SPOR-Beşiktaş’tan müthiş operasyon

BEŞİKTAŞ-Yıldız transferlerinde dur durak bilmeyen Beşiktaş, Atletico’ya UEFA Kupası kazandıran Flores’i gözüne kestirdi. Forvet adayı ise taraftarı ayağa kaldıracak: Dünya Kupası’nda şov yapan Diego Forlan… Beşiktaş’ın gelecek sezonki iki bombasını Fanatik açıklıyor. 2010’da Avrupa Ligi şampiyonu yaptığı A.Madrid’den sezon sonunda ayrılacak olan Flores ile görüşen Kara Kartal’ın Kırmızı-Beyazlılar’ın Uruguaylı yıldızı Forlan’ı da ikna etmeye çalıştıkları öğrenildi.

Son yıllarda Türkiye’ye getirdiği dünya yıldızları ile ortalığı kasıp kavuran Beşiktaş transferde şova devam etme konusunda kararlı gözüküyor. Kara Kartal’ın gizlice yürüttüğü müthiş operasyonu açıklıyor. Siyah-Beyazlılar’ın Bernd Schuster’den boşalan teknik direktörlük görevi için sezon sonunda Atletico Madrid’den ayrılacak olan Quiqe Sanchez Flores ile görüştüğü öğrenildi. Geçen yıl devre arasında geldiği Kırmızı-Beyazlılar’a Avrupa Ligi’ni kazandıran 46 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcı konusunda Simao, Almeida ve Quaresma transferlerinde başrolü oynayan ünlü Portekizli menacer Jorge Mendes’i devreye sokan Siyah-Beyazlılar’ın önemli mesafe katettikleri öğrenildi. Flores’in İspanya’da teklifler olmasına rağmen olası bir Türkiye macerasına çok olumlu yaklaştığı kaydedildi.

Kartal’ın tek rakibi Juventus
Hugo Almeida için gelen teklifleri değerlendiren Demirören yönetiminin, Portekizli golcünün satılması durumunda gelecek hatırısayılır bonservis bedelini bir dünya yıldızı için kullanacağı bildirildi. Beşiktaş’ın sezon sonunda A.Madrid’den ayrılmayı düşünen Uruguaylı forveti ikna konusunda Jorge Mendes’i devreye soktuğu belirtildi. Simao Sabrosa transferinden dolayı iyi ilişkiler kurduğu İspanyol kulübüne çok yakın olan Portekizli menacerin, Beşiktaş’ın teklifini 31 yaşındaki golcüye ilettiği ifade edildi. 4.5 milyon Euro net geliriyle Atletico Madrid’in Agüero’dan sonra en çok kazanan oyuncusu olan Forlan’ı ısrarla isteyen bir diğer kulüp de Beşiktaş’ın renkdaşı Juventus. Beşiktaş açısından en büyük sorun tecrübeli golcünün aldığı yüksek ücret gözüküyor.

Bu sezon kayıplarda

İspanya Ligi’nde bu sezon 27 maça çıkan Diego Forlan, rakip fileleri sadece 8 kez havalandırmayı başardı. Forlan’ın bu performansı nedeniyle, Atletico Madrid de hücum hattında ciddi sıkıntıya girdi. Bu sezon 5 asist yapan Uruguaylı yıldız, son oynanan Real Madrid mücadelesinde 90 dakika sahada kalmış, ancak etkili olamamıştı. Simao’nun gidişi sonrasında kaptanlık pazubandını devralan Forlan’ın sezon sonunda takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.