SPOR-Üzülmez: O yumruğu Quaresma atsaydı…

BEŞİKTAŞ-Beşiktaş ile sözleşmesi feshedilen İbrahim Üzülmez, “Benim yaşadığım olayı Quaresma yaşasaydı Beşiktaş yönetimi böyle bir kararı alamazdı” dedi. Tecrübeli futbolcu gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’deki yabancılar konusuna değinen Üzülmez, “İki tane yabancı oyuncu alıp onları locada oturtmak büyük lüks. Yabancı sayısı ya altı olsun ya da 10. Büyük paralar verilen oyuncuların locada değil sahada olması gerekiyor. Yabancı oyuncular buraya geldiği zaman öyle karşılıyoruz ki önüne gelen futbolcu yıldız diye lanse ediliyor. Buraya gelenler yıldız ise Messi, Cristiano Ronaldo, Inıesta ya da Mesut nedir?” dedi. TRT 1’de yayınlanan 1’e 1 Futbol programına konuk olan Üzülmez sözlerinin devamında şunları söyledi:

İbrahim Toraman’la yaşadığı olayla ilgili konuşan İbrahim Üzülmez şunları kaydetti:

“Ben bu camiayı çok seviyorum. Ölene kadar da Beşiktaşlı olacağım ama geriye baktığımız da böyle şeyler oldu ancak bu kadar hızlı karar alınmadı. Biraz daha beklenip konuşulabilirdi. Nihayetinde bizler 25 yaşında insanlar değiliz. Başkan, bir değişim sürecinde olduklarını söylemişti. Herhalde o süreç benimle başladı. Bu yaşadıklarımı yabancı bir futbolcu, mesela Quaresma yaşasaydı yönetim böyle bir karar alamazdı” diye konuştu.

Son olarak, alınan karara saygılı olduğunu belirten Üzülmez, “Bir sene daha futbol oynamak istiyordum. Böyle bir şeyle gündeme geldiğim için çok üzgünüm” açıklamasını yaptı.