başkan adaylığı gündemde olan Aysal ile Etiler’de bir restoranda yemek yiyen Yılmaz, görüşme çıkışında yaptığı açıklamada, ‘Kendisini başkanlık için niyetli gördüm. Böyle bir kararı olursa, her türlü desteği vermeye hazırım’ dedi.

***

Merkezde 25 lüks daire

Büyükhanlı Barbaros’ta son 25 daire 650 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor

BÜYÜKHANLI GYO’nun 30 milyon dolar yatırımla hayata geçirmeye hazırlandığı ilk rezidans projesi olan 138 daireli ‘Büyükhanlı Barbaros’un kaba inşaatı tamamlandı. Şehrin merkezinde 23 katı rezidans olmak üzere toplam 30 katlı, lüks bir apartman olarak tasarlanan ve 2012 yılında teslim edilecek projede satışı süren 25 lüks dairenin büyüklükleri 108-143 m2, fiyatları ise 650 bin ile 1 milyon 375 bin dolar arasında değişiyor.

Turizm sektöründen çıkarak inşaat sektörüne odaklanan Büyükhanlı GYO’nun 2009 yılında temelini attığı ve Gamgam Ailesi ile kat karşılığı hayata geçirmeye hazırlandığı ilk rezidans projesi Büyükhanlı Barbaros’un kaba inşaatı tamamlandı. Şehrin merkezinde yer üstünde 23 katı rezidans olmak üzere toplam 30 katlı, lüks bir apartman olarak tasarlanan 138 daireli proje, Barbaros’ta 7 bin m2 arsa üzerinde inşa ediliyor. Toplam 45 bin metrekare inşaat alanına sahip projede, 108 m2; 116 m2 ve 143 m2 seçeneklerinde 1+1 ile 2+1 dairelerin satışları ise sürüyor. Projede 1+1 dairelerin fiyatlarının 650 bin ile 900 bin dolar, 2+1 dairelerin ise 900 bin ile 1 milyon 375 bin dolar arasında değiştiğini söyleyen Büyükhanlı GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emre Büyükhanlı, “Projede bize ait olan 55 daireden 25’inin satışı sürüyor. Proje merkezi lokasyonu, manzarası ve bölgede lüks bir apartman bloğu olmasıyla dikkat çekiyor” diye konuştu.

1953 senesinde Ankara’da bir aile şirketi olarak faaliyetlerine başladıklarını, 1980 yılından sonra iş konularını geliştirerek inşaat ve turizm alanlarında büyümeye odaklandıklarını kaydeden Büyükhanlı, turizmi bıraktıklarını hatırlatarak bundan sonraki hedeflerinin lüks konut projelerinde büyümek olduğunu açıkladı. Etiler, Kavacık, Akatlar gibi bölgelerde konut ve ofis yatırımı yaptıklarına değinen Büyükhanlı, “Kaba inşaatı tamamlanan Akatlar’da 3 blokta 30 daireden oluşan projemizin yüzde 60’ı satıldı. Fiyatların 1 milyon ile 1.5 milyon dolar arasında değiştiği proje yılsonunda tamamlanacak” dedi.

***

Polisten hem fuhuş hem kumar baskını!

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, art arda kumar ve fuhuş baskını gerçekleştirdi. Beşiktaş’taki kumar baskınında 8’i kadın, 17’si erkek 25 kişi gözaltına alındı. Beyoğlu’ndaki fuhuş baskınında ise 13 kadın ile iki erkek yakalandı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, Bebek’te daha önce defalarca basılan ve 8 kadar rulet çarkının yakalandığı kumarhanenin mühürlü olmasına rağmen faaliyette bulunduğunu belirledi. Bazı dedektifler çevre güvenliğini alırken, 2’si müşteri gibi kumarhaneden içeriye girdi. Poker ve rulet oynayanların yanına giden dedektiflerden biri masaya otururken diğeri ise dışarıdaki komiserlerini arayarak “Burası dolu ve tam gaz devam ediyor” diyerek baskının startını verdi. Dedektifler koşarak mekandan içeriye girince baskında 8’i kadın, 17’si Erkek 25 kişi gözaltına alındı. Kadınlardan 5’inin erkeklerden de 21’nin kumarbaz olduğu belirtildi. Polisin yaptığı fuhuş baskınında ise Beyoğlu’nda da bir diskoteğe eğlenmeye gidenlere kadın servisi yapıldığı ihbarını alan polis, harekete geçti. Bir grup dedektif diskoteğin çevresinde güvenlik önlemi alırken, 2 dedektif de müşteri gibi içeriye girdi. Garsondan viski ve çerez isteyen 2 dedektif masalarına da kadın getirmesini söyledi. Gelen kadınlar ile pazarlık yapan polisler, 200 TL’de anlaştı. Bu sırada dışarıdaki komiserlerini arayan polis memuru, “Burası yolunacak kaz arıyor” diyerek baskının startını verdi. Polisi karşılarında gören kadınlar şaşkına döndü. Müşteri sandığı kişinin polis olduğunu öğrenen kadın ise baygınlık geçirdi. Baskında 12’si yabancı uyruklu biri Türk vatandaşı 13 kadın ile fuhuşa aracılık ettiği gerekçesiyle 2 erkek gözaltına alındı. Kadınların, Fas, Moldova ve Türkmen uyruklu olduğu belirtildi.

***

Doğan Paşa bağımsız aday

Balyoz tutuklusu emekli Org. Çetin Doğan İstanbul 2. Bölgeden Albay Atilla Uğur da Antalya’dan bağımsız adaylığını koydu…

‘Balyoz’ davasının tutuklu sanıklarından eski 1. Ordu Komutanı emekli Org. Çetin Doğan, İstanbul 2. Bölgeden bağımsız milletvekili adayı oldu. Cumhuriyet Güçbirliği Platformu’nun bağımsız adayı olmaya karar veren Doğan Paşa’nın Meclis’e girebilmesi için yaklaşık 75 bin oy alması gerekecek. Paşa’nın kararını dün eşi Nilgün Doğan, ‘Vardiya Bizde Platformu’nun Beşiktaş Adliyesi önünde gerçekleştirdiği alkış eyleminde açıkladı.

HER PERŞEMBE ALKIŞ EYLEMİ
Gazetecilere bir açıklama yapan Çetin Doğan’ın eşi Nilgün Doğan, alkışlı protesto sırasında hiçbir açıklama yapmamaya karar verdiklerini belirterek, ‘Bugüne kadar geçen süreç içinde çok sabırla bekledik. Hukukun düzgün işleyeceğini zannettik. Yalnız eşlerimiz adına değil, aynı zamanda Silivri’de tutsak olan gazeteciler, bilim adamları, parti mensupları, bu haksızlık ve hukuksuzluğa uğrayan herkes adına bundan sonra her perşembe günü saat 11.00’de gelip burada alkış eylemi yapacağız’ dedi.

AÇIK GÖRÜŞTE ÖĞRENMİŞ
Bütün haksız gözaltı ve tutuklama kararlarının Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi binasından çıktığını savunan ve ‘Bu binada olan herkesi alkışlıyoruz, aldıkları güzel kararlar için. Sizler de bize destek verin. Her Perşembe bekliyoruz’ diye konuşan Doğan, ‘Eşiniz milletvekili adayı mı oldu?’ sorusuna karşılık da ‘Evet. Dün öyle bir karar aldı. Bağımsız olarak milletvekili adaylığı kararı aldı İstanbul 2. bölgeden. Dün açık görüş vardı, ziyarete gittim, o zaman öğrendim’ diye konuştu. ‘Ergenekon’ soruşturması kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan emekli albay Hasan Atilla Uğur da Cumhuriyet Güçbirliği Platformu’nun Antalya’dan bağımsız adayı oldu. Platformun Antalya sözcüçüs Ender Arıhan, aday adayları ile görüştükten sonra bu kararı oy birliği ile aldıklarını söyledi. Uğur, Abdullah Öcalan’ı Kenya’dan getiren timde görev almış ve Öcalan’ı İmralı’da sorgulayın isim olmuştu.

PERİNÇEK İZMİR’DEN
‘Birinci Ergenekon’ davasının tutuklu sanığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de daha önce bağımsız adaylığını açıklamıştı. İzmir 2. Bölgeden Cumhuriyet Güçbirliği’nin adayı olan Perinçek’in de yaklaşık 70 bin oy alması gerekiyor.