SPOR-Son yıldız Diego Forlan

BEŞİKTAŞ-Quaresma, Guti, Almeida ve Fernandes’den sonra İnönü’de sahne alacak son yıldız Diego Forlan. Guti bedavaya geldi 4 milyon avro’ya gidiyor. Guti aşkı sona mı erdi? Demirören’in uçağı Almeida’nın emrine amade. Rüştü’ye 41 kere maşallah. Basında öne çıkan Beşiktaş haberleri…

HÜRRİYET
“Başkanın uçağı Almeida’nın emrinde” Demirören siyah-beyazlı futbolcuya, Portekiz’in geçtiğimiz ay Arjantin’le geçen hafta da Finlandiya ve Şili ile oynadığı karşılaşmalara gitmesi için kendi uçağını tahsis etti. Beşiktaşlı golcü sözleşmesine milli maçlara özel uçakla gitme maddesi koydurmuş. Portekiz’e bir yolculuğu 14 bin avro tutuyor. Demirören’in, milli maçlara gitmesi için Almeida’ya tahsis ettiği özel uçak bir Hawker 900 XP. Değerinin 12 ile 15 milyon dolar arasında olduğu ifade edilen özel uçak, İstanbul’dan Portekiz’in başkenti Lizbon’a yaklaşık 14 bin avro maliyetle gidip gelebiliyor. Almeida’nın bindiği uçağın çok sayıda özelliği bulunuyor.

“Guti bedavaya geldi 4 milyon avro’ya gidecek”
Serdal Adalı, bedelsiz geldiği Beşiktaş’tan sezon sonu ayrılmak isteyen İspanyol yıldız için 3-4 milyon avro’luk teklifler bulunduğunu belirtti.

“Friedel 39 yaşında sözleşme imzalıyor benim de 2 yılım var” Gaziantep maçının yıldızı Rüştü, kendisinden de yaşlı olan Brad Friedel’ı örnek göstererek futbolu bırakmaya henüz niyeti olmadığını söyledi.

SABAH

“Guti’ye sitem Rüştü’ye övgü” İstanbul gecelerinin müdavimi olan İspanyol yıldız Guti’yi Gaziantepspor maçı sonrası uyaran Beşiktaşlı yöneticiler, kalede adeta devleşen Rüştü’yü ise yere göğe sığdıramadı.

HABERTÜRK/HT SPOR

“Forlan bitiyor” Quaresma, Guti, Manuel Fernandes ve Almeida’dan sonra İnönü’de sahne almaya hazırlanan son isim 2010 Dünya Kupası’nın kralı. Bazen golf turnuvası, bazen turistik tesis gerekçesiyle yurt dışına çıkan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, 2011 yaz transferine damga vuracak oyuncunun menajeri ile Paris’te buluştu. Yıllık 3 milyon avro’luk teklifi cazip bulan Uruguaylı, Lugano’nun olumlu referansıyla Kartal’a ‘evet’ dedi. 32’lik kralın bonservisi için Atletico Madrid’e 8 milyon avro önerildi, transfer yüzde 80 bitti.

“Forlan meselesi” Dünya kulübü olma yolunda dev adımlar atan Beşiktaş’ın yeni yıldızlarından birini şimdiden müjdeliyoruz. Başkan Yıldırım Demirören, A.Madrid’in dünyaca ünlü yıldızının işini yüzde 80 oranında bitirdi.

“Gittdi gidiyor” Guti, Beşiktaş’ta mutlu olduğunu belirterek kalacağını söylüyor ama yaşananlar hiç de öyle değil. Yönetimin uyarısı tavırsal tepkilere döndü. Teklifler çoğaldı. Aile özlemi tavan yaptı.

FANATİK

“Pedro Geromel” İşte Kartal’ın gündemindeki stoper. Quaresma, Simao, Fernandes ve Almeida’nın menajeri Jorge Mendes önerdi; Beşiktaş Brezilya asıllı yıldızı mercek altına aldı. Geromel’i izleyip, beğenen siyah-beyazlılar görüşmelere başladı.

“Kupayı alırsa kalacak mı?” Tüm Beşiktaşlılar bu sorunun yanıtını arıyor… Başkan Yıldırım Demirören, “Hocamız kendi geleceğini kendisi çizecek” diyor, Havutçu her geçen gün oynattığı futbolla alkış topluyor.

“10 faule 2 sarı kart” Gaziantepspor maçında rakibin sert futbolu nedeniyle ayakta durmakta güçlük çeken Quaresma 10 faule maruz kaldı. Hakemin sadece 2 kez kartına başvurması, Beşiktaşlıları çıldırttı.

MİLLİYET

“Guti aşkı sona erdi” İspanyol oyuncunun, Gaziantep maçında oyundan çıkarken takındığı tavır bardağı taşırdı. Başkan Yıldırım Demirören, Tayfur Havutçu’nun uzattığı eli geri çeviren İspanyol yıldızı sezon sonu gönderme kararı aldı. Son haftalardaki mutsuzluğu yüzünden okunan Guti, en yakın arkadaşı olan Ersan Gülüm’e Türkiye’den ayrılmak istediğini söyledi. Brezilya basını ise Ronaldo’nun, eski takım arkadaşı Guti’yi Corinthians’a çağırdığını ve olumlu yanıt aldığını iddia etti.

AKŞAM

“41 kere maşallah” Gaziantep maçında yeniden doğdu yönetim de Rüştü’ye 2014’e kadar yeni sözleşme önerdi. Rüştü yıllara meydan okuyor. 10 Mayıs 1973 doğumlu tecrübeli kaleci, 11 Mayıs’taki finale 39 yaşında çıkacak. Rüştü, 1.5 milyon avro’luk yıllık ücretinde indirime giderse 2012’de sona erecek sözleşmesine iki yıl daha eklenecek.

VATAN

“Q7’ye düz kontak” Havutçu, 55 dakika sahada gezinen yıldızı uyardı, maçın adeta kaderi değişti. Tayfur Havutçu, “Topla direkt kaleye git. Seni ancak faulle durdururlar” derken, Quaresma kazandırdığı 2 frikik ile Beşiktaş’a 2 gol hediye etti.