Son Dakika Beşiktaş (07.04.2011)

Beşiktaş Gazetesi’nde son dakika haberleri…  Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Konaklar Mahallesi sakinleriyle buluştu… Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda “Keşfin Kıyısında” gösterimi ilgiyle izlendi…

İsmail Ünal Konaklar Mahallesi sakinleriyle Buluştu

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal mahalle toplantılarına ara vermeden devam ediyor. Bir önceki toplantısında Ortaköy-Mecidiye-Balmumcu Mahalleleriyle buluşan ve onların sorunlarını dinleyen Ünal; bu kez Konaklar Mahalle Sakinleriyle buluştu. Konaklar Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Mahalle sakinlerinin ve Beşiktaş kentlisinin görüş ve düşüncelerini alarak, gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan proje ve çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Bir sonraki toplantı 12 Nisan 2011 Salı günü saat 17:00’de Şebinkarahisarlıların Lokalinde Ulus,Kültür ve Nispetiye mahalleleri ile toplantı yapılacak. Toplantı günü Ulus Mahalle Muhtarlığı Önünden ve Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binası Önünden 16:30-17:00 saatleri arasında Ücretsiz servisler kaldırılacak.

***

“Keşfin Kıyısında”

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinde bu hafta “Keşfin Kıyısında” isimli belgesel gösterilecek. 6 Nisan 2011 Çarşamba günü Levent Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinliğe belgeselin yönetmeni Hakan Aytekin ve yapımcısı Ahmet Hızarcı katılacak. Beşiktaş Belediyesi tarafından Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin desteğiyle Şubat 2010’da başlatılan “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği Nisan ayında da devam ediyor. Bu hafta, 6 Nisan 2011 Çarşamba günü gerçekleşecek olan etkinlikte “Keşfin Kıyısında” isimli, Fırat ve Dicle nehirleri üzerinde kurulan barajların arkeolojik merkezlere etkisiyle ilgili belgesel gösterilecek. Her çarşamba saat 19.00’da Levent Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe bu hafta belgeselin yönetmen Hakan Aytekin ve yapımcısı Ahmet Hızarcı konuk olacak.

Fırat ve Dicle nehirlerinin zenginlikleri…

“Keşfin Kıyısında” belgeseli, Fırat ve Dicle’nin binlerce yıl önce “keşfedilen” verimli kıyılarını ele alıyor. 2000’li yıllarla birlikte her iki havzadaki kültürel zenginlikler baraj göllerinin altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış bulunuyor. Arkeoloji dünyası da giriştiği yoğun kurtarma kazılarıyla bu zenginlikleri “keşfetmeye” çalışıyor. Belgeselde Fırat ve Dicle üzerindeki Birecik, Karkamış ve Ilısu barajlarının suları altında kalma tehlikesi olan bölgedeki arkeolojik ve kültürel varlıkları kurtarma kazıları ele alınıyor. “Keşfin Kıyısında”yı birçok belgeselde yönetmenlik yapan ve Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Hakan Aytekin yönetiyor

***

Kanserin 1001 Yüzü adlı sağlık paneli gerçekleştirildi

Her yıl Nisan ayının ilk haftası kanser konusunda toplumun bilinçlendirilmesi amacı ile Kanser Haftası olarak kabul edilmektedir. NeoLife Tıp Merkezi de bu kapsamda Beşiktaş Belediyesi ile işbirliği içerisinde 06 Nisan 2011, Çarşamba günü 11:00-13:00 saatleri arasında Akatlar Kültür Merkezi’nde bir sağlık paneli düzenledi “Kanserin 1001 Yüzü” adlı panelde kanser olgusunu tüm yönleri ile ele almak adına gazeteci ve yazar Meral Tamer moderatörlüğünde düzenlenen panelde TKSV Başkanı Prof. Dr. Metin Ertem ve Neolife Tıp Merkezi’nin değerli hekimlerinden Prof. Dr. Ufuk Abacıoğlu, Prof. Dr. Gürkan Zorlu, Doç. Dr. Duygu Derin ve Uzm. Psk. Elçin Şayan’ın katılımıyla, kanserin farklı yönleri konuşuldu. Katılımın ücretsiz olduğu panelde katılımcılara mamografi veya PSA testi hediye edildi.

***

‘Etiler Koğuşu’nun ‘Megastar’ı

Merakla beklenen ‘Etiler Koğuşu 2’ bugün raflarda… Yolu Narkotik Şube’ye düşen birbirinden ünlü isimlerin ifadeleri, itirafları, şoke eden açıklamalarının yer aldığı kitap, sanat ve magazin dünyasını ikinci kez sarsacak. ‘Etiler Koğuşu’nun devamı niteliğindeki çalışmada, deneyimli polis muhabirleri Önder Şuşoğlu ile Emrullah Erdinç’in imzası var. Türk medyasının iki uzman polis muhabirinden olay yaratacak kitap… AKŞAM’dan Önder Şuşoğlu ile ATV’den Emrullah Erdinç’in kaleme aldığı ‘Etiler Koğuşu 2’, sanat ve magazin dünyasını ikinci kez sarsacak. İlki 2004 yılında yayımlanan çalışmanın devamı olan kitapta, Narkotik Şube’ye yolu düşen birbirinden ünlü isimlerin ifadelerinden şok detaylar yer alıyor. Geçen yıl uyuşturucu operasyonu sonrası gözaltına alınan Tarkan’ın, Emniyet’te çekilmiş ‘adli’ fotoğrafı da ilk kez bu kitapta yayımlanıyor.

STRESTEN KULLANDIM
Geçen yıl şubat ayı… İstanbul Narkotik Polisi’nin, Tarkan’ın evine baskın düzenlediği haberi internet sitelerine ve TV kanallarına bomba gibi düşüyor.
Evde bulunan 12.5 gram esrar yüzünden gözaltına alınan Türk popunun ‘Megastar’ı Tarkan, ifadesinde bülbül gibi şakıyor:
Uyuşturucu bağımlılığım yoktur. Mesleğimin verdiği strese bağlı olarak özellikle son dönemlerde kullanmışlığım oldu. Ama bu bir süreklilik içerisinde değildi. Daha önce böyle bir şey kullanmadım. Bundan sonra da kullanmayı düşünmüyorum. Evimde yakalanan uyuşturucuyu arkadaşım Murat Erdoğan’dan aldım, herhangi bir ücret ödemedim. Arkadaşım olduğu için birkaç kez parasız verdi. Murat Erdoğan’ı 10 seneyi aşkındır tanırım. Kendisi Ayyıldız Mayoları’nın ortaklarından biridir.

ASIL O BANA TEMİN ETTİ
Tarkan’ın sorgusunu tamamlayan narkotik dedektifi, popçunun iddialarını Murat Erdoğan’a sordu. İddiaları duyan Erdoğan, sinirden çılgına döndü, ‘Bir de beni dinleyin’ dedi ve konuştu: Tarkan’a kesinlikle esrar vermedim. Ama o bana ücret almadan birkaç defa esrar verdi.

Kızının velayetini almak için kocasını polise ihbar etmiş
KİTAPTA yer alan bir başka ünlü isim ise Fatma Uludan Soğukçay… Herkes onu Niran Ünsal adıyla tanıyor. Serkan Tire adlı torbacıdan hap, esrar ve kokain aldığını itiraf eden Ünsal, menajeri ve şoförünün de uyuşturucu kullandığını söyledi. Ayrıca ‘Fevzi’ adında bir kişiden esrar aldığını itiraf eden ünlü şarkıcı, narkotik dedektiflerine ‘İsterseniz satıcıdan tekrar mal isterim, siz de yakalarsınız’ teklifinde bulundu. Teklifi kabul eden polis, Niran Ünsal’ın telefonu üzerine yarım saat içinde mal getiren torbacıyı kıskıvrak yakaladı.

VELAYET SAVAŞI
Peker Açıkalın… Türkiye onu ‘Gaffur’ tiplemesiyle tanıdı. Birçok dizi ve sinema filminde rol alan Peker Açıkalın da uyuşturucu kullandığı için gözaltına alınan isimlerden. Açıkalın, uzun bir süre Niran Ünsal’la evli kaldıktan sonra boşandı. Niran da Peker de kızları Şeker’in velayetini almak istiyordu. Niran Ünsal’ın uyuşturucu suçundan işlem görmesi mahkeme karşısında Peker Açıkalın’ın işini kolaylaştıracaktı. O yüzden de Niran, eski eşinin gözaltına alınması için onun adını polislere vermişti. Harekete geçen polis, Niran Ünsal’ın ifadesinden yola çıkarak, Peker Açıkalın’ın evini aradı ve ünlü oyuncuyu gözaltına aldı.

10-15 SENEDİR İÇİYOR
Peker Açıkalın ifadesinde şunları söyledi: 10-15 sene önce esrarla tanıştım. Sürekli olmamak kaydıyla zaman zaman kullanmaktayım. Evimde bulunan esrarı da doğum günüm olan 1 Mart’ta bir arkadaşımdan içmek için almıştım. İçmek istediğim zaman Dolapdere’den veya Beyoğlu’ndaki sokak satıcılarından alıyorum.

Ünlülerin gençliğimize borcu var
‘ETİLER Koğuşu 2’yi yazmak için 3 yıl boyunca uğraşan, yüzlerce sayfa ifadeyi satır satır okuyan Önder Şuşoğlu ile Emrullah Erdinç, ‘Gençlerin idolü olmuş ünlü isimlerin, gençliğimize borçları var’ diyerek şöyle konuştu: Sadece kokain değil sentetik uyuşturucu kullanımı, sanat camiasında ve gece aleminde çok yüksek oranda. Gençler, ünlü isimleri taklit ediyor; saç modelinden tutun da giydiği kıyafete kadar. Amacımız uyuşturucudan zarar gören ünlü isimlerin, gençlerin karşısına çıkıp bildiklerini anlatmaları, onları uyarmaları.

Sen beni sevmiy misin
ALFA Yayınları’ndan çıkan ‘Etiler Koğuşu 2’de; Peker Açıkalın, Niran Ünsal, Tarkan, Deniz Seki’nin yanı sıra Ali Sürmeli, Ebru Şancı, Melike Dindoruk, Gülden Kosavalı, Eda Akman, Seda Akman, Durul Bazan, Tülay Yıldırım, Cem Uras, Serdar Gözelekli, Seda Ertan, Selin Toktay, Meral Kaplan, Ümit Türker, Güven Kıraç, Okan Karacan, Yalçın Dümer, Alev Çökeliler, Ela Yeşil, Hüsnü Şenlendirici, Murat Erdoğan, Kubilay Keskin ve Bekir Saçan gibi isimlerin Narkotik Şube’de geçirdikleri saatler, çarpıcı detaylarla anlatılıyor.

DENİZ SEKİ, KOKAİNDEN ZEHİRLENİYORMUŞ!
Vasiyetimdir, bul o torbacıyı Neşe
Kitabın çarpıcı bölümlerinden biri ise uyuşturucu madde kullanmak ve temin etmekten 218 gün hapis yatan Deniz Seki’nin sorgusu. Jandarmada susma hakkını kullanan ve savcılıkta konuşan Seki’nin ifadesi şöyle:
ÜÇ-BEŞ GÜNDE BİR ALIRDIM
Birtakım sıkıntılarımı atlatmak amacıyla kokain kullanmaya başladım. Bu maddeyi ‘Murat’ ve ‘Apo’ olarak bildiğim şahıslardan aldım. Bazen her gün bazen üç ya da beş günde bir bu maddeyi alırdım. Neşe Ünal ve Hüsnü Şenlendirici’yle de aldığım olmuştur. Beni uyuşturucu maddeye kimse alıştırmadı. Sıkıntılı halim beni bu maddeyi kullanmaya itti.

İşte telefon kayıtları
26.11.2008
13.27.06
Deniz: Uyuyorsanız ben de sizinle uyuyabilir miyim? Neşem.
Neşe: Hııı.
Deniz: Aşkım şu Ayhan’ı bi arasana s……. e…… (küfür ediyor)
Neşe: Ne oldu ya?
Deniz: Bir de Diyar’ın a…… s……. (küfür ediyor)
Neşe: Tamam.
Deniz: Sana vasiyet ediyorum. Rezalet ötesi rezalet…
Neşe: Hııı.
Deniz: Zehirleniyorduk, hastaneye kaldırılıyorduk Neşe…
Neşe: Ne diyorsun be?
Deniz: Allah canımı alsın ki…
Neşe: Hııı.
(‘Diyar’, soruşturma dosyasına göre uyuşturucu satıcısı. Tam olarak 1 dakika 34 saniye süren konuşmanın içeriğine göre Deniz Seki, neredeyse zehirleniyordu. Bunun sebebi olarak da ‘Diyar’ı görüyordu.)

26.11.2008 13.31:24
Neşe: Aradım cevap vermiyor aşkım.
Deniz: Sana da vermiyor demek.
Neşe: Uyuyordur herhalde.
Deniz:Vasiyet ettim sana.
Neşe: Eee ne diye?
Deniz: Arkadaşıma ne biçim şey vermişsin zehirlenmişler de…
Neşe: Ben söyleyemem sonra aradığımda söylerim. Bi daha aramayız olur biter abi almayız.

***

Bu Aralar Çabuk Yorulup Sürekli “Uyumak İstiyorum” Diyenlerdenseniz…

Kış mevsiminin soğuk günleri yavaş yavaş yerini güneşli ve ılık bahar günlerine bıraktı. Yeni mevsime sağlıklı ve mutlu girmemeniz için hiçbir sebep yokken kendinizi sürekli halsiz ve bitkin hissediyorsanız bahar yorgunluğu sizi de yakalamış olabilir. Memorial Etiler Tıp Merkezi Dahiliye Bölümü’nden Uz. Dr. Murat Görgülü, bahar yorgunluğundan korunmak için uygulanması gereken yöntemler hakkında bilgi verdi. Baharda yorgunluk ile birlikte bağırsak ve mide rahatsızlıkları da görülebilir. Kışın yavaşlayan metabolizma bahara uyum sağlamakta zorlanmaktadır. Bahar yorgunluğu mide rahatsızlıklarından kas spazmına kadar pek çok rahatsızlığa neden olur: Bahar yorgunluğunda; genellikle halsizlik, uyuma isteği, uykusuzluk, mide rahatsızlıklarında artış, bağırsak gazlarında artış, çabuk yorulma ve sıkılma, baş ağrıları, mutsuzluk, eklemlerde ve kaslarda ağrı, kas spazmları, sinirlilik, gerginlik, çabuk sıkılma en sık görülen bulgulardır.

Risk grubunda olabilirsiniz

Bahar yorgunluğunda bazı kişiler özellikle risk altındadır, eğer kişide altta yatan herhangi bir organik ya da psikolojik hastalık varsa bahar yorgunluğu belirtileri daha ağır geçer. Kalp yetersizliği olanlar, yüksek tansiyonlular, şeker hastaları, guatr (tiroit) rahatsızlığı olanlar, alerjik rahatsızlığı olanlar, psikiyatrik rahatsızlığı olanlar ya da ağır psikolojik streste bulunanlar, alkol ve sigara içenler, yeterli vitamin ve protein alamayanlar, uyku düzensizliği olanlar, fazla kilolu bireyler ve hareketsiz kişilerde bahar yorgunluğu bulguları daha ağır ve uzun sürebilir.

Kişilerde ani tansiyon çıkması ve düşmesi, kan şekeri düzeylerinde bozulma, tiroit hormonlarında bozulma, şişmanlıkta artma gibi bulgular bahar yorgunluğu belirtileri ile birlikte görülebilir.

BAHARDA ZİNDELİK İÇİN…

Meyve sebze tüketin

Kendinize meyvelerden oluşan bir beslenme çantası hazırlayın ve bunu yanınızdan ayırmayın. İşyerinde, okulda ya da yolculuktayken ara öğünlerde bu meyveleri yemeye özen gösterin. Ayrıca ana öğünlerinizde bol bol sebze tüketin. Kendinize mevsim yeşilliklerinden oluşan büyük bir salata yapmayı ihmal etmeyin.

Uyku saatine özen gösterin

Uyku saatlerinizi çalışma saatlerinize göre ayarlarken uykunun size vereceği zindeliği göz ardı etmeyin. Mümkün olduğu kadar günde 8 saat uyumaya özen gösterin. Erken yatıp erken saatte kalkın. Böylelikle kendinizi çok daha dinç hissedeceksiniz.

Protein ağırlıklı beslenin

Dengeli bir beslenme için, her yetişkin kadının günde en az 60 gr, erkeklerin ise 70 gr olmak üzere ağırlıklarına bağlı olarak, kilo başına 1 gr protein almaları gerekmektedir. Özellikle bahar aylarında vücudun bu ihtiyacı daha da ortaya çıkmaktadır. Et, sakatat, şarküteri ürünleri, balık, midye, istiridye, yumurta, süt, süt ürünleri, peynir, soya fasulyesi, badem, fındık ve tahıl ürünleri tüketmeye özen gösterin.

Spor yapın

Her gün düzenli olarak egzersiz yapın. Eğer imkânınız varsa program dahilinde bir spor merkezine gidin ve antrenör gözetiminde spor yapın. Baş ağrısı, kas ağrıları ve spazmları için ağrı kesiciler ve kas gevşeticiler kısa süreli alınabilir. Ancak düzenli egzersiz ağrılar için ilaçlardan daha etkili olabilir.

Bol su için

Bahar aylarında bol su tüketin. Günde 2,5-3 litre su içmek metabolizmanızı hızlandıracak ve vücudunuzu kışın rehavetinden kurtaracaktır. Ayrıca kilo vermenize ve cildinizin sağlıklı bir görünüme kavuşmasına da katkı sağlayacaktır.

Diyet yapın

Kış aylarında alınan fazla kiloları yaza girmeden önce bahar döneminde vermeye çalışın. Kiloların azalmasıyla birlikte hem sağlığınıza kavuşacak hem de fiziki olarak daha iyi bir görünüme sahip olacaksınız. Böylelikle bu dönemde yaşayacağınız ’Giydiğim hiçbir şey yakışmıyor.’ kâbusundan da kurtulabilirsiniz.

Vitamin desteği alın

Vücudunuzun ihtiyacına göre gerekli durumlarda B ve C vitaminleri ya da çinko, magnezyum ve potasyum desteği alabilirsiniz. Ancak doktorunuzla görüşmeden vitamin desteği almamaya özen gösterin. (www.saglikplatformu.com)

***

Sabahlara kadar alışveriş

İstanbul, Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerinden sonra yeni bir uluslararası organizasyonla gündemde: İstanbul Shopping Fest… Ekonomiye, turizme katkısı ya da tüketim çılgınlığı, kısacası neyin nesi bu alışveriş festivali?

Saat gecenin biri. Yer, Etiler Akmerkez Alışveriş Merkezi (AVM). Uzun kuyruklar, dans eden insanlar, mağazadan mağazaya koşuşturan alışveriş tutkunları… “Bu saatte kim gelir ki!” diyor, merakla gidiyoruz. Şaşırıyoruz. İstanbul alışveriş festivalini, gece gündüz hız kesmeden yaşıyor. ‘Tüketim çılgınlığı’ diye eleştirel gözlerle bakanı dahi imrendiriyor. İyi medya takipçileri, hatta İstanbullular neden bahsettiğimizi anladı sanıyorum. AVM’lerde, ilan tahtalarında, tüm işlek yollarda, otobüste, metroda reklamı yapılan İstanbul Shopping Fest’i (İSF) fark etmemek mümkün değil (26 Nisan’a kadar devam edecek). Akmerkez’deki olaysa festivalin, ‘en uzun alışveriş gecesi’ etkinliği. Akmerkez’e geri dönmeden önce neyin nesi bu Shopping Fest biraz anlatalım. Geçen haftalarda metropolün en şaşaalı AVM’lerinden İstinye Park ve Torium’daki gong vuruşuyla başladı. Gece canlı müzikler, partiler, muhteşem indirimlerle devam etti. 40 gün sürecek festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Valiliği’nin himayesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) desteğiyle gerçekleşiyor. Açılışını da Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yapması hükümet politikaları çerçevesinde bir proje olduğunun göstergesi. Organizasyona 300 bin ticari müessese katılıyor. 50 bin kişiye istihdam sağlanıyor. AVM’lerin yanı sıra, Bağdat, Abdi İpekçi, Bahariye, İstiklal gibi alışveriş caddeleri yüzde 30’a varan indirim uygulamalarıyla festivale ortaklık ediyor. Devlet sektörü ve özel sektörde ülkenin ileri gelenlerini bir araya getiren bu büyük organizasyon neyi amaçlıyor? Öncelik, 2010’da İstanbul’a gelen 28,5 milyon yabancı turist sayısını artırmak ve hâlihazırda gelenlerin kişi başı harcamalarını 580’den 1000 doların üzerine çıkarmak. 2015’te İstanbul ziyaretçilerine 1,5 milyon kişi daha eklemek.

***

İstanbul “Güven Timleri”nde görev yapacak 425 polis memurunun eğitimlerine başladı. Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde kentin merkezi yerlerinde, büyük caddelerinde, hastanelerde, alışveriş merkezlerinde, spor müsabakalarında bulunduğu yerin özelliklerine göre sivil giyimleri ile vatandaşların arasında güvenliği sağlayan güven timlerine yeni katılacak 20’si kadın 425 polis memuru eğitime alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Gayrettepe’deki seminer salonunda eğitime alınan yeni personele yönelik bir konuşma yapan Asayiş Şube Müdürü Yener Ülgütol, güven timlerinin İstanbul’da 2009 yılında 471 kişilik bir ekiple göreve başladığını hatırlatarak, “Şimdilik İstanbul’un çok kalabalık ve yoğun yerlerinde görev yapıyoruz. Güven timlerinin sayısını önümüzdeki 2 yılda 3 bine çıkarmayı planlıyoruz. Yeni personelin de katılımıyla İstanbul’un birçok yerinde görevde olacağız. Suçun engellenmesinde vatandaşlarla yakın ilişkiler konusunda güven timlerinin önemi büyük” dedi. Polis memurluğuna geçen 4 yıllık üniversite mezunları arasından mülakatla seçilen yeni 425 polis memurunun katılımı ile İstanbul’da görev yapacak güven timleri, personel sayısı 1525’e ulaşacak.

***

Abdülmecit Saray’da ağırlamıştı

1847 yılında Sultan Abdülmecit’in özel konuğu olarak Dolmabahçe ve Çırağan Sarayı’nda konserler veren 19. yüzyılın efsanevi Macar piyano virtüözü ve besteci Franz Liszt, 200. doğum yılında İstanbul’da zengin bir festival programı ile klasik müzik severlerle buluşuyor.

18 Nisan – 10 Mayıs 2011 tarihleri arasında “2011 İstanbul Liszt Piyano Haftaları’’ kapsamında gerçekleşecek konserler; İdil Biret – Stephane Blet, Dezsö Ranki, Muhiddin Dürrüoğlu, Endre Hegedüs, Özgür Aydın, Gergely Boganyi ve Toros Can gibi dünyaca ünlü piyanistleri ağırlayacak. Hafta çerçevesinde dünyaca ünlü 8 piyanist, 7 konser programı ile Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, Caddebostan Kültür Merkezi ve Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat’da klasik müzik severlerle buluşacak. Liszt Piyano Haftaları’nın kapanış özel konseri Sultan Abdülmecit’in 1847 yılında Franz Liszt’i dinlediği Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenecek.

“2011 İstanbul Liszt Piyano Haftaları” süresince, Budapeşte Liszt müzesinin katkılarıyla, Franz Liszt’in yaşamını anlatan özel bir sergi de açılacak.

***

Kendi partisine geç kaldı

Modacı Hakan Yıldırım, ilk kez 1 Mart’ta Paris Moda Haftası’nda sergilediği sonbahar- kış 2011/2012 koleksiyonunun Türkiye’deki tanıtımını önceki akşam Ortaköy Zuma’da yaptı. Moda ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı geceye; ev sahibi Yıldırım 1.5 saat geç geldi. Tanıtıma katılan isimlerden Ece Sükan, uzun süredir aşk yaşadığı Ediz Elhadef ile tamamen ayrılmadıklarını, sadece ilişkilerine bir süre ara verdiklerini söyledi: “İkimizin işleri de çok yoğun. O yüzden böyle bir karar aldık…” Geceye yalnız katılan Demet Şener ise, eşi İbrahim Kutluay’ın milletvekili adaylığı konusunda hiçbir soruya cevap vermek istemediğini söyledi. Hakan Yıldırım’ın yeni koleksiyonunun tanıtımını yaptığı gecede, Ender Mermerci ve kızı Derin Mermerci de ünlü modacıyı yalnız bırakmadı.