Son Dakika Beşiktaş (05.04.2011)

Beşiktaş Gazetesi’nde son dakika haberleri… CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Akatlar’daydı… Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal kentli ile buluşuyor… Fatih Ürek Etiler’deki gecede Cem Yılmaz’a seslendi…  Nefes kesen operasyon…

KÜLTÜR SANAT – YEREL YÖNETİM – POLİS ADLİYE – AKTÜEL:

KILIÇDAROĞLU AKATLAR KÜLTÜR MERKEZİNDEYDİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce de dile getirdiği ‘yoksul ailelere maaş bağlanması’ ve ‘üniversite öğrencilerine yaz tatilinde askerlik yaptırmak’ gibi vaatlerini Beşiktaş’ta katıldığı toplantıda tekrarladı.
Kemal Kılıçdaroğlu Akatlar Kültür Merkezi’nde partililerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmasında yoksul ailelere sigorta ve bedelli askerlikle ilgili partisinin hazırladığı projeye değindi. Yoksulluk sigortasını 40 yıldır hiçbir hükümetin getirmeye cesaret edemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “1971 yılında Türkiye aile sigortasını uygulamayı taahhüt etmiş. Aradan geçmiş 40 yıl hiçbir hükümet getirmeye cesaret edememiş. Adalet ve Kalkınma Partisi de yoksulların yoksulluğunu sömürmek istediği için onları kendi arka bahçelerine dönüştürmek için özellikle aile sigortasını getirmiyor. Ama biz bu ülkede her bireyin onurlu olduğunu ülkesini sevdiğini bildiğimiz için aile sigortasını sadece biz getirmeye taahhüt ediyoruz ve biz getirmeye kararlıyız.” diye konuştu. Hiç kimsenin giysisi ile etnik kimliği ile uğraşmadıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Hiç kimsenin inancını sömürmek istemiyoruz. Hiç kimsenin giysisi ile uğraşmak istemiyoruz. Hepsine saygılıyız hiç kimsenin etnik kimliğini sorgulamıyoruz. Bu coğrafyada yaşayan herkes bizim başımızın tacıdır. Böyle yaklaşacağız ve gönüllü böyle olacağız. İnsanlara elimizi uzatalım. Biz gitmedik elimizi uzatmadık. Biraz da kendimizi eleştirelim. Oturduk dairelerimizde sıcak koltuklarımızda. Ben bunu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği’nde bir konuşma yaparken söylemiştim. O zaman bazı çevrelerden eleştiri gelmişti. Biz eğer bu coğrafyada huzurlu ve kardeşçe yaşamak istiyorsak bunun bir yolu var. Herkesin karnı doyacak. Türkiye herkesin karnının doyabileceği kadar zengin olan bir ülkedir. Hakça çalışıp hakça üretip hakça bölüşeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Üniversiteli öğrencilere yaz tatilinde askerlik yaptıracaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, “Kısa dönem askerlik getireceğiz. Durumu iyi olan aileden bedel alacağız. Durumu iyi olmayan aileden bedel almayacağız. Durumu iyi olan aileden aldığımız bedel karşısında silah almayacağız. Öğrenci yurdu yaptıracağız. Aile sigortasını getirirken kırk yıllık bir hayali gerçekleştireceğiz. Durumu iyi olan ailelerden kısa dönem için bedel alırken 80 yıllık bir hayali gerçekleştireceğiz. Artık Türkiye’de anne ve babalar üniversiteyi kazanmış evlatları yurtta kalırken gözleri arkada kalmayacak. Üniversitede okuyan gençler yaz tatillerinde askerlik yapacak. Üniversiteyi bitirdiklerinde askerlikleri bitmiş olacak. Askerlik süresini 15 aydan 9 aya sonra da aşamalı olarak 6 aya indireceğiz. Biz bu projeleri anlatırken bize şu tepkiyi verdiler: ‘Memleketi kim savunacak?’ Unutmayın Cumhuriyet Halk Partisi’nin genlerinde Kuvai Milliye’nin ruhu yatar. Biz gerekirse dişimizle tırnağımızla bu ülkeyi savunuruz.” şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ KENTLİ İLE BULUŞUYOR
ORTAKÖY, MECİDİYE ve BALMUMCU sakinleri için ‘Mahalle Toplantıları’ Ortaköy Kültür Merkezi’nde sürdü. Belediye Başkanı İsmail Ünal ve ekibi mahalle sakinlerinin sorunlarına çözüm aradı ve çözülen problemleri aktardı. Ortaköy Mahallesi Muhtarı Refik Mamunlu, Mecidiye Mahallesi Muhtarı Cemal Şensöz, Balmumcu Mahallesi Muhtarı Cüneyt Doğan, Prof. Dr. Ahmet Ercan ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilen toplantı her üç mahalle içinde önemliydi. Toplantıda söz alan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, “Her üç mahallemizde de önemli çalışmalar yaptık emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek söze başladı.
ÜÇ MAHALLE’DE DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Ünal, “Ortaköy’de önemli çalışmalar yaptık. Altyapıda iyi çalışmalar yaptık ama trafikte kaldırım kenarındaki babalar bozuluyor, bakımlarınıd a yapacağız. Yol, kaldırım altyapı çalışmaları yaptık. Eskiden buralarda yağmur sularına bağlanan kanalizasyon sistemleri vardı artık koku yok. Şimdi sıkıntı yok hizmet verdik olursa yanınızdayız. Hizmet verdik karşılığını seçim dönemlerinde aldık. Bazı noktalarda sıkıntı varsa onlarıda aşarız. Ortaköy ve Mecidiye’de yoğunlaşma var kullanım fazla olunca yıpranmada fazla oluyor.. Bazı sokaklarda çökmeler var onlar düzeltilecek. Bazı sokaklarımızda da yine 3 sokağımız İSKİ ve BEDAŞ’ın yaptığı kazılardan dolayı sıkıntı içinde onlar düzeltilecek. Parklarda gece bekçisi isteniyor ve bazı aletlerin değişmesi isteniyor bu konuda elimizden geleni yapacağız. İnşaatlardan dolayı şikayetler var uyarıyoruz. 35-40 metrekare alanlarda bile park yaptık. Budama çalışmalarını sürdürdük. Ortaköy’de ki bazı binaların depremden dolayı sıkıntısı var bu konuda gündemimizde. Halkımızın Ortaköy muhtarlık binasının arkasında kalan köprü ayakları ile ilgili sıkıntıyı değerlendiriyoruz. Bana göre Türkiye’de ‘Afet’ yada ‘Deprem’ bakanlığı kurulmalı. 2010 yılı boyunca Ortaköy ve Mecidiye mahallemizde 767 kişiye 65 yaş üzerine evde kişisel bakım 82 kişiye devamlı bakım hizmeti veriyoruz. 2513 kişi sağlık himetinden yararlanmış. Sokak hayvanları ile ilgili Sarıyer Belediyesi ile bir çalışmamız olacak. Ağaçlandırma çalışmalarımız sürüyor. Bitki düzenlemelerimiz yapıldı. Beşiktaş’ta 2010 ocak sonunda 832 kişi ücretsiz ambulanstan yararlanmış. 200 bin kişiyede hizmet edecek noktadayız. Tüm mahallelerimizde çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Öte yandan Başkan Ünal, Levent ve Akatlar sakinleri ile buluştu. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, mahalle turlarını sürdürüyor. Toplantının üçüncü ayağında Levent ve Akatlar Mahallesi mercek altına alındı. Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya vatandaşlar belediyenin sağladığı ulaşım imkanı ile de ücretsiz olarak toplantının yapıldığı yere ulaşabildiler. Beşiktaş kentlisinin sorunlarının dinlendiği toplantıda vatandaşlar; kimi vatandaşların çevresine sahip çıkmamasından, trafikte otopark eksikliğinden bir çok konuya yaşadıkları sıkıntıları başkana anlattılar. Başkan Ünal çalışmaların sürdüğünü belirterek sorunların üzerine gidildiğini belirtti. Mahalle sakinleri kendilerine vakit ayıran başkana teşekkür etmelerinin ardından toplantı sona erdi. Geçtiğimiz hafta Dikilitaş Süleyman Seba Spor Tesisleri’nde yapılan ”Mahalle Toplantısı”nın ikincisi, Etiler Orgeneral Kami ve Saadet Güzey İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Etiler Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Etiler Mahallesi ve Beşiktaş kentlisinin görüş ve düşüncelerini alarak, gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan proje ve çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Katılımın bir hayli kalabalık olduğu toplantıda “Etiler Mahallesi ve Beşiktaş kentlisi Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında sağlık, sosyal ve kültürel alanlarda çalışmalarından dolayı memnun olduklarını ifade ettiler.

***
“CEM YILMAZLA DÜET YAPMAK İSTERİM”

Av Mevsimi filminde Cem Yılmaz’ın seslendirmesiyle büyük beğeni toplayan ‘Hayde Türküsü’nü yorumlayan Fatih Ürek önceki akşam Etiler Vitrin adlı mekanda bu şarkıya klip çekti. Ünlü şarkıcıya klipte üç yabancı manken eşlik etti. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren klibin arasında yorgunluktan ve soğuktan uyuya kalan Fatih ürek Ugg botlarıyla görüntülendi. Klip çekimi sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fatih Ürek ‘Bu şarkıyı çok beğendiğim için okudum birde klip yaptım.Saatlerdir çekimler sürüyor.Çekimler sırasında üç manken bana bodygdarlık yaptı.Bu şarkıyı Cem Yılmaz’la birlikte söylemek hatta düete yapmak isterim’dedi.

***
SAZLAR ÇALIYOR PARALAR AKIYOR

Eğlence bölgeleri de hızla genişliyor. Beyoğlu, Asmalımescit, Kumkapı, Etiler, Boğaz Hattı, Bakırköy, Kadıköy ve Caddebostan eğlencede şehrin ana arterleri durumunda bulunuyor. İstanbul’da herkese ve her keseye göre eğlence bulunuyor. Bir gecede şampanyalar açtırıp, yüklü bahşişler dağıtıp, binlerce dolar harcamak da, 50 liraya eğlenmek de mümkün. Sektörde ise 400 bin kişi çalışıyor. Bunlar aileleriyle birlikte yaklaşık 1 milyon kişiyi buluyor. Sektörde aslan payını restoranlar alıyor. İstanbul’un gece hayatı adeta para basıyor. Her gece 350 bin kişi eğlenceye koşup 12 milyon lira harcıyor. 400 bin kişi bu sektörden geçimini sağlıyor. İstanbul; finans, turizm, moda gibi sektörlerin yanında eğlencenin de başkenti haline geldi. Türkiye’deki eğlence sektörünün yarısından fazlası İstanbul’da bulunurken, her gece su gibi para harcanıyor. İstanbul’da bulunan 15 bin irili ufaklı mekan günde ortalama 350 bin kişiyi eğlendiriyor. 1 gecede eğlenceye harcanan para 12 milyon liraya çıkıyor. Eğlenenlerin sayısı yıllık olarak ise Türkiye nüfusunu geçiyor ve 127 milyon kişiyi buluyor.

EĞLENCENİN YARISI İSTANBUL’DA
Türkiye’de bulunan yeme-içmeye dair 30 bin mekanın yarısı İstanbul’da.
İstanbul’da 15 bin yeme içme mekanı bulunuyor.
Her gece 350 bin kişi dışarıya çıkıyor.
Sektörün yıllık cirosu 3.5 milyar dolar.
Restoran, bar, gece kulübü hasılatı toplam cironun yüzde 50’sini yakalıyor.
İstanbul eğlence sektöründe istihdam 400 bin, dolaylı istihdamla 1 milyon kişiye ulaşıyor. Sektörün büyüme hızı yüzde

MAAŞLAR 10 BiN LiRAYI BULUYOR
Sektörde çalışanların gelirleri şöyle:
ÖDÜLLÜ AŞÇI: 2.000-10.000 TL
BARMEN: 1.500-4.000 TL
ŞEF GARSON: 2.000-5.000 TL
AŞÇI: 1.000-4.000 TL
GARSON: 1.000-4.000 TL
KOMİ: 750-2.500 TL
VALE: 750-3.000 TL

***
DÜŞTÜĞÜNÜ ÇOKTAN UNUTMUŞ

Geçtiğimiz haftalarda, Blackk adlı mekandan çıkarken merdivenlerden düşüp büyük tehlike atlatan Deniz Akkaya, magazin gündeminde geniş yer bulan bu olayı unutmuş bile! Düştükten sonra uzun süre ortalıklarda görünmeyen Akkaya, önceki akşam yakın arkadaşı Cengiz Abazoğlu ile Etiler Cook Shop’tan çıkarken görüntülendi. Gazetecilerin “Geçmiş olsun, sağlınız nasıl?” sorusuna “Aaa! Ne oldu ki? Ben gayet iyiyim” yanıtını veren Deniz Akkaya, konuyu kapatmayı tercih etti.

***
EX’ININ YANINDA YENİSİYLE EĞLENMİŞ

Şubat başında dört yıllık sevgilisi Gökçin Serter’den ayrılan Ceylan Çapa’nın Yağız İzgül’le flört etmeye başladığını ilk bu köşede okumuştunuz. İstanbul geccelerinde sosyalleşen âşıkların ilişkisi mutlu mesut devam ediyor. Ancak öğrendim ki, cumartesi gecesi tatsız bir tesadüf yaşanmış! Yağız ile eğlenmek için Etiler Şamdan’a giden Ceylan, ex sevgilisi Gökçin Serter’le ‘pişti’ olmuş! Ceylan ve Yağız’ın ardından Şamdan’a giden Gökçin, âşıkların yan masasına oturmuş! Ceylan, sanki Gökçin yokmuş gibi davranıp, Yağız’la eğlenmeye devam etmiş. Anlaşılan Ceylan, Gökçin’i tamamen defterden silmiş!!!

***
ROTTERDAM ÜNİVERSİTESİ’NDEN 35 MBA ÖĞRENCİSİ DÜNYAGÖZ’Ü ZİYARET ETTİ

Hollanda Rotterdam Erasmus Üniversitesi’nden 35 MBA öğrencisi Türkiye’deki modern hastane işletmeciliği konusunda detaylı bilgiler almak üzere Dünyagöz Hastaneler Grubu’nu ziyaret etti. Sabancı Üniversitesi ile Hollanda Rotterdam Erasmus Üniversitesi’nin ortak MBA programı kapsamında Türkiye’ye gelen Rotterdam Erasmus Üniversitesi’nden 35 MBA öğrencisi, Türkiye’de modern hastanecilik yönetimi ve sağlık sektöründe Türkiye’nin hizmet anlayışı hakkında detaylı bilgiler almak üzere Dünyagöz Hastaneler Grubu’nu ziyaret etti. Dünyagöz Etiler Hastanesi’ni ilgiyle gezen öğrencilere, Dünyagöz Hastaneler Grubu Uluslararası İlişkiler Müdürü Gökhan Yuğrucu eşlik etti. Öğrencilere Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun faaliyetleri, yatırımları ve sağlık turizmi alanındaki çalışmaları hakkında bilgi veren Yuğrucu, “Sabancı ile Hollanda Rotterdam Erasmus Üniversitesi arasında yapılan ortak program dahilinde Türkiye’de bulunan 35 MBA öğrencisi, hastanemizi ziyaret etmek istedi. Kendilerine Türkiye’deki modern hastane işletmeciliğinden Dünyagöz Grubu’nun yatırımları ve sağlık turizminde yürüttüğü faaliyetlere ilişkin detaylı bilgiler aktardık. Hastanemizi büyük ilgiyle gezdiler ve Türkiye’deki hastane yöneticiliğinden oldukça etkilendiler” dedi. Türkiye’nin modern hastaneciliğini okullarında anlatacaklar Öğrencilerin Türkiye’de alanında uzman pek çok şirketi ziyaret etmeye devam edeceğini ve bugüne dek gittikleri şirketlerden oldukça etkilendiklerini kendilerine aktardığını belirten Yuğrucu, “Öğrenciler Türkiye’deki şirketlerin yönetim anlayışlarından çok şey öğrendiklerini, Türkiye’deki hastane işletmeciliği anlayışını okullarında paylaşacaklarını ve ileride iş hayatlarında da kendilerine faydalı olacağını ifade ettiler” diye konuştu.

***
SUWEN’E GELEN 40 GÜN 40 GECE KARLI

SUWEN, İstanbul Etiler, Astoria ve Optimum AVM mağazalarında İstanbul Shopping Fest Köşesi’nde 40 gün 40 gece boyunca koleksiyonları için 10.00-21.00 saatleri arasında yüzde 15, 21.00-23.00 saatleri arasında ise yüzde 15 artı yüzde 10 indirim uyguluyor. Suwen ayrıca, festival süresince Burak Çiçeker ile talep eden müşterilerine iç giyim danışmanlığı verecek. Geceleri gelen daha avantajlı. WATSONS, İstanbul Shopping Fest boyunca gece 02.00’ye kadar süren ‘Uzun Alışveriş Geceleri’nde ekstra yüzde 10 indirim yapıyor.

***
NEFES KESEN OPERASYON!..

İstanbul Polisi’nin 250 kilo eroinin sahibi olduğu gerekçesiyle yakaladığı uyuşturucu kaçakçısı Vahdet Daş’ın 2’si Ferrari 18 lüks aracının yanı sıra 10 lüks villası ile 6 dairesinin olduğu ortaya çıktı. El konulan lüks otomobiller ile gayrimenkuller, mahkeme kararıyla Hazine’ye devredilecek. Zanlılar Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

MAL VARLIĞI EŞ DOST ADINA
18 otomobillik lüks araç filosundan sonra Vahdet Daş’ın mal varlığı da mercek altına alındı. Daş’a ait Büyükçekmece ve Zekeriyaköy’de 10 lüks villa ile İstanbul’un çeşitli semtlerinde 6 daire tespit edildi. Mal varlığıyla ilgili çalışmalar süren Daş’ın villalar ile daireleri kapıcısı ve eski eşinin de aralarında bulunduğu kendisine yakın isimler üzerine aldığı tespit edildi. Lüks otomobillerden 9’unun da başka isimler adına kayıtlı olduğu anlaşıldı. Yakalandığı villada ayrıca 700 bin Euro, 55 bin TL ile 6 ruhsatsız tabanca ve bunlara ait 557 fişek, 4 adet sahte sürücü belgesi, 1 pasaport, 1 nüfus cüzdanı ele geçirilen Vahdet Daş’ın polisteki sorgusunda uyuşturucunun kendisine ait olduğunu itiraf ettiği kaydedildi. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen 17 zanlıdan 4’ü serbest kalırken; aralarında Vahdet Daş’ın da bulunduğu 13 şüpheli tutuklandı.

***
DAŞ VE 12 ADAMINA TUTUKLAMA

Uyuşturucu suçundan tutuklanan Daş ve 12 arkadaşı Metris Cezeavi’ne gönderildi. İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguları tamamlandıktan sonra öğle saatlerinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen 17 zanlıdan 4’ü serbest kalırken; aralarında Vahdet Daş’ın da bulunduğu 13 şüpheli tutuklandı. Uyuşturucu suçundan tutuklanan Daş ve 12 arkadaşı Metris Cezeavi’ne gönderildi.