Son Dakika Beşiktaş (25.03.2011)

Beşiktaş Gazetesi’nde son dakika haberleri… Edebiyat Buluşmaları’na Altan Öymen katıldı… Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda gösterimler devam ediyor…  Kanserde Erken Tanı Kampanyası… Sanatçılar İnsanlık Anıtı için seferber oluyor… 
KÜLTÜR-SANAT HABERLERİ

Edebiyat Buluşmaları’nda “Altan Öymen”

Edebiyat Buluşmalarının 11 Mart 2011 tarihli konusu “Anı’lı Kitaplar ve Yaşam” oldu. Levent Kültür Merkezi’nde saat: 19:30’da yapılan toplantıya Altan Öymen kattıldı. Edebiyat Buluşmaları başlığı altında gerçekleştirilen etkinliklerde sanat edebiyat konularında ülkemizin önde gelen aydınları, yazarları söz aldı. Edebiyat ve sinema, edebiyat ve tarih, gençlik, siyaset, medya… Yaşamımızı ilgilendiren her konunun ele alındığı toplantılar herkese açık. Edebiyat Buluşmaları 25 Mart 2011 tarihinde Alper Hasanoğlu, Yankı Yazgan’in katılacağı “Psikoloji, Psikoterapi ve Edebiyat” konu başlığı ile Saat: 19:00′da Levent Kültür Merkezi’nde devam edecek.

Sanatçılar seferber olacak

Başbakan Erdoğan’ın ucube diye nitelemesinin ardından Kars Belediyesi’nin yıkmaya çalıştığı “İnsanlık Anıtı” için sanatçılar Beşiktaş’ta seferber oldu. Aralarında Nezih Dalyan, Mehmet Arslan, Hicabi Demirci, Kamil Eser, Hülya Erşahin, Kamil Masaracı, Oğuz Gürel, Sezer Odabaşıoğlu, Vahit Akça, Eray Özbek, Çiğdem Demir, Aslı Yücel, Firuz Kutal ve Semih Poroy gibi isimlerin de bulunduğu karikatüristler Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nin Beşiktaş’taki Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası’nda “İnsanlık Yıkılmasın” adında bir sergi düzenleyecek. Sanatçılar yaptıkları açıklamada, “Sanata ve sanatçıya karşı alınan bu tutum bugün bizler için oldukça kaygı verici. Sanatsal üretimlerimizin varlığı önünde büyük bir tehlike oluşturan bu düşünce yapısı ve tavıra karşı çizgilerimizle, renklerimizle yanıt verelim istedik” dediler. Mehmet Aksoy’un karikatürlerinin de yer alacağı serginin açılışı 24 Mart Perşembe günü yapılacak. Anıtın yıkılmaması için sanatçı dostlarının desteği ile mücadele etmekte kararlı olduğunu ifade eden Mehmet Aksoy “Hukukun manipüle edildiğini ve bu kadar pervasızca yapıldığını görmek çok üzücü bir şey. Ama biz bu yolda devam edeceğiz. En legal yoldan sonuna kadar gideceğiz. Ben heykelimi yıktırmamaya çalışıyorum. Umudumu koruyorum” diye konuştu.

Sihirli flüt Şefika Kutluer, Beşiktaş’ta

Dünyaca ünlü flüt solistimiz Şefika Kutluer, 26 Mart Cumartesi akşamı saat 20.00′de İstanbul’da Beşiktaş’taki Fulya Sanat Gösteri Merkezi’nde dinleyicileriyle buluşacak. Kutluer’e resitalde, Amerika’dan gelecek piyanisti Maribeth Gowen eşlik edecek. Geçtiğimiz ekim ayında 1. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali’ni düzenleyen sanatçı, farklı ülkelerde verdiği konserlerin yanında Türkiye’deki müzikseverlerle de sık sık bir araya geliyor. Kutluer, 16 Mart’ta Gaziantep’te de bir konser vermişti.

Aramızda Bir Zampara Mı Var?

Tüm kadınlara ithaf edilen “ Dikkat Zampara Var! ” adlı müzikli oyun Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi’nde kadınlar için ücretsiz olarak gösterime sunuldu.Fatih Korkmaz’ın yazdığı, Seda Çetin’in yönettiği, Seda Tansuker Selçuk’un dramaturgluğunu yaptığı “Dikkat Zampara Var!” adlı müzikli oyun; “Yönetmen Tiyatrosu” şemsiyesi altında 29 Mart Salı akşamı Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi’nde seyirciyle buluştu. Galadan sonraki “ilk gösterim” tüm kadınlara ücretsiz gösterildi. Tüm kadınlara ithaf edilen oyunun müzikleri ise Fatih Korkmaz’a ait…

Oynayanlar
Merve Conker , Ezgi Bozan, Feyza Konak, Kübra Ateş, Sinem Öztürk , Semih Dinçer, Fatih Korkmaz ve Seda Çetin

Oyunun Çıkış Noktası
Erkeğin kadını, kadının erkeği, erkeğin erkeği ve kadının kadını aldattığı bir düzende yaşıyoruz… Yaşamın her alanında görebileceğimiz türde erkeklerin, kendi içlerinde ve eşleriyle oynadıkları oyunlar üzerinden aldatmanın boyutları ve kadın bedenine sıkışan mağduriyeti anlatmak. Sadece anlatmakla kalmayıp aslında bir çıkışın olabileceğine dair mum yakmak.

Konusu
“Nerden başlasam ne söylesem ki…
Bir yerlerden başlamamız gerekiyor sanki.
Erkek egemen toplum içinde boğulup kalmışız.
Nefes aldırmıyorlar, adım attırmıyorlar, böyle görmüşler atalarından.
El kiriyiz onlar için.
Erkek yaparsa olur!
Erkek adam, erkek adamın erkek çocuğu olur.
Gel deyince gelen, git deyince gider birer varlık mıyız?
Duygularımız, heyecanlarımız, özlemlerimiz, sevdalarımız olamaz mı?
Niye kaderimiz bir başkasının elinde olsun…
Bu dünyayı çoğaltan biz kadınlar değil miyiz?
Biz neyiz kimiz?
Al-da-tı-lı-yo-ruz..
İsterseniz birlikte söyleyelim.
Al-da-tı-lı-yo-ruz…Ama sadece bizler değil, siz erkekler de aldatılıyorsunuz.Ve işin kötüsü farkında bile değilsiniz, değiliz…”

“Mezopotamya’nın Büyük Düşü”

Beşiktaş Belediyesi’nin her çarşamba gerçekleştirdiği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinde bu hafta “Mezopotamya’nın Büyük Düşü” isimli belgesel gösterildi. Türkiye’nin en büyük kalkınma projelerinden biri olan Güneydoğu Anadolu Projesi’nin, başlangıç tarihinden bu yana katettiği yolu anlatan belgeselin gösterildiği etkinliğin bu haftaki konuğu yönetmen Kemal Öner oldu.

Belgesel hakkında
Türkiye’nin en büyük kalkınma projelerinden biri olan Güneydoğu Anadolu Projesinin, başlangıç tarihinden bu yana kat ettiği yol, başarmak istedikleri, başardıkları ve başaramadıkları, objektif bir bakış açısıyla anlatılmakta; bugün gelinen noktanın altı çizilmektedir. Temelin atıldığı ilk günden bugüne kadar geçen süreçte, Güneydoğu Anadolu Projesinin bölgenin sorunlarına ne ölçüde çare olduğu, bu sorunlara ne ölçüde çözüm bulduğu konusunda, projenin ilerleyişiyle ilgili konuların, birbirlerine eklemlenerek anlatıldığı tarımsal sulamada gelinen nokta ve bu noktanın bölgesel kalkınma üzerindeki etkilerinin hikâyesidir.

POLİS ADLİYE AKTÜEL HABERLERİ

Beşiktaş’ın İspanyol yıldızı Guti Hernandez takımın izinli olduğu önceki gün sevgilisi Noelia Lopez’le İstinye Park’ta alışveriş yaptı. Bir barışıp bir ayrılan Guti ve Lopez çifti İstinye Park’taki Masa Restaurant’ta yemek yedikten sonra saatler boyunca alışveriş yaptı. Yaklaşık 4 saat alışveriş yapan Guti ve Noelia Lopez’in ayrılık günlerinin ardından sarmaş dolaş halleri dikkat çekti. Bu arada Guti, İstinye Park’ta kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen Beşiktaşlı taraftarları ve hayranlarını kırmadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya eski Dışişleri Bakanı Joschka Fisher’i Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde kabul edecek

Kas Hastaları Beşiktaş’ta elele veriyor
Kas Hastalarıyla El Ele, Daha Güzel Bir Yaşam İçin Sunay Akın Etkinlikleri adıyla düzenlenen etkinlik bu seferde Beşiktaş’ta hayat buluyor. Kas hastaları ve onlara destek verenler 20 Nisan tarihinde BKM’de elele verecekler. Prof. Dr. Coşkun Özdemir ’in öncülüğünde, kas hastaları ve hasta yakınlarına hizmet vermek amacıyla İstanbul’da kurulan dernek etkinliklerini sürdürmeye devam ediyor. Dernek kas hastalıkları ile ilgili bilimsel, kültürel ve sosyal projeleri gerçekleştirmek ya da desteklemek amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Kas hastalıklarını değişik toplum kesimlerine anlatarak kalıcı bir duygu ve dayanışma ağı yaratmak amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi tasarladı. Kas Hastalarıyla El Ele, Daha Güzel Bir Yaşam İçin Sunay Akın Etkinlikleri adıyla planlanan projeyle, altı ay boyunca her
ay İstanbul’un ayrı bir üniversitesinde Sunay Akın gösterileri düzenlenecek. Projenin bu ayağı ise 20 Nisan tarihinde BKM’de gerçekleştirilecek. Etkinlik 20 Nisan 2011 Çarşamba, Saat : 21:00’de’BKM – Beşiktaş Kültür Merkezi’nde gösterimde olacak.

Silah değil kalem tutacaklar
Beşiktaş Kent Konseyi Gençlik Meclisi, el ele verdi, Beşiktaş’ın göbeğinde BeşiktaşKentlilerine seslendi. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Kent Konseyi’nin ‘Gençler Silah Değil, Kalem Taşısın!’ imza kampanyası ile ilgili Beşiktaş Kent Konseyi Gençlik Meclisi şu detayları aktarıyor:
“Beşiktaş Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin bu dönem projelerinden bir tanesi de “Gençler Silah Değil, Kalem Taşısın” projesidir. Yakın dönemde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine “silah ruhsatı alabilme yaşının 18’e indirilmesi” ve “bir kişinin 5 farklı silah alabilmesine imkan sağlanması” gibi konuları içeren yasa tasarısının geleceğini tüm haberlerde gördük.
Beşiktaş Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak biz, bireysel silahlanmanın önüne geçebilmek ve bu yasa tasarısının meclis gündemine gelmesini önlemek amacıyla, Beşiktaş kentinde bir imza kampanyası düzenlemeyi hedefliyoruz.
Beşiktaş Barbaros Meydanı ve üniversitelerde yürütülecek bu imza kampanyasıyla binlerce imza toplayıp, belki de Türkiye geneline yayılabilecek bir projenin başlangıcını yapmak istiyoruz. Bu proje ile, Beşiktaş kentinin aydın yapısını, Ulusal Gençlik Parlamentosu’nda da göstermeyi, yapmamız gereken bir görev olarak görüyoruz.
Bizler, silah tüccarlarının rantlarını elde eden yöneticilerin güttüğü koyun sürüleri olmamak için direnen gençler olarak bu konuda elimizden gelenin en iyisini yapmaya söz veriyoruz. Yeter ki, daha fazla masum insan ölmesin, yeter ki içimizden “genç katiller” yaratmayalım, yeter ki korku toplumu olmaktan kurtulalım.”

Kanserde erken tanı kampanyası

Beşiktaş Belediyesi desteğiyle ücretsiz halk sağlığı taraması ilgi büyüktü. Türkiye Kanserle Savaş Vakfı – Neolife işbirliğiye ile toplumda sık görülen kanserlerin erken tanısına destek olmak amacıyla ‘Kanserde Erken Tanı’ kampanyasıyla yüzlerce Beşiktaş Kentlisi sorularına yanıt aradı. Ayrıca, 40 yaş ve üstü kadınlar için Meme Kanseri, 30-50 yaş arası kadınlar için Rahim Ağzı Kanseri, 50 yaş üstü kadın ve erkekler için Kolon Kanseri, 50 yaş üstü erkekler için Prostat Kanser taramaları ücretsiz olarak sağlandı. Beşiktaş Belediyesi desteğiyle Habertürk’ün medyasponsorluğunu yaptığı Türkiye Kanserle Savaş Vakfı işbirliğiyle düzenlenen etkinlikle, Neolife Tıp Merkezi gerçekleştirilen ‘Kanserde Erken Tanı’taramalarından Beşiktaş Kentlisi iletişim hattıyla bilgi aldı ve sorularına yanıt aradı. Gelecvekte sağlık kampanyaları ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen kampanyalar hakkında detaylı bilgi almak için 444 44 55 nolu telefonu arayabilirsiniz.