SPOR-“İnönü’deki coşkuyu özledim”

BEŞİKTAŞ-Takımın eski kaptanı İbrahim Üzülmez, taraftarın coşkusunu özlediğini söyledi. İbrahim Toraman’a karşı nefret ve öfke içinde olmadığını belirten tecrübeli isim, jübilesini Siyah-Beyazlı forma altında yapmak istediğini dile getirdi. Beşiktaş’ın eski kaptanı İbrahim Üzülmez’in Ankaragücü maçının devre arasında İbrahim Toraman ile yaşadığı olay sonrası sözleşmesi feshedilmişti. Futboldan çok İnönü Stadı’nın atmosferini özlediğini belirten Üzülmez, futbol oynayacak durumda olduğunu; ancak kararını sonra vereceğini söyledi. Lig TV’ye düşüncelerini aktaran tecrübeli isim, teknik direktörlük kursu için başvuruda bulunacağını, seçenekleri arasında yorumculuk da bulunduğunu kaydetti. İbrahim Toraman’a karşı nefret ve öfke içinde bulunmadığını vurgulayan Üzülmez, “Kimseye kin tutmuyorum. Olay orada yaşanmış ve bitmiştir. Allah herkesin yolunu açık etsin. Geriye dönüp onları konuşmanın bir artı getireceğini zannetmiyorum.” ifadelerini kullandı.

Jübile yapması halinde İnönü Stadı’nın dolmasını isteyen başarılı isim şöyle devam etti: “Son dönemlerde böyle jübileler olmuyor. Beşiktaş’ta futbolu bırakmanın doğru olacağını düşünüyorum. Jübilede İbrahim Toraman ile birlikte oynamanın benim için sakıncası yok. Art niyet taşımıyorum.” Yönetimin verdiği karar öncesi Başkan Yıldırım Demirören’e sezon sonuna kadar beklenilmesini rica ettiğine değinen Üzülmez, “Basın toplantısına katılmak başkanımızın tasarrufundaydı. Başkanım gelmek istedi. Saygımdan dolayı beraber çıktık. Beşiktaş taraftarlarının bana yaklaşımları, ne kadar iyi hizmet ettiğimi gösterdi. Gösterdikleri yakınlık ve ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.

Schuster’in yerine kendisini tanıyan bir teknik adam olsaydı olayın bu noktalara gelmeyeceğini savunan İbrahim Üzülmez, “Hocanın nasıl bir rapor verdiğini bilmiyorum. Sözleşmemin feshedilmesinden sonra birkaç kulüpten teklif aldım.” diye konuştu. Üzülmez, takımın başına geçen Tayfur Havutçu’ya herkesin destek vermesi gerektiğine işaret etti: “İçimizden çıkan değerdir. Yabancılara verdiğimiz desteğin yarısını gösterelim yeter.” Üzülmez, son olarak Beşiktaş’ın kadrosunun ligin üstünde olduğunu anlattı.

ZAMAN