Son Dakika Beşiktaş (06.04.2011)

Beşiktaş Gazetesi’nde son dakika haberleri…  Onat Kutlar Sinema Salonu’nda gösterimler sürüyor… Fırat ve Dicle kıyıları keşfediliyor… İnönü Stadı’nda yaşanan olayda Aziz Yıldırım tanık sıfatıyla ifade verdi… Beşiktaş’ın göbeğinde lüks ev… Guti alkollü yakalandı, ortalığı birbirine kattı…

KÜLTÜR SANAT – YEREL YÖNETİM – POLİS ADLİYE – AKTÜEL:

FIRAT VE DİCLE KIYILARI KEŞFEDİLİYOR

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinde bu hafta “Keşfin Kıyısında” isimli belgesel gösterilecek. 6 Nisan 2011 Çarşamba günü Levent Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinliğe belgeselin yönetmeni Hakan Aytekin ve yapımcısı Ahmet Hızarcı katılacak.
İstanbul – Beşiktaş Belediyesi tarafından Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin desteğiyle Şubat 2010’da başlatılan “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği Nisan ayında da devam ediyor. Bu hafta, 6 Nisan 2011 Çarşamba günü gerçekleşecek olan etkinlikte “Keşfin Kıyısında” isimli, Fırat ve Dicle nehirleri üzerinde kurulan barajların arkeolojik merkezlere etkisiyle ilgili belgesel gösterilecek.
Her çarşamba saat 19.00’da Levent Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe bu hafta belgeselin yönetmen Hakan Aytekin ve yapımcısı Ahmet Hızarcı konuk olacak.
Fırat ve Dicle nehirlerinin zenginlikleri…
“Keşfin Kıyısında” belgeseli, Fırat ve Dicle’nin binlerce yıl önce “keşfedilen” verimli kıyılarını ele alıyor. 2000’li yıllarla birlikte her iki havzadaki kültürel zenginlikler baraj göllerinin altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış bulunuyor. Arkeoloji dünyası da giriştiği yoğun kurtarma kazılarıyla bu zenginlikleri “keşfetmeye” çalışıyor.
Belgeselde Fırat ve Dicle üzerindeki Birecik, Karkamış ve Ilısu barajlarının suları altında kalma tehlikesi olan bölgedeki arkeolojik ve kültürel varlıkları kurtarma kazıları ele alınıyor. “Keşfin Kıyısında”yı birçok belgeselde yönetmenlik yapan ve Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Hakan Aytekin yönetiyor

AZİZ YILDIRIM TANIK SIFATIYLA İFADE VERDİ

20 Şubat’ta oynanan derbi maçın devre arasında Beşiktaş Belediye Başkanı Ünal’a yumruk atılması nedeniyle başlatılan soruşturmada Aziz Yıldırım, tanık sıfatıyla ifade verdi.
Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında 20 Şubat’ta oynanan derbi maçın devre arasında protokol tribününde yaşanan olaylar sırasında Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a yumruk atılması nedeniyle başlatılan soruşturmada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tanık sıfatıyla ifade verdi. Yıldırım ifadesinde, Beşiktaş Kulübü Kongre Üyesi İsmail Cevahir’in, Ünal’a hakaret edip, yumruk attığını söyledi. İsmail Ünal, olayların ardından kendisine yumruk attığını iddia ettiği Beşiktaş Kulübü Kongre Üyesi İsmail Cevahir hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Başlatılan soruşturma kapsamında Sultanahmet’te bulunan İstanbul Adliyesi’ne avukatıyla birlikte gelen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ‘tanık’ sıfatıyla savcıya ifade verdi.

İSMAİL CEVAHİR MÜŞTEKİ ÜNAL’A HAKARET VE TEHDİTTE BULUNDU
Aziz Yıldırım ifadesinde, “Olay tarihinde Beşiktaş İnönü Stadı’nda oynan Beşiktaş- Fenerbahçe futbol karşılaşması için Fenerbahçe Başkanı olarak Beşiktaş İnönü stadına gitmiştim. Bir ara maçın devre arasında Sinan Vardar ile aramızda bir münakaşa yaşandı. Bunun üzerine İsmail Ünal araya girdi. Bu sırada İsmail Cevahir müştekiye küfrederek ‘Seni yaşatmam ulan’ diyerek hakaret ve tehditte bulundu. Ayrıca şüpheli müştekiye yumruk vurdu” dedi. ÖZAYDIN’LI DA TANIK SIFATIYLA İFADE VERDİ

Yine tanık olarak dinlenen Fenerbahçe yöneticisi Murat Özaydın’lı ise ifadesinde, ” Beşiktaş- Fenerbahçe futbol karşılaşması için Fenerbahçe yöneticisi olarak Beşiktaş İnönü Stadı’na gitmiştim. Bir ara maçın devre arasında Sinan Vardar ile başkanımız Aziz Bey arasında bir münakaşa yaşandı. Bunun üzerine müşteki İsmail Ünal araya girdi. Bu sırada şüpheli İsmail Cevahir müştekiye küfür ederek, ‘Seni yaşatmam ulan’ diyerek hakaret ve tehditte bulundu. Ayrıca şüpheli müştekiye yumruk attı” dedi.
Yarım saat savcıya ifade veren Yıldırım ve Özaydınlı çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlamadı.

***

BEŞİKTAŞIN GÖBEĞİNDE 650 BİN DOLARA  EV

Turizmden çıkma kararı alarak müteahhitlik sektörüne yönelen Büyükhanlı İnşaat’ın, ilk residence projesi ‘Büyükhanlı Barbaros’ olacak. Otel yatırımları ile tanınan Büyükhanlı İnşaat, konut sektöründe büyüme hedefliyor. Ankara ve Antalya’da bulunan Wish Otel Resort ve Grand Kemer otellerinin eski sahibi olan firma ilk residence projesi ‘Büyükhanlı Barbaros’u Beşiktaş’ta hayata geçirdi. 30 milyon dolar yatırımla hayata geçen proje 23 kat ve 138 daireden oluşuyor. 1+1 ve 2+1 konsepti ile satışa sunulan dairelerin fiyatları 650 bin dolar ile 1 milyon 375 bin dolar arasında değişiyor. 138 dairelik projenin 55 adedi firmaya, kalan kısmı arsa sahibi Gamgam Ailesi’ne ait olan proje satışa çıktığı ilk günden itibaren büyük ilgi gördü. 25 dairenin kaldığı projede konutların yüzde 70’lik kısmı deniz manzaralı. Otelcilik işinden 2 yıl önce tüm varlıklarını satarak çıktıklarını belirten Büyükhanlı İnşaat Genel Müdürü Ahmet Emre Büyükhanlı “Uzun yıllar otelcilikle uğraştık. Bundan 2 yıl önce tüm otellerimizi elimizden çıkararak residence işine girmeye karar verdik. Türkiye son yıllarda her anlamda gelişme gösteren bir ülke, bu konut sektöründeki ihtiyaçlara da yansıyor. Buradaki pazarın potansiyeli büyük. Otelciliğe göre daha kârlı bir iş bu yüzden cazip geldi” diye konuştu. Projenin lokasyon açısından büyük önem taşıdığına değinen Ahmet Emre Büyükhanlı “Büyükhanlı Barbaros, fitness, spa, açık havuz, 24 saat güvenlik ve otoparkın bulunduğu lüks apartman tarzı bir proje. Bu projede hedefimiz A Plus müşteriler” diye konuştu.

Romanya yıl sonu teslim

Yurt dışındaki projeleriyle ilgili bilgi veren Ahmet Emre Büyükhanlı “2007 yılında Romanya’da başladığımız ‘Cosmopolis-Romanya’ projesinde son aşamaya gelindi. İnşaatı devam eden ikinci etapta fiyatların 60 bin Euro ile 600 bin Euro arasında değiştiği Cosmopolis-Romanya’da her türlü sosyal ve sportif tesis bulunuyor. Cosmopolis’de 60 ile 200 metrekare arasında değişen konutlar ile alanları 300 ile 500 metrekare arasında faklılık gösteren villalar yer alıyor” dedi. Levent Akatlar’daki projelerinden de bahseden Büyükhanlı, 30 villadan oluşan projenin metrekare fiyatının 6 bin 500 dolardan başladığını, yıl sonunda teslim edilecek konutların yüzde 60-70’lik kısmının satıldığını belirtti.

***

TURAN ÇOLAKKADI, ZEKERİYA ÖZ BEŞİKTAŞ’A VEDA ETTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, görev yaptıkları süre boyunca kimseyi kimseden ayırt etmediklerini belirterek, “Kesinlikle taraf tutmayız” dedi. Başsavcıvekilliği’ne atanan Zekeriya Öz ise, “Hukuk her zaman eleştiriye açıktır. Biz kanunlar içinde bu işleri yürütmeye çalıştık. Kimseye bir husumet gütmedik” diye konuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, görev yaptıkları süre boyunca kimseyi kimseden ayırt etmediklerini belirterek, “Kesinlikle taraf tutmayız” dedi. Başsavcıvekilliği’ne atanan Zekeriya Öz ise, “Hukuk her zaman eleştiriye açıktır. Biz kanunlar içinde bu işleri yürütmeye çalıştık. Kimseye bir husumet gütmedik” diye konuştu. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun atamaları kapsamında görev yerleri değişen Turan Çolakkadı, Zekeriya Öz ve Ercan Şafak için Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde veda töreni düzenlendi. Törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, Zekeriya Öz’ün Türkiye’de herkesin ismini bildiği soruşturmada kamuoyuna mal olmuş bir isim olduğunu söyledi. Seçen, “Üzülüyoruz buradan ayrıldıkları için. Bundan sonra da birlikteyiz, sadece fiziki ortamda bir ayrılığımız söz konusu. Arkadaşlarımıza ve başsavcımıza, bundan sonraki görevlerinde başarılar diliyoruz. Terfi ederek gittikleri için sevinçliyiz” dedi. Çolakkadı ise, tüm adliye personelinin ağır bir yük altında çalıştığına dikkat çekerek, “Bütün amacınız hakikatleri ortaya çıkarmak. İşin doğrusunu bulmak gücümüzün yettiğince. Biz bunu amaçlarız. Bu kadar basın mensubunun huzurunda şunu söylüyorum. Kesinlikle biz taraf tutmayız. Bütün vatandaşlarımız birbirinden farklı değildir. Biz, bilerek böyle bir şey yapmayız. Hiçbir şekilde din, dil, ırk farkı gözetmeyiz. Ben bütün meslek hayatımca buna gayret ettim. Bu prensipler dahilinde çalışmak için gayret ettim. Bunun aksi olsaydı burada bunu deklare edemezdim. Esasen yargının amacı nedir. Doğruları bulmak. Başka bir şey olamaz. Bunu her vesile ile dile getirdik. Burada çalışan arkadaşlarımızın gayretli çalışmalarını devamlı takdir ettim. Bu insanların burada maaştan başka ücreti yok. Diğer adliyelere göre daha mahrumiyet içindeler. İmkanlarının artması için çok çaba sarf ettik” diye konuştu. Ayağındaki rahatsızlık nedeniyle yürümekte zorlanan Zekeriya Öz de, şunları söyledi:

“Bu görev bir gün bitecekti. Bugün buradaki görevimiz bitti. Daha iyi bir göreve gidiyoruz. Birçok davaya baktık, birçok arkadaşla beraber çalıştık. Aleyhimizde yazanlara saygı duyuyoruz. Eleştiri olabilir. Hukuk her zaman eleştiriye açıktır. Biz kanunlar içinde bu işleri yürütmeye çalıştık. Kimseye bir husumet gütmedik. Bu işleri tek başımıza yapmadık. İşleri birlikte göğüsledik. Ben tek başıma bir şey yapmadım. Emniyet güçlerinin de emekleri var. Askeri makamların da, Merkez Komutanlığı’nın da emeği var. Yapılan bir iş varsa, şahsımızın değil. Bütün işler devlet ve millet adına yapılıyor. Türk milletinin de büyük emeği ve katkısı var.” Açıklamaların ardından Fikret Seçen, çalışma arkadaşlarını çiçekler ve alkışlar eşliğinde uğurladı. Çolakkadı, Öz ve Ercan Şafak adliye çalışanları ile tek tek tokalaşarak Sultanahmet’teki adliye binasına doğru yola çıktı.

***
BEŞİKTAŞLI GUTİ ALKOLLÜ YAKALANINCA ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI

Beşiktaş’ın İspanyol yıldızı Guti, önceki gece yine ortalığı birbirine kattı. Guti ve Ersan Gülüm’ün Reina’da sabaha kadar süren eğlencesi yine olaylı bitti. Aşırı alkollü olan İspanyol yıldız gazetecilere saldırdı. Beşiktaş’ın İspanyol yıldızı Guti önceki gece yine ortalığı birbirine kattı. Reina takım arkadaşı Ersan Gülüm ve kız arkadaşları ile birlikte eğlenen Guti mekan çıkışı gazetecilere saldırdı.Kendisini görüntülemek isteyen gazetecilere küfürler eden Guti yağan yağmura rağmen aracından inip önce bir televizyon kanalının kameramanına saldırdı. Daha sonra gazetecilerle tartışan Guti, İngilizce küfürler etti. Oldukça alkollü olan Guti’yi arkadaşları yatıştırmakta zorluk çekti. Guti’nin yanında buluna bir arkadaşı da gazetecileri tehdit ederek görüntülenmemesi için gazetecilerinobjektiflerini zorla tutarak fotoğraf çekimini engelledi.
Hızlı bir şekilde kız arkadaşları ile arabalarına binen Guti ve Ersan Gülüm hızla evlerinin yolunu tuttular.