Son Dakika Beşiktaş (02.04.2011)

Beşiktaş Gazetesi’nde son dakika haberleri… Safa Önal Akatlar’da hazırlanan özel gecede anıldı…   10 saat kuaförde kaldı…  Apaçi şarkısı Gayrettepe’de tanıtıldı… Almeida Ortaköy’de ailesiyle yemek yedi… Jaja Levent’te görenleri selamladı… Elif Ece’ye taciz…

KÜLTÜR SANAT – YEREL YÖNETİM – POLİS ADLİYE – AKTÜEL:

DUYGU VE GÖZLEM MÜREKKEBİYLE YAZAN SENARYOCU SAFA ÖNAL ANILDI

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantıları, Yeşilçam’a 400’ün üzerinde senaryo armağan ederek bir devre damgasını vuran Safa Önal için gerçekleştirildi. Faruk Şüyün tarafından hazırlanan etkinlik Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi), 30 Mart Çarşamba akşamı saat 20.00’de bir birbirinden değerli Yeşilçam oyuncularının da katılımıyla yapıldı. 1945’te kısa öyküler kaleme alarak yazı dünyasına “merhaba” diyen, ardından yöneldiği sinemada 400’ün üzerinde senaryo, 60’tan fazla fotoroman, 500 bölümden fazla dizi senaryosu kaleme alan, 40 yakın filme de yönetmen olarak imza atan Safa Önal için hazırlanan gece, bir Yeşilçam resmigeçidine dönüştü . Agâh Özgüç, Atilla Dorsay, Aydın Boysan, Çolpan İlhan, Engin Çağlar, Göksel Arsoy, Halit Kıvanç, Nebil Özgentürk, Oğuz Makal, Salih Güney, Selda Alkor, Sevda Ferdağ, Suzan Avcı, Süleyman Turan, Temel Gürsu, Tufan Türenç, Ümit Efekan, Vecdi Sayar ve Yılmaz Atadeniz, “Ustalara Saygı”ya katılarak Safa Önal ile ilgili duygu, düşünce ve anılarını seyircilerle paylaştı. Son olarak yazıp yönettiği ve Yeşilçam’ın altın döneminin bütün önemli oyuncularını buluşturan “Hicran Sokağı”nı seyircilere sunan Safa Önal için hazırlanan gece; popüler müziğimizin kilometre taşlarından Ali Rıza Binboğa, Yeşilçam’ın hafızalara yer etmiş melodilerinin bestecisi Cahit Berkay ve caz duayenlerinden İlham Gencer’in yorumladığı ezgilerlerle renklendi. “Ah Güzel İstanbul”dan “Vesikalı Yarim”e, “Tatar Ramazan”dan “Kabadayılar Kralı”na, “Dönüş”ten “Balıkçı Osman”a, “Evlidir Ne Yapsa Yeridir”den “Yumurcak”a, “Dila Hanım”dan “Tatlı Nigar”a, “Vatandaş Rıza”dan “Doktor Civanım”a, “Yarınlar Bizim”den “Baraj”a, “Menekşe Gözler”den “Lejyon Dönüşü”ne, “İki Sene Mektep Tatili”nden “Ağaçlar Ayakta Ölür”e, “Bodrum Hakimi”nden “Umut Dünyası”na pek çok farklı türde filme aynı ustalıkla senaryolar yazarak çok yönlülüğünü ve engin birikimini kanıtlayan, 395 senaryoyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Safa Önal için düzenlenen etkinlikte, ustanın yaşamına dair belgesellerden kısa bölümler de gösterildi. “Ustalara Saygı” toplantıları, 14 Nisan’da Nino Varon için hazırlanan gece ile devam edecek.

***

KAVGA MAHKEMEYE TAŞINDI

İşadamı Mehmet Koçarslan ve Mehmet Serkan Yürükçü hakkında “kasten yaralama” suçundan dava açıldı. Etiler Nispetiye caddesi üzerinde meydana gelen kaza sonrası çıkan tartışmada birbirlerini darp eden İşadamı Mehmet Koçarslan ve diğer aracın şoförü Mehmet Serkan Yürükçü hakkında “kasten yaralama” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

UZLAŞAMAYINCA DAVA AÇILDI

İddianameye göre geçtiğimiz yıl 21 Temmuz günü öğle saatsıralarında Mehmet Koçarslan ile Mehmet Serkan Yürükçü kullandıkları araçlarıyla Etiler Nispetiye Caddesi üzerinde kaza yaptı. Koçarslan ve Yürükçü arasında tartışma yaşandı. Tartışmada ikili birbirlerine elleriyle vurarak yaralandı. Birbirlerinden şikayetçi olan taraflar uzlaşmaya yanaşmadı. Bunun üzerine başlatılan soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede iki taraf da hem müşteki hem de şüpheli olarak yer aldı. Savcılık, Koçarslan ve Yürükçü’nün, “kasten yaralama” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapislerini istedi.Savcılık, Mehmet Koçarslan’ın, kavganın azmettiricisi olmakla suçladığı Emre Başaran hakkında ise yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

***

10 saat kuaförde kaldı!

Ajda Pekkan’dan yeni rekor! Süperstar, öğlen saatlerinde gittiği Akatlar’daki kuaföründen gece 22.00’de çıktı. Süperstar Ajda Pekkan, kuaförde en uzun süre kalma rekoru kırdı! Geçtiğimiz hafta Akatlar’daki kuaförüne giden ünlü yıldız, öğlen saat 12.00’de girdiği salondan akşam 22.00’de çıktı. Tam 10 saat boyunca kuaförde kalan Süperstar, saçını yine platin rengine boyattığı ve kaynak yaptırdığı öğrenildi. Tüm gününü kuaför koltuğunda geçirerek ulaşılması güç bir rekora imza atan Pekkan, cilt ve saç bakımının yanı sıra manikür, pedikür de dahil olmak üzere bir çok işlemden geçerek, tam teşekküllü bir bakım uygulattı.

BAKIMIN ZAMANI YOKTUR

Cesur sahne kostümleri ve yıllara meydan okuyan güzelliğiyle çok konuşulan Pekkan, “Bakımın zamanı yoktur” diyerek 10 saatin sonunda kuaförden ayrıldı. Daha önce de, gece yarısına kadar dişçi, kuaför ve estetik merkezlerinde kalarak dikkatleri üzerine çeken Pekkan, gece geç saatte kapalı olan kuaförü açtırdığı yönündeki haberlerle gündeme gelmişti. Süperstar iddialara, “Dişlerimi yaptırıyorum suç oluyor. Kuaförü de açtırmadım. Bütün kadınlar ne kadar kuaförde kalıyorsa o kadar kuaförde kaldım. Benim hayatımda da farklı bir şey olmuyor” diyerek yanıt vermişti.

***

23 Nisan’da Apaçi rüzgârı

Son bir yılda diskolardan televizyon programlarına, cep telefonu melodilerinden reklamlara kadar her yerde duymaya alıştığımız APAÇİ müziği ve melodisini kullanarak albüm yapan Pelin Suade’nin “APAÇİ AŞKI” adlı single çalışması piyasaya çıktı. Gayrettepe Selenium Panaroma Residance Roof’da, APAÇİ Eseri ve Melodinin sahibi Sinan Kayabaşı ve ‘APAÇİ AŞKI’ şarkısını büyük bir beğeni ile okuyan Pelin Suade basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Sinan Kayabaşı ve Pelin Suade’ye destek verenler arasında Pelin’in annesi Sema Ayvaz, Magazin dünyasının duayenlerinden Gazeteci Tahir Yaman, Manken Sevcihan Tunca, Sunucu -Programcı Medyum Şükran Karaoğlu, Radyo Klâs Programcısı DJ Camoka, Genç TV Klip Sorumlusu Hikmet Aydoğan ve arkadaşları destek verdi. Mutluluğu gözlerinden okunan sanatçı Pelin Suade, “Çocukların dillerinde olan melodiyi bu 23 Nisan’da müsamerelerde göreceğiz ve izleyeceğiz. Çocuklarımız bu 23 Nisan gösterilerinde çok mutlu ve kıpır kıpır olacak” dedi. Eseri ve melodiyi izinsiz kullananlara, eser ve melodinin doğuşu ve bugüne gelişi hakkında detaylı bilgi veren Sinan Kayabaşı şunları söyledi;

APAÇİ şarkısını ve melodisini kullanma yetkisi Pelin Suade’dedir

“Bu şarkıyı ve melodiyi eser sahibi olarak ben, tek yetkiyi Pelin Suade’ye verdim. Bir fenomen haline gelen Apaçi Müziği üstüne yazılan sözlerle Pelin Suade yorumu ile sunulmuştur. Apaçi Melodisi’nin sahibi ve ”Apaçi Aşkı PELİN SUADE” single projesinin Mimarı olan Sinan Kayabaşı ‘nın bu melodisini birçok özel kuruluş ve bir DJ izinsiz kullanmıştır. Kendilerine her türlü ihtarname yollamamıza rağmen kullanmaya ve Programlara çıkmaya devam etmektedirler”
İlk kez APAÇİ temalı 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlanacak

“Apaçi Aşkı sadece bir single çalışmasından ibaret değildir. Fenomen
haline gelen Apaçi Aşkı’nı bir Büyükşehir Belediyesi satın aldı. 23
Nisan etkinliklerinde Dünya’nın 72 ülkesinde gelen çocuklara bu
şarkıyı Pelin Suade’den dinletecek. İlk kez Apaçi temalı 23 Nisan Çocuk
Bayramı kutlanacak. Bu şarkıyı ve melodiyi büyük bir siyasi parti satın aldı. Ve seçimlerde kullanacak. Büyük hızla yayılmaya devam eden Apaçi’nin ardından Mayıs Ayı’nda gelecek olan Pelin Suade & Sinan Kayabaşı Projeleri olacak. APAÇİ geceleri ilk startını yakında birçok il’de verecek.

***

En çekici oyun merkezi

GAYRETTEPE Point Hotel’in içinde 1,5 milyon dolarlık yatırımla kurulan The Game, dijital oyun ve eğlence merkezi konseptini Türkiye’de ilk kez hayata geçirirken, iş dünyasını 3D simülasyonlar, Guitar Hero odaları ve farklı oyun konseptleriyle bir araya getirmeyi amaçlıyor. Mekanda sadece 3, 6 ve 12 aylık üyelik sistemi olacak. Kurumsal ve bireysel güvenlik çözümleriyle dünya genelinde pazar lideri olan Trend Micro, Helyum Bilişim’i Türkiye’den sorumlu dağıtıcı olarak atadı. Helyum Bilişim Genel Müdürü Murat Göçe ‘Şu anda sunduğumuz çözümleri bir ay bile önce satın alanlar bize geri getirdiklerinde, 1 lisansa 3 lisans, 3 lisansa 5 lisans, 5 lisansa 10 lisans olmak üzere Trend Micro çözümleri vereceğiz’ dedi. Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Bölge Müdürü Ercan Aydın ise ‘Ortak hedefimiz yüzde 50 pazar payını yakalamak. Ayrıca Kıbrıs, Azerbaycan ve Türkmenistan’ı da kapsayan bu işbirliği sayesinde, Trend Micro çözümleri başta 150 milyon dolar büyüklüğündeki Türkiye pazarı başta olmak üzere adı geçen tüm ülkelerde yaygın şekilde son kullanıcılara ve kurumsal müşterilere ulaşacak.’

Dünyanın en çekici oyun merkezi açıldı
HAFTANIN… ÜRÜNÜ – Parrot AR. Drone
UÇABİLEN model araçları genel anlamda kullanması zordur. Fakat iPhone ve iPad ekranı üzerinden kullanılabilen AR. Drone kamera sayesinde kablosuz görüntü aktarıyor. Yani nereye gittiği telefon ve tabletten görülebiliyor.

***

Almeida’nın aile saadeti

Beşiktaşlı futbolcu Hugo Almeida önceki akşam eşi ve çocuklarıyla birlikte Ortaköy Zuma’da yemek yedi. Akşam saatlerinde restorana gelen Almeida, bir anda karşısında gazetecileri görünce neye uğradığını şaşırdı. Art arda patlayan flaşlardan rahatsız olan ünlü futbolcu yardımcısına “neler oluyor” diye sordu. Ancak gazetecilerin aslında aynı mekanda modacı Hakan Yıldırım’ın düzenlediği parti için beklediklerini öğrenince bu kez eşi ve çocuklarıyla birlikte poz verdi.

***

Vodafone’dan cepte HD ses

sesli görüşmelerde yüksek ses kalitesi ve netliği sağlayan ve HD (High Definition) ses olarak bilinen AMR WB pilot uygulamasını başlattı.Vodafone Türkiye’den yapılan açıklamada, pilot uygulamanın İstanbul’da (Beşiktaş, Levent, Şişli, Ulus, Mecidiyeköy, Ortaköy, Maslak, İstinye, Tarabya, Emirgan bölgeleri) ve Erzurum şehir merkezinde gerçekleştirildiği belirtilerek, hizmetin yakın zamanda tüm Türkiye’de sunulmaya başlanacağı duyuruldu.

***

Aleme devam

Geçtiğimiz hafta elinde şampanya kadehiyle otomobil kullanırken kameralara takılan Trabzonsporlu Jaja, gece turlarında hız kesmiyor. Geçen hafta çıktığı gece turunda akıllara durgunluk veren bir halde kameralara takılan Tranzonsporlu Jaja, aldığı tepkilere rağmen durulmuyor. Elinde şampanya kadehi ile direksiyon başında, Levent trafiğinde görüntülenen, dahası yanından geçen taksidekilerle kadeh tokuşturacak kadar rahat davranan Jaja, önceki gece yine sokaklardaydı. Ünlü futbolcunun bu seferki durağı Ortaköy’deki Reina oldu. Jaja, mekana geç saatlerde üç kadın ve bir futbolcu arkadaşıyla birlikte geldi. Kulübe girişte basın mensuplarının görüntü aldığını fark edip tedirgin olan Jaja, buna rağmen keyfinden taviz vermedi. Beraberindeki sarışın kadınla içeride hayli samimi görünen futbolcu, gecenin sonunda objektiflerden kaçmak için mekanı otopark çıkışından terk etti.

***

Elif Ece Uzun tacize uğradı

Manken Elif Ece uzun ile Pınar Güsar önceki gün tasarruflu ampülleriyle dikkat çeken Osram aydınlatma firmasının tanıtımına katıldı. Marmara Forum Avm’de hizmete giren Bauhaus’ta yapılan tanıtımda iki güzel manken, mutfak salon ve yatakta istenilen renk alternatifleriyle kolaylıkla monte edilen Osram led ürünlerinin tanıtımını yaptı. Led ışıklı elbiseleriyle göz dolduran mankenler, küçük çapta yaptıkları yarışmayla izdihama sebep oldular. Kendilerine balon getiren 15 kişiye bedava led ışık vereceklerini söyleyen iki güzel manken, halkın yoğun ilgisi sebebiyle zor anlar yaşadılar. Hatta Elif Ece Uzun kalabalıkta tacize uğradı. Defile sonrası basın mensuplarını yanıtlayan Pınar Güsar ve Elif Ece Uzun, zor anlar yaşasalar da halkın katılımından çok memnun kaldıklarını belirttiler. Elif Ece Uzun, geçtiğimiz günler de Vizyon Ajans’ın sahibi Atilla Kalpakaslan’ın yıllar evvel yıllar aralarında Çağla Şikel’in de bulunduğu 4 ünlü mankenin Akmerkez’de bir rezidansta yaptıkları lişiye özel defileden sonra “Türkiye’de mankenlik mesleği çöktü” şeklindeki açıklamasıyla ilgili olarak, “Bilmediğim konu hakkında yorum yapmak istemem.Ama mankenlik mesleğinin zor zamanlar geçirdiği doğru,sadece ona bağlamamak lazım. Kişiye özel defilele benim tarzım değil. Ben o tür defilelere katılmam. “dedi. Güzel manken yine Kalkapkaslan’ın Emrah’la Asuman Krause’nin 50 bin lira karşılığında rekalm aşkı yaşadığını iddia etmesiyle ilgili olarak da “Alan da memnun veren de memnunsa bize laf düşmez. Bana hiç öyle bir teklif gelmedi. Dünyanın sonu gelse yapmayacağım şeydir.” dedi.

***

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ KENTLİ İLE BULUŞUYOR

AKATLAR ve LEVENTLİLER, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’la buluştu. Buluşmada Beşiktaş Gazetesi de vardı. Tüm toplantıları izleyen Beşiktaş Gazetesi muhabirlerinin izlenimlerini sizlere www.besiktas.com.tr internet adresinden aktaracak. Ayrı zamanda bu toplantılar Beşiktaş Gazetesi’nin tüm sayılarında yer alacaktır.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal mahalle toplantıları düzenleyerek vatandaşın sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Son günlerde mahalle buluşmalarına yine hız veren Ünal, tüm soruları alıp, içtenlikle cevap veriyor.
Akatlar Kültür Merkezi’nde mahalle toplantılarını sürdüren Ünal, bu seferde Levent ve Akatlar Mahallesi sakinlerinin sorunlarına çözüm aradı ve çözülen problemleri aktardı. Akatlar Mahallesi Muhtarı Tayfun Kirmanlı, Levent Mahallesi Muhtarı Muzaffer Türk, Belediye meclis üyeleri, ilgili müdürlükler ve vatandaşların katıldığı toplantı her iki mahalle sakinleri içinde önemliydi.
Toplantıda söz alan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, “Demek ki Akatlar’da ve Levent’te sorunlar az ki salonu dolduramamışız. Ama yinede katılım iyi”şeklinde espriyle başladı söze. Sonra da şöyle devam etti:
“ATATÜRK BÜSTÜ İÇİN TALEP VAR”
“ Her ne kadar oradaki derneklerdeki dostlarımızın bizimle ilgili farklı düşünceleri olsa da temel anlayışımız oranın konut kalmasından yana oldu. Bundan sonrada sosyal çalışmalarımız sürecek. Ev kiralama, satın alma noktasında hassasiyetimiz var. Herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ne yazık ki, bu bölgelerde iş bitiriciler türedi!.. Hizmetlerimiz devam ediyor. Levent Akatlar Etilerde. Asfalt ihalesi yapıldı. Leven’te bir tuvalet talebi var değerlendiriyoruz. Levent meydanında zemin onarımı olacak. Trafik tretuar şikayeti otel inşaatından dolayı sokaklar bozuk o sokakları tekrar yapacaklar. Parklanmalarda sorunlar var. Ayrıca Levent’te Özhan Canaydın heykeli diktik, bazı sokaklarda ağaçlandırma ve çam ağaçlarına giren kese böceklerinin giderilmesi için çalıştık. 12 park ve refüjde çalışmalar yapıldı. Atatürk büstü için talep var. Görkemli bir Atatürk heykeli isteniyor. İmar Müdürlüğü tebligatları ve Leven’tte 65 yaş üzeri 53 kişi sürekli kişisel bakım 11 kişi doktor muayenesi 302 kişi nakil ambulansı kullanmış 104 kişi tıbbi danışma almış 157 kişi hemşirelik hizmeti almış toplam 754 kişi ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanmış. Levent’te temizlik işleride seri bir şekilde devam etmektedir”
SORULARA CEVAPLAR
Akatlar’ın sorunlarına ve sağlanan çözümlere de değinen Ünal, “Akatlar da en büyük sorun parklanmadır. Beşiktaş’ta Acil Hizmet Ekibi kurduk daha dikkatli hizmet verilmesi için. Anafartalar İlk Öğretim Okulu ilgili dış cepheden içine kadar çalışmamız oldu. Göz bebeğimiz gibi baktık. Orada deprem sorunu var diye öğrencilerimiz başka okula yollandı. Ben deprem sorunu olduğuna inanmıyorum. Başka bir okula götürüldüler Etiler’de bizde ücretsiz servis verdik. Bundan sonra da elimden geleni yapacağım. Hayırseverlerle bir araya gelip onların katkısını da alacağız. Beşiktaş’ta hanlar apartmanlar değil sosyal projeler yapacağız. Etiler’in girişine ağaç düzenlenmesi ve ışıklandırma yapacağız. 7 yıl evvel Karanfilköy için size uygun projeler yaparız gerekirse sizlerle dozerlerin altına yatarız dedik. Aynı düşüncedeyiz. Karanfilköy için sürekli görüşüyoruz. Ayrıca, Sanatçılar Parkı’nda sökülen el izleri için tekrar düzenleme yapılacak. Karanfilköy Sağlık Ocağı ile ilgili şikayetler geliyor, onlarla konuşmadan bir şey demek uygun değil. Akatlar Mahallemizde evde kişisel bakım yapılan 65 yaş üzeri 115 kişi 25 kişi sürekli doktor muayenesinden geçiyor… 2010 yılında 570 kişi bu hizmetlerden yararlanmış. Engellilerimize ve sor kulüplerine yardımda bulunuyoruz. Toplamda 20.052 vatandaşımız Beşiktaş’ta sağlık hizmeti verilmiştir” dedi.
Vatandaşların sorularını dile getirmesinin ardından Ünal şu cevapları verdi: Dubalarla ilgili şikayetler var bu konuda mecbur kalındı. Mahallelere ring seferleri koyduk iptal edildi. Okullar arası ücretsiz servis var. Ama bunu yaparken biz belediye otobüsleri bizim uhdemizde değil hatırlatmak isterim. Sait Çiftçi ile ilgili baskı altındayım. Yargının kararlarına saygımız var. Bunun için 275 araçlık otopark sözleşmesi var. Anaokulu’da olacak… Maya Sitesi içerisinde ana yolu kaldırdık. Sanatçılar Parkı tekrar kontrol edilecek. Temizlikten notumuz çok iyi. Bir apartmanın depreme dayanıklı olup olmadığı söyleniyor kontrol edilecek. Çöp konteynerlerinin kapağı hakkında vatandaşlarında uyarıda bulunması gerekir… Nispetiye’de yaşanan sıkıntıları kontrol ediyoruz etmeyi sürdüreceğiz. Baz istasyonları için www.tk.gov.tr adresine bildirimde bulunun. Reklam panolarının arasına konuyorsa buna Müsaade etmiyoruz. Otopark sorunu olduğunu biliyoruz. Levent meydanı gündemimizde… Halkımıza hizmet için buradayız. Bahçelerdeki ağaçlar konusunda hassasız. Aydınlatma ile ilgili bazı noktalarda eksiğiz bu tamamlanacak. Ana arter olan yerlere dokunamıyoruz. Küçük yerlerde cep parkları yapıyoruz oralara spor aletleri koyuyoruz. 4. Levent’te araç park yeri yapma şansımız yok. Sporcular Parkı’ndaki minibüslerle ilgili süreç sürüyor. Beşiktaş sınırlarında cenazesi olana araç yardımı yapıyoruz ama dışarıdan olunca katkı vermek zor oluyor. Yardımcı olamadıklarımız varsa özür diliyorum. Üniversiteye burs veremiyoruz yasa gereği ama tüm yardımlar için açığız.