SPOR-Guti bedavaya geldi 4 milyon Euro’ya gidecek

BEŞİKTAŞ-Serdal Adalı, bedelsiz geldiği Beşiktaş’tan sezon sonu ayrılmak isteyen İspanyol yıldız için 3-4 milyon Euro’luk teklifler bulunduğunu belirtti. Beşiktaş’a 15 yıl aralıksız top koşturduğu Real Madrid’den gelen Guti Hernandez’in sezon sonunda İstanbul’dan ayrılacağı belirtildi. Gaziantepspor ile oynanan kupa maçında oyundan alındıktan sonra sinirli tavırları ile dikkat çeken İspanyol yıldızın yakın çevresine huzursuz olduğunu ifade ederek “Burada sanki yurt dışına okumaya giden öğrenciler gibiyim. Takım arkadaşlarımdan çok yakınlık görüyorum. Ama futbol dışında yalnız kalıyorum. İstanbul’da dinlenmek için bir yere gittiğimde ise medya ordusu peşime takılıyor. Bundan rahatsızlık duyuyorum” dediği belirtildi. İspanya ve İtalya’nın iki önemli takımından transfer teklifi alan Guti’nin, sezon sonunda Beşiktaş Kulübü’nün bonservis ücreti konusunda kolaylık göstermesi halinde ayrılacağı ifade ediliyor.

Buna karşılık Guti’yi bırakmak istemediklerini belirten Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ise, “Şu anda bonservisi için en az 3-4 milyon Euro öneriyorlar. Guti lider bir oyuncu. Kafasında gitmek varsa kendisini zorla tutamayız. Duyumlarımıza göre de gitme eğilimindeymiş. Beşiktaş’ın menfaati neyi gerektiriyorsa onu uygularız” sözleri ile bedavaya alınan futbolcunun 3-4 milyon Euro’luk bir bonservis bedeli ile satılabileceğinin sinyalini verdi.

Necip ile Guti oynayamayacak

BEŞİKTAŞ, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Gaziantepspor’u 3-0 yenerken iki önemli fire verdi. Çok sert bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada sağ ayak bileğine darbe alan ve buna bağlı burkulma yaşayan Guti ile sağ diz kapağının üzerinde darbeye bağlı ödem oluşan Necip’in durumlarının ciddi olduğu ve her iki oyuncunun da Spor Toto Süper Lig’de pazartesi günü oynanancak Kasımpaşa maçında forma giymelerinin zor olduğu kaydedildi. Kulüp doktoru Devrim Urgun ayrıca, yine aynı maçta darbeler alan Simao ve Quaresma’nın ise 2 gün dinlendirileceklerini ve Kasımpaşa maçına kadar hazır duruma geleceklerini ifade etti.
HÜRRİYET