Son Dakika Beşiktaş (22.03.2011)

Beşiktaş Gazetesi’nde son dakika haberleri… Edebiyat Buluşmaları’na Altan Öymen katıldı… Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda gösterimler devam ediyor… Nurgül Yeşilçay Mithat Can yine objektiflere takıldı…

KÜLTÜR-SANAT HABERLERİ

Edebiyat Buluşmaları’nda “Altan Öymen”

Edebiyat Buluşmalarının 11 Mart 2011 tarihli konusu “Anı’lı Kitaplar ve Yaşam” oldu. Levent Kültür Merkezi’nde saat: 19:30’da yapılan toplantıya Altan Öymen kattıldı. Edebiyat Buluşmaları başlığı altında gerçekleştirilen etkinliklerde sanat edebiyat konularında ülkemizin önde gelen aydınları, yazarları söz aldı. Edebiyat ve sinema, edebiyat ve tarih, gençlik, siyaset, medya… Yaşamımızı ilgilendiren her konunun ele alındığı toplantılar herkese açık. Edebiyat Buluşmaları 25 Mart 2011 tarihinde Alper Hasanoğlu, Yankı Yazgan’in katılacağı “Psikoloji, Psikoterapi ve Edebiyat” konu başlığı ile Saat: 19:00’da Levent Kültür Merkezi’nde devam edecek.

Sihirli flüt Şefika Kutluer, Beşiktaş’ta

Dünyaca ünlü flüt solistimiz Şefika Kutluer, 26 Mart Cumartesi akşamı saat 20.00’de İstanbul’da Beşiktaş’taki Fulya Sanat Gösteri Merkezi’nde dinleyicileriyle buluşacak. Kutluer’e resitalde, Amerika’dan gelecek piyanisti Maribeth Gowen eşlik edecek. Geçtiğimiz ekim ayında 1. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali’ni düzenleyen sanatçı, farklı ülkelerde verdiği konserlerin yanında Türkiye’deki müzikseverlerle de sık sık bir araya geliyor. Kutluer, 16 Mart’ta Gaziantep’te de bir konser vermişti.

POLİS ADLİYE AKTÜEL HABERLER

Misyoner cinayetlerini Ergenekon azmettirdi

Eski Malatya İl Jandarma Komutanı Ülger, İnönü Üniversitesi öğretim elemanı Ruhi Abat ile 5 muvazzaf asker Zirve Yayınevi cinayetini azmettirdikleri iddiasıyla tutuklandı. Ergenekon Silahlı Terör Örgütü iddiasıyla sürdürülen soruşturma kapsamında Malatya Zirve Yayınevi’nde yaşanan ‘misyoner katliamı’na ilişkin operasyonlarda gözaltına alınanlardan 5’i muvazzaf asker 7 kişi tutuklandı. Tutuklalanlar arasında ‘azmettiricilikle’ suçlanan dönemin Malatya İl Jandarma Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger ile İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim elemanı Ruhi Abat da var.

Zanlıları Savcı Öz sorguladı

Emniyet ve Merkez Komutanlığı’ndaki işlemleri tamamlandıktan sonra İstanbul’daki Beşiktaş Adliyesi’nde Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün karşısına çıkarılan 7 zanlı, savcılık sorgularının ardından İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkeme, dönemin Malatya İl Jandarma Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim elemanı Ruhi Abat ile birlikte 5 muvazzaf askerin tutuklanmasına karar verdi.Mahkemenin zanlıları “Kasten birdan fazla kişinin öldürülmesine azmettirmek”, “Ergenekon Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçlamasıyla tutukladığı öğrenildi. Böylece, Danıştay Cinayeti ve Cumhuriyet gazetesinin bombalanmasının ardından, üç kişinin hunharca boğazı kesilerek öldürüldüğü Zirve Yayınevi Katliamı da Ergenekon üyelerinin bir eylemi olarak kayıtlara girmiş oldu. Tutuklanan 5 muvazzaf Hasdal Askeri Cezaevi’ne, emekli Albay Ülger ile Ruhi Abat ise Metris Cezaevine gönderildi.

O toplantıyı kabul ettiler

Geceyi Metris’te geçiren Ülger ve Abat, dün Ergenekon ve Balyoz tutuklularının bulunduğu Silivri Cezaevi’ne nakledildi. Zanlılara savcılık ve emniyet sorgusunda bir jandarma karakolunda yapılan bir toplantıya ait ses kaydı da soruldu. Zanlıların ses kaydını kabul ettikleri “Burada muhbirimiz bize bilgi veriyordu, bu tür toplantıları muhbirlerimizle sık sık yapardık” karşılığı verdikleri önü sürüldü.

Toplantıda neler konuşuldu

Ses kaydında olaya dahli olan bazı kişiler cinayetin nasıl işlendiği, emrin nasıl verildiğini, kimin cinayette kaç para aldığını konuşuyorlardı. Bu kişilerin emekli Albay Mehmet Ülger, Ruhi Abat, Uzman Çavuş olduğu ortaya çıkan Papaz İker Çınar, İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Haydar Yeşil, İl Jandarma İtihbarat Başçavuş Adil Akçay olduğu iddia edilmişti.

İşte Ergenekon irtibatları

Ergenekon kapsamında ele geçirilen ve azınlıklara yönelik kanlı eylemler içeren Kafes Operasyonu Eylem Planı’nda, Hrant Dink cinayeti, Zirve Yayınevi katliamı ve Rahip Santoro cinayetleri için ‘operasyon’ deniliyordu.Gizli Tanık “Zirve Yayınevi cinayetlerinin, eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger, öğretim görevlisi Ruhi Abat ve İstihbarat Binbaşı Haydar Yeşil’in de aralarında bulunduğu bir ekip tarafından planlandı” dedi.Gizli Tanık “Albay Ülger sansasyonel bir eylem yapılacağından bahsetti. Ne olduğunu sorduğumda da (Gelen emir doğrultusunda misyonerlere gözdağı vermek için Necati Aydın, Thilman Geske ve Uğur Yüksel’i korkutacağız) dedi” diye konuştu.Gizli Tanık şu iddiada bulundu: “Katliamın gerçekleştiği günün akşamı Ruhi Abat, ekibini arayarak eylemin gerçekleştiğini söylerken (Şerefsizlere vur dedik, öldürmüşler) dedi.”Zirve davasında ifade veren Erhan Özen, azmettirici olduğu iddiasıyla yargılanan Varol Bülent Aral ile Ergenekon sanıkları Veli Küçük ve Muzaffer Tekin’in irtibatlı olduğunu iddia etti.Ergenekon tutuklu sanığı Sevgi Erenerol’un misyonerlikle ilgili faaliyetleri ile zanlıların irtibatları tespit edildi.Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon’dan çıkan “PH 02-2-9.doc” isimli Msword dosyasında Zirve Yayınevi ile ilgili bilgiler vardı.

Nedim Şener için kararın geri alınması talebi…

”Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Nedim Şener’in avukatı Yücel Döşemeci, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince verilen ”tutukluluk halinin devamı” yönündeki kararın geri alınmasını talep etti. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine gelen Şener’in avukatı Yücel Döşemeci, tutuklamayı gerçekleştiren ve Şener’in tutukluluğuna yapılan itirazı reddeden İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesine bu kararın kaldırılması yönünde bir dilekçe sundu. Dilekçede, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği ”tutukluluk halinin devamı” kararının Ceza Muhakemeleri Kanununun (CMK) 168. maddesine göre kesinleşmediği savunularak, tutuklama kararının geri alınması talep edildi. Bu yönde bir karar verilmediği taktirde 9 Martta mahkemeye verilen itiraz dilekçesinin bir üst mahkeme olan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine yönlendirilmesi ve dilekçenin üst mahkeme tarafından duruşma açılarak incelenmesi talep edilen dilekçede, mahkemenin ret kararını düzeltmesi ya da bu kararı kaldırması talep edildi. ”Ergenekon” soruşturması kapsamında Odatv’de yapılan aramalar ve ele geçirilen belgelere ilişkin İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 Martta tutuklanan gazeteci Nedim Şener’in tutukluluğuna, 9 Martta itiraz edilmiş ve mahkeme heyetince 16 Martta verilen kararla Şener ile birlikte gazeteci Ahmet Şık, Odatv çalışanı Müyesser Yıldız ve ODTÜ öğretim görevlisi Coşkun Musluk’un tutukluluk hallerinin devamı öngörülmüştü.

Dudak dudağa yakalandılar!

Nurgül Yeşilçay ve Mithatcan Özer aşkında ikinci perde… Cem Özer’den boşandıktan 2 ay sonra Sezen Aksu’nun oğlu Mithatcan ile aşk yaşamaya başlayan güzel oyuncu, 10 gündür genç sevgilisinden ayrı geziyordu. Ancak herkes sürpriz aşkın yine sürpriz bir şekilde bittiğini konuşurken, Nurgül ile Mithatcan önceki gece ortaya çıktı. Çift, ayakligazete.com’un haberine göre Etiler’deki bir mekanda dudak dudağa romantik saatler geçirdi. Ancak Mithatcan’ın keyfi, gazetecileri fark etmesiyle kaçtı.

HAYATIMIZ SATILIK MI?
Mekanın kapısına öfkeli bir şekilde çıkan Mithatcan, gazetecilere “Bizim hayatlarımız satılık değil” diyerek çıkıştı. Ardından sevgilisinin yanına dönen Mithatcan’ı Nurgül Yeşilçay zor sakinleştirdi.

BASINI ŞAŞIRTMA PLANLARI!
Gazetecilerin kendisine gösterdiği ilgiden sıkılan Mithatcan Özer, hedef şaşırtmak için geçtiğimiz gece başka kızlarla görüntülenmişti.

Beren Saat : Levent Semerci ‘den ayrılmadım

Güzel oyuncu Beren Saat, yönetmen sevgilisi Levent Semerci ‘den ayrılmadığını açıkladı.
Gazetecilerin “Levent Semerci ‘den ayrıldınız mı?” sorularına “Tabii ki birlikteyiz, ayrılmadık” diye cevap veren Beren Saat diğer soruları ise “Arkadaşlar utanıyorum” diyerek geçiştirdi. Akmerkez ‘de görüntülenen Beren Saat, Celile Toyon ve Nurgül Yeşilçay ‘ın başrollerinde oynadığı Çınar Ağacı adlı filmi izledi. Alışveriş yapmayı da ihmal etmeyen Beren Saat ‘in sevgilisi Levent Semerci’den iki ay önce ayrıldığı iddia edilmişti. Ayrılık iddialarını yalanlayan Beren Saat, Gergedan’ın Son Şiiri adlı sinema filmini çekimleri ile ilgili soruları da yanıtladı. “Dünyaca ünlü bir yıldızla oynamak nasıldı?” sorusuna “Karşılıklı olarak fazla oynamadık. O yüzden nasıl bir duygu olduğunu anlamadım ama sonuçta Monica’yla oynamak bile son derece güzel bir duygu” dedi. Beren Saat filmde Monica Bellucci’nin kızını canlandırıyor.

Alışveriş Karnavalı

Alışverişte indirim dolu 40 gün 40 gece… İstanbul’u dünyanın alışveriş merkezi haline getirmeyi hedefleyen İSF’nin açılışı, bu akşam İstinye Park ve Torium AVM’de eş zamanlı yapılacak. Cosmopolitan dergisi ve Torium’un ortak partisi; saat 20.30’da açılış gongu ile başlayacak. Saat 21.30’da ise İlhem Khodja sahne alacak. Yarın akşam da Nişantaşı’nda sokak partisi düzenlenecek. İSF’ye destek veren pek çok firma, 40 gün boyunca çeşitli indirimler yapacak. İşte, İstanbullular’a ilkbaharda alışveriş şenliği yaşatacak bazı kampanyalar…

DAMAT TWEEN RENGİNİZİ ÖĞRENİN
Damat Tween, festival boyunca yüzde 30’luk indirim uygulayacak. İngiliz renk psikoloğu Nathalie Baur, 26 Mart’ta Damat Tween müşterileriyle Akmerkez mağazasında buluşacak. Baur; renkleri kullanarak kendinizi en iyi şekilde ifade etmenize yardımcı olacak.

KYO MY FRIEND İSF’YE ÖZEL ÜRÜN
Mayo, bikini ve iç giyim markası Kyo My Friend, alışveriş festivali için özel bikini üretti. Turkuvaz bikini adlı ürün, İSF koleksiyonerleri için 100 adet üretildi. Fiyatı mı? Altı 19.90, üstü 19.90 lira.

DAGİ İNDİRİM+HEDİYE
Dagi, sezon ürünlerinde yüzde 30, seri sonu ürünlerde ise yüzde 50’ye varan indirim yapacak. 150 lira ve üzeri alışveriş yapanlar, İSF için tasarlanmış alışveriş çantasına da sahip olacak.

MARKS&SPENCER CUMARTESİ ŞENLİĞİ
Bu akşam İstinye Park ve Torium mağazalarındaki tüm alışverişlerde yüzde 15 indirim uygulanacak. Aynı indirim yarın da tüm mağazaları kapsayacak.

KOTON SÜRPRİZLERLE DOLU
Festival boyunca tüm Koton ürünlerinde yüzde 30 indirim yapılacak ve günün her saati sürpriz kampanyalar düzenlenecek. İlkbahar-yaz koleksiyonunda beş farklı konseptte tasarımlara yer veren Koton, müşterilerini trendlerle buluşturacak.

DERİMOD YENİ SEZONDA UCUZLUK
Bu bahar deri elbiseler, etekler çok moda… Derimod’un yeni sezon ürünleri ise alışveriş festivalinde yüzde 30 indirimli olarak satışa sunulacak. Yeni koleksiyonun favori renkleri arasında; zeytinyağı yeşili, jean mavisi ve şarap rengi yer alıyor.

MATRAŞ 40 ÜRÜNE YÜZDE 40
Matraş; yeni sezon ürünleri arasından 40 parçayı, İstanbul Shopping Fest süresince yüzde 40 indirimle satacak. Akmerkez, İstinye Park, Galleria ve Palladium mağazalarında festival coşkusu yaşanacak.

SABRİ ÖZEL TURKCELL İÇİN YÜZDE 10
Sabri Özel, bugünden itibaren yeni sezon ürünlerinde yüzde 20 indirim yapacak. Turkcelliler yüzde 10 indirim daha alacak.

FLO İKİNCİYİ ALANLAR KÂRLI
FLO’nun özel indirim kampanyasında; bir ürün alan herkes, ikinci ürüne yüzde 30 daha az para ödeyecek. FLO mağazaları 40 gün boyunca 23.00’e kadar açık olacak.

TİNA MÜCEVHER KURDELELİ TAKILAR
Tina, 40 gün 40 gece esprisinden yola çıkarak 40 mücevhere kurdele taktı! Kurdelelerin altına da sürpriz fırsatlar yazıldı.

ATASAY KUYUMCULUK 45 MAĞAZA DEVREDE
Atasay Kuyumculuk, festivale İstanbul’daki 45 mağazası ile katılıyor ve pırlantalı ürünlerde yüzde 20, altın tasarımlarda ise yüzde 15 indirim sunacak.

UCUZLUK ŞENLİĞİ
İstanbul Shopping Fest; sokak şenlikleri, konserler, gösteriler, çocuklara özel oyunlar, müzik etkinlikleri, yarışmalar, moda gösterileri ve defilelere ev sahipliği yapacak. Anlaşmalı kafe ve restoranlar da İSF’ye katılacak. Alışveriş yaptığınız mağazalardan alacağınız indirim kuponlarını kafelerde kullanabileceksiniz. Final gecesi olan 26 Nisan’da; İstiklal, Abdi İpekçi ve Bağdat Caddesi’ndeki bütün mağazalar ve alışveriş merkezleri, gece saat 02.00’ye kadar açık olacak.

40 LİRA HARCAYIN ARABA KAZANIN
İstanbul Shopping Fest’e katılan satış noktalarından 40 liralık alışveriş yapanlar, Megane Coupe veya Clio Hatchback kazanma şansını yakalayacak. Renault; İstanbul Shopping Fest’in tadını çıkaranlara 15 adet Clio Hatchback ve 5 adet Megane Coupe olmak üzere 20 otomobil kazandıracak.

Az kalsın kaza yapacaklardı

“Adanalı” dizisiyle yıldızı parlayan Mehmet Akif Alakurt, önceki gece kız arkadaşlarıyla eğlencedeydi. Geç saatlere kadar Kuruçeşme’deki Blackk’te eğlenen oyuncu, çıkışta görüntülenmemek için aracının mekânın arka kapısına getirilmesini istedi, valelerden de gazetecileri oyalamalarını rica etti. Ancak çabaları sonuçsuz kaldı, iki kız arkadaşıyla otomobiline binerken flaşlar ardı ardına patladı. Neye uğradığını şaşıran ve kızlara yüzlerini gizlemeleri için bağıran Alakurt’un yaşadığı panik, neredeyse kazaya da neden oluyordu. Sürücü koltuğunda oturan genç, telaşla oradan ayrılmaya çalışırken demir parmaklıklara çarpma tehlikesi yaşadı.

Mecliste 275 Kadın İçin ”Haklı Kadın” Platformu

Haklı Kadın Platformu bugün Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü Türkan Şoray Salonu’nda düzenlenen basın açıklamasıyla çalışmalarına başladı. Öncelikli amaç cinsiyet eşitsizliğine sebep olan her türlü uygulamanın yakın takipçisi olmak. Akademisyenler, kadın örgütleri, gazeteci yazarlar ve iş kadınlarının kurduğu Haklı Kadın Platformu, bugün kuruluşunu açıkladı. Platform, 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri öncesinde kadınların da eşit söz hakkına sahip olduğu bir meclis oluşturabilmeyi hedefliyor. Öncelikli konuları arasında mecliste eşit temsil, kadın istihdamının artırılması, kadınları ilgilendiren tüm bütçelerin yükseltilmesi, şiddetin önlenmesi için kararlı adımlar atılması ve yasaların uygulanabilir hale getirilmesi var. Platform, Türkiye’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) yüzde 9’luk kadın oranıyla 181 ülke içinde 105. sırada yer aldığını hatırlatıyor.

”Gerçek demokrasi için hemen şimdi!”
Platform üyeleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve siyasi parti liderlerine, ”Biz Haklı Kadın Platformu üyeleri, ‘Gerçek demokrasi için hemen şimdi!’ diyoruz. Sizi, 12 Haziran 2011 seçimlerinden sonra kadınların eşit temsil edildiği bir meclise kavuşabilmek için gerekenleri yapmaya çağırıyoruz” diye seslendi.

Meclis’te kadın temsilinin artmasının cinsiyet eşitliğini, ekonomiyi ve Meclis’i değiştireceğini vurguladı: “TBMM’deki kadın sayısı bu kadar az olduğu için değil mi ki; kadın sorunları hep daha ‘önemli memleket meseleleri’nin altında eziliyor, kadın ikinci sınıf vatandaşlıktan çıkamıyor? Bu yüzden değil mi ki Büyük Millet Meclisi’nde sık sık hakaret dolu küfürlü kavgalara tanık oluyoruz? Bugüne kadar Meclisimize daha fazla kadın sokamadığımız için değil mi ki; ekonomik büyümesiyle övünen Türkiye, kadınların ekonomiye katılımında sondan 4’üncü?”

Katılımcılar ve destekçiler
Platform katılımcıları: KA-DER (Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği), KAMER, TÜSİAD Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu, AGİFED (Anadolu Girişimci İş Kadınları Dernekleri Federasyonu), Vuslat Doğan Sabancı, KAGİDER, Uçan Süpürge, Meral Tamer, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türk Kadınlar Birliği, İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Antalya TOAYDER Kadın Kolu, Leyla Alaton, Marmara Grubu Vakfı, Başkent Kadın Platformu, Aynur Bektaş, Türk Hukukçu Kadınlar Derneği, Prof. Yeşim Arat, İstanbul Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, Tijen Mergen, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKKONFED) İş Dünyasında Kadın Komisyonu, hukukçu Nazan Moroğlu ve NTV, CNN Türk ile Hürriyet Aile İçi Şiddete Son Kampanyası da destekleyiciler arasında.