SPOR-33 yıl sonra ‘Karakartal’ oldu

BEŞİKTAŞ-Fanatik Beşiktaş taraftarı, 33 yıllık “karayılan” soyadını “Karakartal” olarak değiştirdi. Önder Karakartal, bir süre önce Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak resmi nüfus kütüğündeki “karayılan” soyadının değiştirilmesini talep etti. Beşiktaş sevgisi nedeniyle “karakartal” soyadını tercih eden Önder Karakartal’ın, bu tercihi mahkeme kararıyla onaylandı.

Karakartal, yaptığı açıklamada, Beşiktaş’ın hayatının bir parçası olduğunu ve Beşiktaş’ı konuşmadığı günü geçmediğini söyledi. Ailenin tüm bireylerinin de Beşiktaşlı olduğunu anlatan Karakartal, dayısından aldığı Beşiktaşlılık kimliğini, çocuklarına da taşıdığını belirtti. Dayısının, çocuklarına Beşiktaş’ın efsane isimlerinden Metin ve Samet’in isimlerini verdiğini belirten Karakartal, “Bizim ailede Beşiktaşlı olmayana ekmek vermezler” şeklinde espri yaptı.

Beşiktaş sevgisi nedeniyle yaşadığı ilginç olayları da anlatan Karakartal, “Bazı maçlara gidebilmek için eve bahane üretmekte zorlanır hale geldim. Öyle ki İstanbul’daki bazı maçlara, bakkala diyerek evden çıktıktan sonra gittim. Liverpool, Porto ve Mancester United maçlarına bu şekilde gittim” dedi.

“SANA YAZILIDAN ZAYIF YETMEZ”

Fenerbahçe ve Galatasaray derbilerini deplasmanda bile olsa kaçırmadığını belirten Karakartal, “Beşiktaş’ın Ankara’ya kürek takımı gelse izlemeye giderim. Beşiktaş’a dair Ankara’da ne olursa mutlaka gidiyorum. Hentbol, basketbol, voleybol takımlarının maçlarını da kaçırmıyorum” diye konuştu.

Beşiktaş taraftarları arasında “imam” lakabıyla tanındığını anlatan Karakartal, “Beşiktaş’ı sadece bir futbol takımı olarak görmüyorum. Şeref Bey’den Baba Hakkı’dan kalan büyük bir miras olarak değerlendiriyorum. Bu kültüre sahip çıkmanın ve gelecek nesillere aktarmanın da vicdani bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum” dedi.

Beşiktaş maçına gidebilmek için ehliyet sınavına girmediğini anlatan Karakartal, bu nedenle ehliyeti 3 ay sonra girdiği sınav sonucunda alabildiğini söyledi.

Lise 1’de çok sevdiği tarih dersinin sınavına deplasman otobüsünü kaçırmamak için girmediğini ifade eden Karakartal, maç dönüşü tarih öğretmeninin kendisine, “Sana yazılıdan zayıf yetmez, sözlüden de zayıf veriyorum. Gelsin Beşiktaş seni kurtarsın” dediğini kaydetti.

HÜRRİYET