SPOR-Çalımbay Beşiktaş’ı istiyor

BEŞİKTAŞ-Cumhuriyet Üniversitesi’de(CÜ) söyleşiye katılan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “İlerleyen zamanda şartlar oluşursa Beşiktaş’ta sportif direktörlük yapabilirim. Bunun için gerekli birikime sahibim” dedi. CÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Türk sporunda fark yaratanlar’ konulu söyleşiye katılan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, şu anki hedefleri ve gelecek yıllardaki planları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Soru-cevap şeklinde gerçekleştirilen söyleşide konuşan Teknik Direktör Rıkza Çalımbay çok zor bir zamanda Sivasspor’u devraldıklarını ve deve arasında yaptıkları transferler ile takımı şu an için iyi bir noktaya taşıdıklarını belirterek, “Ancak henüz her şey bitti diyemeyiz. 7 tane final maçımız var ve biz bu maçları iyi değerlendirip ligi olabildiği kadar iyi bir yerde bitirmek istiyoruz” diye konuştu.

Bu seneyi atlattıktan sonra gelecek yıl için önemli planlar yaptıklarını ve bu doğrultuda hazırladığı raporu sezon sonunda yönetime sunacağını belirten Çalımbay, “Bizim göreve devam edebilmemiz için hedef olması gerekir. Çok iyi bir başkan ve yönetim kurulu ile çalışıyoruz. Gelecek yıl hedefimizi ilk 5 olarak belirleyip buna göre hazırlanacağız. Sivasspor’u yeniden şampiyonluğa oynadığı dönemlere geri döndürme amacındayız” dedi.

Bir soru üzerine Çalımbay, Beşiktaş’a tekrar dönebileceğini vurgulayarak, “Beşiktaş’ta sportif direktör olarak görev almak isterim. Çünkü sportif direktör takımın alt yapısından üst yapısına kadar her şeyiyle ilgilenen kişi demek. Bu bilgi ve birikime sahip olduğumu düşünüyorum. Bunun için şartların oluşması ve iyi imkanların sunulması gerekiyor” şeklide konuştu.

Türkiye’de takımların çok antrenör değiştirmesinin doğru olmadığını savunan Çalımbay, “Ligin ilk yarısında Fenerbahçe kötü sonuçlar aldığında herkes Aykut Kocaman’ın gitmesini istiyor, basın bu yönde yayın yapıyordu. Ancak Aziz Yıldırım arkasında durdu ve bugünkü başarılar elde edildi. Başarı için biraz sabretmek gerekiyor” diye konuştu.

Sivasspor’a futbolcu alırken, Sivas’ın şartlarına uygun olmasına da özen gösterdiklerini kaydeden Çalımbay, “Örneğin bizde Kamanan var. Biz güneşli havada kısakol ile antrenman yaparken, o eldiven takarak antrenmana çıkıyor. Yani buraya uyum sağlama süreci zorlaşıyor” dedi.

Devre arasında yapılan transferler konusunda da ilginç detaylar veren Çalımbay, “Bizim devre arasında ilk almak istediğimiz oyuncu Eneramo idi. Ancak istediği yüksek ücret nedeni ile anlaşamadık. Ardından Tunus’ta olaylar çıkınca bu oyuncu bu kez kendisi gelmek istedi ve çok daha ucuza transferi gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı

HÜRRİYET