SPOR-Fi-Yapı Beleştepe!

BEŞİKTAŞ-Kartal kupaya 38 yaşındaki Rüştü’nün elleriyle dokundu. Yönetim futbolculara bir, ‘baba’ 4 verdi. Quaresma faul yaptırdı, goller geldi. Rüştü tuttu, Portekizliler vurdu. “Fi-Yapı Beleştepe!” Basında öne çıkan haberler

HÜRRİYET
“Yönetim bir baba 4 verdi” Beşiktaşlı futbolcular kupa zaferiyle 5 milyon doları hak etti. Siyah-beyazlı yönetim, bugüne kadar hak edilen 1 milyon 725 bin doların yarısını oyunculara vermeyi taahhüt etmişti. Başkanın babası Erdoğan Demirören ise devre arasında müjdeyi verdi; 4 milyon dolar hesabınızda.

“Ligde siyah kupada beyaz” Tek hedefi Ziraat Türkiye Kupası olan Beşiktaş, 3 golle finale göz kırptı. Kartal, sessiz gecede Gaziantepspor karşısında zor anlar yaşadı. Rüştü 5 net gollük pozisyona geçit vermedi. Guti-Fernandes değişikliği takımı ateşledi. 2 gol atan Simao ve Almeida galibiyeti getirdi.

“Kırmızıyı mı unuttun hoca!” Beşiktaş’ın tecrübeli kalecisi Rüştü Reçber, Quaresma’ya sert giren Emre Güngör’ün yalnızca sarı kart görmesi üzerine hakem Bülent Yıldırım’a böyle seslendi.

“Kupayı alacağız” Tayfur Havutçu, “İstediğimiz net bir sonuç aldık. Kupayı kazanmak istiyoruz, bunu da başaracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

SABAH
“Ölünce mi kart vereceksin?” Quaresma’ya atılan tekmelere ilk yarı sadece tek sarı çıkması tepki çekti. Gollerden ikisinin Portekizli’ye yapılan faullerden gelmesi, “Adalet yerini buldu” dedirtti. Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı dün gece sahada etkili bir performans sergiledi. Ancak buna karşılık Gaziantepsporlu futbolcuların sert faullerine maruz kaldı. 90 dakika boyunca, çoğu sakatlanmasına yol açabilecek şiddette 10 faul yapılan Quaresma, tek başına 4 tane Gaziantepsporlu futbolcunun sarı kart görmesini sağladı.

HABERTÜRK/HT SPOR

“Rüştü ve çetesi” 38’lik Rüştü tuttu, son yarım saatte Portekizliler vurdu. Gaziantep’i İnönü’de dağıtan Kartal, Türkiye Kupası’nda finalin kapısını araladı. Beşiktaş, seyircisiz maçın ilk 55 dakikalık bölümünde ciddi tehlikeler atlattı. Kalesinde devleşen Rüştü takımını ayakta tuttu. Dökülen Guti çıkınca Quaresma ve arkadaşları sazı ele aldı. Quaresma’nın kazandırdığı 2 serbest vuruşta önce Simao enfes bir gole imza attı, ardından Fernandes’in ortasında Almeida kafayla ağları sarstı. Kapanışı Ernst’in füzesinde, kaleciden dönen topu tamamlayan Simao yaptı. Kartal, 20 Nisan’daki rövanş öncesi final biletini avucuna aldı.

“Kaleciden öte” Kartal, kupada final kapısını aralarken en büyük pay 6 kurtarış yapan kaleci Rüştü’ye aitti. Antrenörü Zafer Öğer’in maç öncesi “Sen büyük maçların adamısın” dediği tecrübeli eldiven ayakta alkışlandı.

“Beşiktaş’ın çocuğu Tayfur Havutçu” Kartal finale yaklaştı, soyunma odasında Türk futbolcular hep birlikte tezahürat yaptı. Siyah-beyazlılar, kupanın ilk ayağında işi büyük oranda bitirirken yöneticiler gibi futbolcular da hocayı kutladı. Tayfur Havutçu ise maç sonunda “Kupayı kazanmak istiyoruz ve alacağız” dedi.

FANATİK
“Final” Beşiktaş ilk maçta Antep’in işini bitirdi. Kartal, kanat çırptığı tek kulvarda kupa finali için erken rezervasyon yaptırdı. İnönü’ye 12. adamından yoksun çıkan siyah-beyazlılar, sezonun flaş takımı Gaziantep’e karşı ‘Portekiz yapımı’ bir zafer kazandı. Simao’nun dublesiyle renklenen gecede Almeida da ‘golcü’ olduğunu hatırladı. Tolunay Kafkas’ın ekibi ise kritik anlarda öyle fırsatlar harcadı ki, rövanşta mucize beklemekten başka çaresi kalmadı…

“Tecrübe konuştu” Sezonun en önemli maçı denilen Gaziantepspor sınavında sahneye çıktı, takımını kurtardı. Rüştü Reçber, 90 dakika bitiminde net konuştu: Uzatmaya gerek yok, görevimizi yaptık. Kupayı alıp, Avrupa’ya adımızı yazdıracağız…

“Elebaşı Simao” Gaziantep maçında Portekizliler’den oluşan Q7 ve çetesi iş başındaydı. Ama bu kez elebaşı Simao oldu. Biri frikikten iki müthiş gol atan yıldız futbolcuya vatandaşı Almeida eşlik etti, Kartal kupada büyük avantaj yakaladı.

“Stoper Aurelio” Ferrari ve Ernst’in sakat, Sivok’un cezalı olması nedeniyle savunmada Mehmet Aurelio görev yaptı. Sambacı performansıyla büyük alkış aldı.

“Asla pes etme” Cezalı Beşiktaş, taraftarından uzaktı, ancak Beşiktaşlılar takımlarını yalnız bırakmadı. Maç öncesinde Kartallar karşılandı, Beleştepe’den 90 dakika destek verildi.

MİLLİYET
“Marka değeri” Siyah-beyazlı ekip, kötü giden sezonun yaralarını sarmak için seyircisiz maça etkili başladı. Ancak konuk takım çabuk toparlandı, bu kez Rüştü sahne aldı en az 4 golü kurtardı. Kartal, Simao’nun frikiği ile ayağa kalktı. Almeida ve yine Simao skoru noktaladı, Beşiktaş final için avantaj yakaladı.

“Abartmayın” Gaziantepspor galibiyetinin ardından soyunma odasında herkes Rüştü’ye sarıldı. Tecrübeli kaleci ise, “Abartmaya gerek yok” diyerek mütevazı davrandı.

“Fi-Yapı Beleştepe!” Yaklaşık 200 ‘şanslı’ Beşiktaş taraftarı, Fi-Yapı İnönü’deki maçı Beleştepe’de izledi. Takım otobüsünü durdurup tezahürat yapan taraftarlar, stadın bir bölümünü gören Beleştepe’de toplandı. Isınmaya çıkan Beşiktaşlı oyuncular da onlara doğru el salladı.

AKŞAM
“Golün tüyosu İbo’dan” Almeida kafayla attığı golün sırrını açıkladı. “Fernandes’in kullandığı ilk serbest atışta İbrahim Toraman oraya gidip kafayı vurdu, az daha gol oluyordu. Ben de bunu görünce ikinci serbest atışta aynı yere gittim ve golü attım” diyen Almeida zor bir galibiyet aldıklarını da dile getirdi.

VATAN
“Kupayı Rüştü tuttu” 38 yaşında ama dün gece gencecik Gaziantep’in önünde tek başına durdu, Beşiktaşlılar’a bayramı hatırlattı. Reçber’in 4 inanılmaz kurtarış sığdırdığı ilk 60’ta Kartal sahada yoktu… Duran topları ‘yürüten’ isim Simao’nun frikiği, yine bir duran topta Almeida’nın kafası ve Simao’nun son dokunuşu. Korku filmini kahkahalarla bitirdi!