Son Dakika Beşiktaş (23.03.2011)

Beşiktaş Gazetesi’nde son dakika haberleri… Edebiyat Buluşmaları’na Altan Öymen katıldı… Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda gösterimler devam ediyor…  Melis Tüysüz Bebek’te yüzük taktı… Boğazda satış…  ATM’den altın gelecek…

KÜLTÜR-SANAT HABERLERİ

Edebiyat Buluşmaları’nda “Altan Öymen”

Edebiyat Buluşmalarının 11 Mart 2011 tarihli konusu “Anı’lı Kitaplar ve Yaşam” oldu. Levent Kültür Merkezi’nde saat: 19:30’da yapılan toplantıya Altan Öymen kattıldı. Edebiyat Buluşmaları başlığı altında gerçekleştirilen etkinliklerde sanat edebiyat konularında ülkemizin önde gelen aydınları, yazarları söz aldı. Edebiyat ve sinema, edebiyat ve tarih, gençlik, siyaset, medya… Yaşamımızı ilgilendiren her konunun ele alındığı toplantılar herkese açık. Edebiyat Buluşmaları 25 Mart 2011 tarihinde Alper Hasanoğlu, Yankı Yazgan’in katılacağı “Psikoloji, Psikoterapi ve Edebiyat” konu başlığı ile Saat: 19:00′da Levent Kültür Merkezi’nde devam edecek.

Sihirli flüt Şefika Kutluer, Beşiktaş’ta

Dünyaca ünlü flüt solistimiz Şefika Kutluer, 26 Mart Cumartesi akşamı saat 20.00′de İstanbul’da Beşiktaş’taki Fulya Sanat Gösteri Merkezi’nde dinleyicileriyle buluşacak. Kutluer’e resitalde, Amerika’dan gelecek piyanisti Maribeth Gowen eşlik edecek. Geçtiğimiz ekim ayında 1. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali’ni düzenleyen sanatçı, farklı ülkelerde verdiği konserlerin yanında Türkiye’deki müzikseverlerle de sık sık bir araya geliyor. Kutluer, 16 Mart’ta Gaziantep’te de bir konser vermişti.

POLİS ADLİYE AKTÜEL HABERLER

Melis Tüysüz Bebek’te yüzük taktı

Oyuncu Bülent İnal ile Okan Bayülgen’in şovlarının yönetmeni Reyhan Tüysüz’ün kızı Melis Tüysüz, sürpriz bir törenle nişanlandı. Melis Tüysüz’e doğum günü olan 21 Mart akşamı başbaşa bir yemek yiyeceklerini söyleyen oyuncu, sevgilisinin Tarabya’daki evine 40 kişilik bir grupla gitti. Bülent İnal, tören için İzmir’den gelen ailesi ve ‘Bitmeyen Şarkı’ dizisinden set arkadaşlarıyla Melis Tüysüz’ün kapısını çalınca, sevgilisi neye uğradığını şaşırdı. Kahvelerin içilmesinin ardından, çiftin aileleri ve arkadaşları, Bebek’teki bir balıkçıya giderek nişanı kutladı. Bülent İnal’ın, Melis Tüysüz’ün parmağına zümrüt bir yüzük taktığı ve yakut gerdanlık hediye ettiği öğrenildi.

Alfa, İstanbul’da satışlarının yüzde 30’unu boğazda yapacak
İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo’nun Türkiye’de Tofaş çatısı altında yer alan temsilcisi Alfa Romeo Türkiye, genişlemeye başlayan model yelpazesine paralel bayii ağını da güçlendirme hazırlıklarına başladı. Özpeynirci’nin Otoyaşam ekindeki özel haberi. Gelecek sene bir SUV modeli ile birlikte Giulia adını taşıyan yeni bir lüks orta sedan ve SW modeli pazara sunma hazırlıklarını sürdüren markanın mevcut durumda Türkiye çapında 8 adet olan bayii ağı yazın 10’a yükselecek. Alfa Romeo Türkiye, biri İstanbul diğeri Ankara’da olmak üzere 2 bayiyi daha çatısı altında hizmet verecek biçimde hayata geçirecek.

Sadece Alfa satan İlk bayi
İstanbul’da Kuruçeşme’de yine Tofaş’ın bünyesindeki Ferrari ve Maserati markalarının distribütörü FerMas’ın showroomuyla kardeş binada hayata geçecek yeni Alfa Romeo bayisi, aynı zamanda sadece Alfa Romeo markasına hizmet veren İstanbul’daki tek bayii unvanını taşıyacak olması bakımından önem taşıyor.
Ankara’da daha etkİn olacağız
Alfa Romeo Marka Direktörü Arzu Çolakoğlu, “Yaz aylarında hizmete açacağımız Kuruçeşme’deki yeni bayimiz, İstanbul’daki en dikkat çekici satış ve satış sonrası servis noktamız olacak. Alfa Romeo’nun İstanbul’daki satışlarının yüzde 30’unu gerçekleştirmesini hedeflediğimiz bu bayii, aynı zamanda konumu itibariyle tüm Alfistiler için sıradışı bir buluşma mekanı olacak” dedi. Bununla birlikte Ankara’da da yeni bir yapılanma için aksiyon aldıklarını vurgulayan Çolakoğlu, “ Ankara’da açılacak yeni bir bayii ile satış/satış sonrası ağımızı 10 adete yükseltmiş olacağız ki böylece Ankara ve civarında da daha etkin bir satış potansiyeline erişme imkanı elde edebileceğiz” dedi. Mart ayı ortası itibariyle yaklaşık 140 adetlik satışa ulaştıklarını belirten Alfa Romeo Türkiye Marka Direktörü Arzu Çolakoğlu, “2011 yılında 1200 adet Alfa Romeo satmış olacağız. Bu satışın 1000 adetini ise kompakt sınıfta yer alan yeni modelimiz Alfa Romeo Giulietta oluşturacak. Yaz aylarında Giulietta’nın otomatik şanzımanlı versiyonunun satışa sunulmasıyla satışlarının daha da hareketleneceğini belirten Çolakoğlu, özellikle beyaz renkli ve dizel motorlu Giulietta model kombinasyonuna sıra yazdıklarını da belirtti. Cenevre’de sergilenen Alfa Romeo 4C GTA konseptinin de gelecek yıl seri üretim versiyonunun tanıtılmasının hem bayii hem müşteriler nezdinde baş döndürücü bir heyecan yarattığını belirten Çolakoğlu, daha konsept halinde sergilenen 4C GTA’ya Türkiye’de beklenmedik ölçüde çok yoğun bir ilgi olmasının gelecekte aracın satış potansiyeli açısından olumlu sinyaller anlamanına geldiğine dikkat çekti.

Universal McCann, Festival of Media’da yarışıyor

Akmerkez AVM ve MasterCard ortak işbirliği ile, MasterCard PayPass kullanıcıları 2010 Aralık ayı boyunca Akmerkez otoparkına 5 TL yerine 1kuruş ödediler.PayPass farkındalığını yaratmak ve kullanımını arttırmak amacıyla gerçekleştirilen kampanya kapsamında MasterCard sahibi olan 16.000 kişi PayPass özelliğini Akmerkez’de kullandı. Sosyal medyanın da ilgisini çeken kampanya Universal McCann tarafından yaratıldı. Bu kampanya ile Universal McCann, bu yıl global olarak gerçekleştirilen Festival of Media yarışmasında son eleme listesine Türkiye’yi temsil eden tek ajans olarak girdi.

‘Urfalı Pavarotti’ İbrahim Tatlıses’e “organize” pusu

1998’de İbo Şov çekimlerinin ardından Gayrettepe’deki stüdyodan ayrılan Tatlıses, Barbaros Bulvarı’nda beyaz bir otomobilden açılan ateşe hedef oldu. Tatlıses yara almadan kurtuldu, pompalı tüfekli saldırganları otomobiliyle kovaladı. Saldırganları kovalarken trafik polisleri tarafından durdurulan Tatlıses, ekiplerle bu yüzden tartıştı. Tatlıses, saldırganları tanımadığını açıkladı ancak organizatör Hasan Bora’nın adamı Abdullah Uçmak’ın adı bu saldırı olayına karıştı. Organizatör Hasan Bora ile Tatlıses arasındaki kavga her geçen gün büyüdü. Bora’nın şirketinden ayrılarak Tatlıses’in yanında çalışmaya başlayan halkla ilişkiler uzmanı Şule Çatak yüzünden başlayan anlaşmazlık sonucu sık sık silahlar konuştu. Hasan Bora’nın sahibi olduğu Boray Müzik Yapım şirketi, İbrahim Tatlıses’in oğlu Ahmet Tatlı, kardeşi Hüseyin Tatlı ve adamları tarafından basıldı. Olaydan bir süre sonra Tatlıses’in iki ayrı işyeri, Bora’nın adamları tarafından silahlı baskına uğradı. Maslak’taki Tatlıses Şirketler Grubu ve Tatlıses Radyo ile Levent’teki İdobay Plakçılık, Hasan Bora’nın adamları tarafından basıldı, kurşun yağmuruna tutuldu. Bora’nın adamları ve Tatlıses’in oğlu ile kardeşi cezaevine girip çıktı.

İbrahim Tatlıses’in başı, memleketi Şanlıurfa’ya bir ziyareti sırasında büyük belaya girdi. Tatlıses, kentin meşhur çarşılarından Sipahi Pazarı’nı gezerken çarşı esnafından Ahmet Toptan ile tartıştı. Tartışma sırasında silahını çeken Tatlıses’in amcasının oğlu Fevzi Tatlı, Toptan’ı tabancayla vurarak öldürdü. Olayı Tatlıses’in azmettirdiği iddia edildi. Tatlıses, “Ben tartışma sırasında durun dedim, vurun demedim.” diyerek ceza almaktan kurtuldu. Ancak öldürülen Ahmet Toptan’ın ailesiyle sorunlar yaşadı. Araya hatırlı dostlar girince uzlaşma sağlandı. Kan parası ödeyerek Tatlıses bu olaydan da kurtuldu. İbrahim Tatlıses’in hayatı hep olaylı geçti. Tatlıses, 1981’de İzmir Fuarı’nda polise hakaretten tutuklanıp cezaevine kondu. 1990’ın başında yapımcı Şehmuz İlgin ile kaset yüzünden ihtilafa düştü. Etiler’deki villası kundaklandı.
8 Nisan 1995’te Hilton Oteli’ndeki Hasan Heybetli’nin yeğeninin sünnet düğününde ‘meskûn mahalde ateş açmak’tan gözaltına alındı. 22 Ağustos 1998’de Tatlıses’in otomobilini kurşunlayan Hasan Bora’nın adamı Abdullah Uçmak, kurşunlanarak yaralandı.
2002’de İbrahim Tatlıses ile oğlu İdo’nun annesi olan hayat arkadaşı Derya Tuna’nın arasına oryantal Asena girdi. Tuna, Ritz Carlton Otel’de sahneye çıktı. Çıkışta Hüseyin Bozan tarafından bacağından vuruldu. Azmettirici olarak Tatlıses’in adı geçti. Ancak Bozan önce bunu kabul etmedi. Lakin 8 yıl aradan sonra bir başka dava sırasında farklı konuştu: “Tatlıses, Derya Tuna’ya kızdı, benden öldürmemi istedi. Acıyıp bacağından vurdum. Tatlıses’in azmettirici olduğunu söylemedim. Çıktıktan sonra ulaşmaya çalıştım. Beni tehdit etti.” Asena’nın vurulması olayında da Tatlıses’in adı geçti. Şanlıurfalı saldırgan Ahmet Demir, Tatlıses’e ‘light’ dediği için Asena’yı vurduğunu açıkladı.

ATM’den altın damlayacak

Altın bankacılığı konusunda önemli çalışmalara imza atan Kuveyt Türk, ATM’den de altın verecek. Bankanın Bireysel ve İşletme Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, Türkiye’de altının yatırım dışında hediye amaçlı da alındığını söyledi. Yılmaz, “İnsanlar düğün, nişan gibi özel günlerde yakınlarına altın hediye ediyor. Bu tür organizasyonların yapıldığı saatlerde açık kuyumcu bulmakta sıkıntı yaşanıyor. Bu durumlarda bizim ATM’lerimizden kuyumcudaki fiyatla altın alabilecek. İnsanlar açık kuyumcu aramayacak” dedi.

180 ATM’den alınacak

Yılmaz, bugün itibariyle sadece Gayrettepe merkez şubedeki ATM’lerden altın verme işleminin başladığını, yıl sonuna kadar 180 ATM’de uygulamanın hayata geçeceğini belirtti. Kuveyt Türk Pazarlama ve Ürün Geliştirme Grup Müdürü Mustafa Dereci de ATM’den verilecek 1 gramlık altının mika ile kaplandığını, 2.5 gramlık altın verebilmek için de çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Dereci, “Bugün itibariyle sadece banka hesabından altın verebiliyoruz. Ancak yakın zamanda insanlar kredi kartı ve nakit para ile de altın alabilecek” diye konuştu. ATM’den çekilen altınların İstanbul Altın Borsası sertifikalı olduğunu da ifade eden Dereci, bu altınların Kuveyt Türk şubelerinde yada kuyumcularda nakde çevrilebileceğini sözlerine ekledi.