SPOR-Kırmızı kart sendromu

BEŞİKTAŞ-Zor bir sezon geçiren Beşiktaş, futbolcularının kritik anlarda gördüğü kırmızı kartlar sonucunda maç içinde zor durumlara düşüyor. Siyah-beyazlılar, süper ligin geride kalan 27 haftasında futbolcularının gördüğü kırmızı kartlar nedeniyle yedi maçı eksik tamamlamak zorunda kaldı. Beşiktaş, sayısal olarak eksik duruma düştüğü bu 7 maçtan 6’sını yitirirken, tek galibiyetini ise, 2-0’lık Medical Park Antalyaspor sınavında, 90. dakikada Necip Uysal’ın ”bilerek” kırmızı kart gördüğü maçta aldı. Söz konusu maçın son dakikasında ”taktik” gereği ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Necip, böylece cezasını Ziraat Türkiye Kupası’ndaki 5-0’lık Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının rövanşında çekip, Süper Lig’deki Trabzonspor maçında oynama şansı yakalamıştı.

Yabancılar yaktı

Beşiktaş, 2-0 yenildiği Eskişehirspor maçında Guti’nin durum 0-0’ken, 4-2 yenildiği Fenerbahçe derbisinde Ferrari’nin 2-1 öndeyken, 2-1 yitirdiği Trabzonspor maçında skor 1-1’ken Sivok’un ve son olarak da dün 1-0 yenildiği Sivasspor maçında durum 0-0 iken yine Sivok’un gördüğü kırmızı kartlar sonucunda sahadan boynu bükük ayrıldı.

Beşiktaş’ın, yenildiği maçlardaki kırmızı kartlarını deneyimli yabancı oyuncuları Tabata, Guti, Aurelio, Ferrari ve Sivok’un görmesi ise dikkati çeken en önemli unsur oldu.

Eurosport