SPOR-Rüştü taraftarlara bayram yaşattı

BEŞİKTAŞ-Siyah-Beyazlıların sezon başından beri beklediği ‘yıldız’ etkisi dün kendisini gösterdi… Simao kötü oynadığı bir maçta yoktan bir gol varetti, Quaresma şov yaptı ama yine de hiçbiri Rüştü’den başrolü alamaz.. 38’lik tecrübe nasıl maç kazandırılır bunu herkese gösterdi.. Tiyatro sanatçısı gibi monolog oynadı İnönü’nün çimlerinde..

64’de Simao’nun golüne kadar oyunun hakimi G.Antep, daha doğrusu Rüştü’ydü… Hilbert’in döküldüğü bir maçta G.Antep sol kanadı çok iyi kullandı.. 18’de soldan korner ceza sahasına yerden kullanıldı. Cenk topu kontrol edip, Toraman’ı da sırtına aldı, döndü vurdu ama Rüştü uzadı.. 21’de Murat Ceylan’ın 30 metreden şutu direği yalarken, 38’de yine soldan Ivan’ın ortasına Cenk kafayı yapıştırdı, Rüştü bir daha çıkardı..

İkinci yarıya hızlı başlayan da Gaziantep’ti.. 50’de Olcan bu kez 18‘in dışında hafif sağ çaprazdan yüklendi topa, Rüştü soluna giden topu yine yerden aldı…

56. dakika ise maçın dönüm anı.. Olcan soldan son çizgiye indi, arkadan gelen Sosa’yı gördü ama Arjantinli boş kaleye dokunayım derken topu ezdi, İsmail uzaklaştırdı.. 60’ta atak yapmaktan yorulan Olcan yerden bir kez daha kesti. Toraman’ın dokunop yönünü değiştirdiği topa, penaltı noktası doğru koşu yapan Hürriyet çok sert vurdu ancak Rüştü devleşmişti bir kere..

64’TE ise Simao yeteneğini konuşturup, maçın gidişatını değiştiren adam oldu.. Kötü oynadığı maçta nefis frikik attı Portekizli. İstanbul BŞ’ye attığı golün aynısıydı.. 20 metreden, kaleyi hafif soldan gören bir noktadan süper kesti topu, Karce dokundu ama yetmedi çabası..

70’TE Fernandes korner gibi frikik kullandı soldan.. Ön direğe çok sert ortaladı. Toraman’ın kafası direkten dönerken, Ernst tamamlamak istedi, onun kafasını da El Yasa çizgiden yüzüyle çıkardı. 75’te Fernandes aynı yerden aynı ortayı bir daha yaptı, bu kez Almeida öne koşan adamdı ve arkaya, ağlara bıraktı topu.. 86’da Ernst’in füzesini Karce çıkarırken, döneni Simao tamamladı, fark 3’e çıktı.. 90’da ise Ivan 2. sarıdan atılınca Beşiktaş belki de maç öncesi ummadığı kadar büyük bir avantaj elde etti.

VATAN